Home » crypto » staking » ripple

Beste Ripple Staking platform in 2022

In de cryptocurrency Ripple kun je op verschillende manieren investeren. De Ripple munt kun je aanschaffen via een handelsplatform, maar je kunt ook deze ook vastzetten door middel van Ripple staking en op deze manier hierop rente ontvangen. 

Ripple staking in 4 stappen

Wil je ook je Ripple munten vastzetten en beginnen met Ripple staking? Maak je account aan bij eToro en koop jouw Ripple munten! 

Wat is Ripple Staking?

Bij Ripple staking schaf je de Ripple munt aan en sla je deze op. Bij staken heb je pools waarbij je je kan aansluiten en binnen deze pool worden beloningen uitgedeeld. Zo kun je structureel een beloning ontvangen voor het opslaan van Ripple.

Bij Ripple staking hoef je in principe weinig te doen, behalve wachten tot je jouw staking-bonus ontvangt, nadat je jouw Ripple munten hebt gestaked. Hoe hoog je staking-bonus zal zijn, hangt ook af van de koers van de munt.

In dit artikel vertellen wij alles over staking, hoe je het beste kunt beginnen, lichten we de voor- en nadelen toe van Ripple staking, en meer. 

Ripple Staking platforms

Er zijn verschillende platforms waar je verschillende crypto kunt staken. Via onder andere Bitvavo kun jij al beginnen aan staking. Bitvavo is een Nederlands platform en is één van de populairste plekken rondom crypto op dit moment.

Je kunt er wel voor kiezen om via een andere online broker de Ripple munt (XRP) aan te schaffen. Werk je bijvoorbeeld al met een bepaalde broker (bijvoorbeeld eToro), maar geeft deze je niet de optie tot Ripple staking? 

Je kunt wel de munt aanschaffen via jouw bekende broker, en deze dan via een ander platform staken.

Hoe kan ik zelf beginnen met Ripple Staking?

Ben je al helemaal klaar om te beginnen met Ripple staking? Hieronder beschrijven we een stappenplan voor je, zodat je goed voorbereid kunt beginnen aan jouw staking avontuur. Ripple staking kan gewoon online, dus je hebt in principe niks anders nodig dan je mobiele telefoon of laptop en internetverbinding.

Stap 1: Kies je online broker voor Ripple Staking

Wat je als eerst zal moeten doen om te beginnen met staking, is de online broker vinden die bij jou past. Verschillende online brokers hebben verschillende functies. Kies daarom de online broker die over de functies beschikt die voor jou van belang zijn.

Ook is het belangrijk om te kijken naar een online broker die past bij jouw ervarenheid met beleggen. Hoe gebruiksvriendelijk is de online broker? Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of je online broker gereguleerd wordt door een toezichthouder zoals bijvoorbeeld de FCA.

Hieronder beschrijven we drie platforms: eToro, Bitvavo en Binance. Maar er zijn natuurlijk nog meer platforms waar je uit kunt kiezen.

Ripple Staking bij eToro

Via eToro kun je gemakkelijk de Ripple munt aanschaffen, alleen is het niet mogelijk om deze hier te staken. Wel kun je via eToro andere crypto staken en gemakkelijk verschillende crypto aanschaffen. Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen.

eToro is voor de beginnende belegger het perfecte platform om bekend te raken met verschillende crypto en alle manieren van beleggen. Hier zijn verschillende redenen voor, waaronder het gratis demoaccount.

Wanneer je een account aanmaakt bij eToro, kun je ook beginnen met een gratis demoaccount. Op deze manier kun je bekend raken met het platform, voordat je ‘echt geld’ inzet. Je leert zo om te gaan met de broker en je ziet welke risico’s er kunnen zijn als je belegt.

Daarnaast ligt de minimale inleg bij eToro vrij laag. Je kunt al beginnen met beleggen met een minimale inleg van €170,-. Dit is ideaal als je niet veel geld opzij hebt gezet om te investeren en loop je na het gebruik van je demoaccount ook niet al te veel risico.

Een ander voordeel, wat eToro financieel ook aantrekkelijk maakt, is het feit dat je 0% commissie betaalt over je investeringen in aandelen en ETF’s. Er komen dus geen extra kosten bij als jij winst maakt of ergens in beslist te beleggen.

