Chainlink Staking – passief LINK verdienen

Geld verdienen met cryptocurrency kan door te profiteren van stijgende koersen, maar er zijn tegenwoordig nog veel meer mogelijkheden om je geld meer waard te laten worden. Zo kun je beginnen met Chainlink staking om zonder moeite een mooi rendement behalen. 

Beginnen met Chainlink Staking in 4 stappen

Ook geld verdienen met Chainlink Staking? Ga dan nu naar Aqru en koop gemakkelijk je eerste munten! 

Chainlink is een cryptomunt die meer mogelijkheden biedt met smart contracts dan andere cryptomunten als Ethereum. Om met smart contracts nog meer te kunnen heeft Chainlink ervoor gezorgd dat het ook informatie van buiten blockchains kan verwerken in deze contracten. 

In dit artikel lees je alles over de munt Chainlink, hoe Chainlink staking werkt en waar je het best kan beginnen met Chainlink staking. Lees snel verder voor alle informatie of begin meteen met je eerste investering in Chainlink via Aqru!

Wat is Chainlink Staking?

Om blockchain technologie draaiende te houden moeten er mensen zijn die transacties goedkeuren en valideren. Dit gebeurt niet door de mensen zelf, maar via algoritmes en computerkracht.

Bij staking gebeurt dit doordat je munten vast zet in een staking pool voor een bepaalde tijd. De munten die vaststaan worden vervolgens gebruikt om transacties op het netwerk te kunnen verwerken. 

De investeerder die zijn of haar munten hiervoor apart zet, krijgt hiervoor in ruil een vergoeding. Dit is een wisselend percentage dat gerekend wordt over de munten die je op dat moment vast hebt staan.

Hoe begin ik zelf met Chainlink Staking?

Er zijn een aantal stappen die je moet doornemen voordat je munten vaststaan voor staking en je daaraan kunt verdienen. In het stappenplan hieronder nemen we alle stappen door zodat je zo snel mogelijk aan de slag kan. 

Er zijn verschillende mogelijkheden waar je Chainlink kunt kopen en kunt staken. Houd bij de keuzes goed rekening met de ervaring die je hebt met cryptocurrency en kies voor platforms die passen bij je ervaring.  

Stap 1: Kies een online broker voor Chainlink Staking

Een online broker is een plek waar je handelsproducten als aandelen, ETF’s maar natuurlijk ook cryptocurrency  kunt kopen. Er zijn grote verschillen tussen brokers, zo kun je bij de ene broker ook meteen aan de slag met Chainlink staking terwijl je daarvoor bij andere brokers de munten eerst moet versturen. 

Bij de keuze voor een broker zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het aanbod van een broker zodat je weet of deze broker Chainlink aanbiedt of niet.

Het is handig om een broker te kiezen die qua gebruiksvriendelijkheid overeenkomt met de ervaring die je hebt met beleggen en met cryptocurrency. Kijk daarom naar een overzichtelijk platform dat qua mogelijkheden aansluit bij wat je begrijpt en al eens mee gewerkt hebt. 

Tot slot zijn ook zaken als veiligheid en kosten belangrijk bij je keuze. De veiligheid wordt over het algemeen gewaarborgd door een licentie bij een Europese financiële toezichthouder terwijl de kosten per broker kunnen verschillen, ook in de manier waarop ze deze doorberekenen. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Aqru bekijkenHuobi bekijkeneToro bekijken
Algemene beoordeling10/108/107.5/10
Max. Staking APY%12%0.8 tot 36%6.5%
Aantal staking crypto530+2
Flexibel stakenJa, altijdJa, tegen lager %Ja, maar ~8 introdagen
Lock-in periodeFlexibelFlexibel / vanaf 1 weekFlexibel
UitbetalingDagelijksEinde lock-inMaandelijks
Regulatie Accru Finance UABFEUCySEC, FCA, ASIC,
VerzekeringVerzekeringsfondsVerzekeringsfondsTot 1 miljoen per gebruiker

Chainlink Staking bij Aqru

Aqru is een broker die is opgericht op 21 decemeber 2021. Het is dus een nieuw broker die wel snel is gegroeid.

