Home » crypto » nieuwe cryptos

De drie meest veelbelovende crypto’s 2021

Er zijn inmiddels cryptocurrency die meer dan tien jaar bestaan! Zo heeft een munt als Bitcoin al veel meegemaakt in al die jaren, maar welke nieuwe crypto munten zijn interessant?

Lees snel verder welke munten wij aanraden en volg het stappenplan om zelf in nieuwe crypto te investeren! 

Nieuwe Crypto Kopen stappenplan

Ben jij op zoek naar de beste nieuwe crypto munten? Maak via de groene knop snel een account aan bij eToro en investeer vandaag nog!

Wat is Nieuwe Crypto?

Sinds begin 2021 zit de cryptocurrency markt in een bull-markt. Dit houdt in dat net als in 2018 de koersen van de cryptomunten enorm stijgen. 

Je ziet ook steeds meer crypto nieuws om je heen en misschien zelfs wel steeds meer vrienden en kennissen die zich bezighouden met cryptomunten. Ook jij kunt eenvoudig beginnen. 

Zeker voor beginners kan het echter lastig zijn om te weten waar je het best in kan investeren. 

Zo kun je ervoor kiezen om vooral in de grote, bekende cryptomunten te investeren of juist op zoek te gaan naar de kleinere nieuwe crypto projecten. Welke strategie voor jou het meest geschikt is hangt af van de tijd en geld die je wilt spenderen aan cryptocurrency. 

Zeker door de bull-markt waar cryptocurrency zich momenteel in begeeft worden er ook veel nieuwe cryptocurrency projecten opgestart en gelanceerd. Bijna elke dag komt er wel een project bij; maar hoe weet je welke nieuwe cryptomunten het goed gaan doen?

Hoe kan ik zelf beleggen in Nieuwe Crypto?

In dit stappenplan helpen we je met zelf investeren in nieuwe veelbelovende cryptomunten. Zo kun je vanaf de eerste stap, het kiezen van een platform, binnen enkele momenten naar de laatste stap; je eerste investering in een nieuwe cryptocurrency. 

Stappenplan om te investeren in veelbelovende crypto

Stap 1: Kies een online broker

De eerste keuze is meteen een belangrijke keuze en bepaalt waar jij je investeringen gaat doen. Bij de keuze voor een broker of exchange zijn er een aantal zaken waar je goed op moet leggen, er zitten namelijk grote verschillen tussen de platforms. 

Zo zijn er ten eerste brokers waarbij je veelbelovende cryptocurrency als CFD kunt verhandelen, bij een CFD sluit je een contract af met de broker zodat je kan speculeren op de koers van een product. Als je investeert in een CFD kom je niet in bezit van het product, in dit geval cryptocurrency, zelf. 

Ook moet je goed opletten op het aanbod dat een broker of crypto exchange heeft en of jouw favoriete nieuwe veelbelovende cryptomunt daar wel tussen zit. Naast het aanbod verschillen ook de kosten die je maakt bij een investering per platform.

Veelbelovende Crypto bij eToro

etoro logo

Bij eToro heb je een breed scala aan crypto’s waardoor je altijd in de gaten kunt houden welke crypto’s het beleggen waard is. Daarnaast is het platform uiterst gebruiksvriendelijk voor beginners.

Zo kun je gebruik maken van een tal van gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren.

Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio. Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Veelbelovende crypto bij Capital.com

De broker Capital.com is qua opzet vergelijkbaar met de meeste CFD brokers, ook hier verhandel je allerlei verschillende producten als CFD. De broker is nog maar een paar jaar oud, maar heeft inmiddels een groot aanbod, waaronder veel verschillende cryptocurrency. 

In de paar jaar dat Capital.com bestaat zijn ze snel gegroeid, zo heeft het bedrijf inmiddels kantoren op Cyprus, in England en Belarus. Daarnaast hebben ze ook een licentie bij CySEC en een licentie bij het Britse Financial Conduct Authority (FCA). 

Je kunt als beginner bij Capital.com ook leren handelen door de vele beginnersgidsen en je vindt het laatste crypto nieuws. Zo kun je ook via deze broker op de hoogte blijven van nieuwe cryptomunten of ontwikkelingen op de markt. 

Veelbelovende crypto bij Bitvavo

Tot slot bespreken we een crypto exchange die het heel anders doet dan de bovenstaande brokers. Bij het Nederlandse Bitvavo kun je namelijk wel investeren in de veelbelovende cryptocurrency zelf zonder een CFD af te sluiten. 