Nog een voordeel aan eToro is dat het platform beschikt over een Copy Trading functie. Door middel van deze functie kun je de portfolio’s inzien van verschillende succesvolle beleggers en ervoor kiezen om deze zelfs te kopiëren waar nodig. 

Deze functie maakt het makkelijker voor een beginnende belegger om te zien wat verstandige keuzes zijn en wat niet.

Overtuigd door de vele voordelen die eToro met zich meebrengt? Begin dan vandaag nog!

Ripple Staking bij Bitvavo

Bitvavo is ook een goede plek om te beginnen met staking. Dit platform beschikt wel over de optie tot staking.

Via Bitvavo kun je vele verschillende crypto aanschaffen en weer verkopen tegen lage tarieven. Daarnaast is de optie om crypto te staken bij Bitvavo aanwezig voor verschillende munten, waaronder dus Ripple.

Je kunt er ook voor kiezen om de Ripple munt aan te schaffen bij eToro en deze te staken bij Bitvavo.

Ben je geïnteresseerd in staken via Bitvavo? Maak dan nu je account aan en begin! 

Ripple staking via platform Binance

Ook via het online platform Binance kun je Ripple munten kopen. Via Binance kun je je gemakkelijk registreren.

Zoals beschreven kun je het belangrijk vinden dat jouw online broker gereguleerd wordt door een toezichthouder als de AFM of de SEC. Dit is helaas niet het geval bij Binance. Binance wordt niet gereguleerd door een nationale toezichthouder.

Binance biedt wel veel verschillende services. Zo kun je verschillende cryptovaluta aanschaffen, maar biedt het platform ook de mogelijkheid om verschillende munten te staken.

Bij Binance betaal je 0,1% transactiekosten, wat erg laag is. Ook beschikt het platform over een klantenservice, deze is elk moment van de week beschikbaar.  

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken gaat bij verschillende brokers vaak op een bijna zelfde manier. In dit voorbeeld laten we je zien hoe je makkelijk een account kunt aanmaken bij eToro.

Ga naar de website of download te app en begin met het aanmaken van je account. Je komt bij deze optie via de groene ‘Join now’ knop op de homepage die hier op de foto te zien is.

Je maakt je account aan door een username te kiezen, je e-mailadres in te vullen en een wachtwoord te bedenken. Hierna zal je je e-mailadres moeten verifiëren en zal je moeten bevestigen dat jij degene achter het account bent door je identiteitsbewijs te laten zien. 

Nu kun je beginnen te experimenteren met je gratis demoaccount of meteen doorgaan naar stap 3.

Stap 3: Stort geld op je account

Zodra je verificatie is goedgekeurd, kun je beginnen met je echte account. Het is nu tijd om geld te storten op je account.

eToro biedt de mogelijkheid om geld te storten via vele verschillende betaalmethodes. Zo is het mogelijk om via iDeal, creditcard, PayPal en nog meerdere opties geld te storten. Als dit gelukt is, kun je binnen enkele minuten al beginnen met beleggen, wat we zullen beschrijven in stap 4.

De verschillende betaalmethodes bij eToro

Stap 4: Koop je crypto via je online broker

De koers van XRP op dit moment

Nu ben je er helemaal klaar voor om daadwerkelijk Ripple munten aan te schaffen. Zoek via de zoekfunctie op eToro ‘Ripple’ (of ‘XRP’: onder deze afkorting staat Ripple bekend). Als je dit hebt gevonden, zal je onderstaand overzicht te zien krijgen en kun je de koers bekijken.

Ben je er klaar voor? Klik dan op de knop ‘Handelen’, bepaal voor jezelf hoeveel je wil inleggen en begin met aanschaffen van Ripple munten.

Stap 5: Zet deze crypto vast door middel van staking

Bepaalde munten kun je wel vastzetten via eToro. Helaas de Ripple munt niet. Als je deze munt wil vastzetten, zal je deze moeten verhuizen naar een ander platform, zoals bijvoorbeeld Bitvavo.

Wil je jouw eigen account aanmaken via eToro en kijken wat je gaat doen met staking?

Hoe werkt Ripple staking?

Ripple staking hoeft dus niet heel moeilijk te zijn als je de voorgaande stappen volgt. Met staking koop je dus een door jou gekozen hoeveelheid van de munt en deze zet je vervolgens vast.