Je kan via Aqru via meerdere manieren Crypto krijgen. Je kan het bijvoorbeeld kopen via een debit of creditkaard. Je kan ook heel simpel via de bank geld versturen. 

Wat je ook kan die is via bestaande Crypto wallets geld versturen. Dus stel je hebt al een wallet met bijvoorbeeld bitcoins erop. Wat je kan doen is die bitcoins doorsturen naar je Aqru account en daar verder verkopen 

Verder kan je ook nog geld verdienen met rente. De rente kan oplopen tot en met 12% wat echt super simpel geld verdienen is. De minimale storting is wel 100 euro.

Het overzichtelijke Aqru platform

Ook Chainlink kopen bij Crypto? Maak dan nu je account aan en begin vandaag nog!

Chainlink Staking bij Huobi

Huobi is momenteel één van de grootste cryptocurrency exchanges wereldwijd. Het bedrijf is gevestigd in Singapore en heeft servicecentra in Chengdu, Hongkong, Seoul, Shenzhen en Tokyo. Huobi is in 2013 opgericht door Leon Li. Naast oprichter is Leon Li ook de CEO.

Huobi heeft een gigantisch aanbod van cryptocurrencies. In totaal bieden ze namelijk meer dan 180 verschillende cryptocurrencies aan op hun exchange platform. Huobi heeft op het moment vijf verschillende trading pairs, namelijk Bitcoin (BTC), ETH (Ethereum), Huobi Token (HT), HUSD en USDT. Ze zijn zowel een ‘fiat-to-crypto’ als een ‘crypto-to-crypto’ exchange. ‘Fiat-to-crypto’ houdt in dat het op de exchange mogelijk is om cryptocurrency aan te kopen met een nationale valuta. In het geval van Huobi zijn dat de Chineze Yuan (CNY) en US Dollars (USD).

Ook Chainlink kopen bij Huobi? Maak dan nu je account aan en begin vandaag nog!

Chainlink Staking bij eToro

De beste broker voor beginnende beleggers is eToro. Dit overzichtelijke platform zorgt ervoor dat je gemakkelijk crypto kan kopen en direct kan beginnen met staking. 

Als beginner kun je aan de slag met een gratis demo account om alvast te oefenen. Dit account is gevuld met virtueel geld en dat kun je investeren net als bij een account met echt geld. 

Na een tijdje oefenen zul je vast willen beginnen met je eerst belegging met echt geld. Ook dan kun je nog met een klein bedrag beginnen, eToro hanteert een lage minimale inleg van $50 (€42). 

Het overzichtelijke eToro platform

Je kunt bij eToro beleggen in allerlei verschillende producten. Zo heeft deze broker naast cryptocurrency ook nog aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en indexen zodat je een portfolio samen kan stellen uit uiteenlopende producten.

Bij het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s heb je zelfs nog een extra voordeel. Over deze producten betaal je namelijk 0% commissie zodat je een nog hoger rendement kunt behalen over de investeringen in deze producten. 

eToro is een sociaal handelsplatform en dat zie je meteen, iedereen heeft een eigen account en kan reacties plaatsen bij producten. Ook kun je in de portfolio’s van andere gebruikers kijken via de Copy trading tool, daarmee kun je ook investeringen kopiëren naar je eigen portfolio. 

De broker heeft een licentie bij meerdere Europese toezichthouders. Zo kijken zowel het Cypriotische CySEC en het Britse FCA mee of deze partij zich houdt aan de Europese wet- en regelgeving voor financiële instellingen. 

Op dit moment kun je bij eToro enkele cryptomunten gebruiken voor staking. Chainlink staking is (nog) niet mogelijk bij eToro, maar je hebt wel de keuze uit enkele andere crypto’s. Voor Chainlink staking verstuur je de munten eenvoudig vanaf eToro naar een staking platform.

Ook Chainlink kopen bij eToro? Maak dan nu je account aan en begin vandaag nog!

Chainlink Staking bij Bitvavo

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer Nederlandse crypto exchanges en één van de populairste keuzes is Bitvavo. Bij deze exchange kun je alleen cryptocurrency kopen.

