Home » crypto » nft » verkopen

Geld verdienen met NFT Verkopen (2021)

Ben je al bekend met NFT’s of bezit je zelfs al NFT’s? Deze nieuwe vorm van digitale kunstwerken zijn momenteel wereldwijd trending en er word ontzettend veel geld mee verdient. Kom erachter hoe je je NFT verkopen kunt en meeprofiteert in dit artikel!

NFT Verkopen in 4 stappen

Start vandaag met NFT verkopen en loop voor op andere beleggers!

Dagelijks word er gigantisch veel gehandeld in NFT’s. Deze Non-Fungible Tokens staan nog in de beginfase, maar zijn al niet meer weg te denken uit de crypto wereld. Er worden dan ook vaak grote rendementen behaald.

Zodra je in bezit bent van NFT’s wil je natuurlijk hier ook rendement mee maken. Maar op welk moment beslis je nu wanneer je een NFT verkopen gaat? Daar helpen wij je bij!

Wil je meer weten over het investeren in NFT’s? Bekijk dan ook eens onze NFT Crypto pagina.

Waarom NFT Verkopen?

Ben je bekend met de hype rondom NFT’s? Dan weet je ook dat er soms zelfs miljoenen verdient worden met deze digitale kunstwerken. 

Wanneer jij in het bezit bent van NFT’s is het niet de vraag of je je NFT verkopen gaat maar wanneer. Er worden dagelijks via verschillende platforms gigantisch veel transacties gedaan van NFT’s.

Om een graantje mee te pikken van deze sales is het van belang ook jouw NFT aan te bieden op een platform.

NFT’s zijn digitale kunstwerken

Ben jij toevallig digitaal kunstenaar, fotograaf of grafisch vormgever en wist je dat je zelf NFT’s kunt maken? Deze digitale afbeeldingen, foto’s of video’s kun je vervolgens aanbieden op één van de marktplaatsen, en geïnteresseerden kunnen een bod uitbrengen. Ook kun je zelf NFT’s kopen, en deze doorverkopen!

Gelijk aan de slag met NFT’s handelen? Start vandaag nog bij eToro

Hoe kan ik NFT Verkopen?

Wanneer je in bezit bent van NFT’s en deze wilt verkopen is het van belang om te weten op welk netwerk je NFT gebouwd is. De meeste NFT’s worden tegenwoordig gemaakt via een smart contract en ontwikkelingsplatform Ethereum.

De betalingen gaan via het blockchainnetwerk om uiteindelijk uitbetaald te worden in de cryptomunt Ethereum. Hiervoor heb je een wallet nodig, en zelf ook Ethereum (ETH). 

Het bekendste platform waar NFT verkopen mogelijk is, is Opensea. Via dit platform kun je je NFT aanbieden en verkopen. Maak een gratis account aan bij Opensea om toegang te krijgen. Let op, de token moet wel goedgekeurd worden om echt overdraagbaar en verkoopbaar te zijn.

Wanneer jij dus je NFT verkocht hebt, ontvang je de waarde in Ethereum. Verstuur deze via de wallet van het platform naar je wallet bij je broker. Hierna is het mogelijk je Ethereum om te wisselen voor andere cryptocurrencies, aandelen, opties of euro’s en dit veilig op te slaan bij je broker.

Beste brokers voor NFT Kopen & NFT Verkopen

Stap 1: Online broker kiezen voor kopen en verkopen NFT's.

Om de betaling te ontvangen van verschillende NFT verkopen of om NFT’s te kopen die je kunt doorverkopen heb je een broker nodig. 

Let op dat de broker de cryptomunt Ethereum aanbiedt. Veel NFT’s worden namelijk gebouwd op het ontwikkelingsplatform Ethereum. Om de betaling te ontvangen verstuur je vanuit je wallet van het platform de uitbetaling naar je broker.

Hierna ontvang je je Ethereum in de wallet bij je broker om het vervolgens veilig op te slaan. Je kunt ervoor kiezen het om te wisselen naar euro’s of andere aandelen of opties.

Voordat je een broker kiest bekijk dan goed de aandelenopties en transactiekosten. Wanneer je veel handelt in cryptomunten en deze telkens verstuurd, is het van belang dit te doen tegen zo laag mogelijke transactiekosten.

NFT Verkopen met eToro

Onze favoriete broker is eToro. Deze broker biedt veel voordelen voor beginnende en ervaren beleggers en traders.

Bij eToro start je namelijk met een gratis demo-account. Hiermee ontdek je de wereld van beleggen zonder risico en speel je met nep geld om te kijken hoe dit proces verloopt.

Wanneer je benieuwd bent naar andere beleggers kun je met de Copytrading functie aan de slag.

Je vergelijkt je portfolio met die van professionele beleggers en kunt deze strategie kopiëren om m ook deze rendementen te behalen.

Behaal rendement met de Copytrading functie bij eToro

Je start bij eToro al met een minimale inleg vanaf €42! Zo kun jij laagdrempelig aan de slag met het kopen van crypto of NFT verkopen.