Omdat je de munt vasthoudt, ontvang je hier rente over als beloning. Je verdient het meest aan staking wanneer je de munt voor een langere periode vastzet.

Lijkt het jou wel interessant om je te verdiepen in staking en een begin te maken hiermee?

Waarom Ripple staking?

Een belangrijk voordeel bij staking, is dat door je activa vast te zetten via staking, je inflatie vermijdt. Maar de waarde van de munt kan wel worden beïnvloed door schommelingen in de koers.

Ripple staking is toegankelijk voor een breed publiek, omdat er geen dure hardware voor nodig is. De meeste mensen beschikken over een telefoon of laptop en internet, en voor deze mensen is het al mogelijk om te beginnen met staking.

Zoals elke investering, is ook staking niet geheel zonder risico’s. Zo kan het altijd zo zijn dat de koers op een manier verandert wat niet gunstig kan zijn voor je.

Koersen kunnen vrij snel veranderen voor wat voor reden dan ook, dus dit geldt ook voor de Ripple munt. Maar het kan natuurlijk ook de goede kant op gaan en kan het zeer winstgevend zijn.

De voor- en nadelen van Ripple staking op een rijtje:

Voordelen

Nadelen

Ben je enthousiast, zie je meer voordelen dan nadelen en wil je beginnen met Ripple staking?

Kan je verdienen met Ripple Staking?

Het verschil tussen een zes maanden en een jaar vasthouden van Ripple munten, is groot. Als je de munt zes maand vasthoudt, ontvang je de helft van wanneer je de munt een jaar lang vasthoudt.

Je kunt zeker verdienen met staking als de koerswisselingen gunstig zijn voor je. Maar er zitten natuurlijk wel risico’s aan vast, zoals altijd bij beleggen. Een bedrijf kan bijvoorbeeld failliet gaan, of de koers kan juist ongunstig uitvallen voor je.

Zie jij het wel voor je om te beginnen met Ripple staking? Wij raden eToro aan voor het aanschaffen van deze munt in de eerste plaats!

Ripple Staking: Veelgestelde vragen

Ripple staking is een manier om rendement te maken op jouw portefuielle zonder verkoop. Bij staking koop je Ripple munten via een broker en sla je deze voor een bepaalde periode op. Gedurende deze periode ontvang je rente op basis van de koers.

Ripple Staking werkt als volgt: staking kun je mee beginnen door de volgende vijf stappen te volgen.

Stap 1: Kies jouw online broker

Stap 2: Maak een account aan

Stap 3: Stort geld op je account

Stap 4: Koop je crypto via je online broker

Stap 5: Zet deze crypto vast door middel van staking

Dit kan via verschillende platformen en helemaal op de manier die jij zelf fijn vindt.

Ben je bijvoorbeeld gehecht aan een bepaalde online broker (bijvoorbeeld eToro) en schaf je het liefst je munten aan via hier, maar kun je er niet terecht voor staking? Dan kun je alsnog je munten hier aanschaffen en naar een ander platform, zoals Bitvavo gaan om hier je Ripple munten op te slaan.

De voor- en nadelen zijn:

Voordelen:

  • Staking vermijdt inflatie
  • Staking is toegankelijk voor een breed publiek
  • Je kunt profiteren van een koersstijging

Nadelen:

  • Je kunt last hebben van een schommelende (dalende) koers
  • Je kunt deze munt niet overal staken

Ja, je kunt verdienen met Staking maar dit ligt aan de schommelingen van de Ripple koers. De schommelingen van de koers kunnen altijd in je voor- of nadeel werken.

Ripple staking: Conclusie

Zoals hierboven beschreven, is het altijd een gok om te beginnen met Ripple staking, maar kan er ook veel goeds uit komen. Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de koers van Ripple, want die verandert natuurlijk constant. Probeer op basis hiervan een goed moment te vinden om de munt aan te schaffen.

Staking kan met veel voordelen komen, zoals het voordeel dat eigenlijk bijna iedereen het kan doen. Maar je moet natuurlijk voor jezelf beslissen of het iets voor jou is of niet. Liever een andere munt staken? Lees hier over verschillende andere staking coins.  

Scroll naar top