Bitvavo is een eenvoudige crypto exchange zonder teveel extra functies. Mede hierdoor is deze exchange zo geschikt voor beginnende beleggers, je vindt eenvoudig je weg op het platform en je kunt daardoor snel zelf beginnen met investeren. 

Bitvavo heeft inmiddels meer dan 50 verschillende cryptocurrencies in het aanbod en blijft het aanbod uitbreiden met nieuwe cryptomunten. Je betaalt bij Bitvavo erg weinig transactiekosten en je stort eenvoudig geld via een betaalmethode als iDeal. 

Veelbelovende Crypto bij Binance

Binance is een broker die inmiddels één van de populairste brokers ter wereld is geworden. Deze broker richt zich exclusief op cryptocurrency en heeft het grootste aanbod van alle bekende brokers.

Het voordeel van beleggen bij een broker als Binance is dat je hier ook goed terecht kan voor andere, kleinere coins en de minder populaire cryptomunten. Een licentie bij een toezichthouder heeft Binance helaas (nog) niet.

Nieuwe crypto kopen bij Binance

Stap 2: Maak een account aan

Je hebt nu hopelijk een keuze kunnen maken uit één van de platforms hierboven. De volgende stap is het openen van je account bij de door jouw gekozen broker of exchange. 

Dit is misschien wel de makkelijkste stap en gaat eigenlijk bij elk platform op dezelfde manier. In dit voorbeeld kijken we naar eToro, om daar een account aan te maken voer je alleen een E-mail adres en wachtwoord in. 

Vanaf dat moment krijg je toegang tot het platform van eToro met je gratis demo account. Zo kun je alvast met virtueel geld aan de slag bij deze broker en uitproberen hoe je investeringen doet bij eToro. 

Voordat je met echt geld kan beginnen moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een vragenlijst invullen waarin eToro toetst of je genoeg kennis en ervaring hebt om te beginnen met beleggen.

Stap 3: Geld op account zetten

Je krijg bericht van de broker of exchange waar je een account hebt aangemaakt als je identiteitsbewijs en vragenlijst goedgekeurd zijn.

Vanaf dat moment kun je echt geld gaan gebruiken op het platform. 

Om geld te kunnen gaan gebruiken moet er natuurlijk wel geld op je account staan. Bij eToro stort je eenvoudig geld via een betaalmethode als iDEAL, PayPal, bankoverschrijving of creditcard. 

Zoals je hiernaast kan zien krijg je kortingen als je hogere bedragen in één keer stort. Het is dus het overwegen waard om met een hoger bedrag te beginnen voor extra voordeel

Kies zelf je betaalmethode en hoeveel geld je wilt storten

Stap 4: Zoek naar Nieuwe Veelbelovende Crypto

Het cryptocurrency aanbod in eToro

Tijd om een nieuwe cryptomunt te zoeken waar jij in kan investeren. Bij eToro ga je eenvoudig naar handelsmarkten en dan cryptovaluta om het volledige aanbod cryptomunten te zien. 

Je kunt vervolgens de lijst sorteren op koersstijging per dag, maand of jaar om nog makkelijker een goede cryptomunt voor jouw portfolio te vinden. 

Om naar een markt toe te gaan hoef je alleen maar op de munt te klikken die je graag wilt kopen.

Stap 5: Investeer in Nieuwe Crypto

Eenmaal aangekomen bij de juiste markt is het tijd om je investering te voltooien. Zoals je hiernaast ziet heb je rode knop ‘verkopen’ en de groene knop ‘kopen’. 

Om te investeren in de munt klik je natuurlijk op kopen.

Je krijgt vervolgens de keuze hoeveel je wilt investeren, of je een hefboomeffect wilt gebruiken en hoe hoog deze moet zijn en of je een stop-loss of take-profit in wilt stellen. 

De koers van een cryptomunt op eToro

Hoopvolle Nieuwe Cryptomunten voor 2021

Tegenwoordig komt er bijna elke dag wel een nieuwe cryptomunt op de markt door een ICO of IDO. Bij een ICO (Initial Coin Offering) kun je de nieuwe crypto kopen bij een exchange terwijl je bij een IDO (Initial DEC Offering) de nieuwe crypto alleen kan kopen bij een gedecentraliseerde exchange. 

Omdat er op hoog tempo zoveel nieuwe veelbelovende cryptomunten bij komen is het lastig om de beste projecten er uit te filteren. Hieronder vind je een klein overzicht van vrij bekende nieuwe cryptomunten die interessant kunnen zijn voor jouw portfolio. 