Naast crypto biedt eToro nog tal van andere beleggingsmogelijkheden. Dit zijn onder andere ETF’s, indexen, aandelen of grondstoffen. Het voordeel van eToro is dat je bij aanschaf van aandelen of ETF’s ook nog eens 0% commissie betaald!

eToro biedt toegang verschillende tokens die het kopen en verkopen van NFT’s mogelijk maken. Zo kun je hier eenvoudig Ethereum, Enjin, Tezos en Solana aanschaffen voor hun NFT marketplaces.

eToro word gereguleerd door de FCA en de Cysec. Hierdoor weet je zeker dat je veilig kunt beleggen en aan de slag kunt met eToro!

Klaar om te beginnen met beleggen? Start vandaag met eToro en het kopen van crypto, aandelen en NFT’s

NFT Verkopen bij Binance

Nog niet bekend met Binance? Net als eToro is Binance een online broker en handel je via deze broker in allerlei verschillende cryptomunten!

Binance heeft zelfs één van de grootste cryptomarkten ter wereld met het uitgebreidste aanbod aan munten. Daar staat echter tegenover dat eToro beter geschikt is voor beginners, en ook beleggingsproducten als aandelen heeft die bij Binance ontbreken.

Bij Binance kun je verschillende cryptocoins kopen voor het kopen en verkopen NFT’s, en ook gebruikmaken van het eigen Binance NFT. 

Hier staan echter nog geen grote en/of echt waardevolle NFT’s op waarmee je geld kunt verdienen. Maar dit kan nog komen!

NFT verkopen bij Binance

Maak een account aan bij Binance en start vandaag nog met beleggen!

Stap 2: Account openen voor NFT Verkopen

Heb je een keuze kunnen maken voor een broker? Dan is nu het moment om een account aan te gaan maken bij deze broker.

In dit voorbeeld maken we gebruik van onze favoriete broker namelijk eToro. Wanneer je de link volgt door op de groene knop te klikken kom je meteen uit bij de homepage van eToro.

Gemakkelijk en snel starten bij eToro

Klik op de grote groene ‘schrijf je in’ knop en maak je account aan bij eToro. Vul je e-mail adres in met een wachtwoord en activeer het account meteen via de toegezonden link in je mailbox. Je hebt nu je account aangemaakt bij eToro en kunt aan de slag met het gratis demo-account.

Wil je gelijk aan de slag met het echte beleggen? Verifieer dan je account door je identiteit te bevestigen door middel van een kopie van je identiteitsbewijs te uploaden en de vragenlijst in te vullen om je kennis te testen over beleggen en hierdoor het risico te verminderen van beleggen.

Wanneer dit allemaal akkoord is, kun je aan de slag met eToro. Stort geld op je account of ontvang geld vanuit je NFT verkopen. Hou er rekening mee dat je voor het bevestigen van een NFT verkoop vaak ook al een klein bedrag aan bijvoorbeeld Ethereum nodig hebt!

Stap 3: Geld storten voor NFT Kopen en NFT Verkopen

Je hebt je account geactiveerd en wilt aan de slag met beleggen en NFT Verkopen. Stort eerst geld voor het aankopen van NFT’s en crypto.

Klik in je account bij eToro op de knop met “Geld Storten” en betaal met de door jou gekozen betaalmogelijkheid. Je eerste minimale inleg bij eToro is slechts €42!

eToro biedt veel verschillende betaalmogelijkheden en het geld staat meteen op je account na betaling. Ontdek het platform of ga meteen aan de slag met NFT Verkopen.

NFT Verkopen ontvang je altijd in Ethereum. Bekijk hiervoor je wallet adres in eToro om dit te versturen.

Ethereum is de belangrijkste cyptocurrency voor NFT Verkopen.

Stap 4: NFT Verkopen met eToro

eToro is geen platform voor het direct kopen en verkopen van NFT’s. Je zult hiervoor een platform als Opensea moeten gebruiken. Dit is een soort marktplaats waar NFT’s verhandeld worden. 

Wanneer je via Opensea je NFT Verkopen hebt gedaan zul je uitbetaald worden in Ethereum.

Wanneer je deze Ethereum wilt gebruiken om aankopen te doen zoals aandelen, opties of terug te zetten naar euro’s heb je een broker als eToro nodig.

NFT’s worden verhandeld via marktplaatsen zoals Opensea

Stuur de Ethereum naar je eToro wallet en ontvang je ETH. Zet het om naar andere aandelen, cryptocurrencies of zet het terug naar je bankrekening in euro’s!

Stap 5: Sla opbrengsten van NFT Verkopen veilig op

Wanneer je je NFT Verkopen hebt gedaan en hebt laten uitbetalen naar je crypto wallet wil je zeker weten dat deze veilig opgeslagen zijn. Je kunt dit doen door ze op te slaan in een veilige digitale wallet bij een broker zoals eToro.

Je kunt er ook voor kiezen dit te doen in een hardware wallet. Dit is een USB-apparaat dat ontworpen is om jouw cryptocurrencies veilig in op te slaan.