Bitvavo staat bekend om het grote aanbod verschillende munten en de lage kosten. Zo hebben ze inmiddels meer dan 150 verschillende munten in het aanbod, wat voor een Nederlandse exchange een zeer ruim aanbod is. 

Ook zijn er inmiddels allerlei extra functies toegevoegd aan het platform waaronder de mogelijkheid voor staking. Zo kun je bij deze exchange Chainlink kopen en daarna meteen klaar zetten voor Chainlink staking. 

In Nederland zijn er sinds een aantal jaren nieuwe regels rondom bedrijven die met crypto werken. Bitvavo was één van de eerste bedrijven die voldeed aan deze regelgeving en een licentie kreeg bij De Nederlandsche Bank.

Ook veilig handelen bij een betrouwbare Nederlandse crypto exchange? Maak dan nu een account aan bij Bitvavo en bekijk het platform. 

Stap 2: Maak een account aan

Als je een keuze hebt gemaakt tussen de brokers kun je aan de slag met een account aanmaken. In dit voorbeeld gebruiken we Aqru, daar kun je al een account aanmaken door een e-mailadres op te geven en een gebruikersnaam en wachtwoord te bedenken. 

Daarna krijg je meteen toegang tot je gratis demo account zodat je het platform uit kan proberen. Voor een account met echt geld moet je een verificatie voltooien. 

Bij deze verificatie controleert de broker of je echt achter het account zit door een kopie van je identiteitsbewijs te controleren. Ook kijken ze naar je ervaring door je een vragenlijst over beleggen in te laten vullen. 

Stap 3: Geld op account zetten

Na de verificatie krijg je bericht van de broker waar je een account aangemaakt hebt als deze goedgekeurd is. Vanaf dat moment kun je met echt geld aan de slag op het platform. 

Daarvoor moet je natuurlijk wel eerst geld gestort hebben. Dat doe je bij een broker als Aqru gemakkelijk via één van de vele beschikbare betaalmethodes als iDeal, PayPal, creditcard en meer. 

Als je via een digitale betaalmethode geld stort, staat dit geld meteen op je account en kun je aan de slag. Je kunt bij Aqru al beginnen met een minimale inleg van €100 en storten is gratis. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Koop je eerste Chainlink voor Chainlink Staking

Koop gemakkelijk Chainlink bij Aqru

Nu het account gevuld is met een eerste storting kun je de eerste aankoop voltooien. Hiervoor zoek je naar Chainlink in de zoekbalk of via de pagina met het overzicht van alle cryptomunten. 

Zodra je op de pagina bent zie je de huidige koers, het laatste nieuws en een blauwe knop met ‘handelen’. Door op die knop te drukken krijg je het scherm dat je hiernaast ziet. 

Je bepaalt hoeveel Chainlink je koopt en kunt kiezen of je dit voor de marktprijs wilt doen of een order voor een andere prijs wilt plaatsen. Daarna kun je de transactie rondmaken en heb je de eerste Chainlink gekocht. 

Stap 5: Begin met Chainlink Staking

Deze stap hangt af van de mogelijkheden bij de broker. Je vind de gekochte Chainlink terug in je wallet bij de broker. 

Het kan zijn dat je deze meteen vanuit je wallet ook kan staken. Je kiest er zelf voor hoeveel van de munten je vast wilt zetten voor Chainlink staking.  

Als de broker geen Chainlink staking aanbiedt, moet je de munten versturen naar een ander platform. Je hebt zelf volledige vrijheid voor welk platform je kiest. 

Ook aan de slag met Chainlink Staking bij Aqru? Maak dan nu een gratis account aan en koop meteen je eerste Chainlink munten.

Overzicht Staking Percentages

MuntTickerAqrueToroHuobi
BitcoinBTC7%n.v.t.2.68%
EthereumETH7%n.v.t.0.80%
USD CoinUSDC12%n.v.t.n.v.t.
TetherUSDT12%n.v.t.6%
DaiDAI12%n.v.t.8%
TronTRXn.v.t.4.8 - 6.5% 7.14%
CardanoADAn.v.t.4.0 - 5.4%0.72%

Hoe werkt een Chainlink Staking platform?