Nieuwe crypto 1: Cardano

Cardano (ADA) bestaat al sinds eind 2017, maar werd pas echt populair begin 2021 toen het steeds meer een geschikt alternatief voor Bitcoin bleek. Inmiddels staat het al maandenlang bij de 5 veelbelovende cryptomunten met de hoogste marktwaarde ter wereld. 

De munt Cardano kent een eigen blockchain netwerk en is gericht op schaalbaarheid en een laag energiegebruik. Hiermee is het een duurzaam alternatief op een energieverslindende munt als Bitcoin. 

Nieuwe crypto 2: Uniswap

Er zijn een aantal interessante ontwikkelingen op de cryptocurrency markt in de afgelopen jaren. Eén van de belangrijkste ontwikkelingen zijn DeFi platforms. 

Bij een DeFi platform kun je volledig gedecentraliseerd munten met elkaar verhandelen of munten aanbieden om te lenen. Uniswap is één van de DeFi platforms die enorme koersstijgingen meegemaakt heeft afgelopen jaar. 

De munt Uniswap werd eind 2020 gelanceerd en je kon de munt toen nog kopen voor zo’n €2 a €3 per stuk. In mei 2021 steeg de Uniswap prijs door naar €36,52. 

Als je eind 2020 voor €200,- had geïnvesteerd in Uniswap en maximaal had geprofiteerd van deze crypto koers was je investering in mei 2021: €200 / €2 * €36,52 = €3.652,- waard geweest.  

Nieuwe crypto 3: Elrond

Een andere interessante nieuwe cryptomunt is Elrond Coin. Deze munt die tegenwoordig onder de afkorting EGLD (electronic gold) uitgegeven wordt heeft net haar platform gelanceerd. 

Elrond brengt meerdere cryptocurrency toepassingen bij elkaar. Zo probeert het concurrent te worden voor de grootste cryptocurrencies. 

Zo heeft deze munt inmiddels haar eigen blockchain netwerk, een eigen DeFi platform en bouwt het verder aan nog meer toepassingen voor de Elrond Coin. Elrond moet een schaalbare munt zijn en verbruikt bijna geen energie door het Proof-of-Stake concept. 

De crypto koers van de Elrond Coin is afgelopen jaar al enkele duizenden procenten gestegen, maar er lijkt nog steeds genoeg groei mogelijk voor deze nieuwe cryptomunt. 

Andere interessante Cryptomunten

Het zijn natuurlijk niet alleen de nieuwe cryptomunten die kans maken op mooie koersstijgingen. Ook oudere cryptocurrency kennen nog steeds een enorm potentieel om te groeien. 

Daarom vind je hieronder in het kort enkele interessante cryptomunten die al langer bestaan, maar nog altijd een prima toevoeging kunnen zijn voor jouw cryptocurrency portfolio. 

Bitcoin (BTC)

De eerste munt is ook meteen de bekendste munt; Bitcoin. Ondanks dat er de laatste tijd veel gesproken wordt over hoe milieuvriendelijk Bitcoin is en dat er steeds meer overheden zijn die twijfelen of ze het minen en handelen in deze munt moeten verbieden blijft er een enorm potentieel voor Bitcoin. 

Ondanks alle nieuwe technieken en nieuwe cryptomunten die op de markt zijn gebracht sinds Bitcoin is Bitcoin nog altijd één van de meest veilige cryptocurrencies. Het netwerk is niet te kraken en doordat er steeds meer mensen investeren in Bitcoin wordt het netwerk alleen maar sterker. 

Ethereum (ETH)

Ook  de nummer twee op de ranglijst cryptocurrencies met de hoogste marktwaardes is een munt met een groot potentieel. Ethereum is inmiddels ondenkbaar in de cryptocurrency wereld omdat erg veel andere munten draaien op het Ethereum netwerk. 

Door de smart contracts van Ethereum en de mogelijkheid om tokens op de Ethereum blockchain te ontwikkelen blijft deze munt erg populair. De laatste tijd is er wel steeds meer kritiek op de hoge transactiekosten van Ethereum. 

Ben je benieuwd naar nog meer cryptocurrency? Lees dan ook eens ons artikel over crypto kopen met daarin nog meer tips voor jouw crypto portfolio! 

Waar kun je het best handelen in Nieuwe Crypto?

De beste plek om zelf te beginnen met handelen in nieuwe cryptomunten is de online broker eToro. Bij deze broker krijg je een groot aanbod verschillende cryptocurrencies waar je in kan investeren. 