Een voorbeeld van een goede en veilige hardware wallet is een Ledger. Hiermee bewaar je veilig je cryptocurrencies en zorg je ervoor dat je je investeringen en opbrengsten veilig bewaard.

Verschillende manieren van NFT Verkopen vergelijken

Wanneer je in bezit bent van NFT’s kun je deze op verschillende manieren gaan verkopen. Een NFT Verkopen is op dit moment nog niet erg gebruiksvriendelijk en nog relatief onbekend bij het grote publiek.

Als je je NFT wil verkopen heb je verschillende mogelijkheden. De bekendste hiervan hebben we al besproken in dit artikel en dat is de NFT Verkopen via een platform zoals Opensea.

Opensea is een soort marktplaats voor NFT’s waar je je digitale kunstwerken kunt aanbieden, kopen en verkopen.

Om je NFT te verkopen op een platform als Opensea is het belangrijk op te vallen in het ruime aanbod. Dit kun je doen door bereik op te bouwen en steeds meer naam voor jezelf te maken door meer NFT’s aan te bieden. Net als een kunstenaar, art collector of museum dus.

NFT’s worden gezien als waardevolle digitale kunstwerken

Een andere manier om je NFT verkopen te stimuleren is door ze aan te bieden via social media. Op verschillende socialmediaplatformen zoals Twitter, Discord en Reddit worden NFT’s aangeboden in verschillende community’s.

Het nadeel hiervan is dat je op zoek moet naar de juiste bijpassende groep waar je bovendien je NFT mag ‘shillen’ (aanprijzen). De verwachting is dat dit in de toekomst steeds groter wordt en er steeds meer vraag komt naar NFT’s.

Wanneer wil je je NFT Verkopen?

Wanneer ga ik mijn NFT verkopen? Dit is heel erg afhankelijk van jezelf als persoon. Ben jij een verzamelaar en vindt je de NFT’s erg tof, dan kun je ervoor kiezen ze te sparen en bewaren.

Zit je puur in de NFT’s voor de handel en de mogelijke winsten dan is het van belang de NFT Marketplaces en cryptokoersen goed in de gaten te houden. Op dit moment is het namelijk zo dat de prijzen van NFT’s meebewegen met de prijs van bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum.

Wanneer Bitcoin stijgt in de crypto markt dan groeien vaak alle crypto munten mee. Dit kan ook voor NFT’s een koop of verkoop signaal betekenen.

Wanneer je gelooft in de toekomst van NFT’s en denkt dat er op langere termijn nog veel grotere winsten te behalen zijn kun je er ook voor kiezen je NFT’s voor lange tijd vast te houden. 

Deze strategie noemen ze in de cryptowereld HODL. Dit staat voor hold on dear life. Deze mensen geloven dat een dip of crash van de markt tijdelijk is en degene die het langst vasthoud uiteindelijk wint.

Wist je dat 1 Ethereum begin 2020 slechts €130 kostte. Inmiddels zit Ethereum op €3700. Je geld zou bij een vroege inleg nu 28 keer zoveel waard zijn geweest!

Veel mensen geloven in de toekomst van crypto en NFT’s.

Veelgestelde vragen

NFT staat voor Non Fungible Token. Het is een digitaal bestand met een eigen eigendomsrecht voor degene die het gekocht heeft, gebaseerd op een smart contract.

Je NFT verkopen kan via platforms zoals Opensea. Je kunt hierop handelen en NFT’s kopen en verkopen. Ook kan dit via socialmediacommunity’s, maar dit is onbetrouwbaar en niet altijd toegestaan.

Een NFT maken en verkopen is voor iedereen mogelijk. Een NFT is vaak een digitaal kunstwerk van een afbeelding of video, dat je kunt laten vastleggen op de blockchain. 

NFT-Technologie is een nieuwe technologie waarin mensen eigenaarschap kunnen krijgen van digitale objecten. Net als met cryptocurrency zijn er mensen die hierin geloven of puur voor de handel hun NFT verkopen of kopen om winst te behalen.

Het kopen van een NFT gaat op dezelfde manier als het verkopen via een platform als Opensea. Schaf eerst de cryptomunt Ethereum aan om hiermee aan de slag te gaan.

Conclusie NFT Verkopen

De technologie van NFT’s is nog erg nieuw en de markt staat nog erg in de beginfase. Een NFT verkopen kan leiden tot grote winsten voor mensen die er vroeg bij zijn.

Het grootste gedeelte van NFT’s worden gebouwd op het Ethereumnetwerk en voor de koop en verkoop van NFT’s heb je Ethereum nodig. Wij raden eToro aan als broker voor de aanschaf van Ethereum.

Om een NFT te verkopen raden wij aan te kijken naar het platform Opensea waarop veel gehandeld wordt in NFT’s. Zorg ervoor dat je na de verkoop van een NFT de crypto veilig opslaat in een wallet!

NFT's Verkopen met Ethereum
Begin vandaag met het aanmaken van een account bij eToro en start met de verkoop van je NFT's.
TIP
Scroll naar top