Een Chainlink staking platform kan een broker zijn of een aparte website waar je alleen de munten voor staking vast kan zetten. Bij een broker werkt het zo dat ze de munt in een staking pool vastzetten en het grootste gedeelte van het rendement teruggeven aan je. 

Je krijgt elke week een beloning uitgekeerd in de vorm van extra Chainlink. Hoe hoog die beloning is, kent wekelijks kleine verschillen omdat de staking pool niet altijd een even groot aandeel heeft gehad in het onderhouden van het netwerk. 

Ga ook aan de slag met Chainlink staking en koop nu je eerste munten bij Aqru! 

De voor- en nadelen van Chainlink Staking

Wil jij ook profiteren van de voordelen van Chainlink Staking? Ga dan nu naar Aqru!

Verdienen met Chainlink Staking

Je begint met Chainlink staking om extra geld te kunnen verdienen. Het rendement bij Chainlink staking is op het moment zo’n 2,9% per jaar. 

Als je bijvoorbeeld €1.000 had geïnvesteerd begin 2021 had je 99 Chainlink munten voor €10,085 per stuk kunnen kopen. In een jaar tijd waren dit er 99 * 1,029 = 101,87 geworden, de waarde van Chainlink was gestegen naar €29,13 dus was je investering al 101,87 * €29,13 = €2.967,42 waard geworden. 

Begin ook met verdienen aan Chainlink staking en koop nu je munten bij Aqru. 

Wanneer starten met Chainlink Staking?

Bij Chainlink staking moet je rekening houden met de koers van de cryptomunt. De koersen van cryptomunten zijn erg volatiel en daardoor kun je verlies lijden ook al ontvang je rente via Chainlink staking, en het blijft dus belangrijk om een goed moment te kiezen om in te stappen. 

Er zijn enkele trucs om dit risico te verkleinen. Zo kun je bijvoorbeeld voor dollar cost averaging kiezen, hierbij verspreid je de investering over meerdere momenten.

Ook kun je bijvoorbeeld investeren in andere cryptomunten of een cryptomunt als Ethereum staken om niet alleen afhankelijk te zijn van Chainlink!

Begin ook met Chainlink staking en koop je eerste munten bij de online broker Aqru.

Chainlink Staking: Veelgestelde vragen

Chainlink staking is het vastzetten van Chainlink munten om het netwerk te onderhouden. Degene die zijn of haar munten op deze manier voor een bepaalde tijd vast zet krijgt hiervoor een beloning in de vorm van extra Chainlink munten. 

Op het moment is de beloning die je krijgt bij Chainlink staking zo’n 2,9% per jaar. Dit percentage kan veranderen als er meer of minder mensen kiezen voor Chainlink staking. 

Je kunt het best beginnen met Chainlink staking bij een online broker als eToro. Hier kun je het eenvoudigst munten kopen en versturen naar een ander Chainlink staking platform waar ze gestaked worden.

Bij Chainlink staking verandert er in 2021 van alles, zo zal er in het netwerk een aantal dingen aangepast worden, waardoor ook de staking verandert. Hierdoor kan er ook in de belnoning het een en ander gaan veranderen. 

Chainlink Staking: Conclusie

Geld verdienen aan Chainlink kan op meerdere manieren, zo kun je verdienen aan koersstijgingen, maar ook aan Chainlink staking. Bij Chainlink staking zet je Chainlink munten vast in een staking pool zodat het netwerk up-to-date blijft, in ruil hiervoor krijg je een beloning. 

Chainlink staking kan het gemakkelijkst bij een online broker. Hier kun je de munten kopen en in sommige gevallen ook meteen staken. Het kan ook zijn dat je de munten eerst nog naar een ander platform moet sturen om te kunnen beginnen met Chainlink staking. 

Bedenk vooraf hoeveel risico je wilt nemen met je investeringen, het rendement van Chainlink staking verschilt en het is verstandig om rekening te houden met een volatiele koers. Begin vandaag nog met Chainlink staking door nu je munten te kopen bij Aqru! 

Scroll naar boven