De voor- en nadelen van Nieuwe Crypto

Voordelen

Nadelen

Tip: Gebruik eerst het gratis demo account van eToro om te oefenen met investeren in cryptocurrency. Ook met virtueel geld kun je opties als een hefboomeffect, stop-loss en take-profit uitproberen. 

Tips voordat je begint met Nieuwe Crypto kopen

Voordat je gaat beginnen met nieuwe crypto kopen helpen we je nog wat verder onderweg met een aantal tips. Als je deze tips goed uitvoert zul je veiliger kunnen beginnen met investeren in nieuwe cryptomunten. 

Geloof niet al het crypto nieuws

Let op met crypto nieuws, er zijn erg veel crypto beleggers die belang hebben bij een bepaalde crypto koersschommeling. Dit houdt ook in dat er soms onwaarheden in crypto nieuws zitten. 

Kijk altijd goed naar de bron van het crypto nieuws en pas op met het gebruiken van sociale media als Twitter voor jouw crypto nieuws. Zeker via sociale media wordt van alles gezegd over cryptocurrency en ook over nieuwe cryptomunten die niet per se waar zijn. 

Koop ook bekendere munten

Het kan een leuke sport zijn om altijd op zoek te gaan naar de beste nieuwe cryptomunten. Laat duidelijk zijn dat de meest extreme koersstijgingen ook vaak afkomstig zijn van nieuwe crypto projecten die plots aandacht krijgen. 

Toch is het niet verstandig om al je investeringen alleen in nieuwe cryptomunten te doen. Als je in een slechte tijd investeert kun je erg veel geld verliezen mocht de markt weer in een bear-markt terecht komen. 

Probeer dus ook bij cryptocurrency altijd een gezonde balans te creëren tussen grote bekende cryptocurrency en de kleinere nieuwe cryptomunten. Zo bescherm je jezelf tegen heftige crypto koersdalingen. 

Veelgestelde vragen

Omdat er zoveel nieuwe crypto-projecten dagelijks gelanceerd worden is er niet één nieuwe cryptomunt die er bovenuit springt.

Je zult goed onderzoek moeten doen naar de verschillende projecten en moeten investeren in de nieuwe cryptomunt die het best in je portfolio past en waar je het meest vertrouwen in hebt. 

In principe moet een cryptocurrency wel aan een aantal dingen voldoen om echt een serieuze nieuw munt te kunnen worden. De techniek achter de munt moet kloppen en er moet markt zijn voor de oplossing die dit nieuwe project biedt. Als er geen vraag is naar een nieuw DeFi platform zullen deze nieuwe projecten ook moeilijk van de grond komen.

Je hebt nooit de garantie dat een cryptomunt winst of verlies gaat maken, dus wees voorzichtig. 

Beginnende en ervaren beleggers kunnen goed terecht bij de online broker eToro. Hier heb je een groot aanbod verschillende munten met daarbij enkele nieuwe cryptomunten.

Er zijn veel websites die schrijven over cryptocurrency en ook over nieuwe cryptomunten. Let op dat niet al het cryptonieuws even betrouwbaar is, er zijn veel beleggers en investeerders die proberen om zoveel mogelijk mensen te interesseren in een bepaalde cryptomunt zodat die crypto koers gaat stijgen, probeer goed onderscheid te maken tussen onafhankelijk nieuws en crypto nieuws van mensen die een belang hebben bij een bepaald project. 

Hou de broker of exchange waar je een account hebt goed in de gaten of er nieuwe cryptomunten toegevoegd gaan worden. Er zijn ook websites met duidelijke overzichten met alle nieuwe cryptomunten die uitgebracht worden. 

Nieuwe Crypto: Conclusie

Het is moeilijk om vanuit het niets te beginnen met cryptocurrency. Het is voor beginners lastig om alle techniek achter crypto en blockchain snel te begrijpen en niet al het crypto nieuws is even betrouwbaar. 

Toch is het voor iedereen mogelijk om te investeren in nieuwe cryptomunten. In dit artikel heb je e een aantal aanbevelingen kunnen lezen van munten die zichzelf al tot op zeker hoogte bewezen hebben; let op met investeren in hele kleine, onbekende projecten, deze zijn nog volatieler en soms pure oplichting. 

Wil jij veilig investeren in nieuwe cryptomunten en kiezen uit een ruim aanbod? Maak dan vandaag nog een account aan bij eToro en begin meteen! 

Wil jij zelf investeren in Nieuwe Crypto?
Maak snel een account aan bij eToro en begin vandaag nog met je eerste investering!
TIP
Scroll naar top