Zilliqa Staking – passief Zilliqa verdienen

Zilliqa is een cryptomunt waar al veel over gezegd is, en waar je eenvoudig apps op kunt bouwen. Een andere manier om te kapitaliseren op deze crypto is met Zilliqa staking. Dit is een manier waarbij je door Zilliqa te bezitten automatisch meer crypto en inkomen krijgt. In dit artikel leggen we je uit hoe dat werkt. 

Begin met Zilliqa Staking en verdien extra inkomen in 4 stappen

Zelf beginnen met Zilliqa staking? Begin vandaag nog met staking en verdien een maximaal rendement!

Wat is Zilliqa Staking

ZIL is de cryptomunt die gebruikt wordt op het Zilliqa netwerk, en die gebruikt kan worden om te handelen bij crypto brokers of om te staken. Wanneer je ZIL gaat staken zet je Zilliqa opzij in ruil voor een beloning.

Deze munten komen dan terecht in een zogeheten ‘pool’ waar ze via het Proof-Of-Stake systeem andere transacties verifiëren. Wanneer jij besluit om je Zilliqa in te zetten voor Zilliqa staking krijg je een beloning.

Het nadeel is namelijk dat je vaak een bepaalde tijd geen gebruik kunt maken van je Zilliqa coins, maar in ruil daarvoor krijg je wel rewards.

Zelf beginnen met Zilliqa Staking doe je zo

Zelf investeren in Zilliqa staking is tegenwoordig veel eenvoudiger geworden. Nieuwe staking platforms zoals Aqru maken het voor de normale belegger gemakkelijk om ook deel te nemen aan staking en daarover mooie rendementen te verdienen. Om te beginnen met staking heb je wel een eigen account nodig. 

We leggen je in onderstaand stappenplan uit hoe je zo’n account gratis kunt registreren, en hoe je aan de Zilliqa komt om te staken. Ook kijken we naar de veiligheid van de brokers en de andere stakingsopties, waarmee je soms nog veel betere rendementen kunt behalen. 

Stap 1: Selecteer geschikte staking broker voor Zilliqa Staking

Wanneer je wilt gaan beginnen met Zilliqa staking dan begin je met het kiezen van een geschikte staking broker. Je hebt hierbij keuze uit verschillende aanbieders, en het is belangrijk om deze goed met elkaar te vergelijken. Wij hebben je dit gemakkelijk gemaakt met onderstaande mini-reviews en tabel. 

Let op de veiligheid van het stakingplatform – je wilt immers met een goed gevoel je crypto munten hier wegzetten / bewaren. Een goede staking aanbieder is gereguleerd door een financiële instantie, besteed aandacht aan cybersecurity en heeft een verzekeringsfonds bij calamiteiten. 

Ook handig om te weten zijn de mogelijkheden voor extra beloningen. Bij Crypto.com krijg je bijvoorbeeld extra staking rewards als je hun eigen token CRO gebruikt. Bij Aqru is het grootste voordeel dat je altijd flexibel bent en geen coins hoeft te locken, terwijl je toch hoge percentages staking rente kunt verdienen. 

Een extra tip is om naast Zilliqa staking eens te kijken naar andere munten om te staken. Weinig praktische aanbieders bieden Zilliqa aan, en ook de percentages rente en beloningen die je kunt verdienen liggen op sommige coins een stuk hoger. Vooral stablecoins bieden goede rendementen.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Zilliqa Staking bij Aqru

Aqru is onze eerste staker die we willen bespreken. Waarom? Omdat Aqru een innovatieve aanpak heeft en een revolutie op het gebied van staking aan het doorvoeren is. Het doel bij Aqru is duidelijk: zoveel mogelijk mensen laten profiteren van staking.

Aqru is in december 2021 opgericht door financiële experts die het consumenten gemakkelijker willen maken om te verdienen aan hun crypto. Dit doen ze door het uitrollen van een handige app waarmee je “crypto-smart” kunt worden en automatisch verdient door crypto te bezitten.

Je ontvangt bij Aqru altijd hetzelfde hoge percentage rente. Er is geen lock-in periode, en je kunt dus altijd je crypto besluiten te verplaatsen of verkopen. De staking percentages verdien je per dag, en de tegoeden die je op Aqru hebt staan worden goed beveiligd met 2FA en een speciale digitale bezittingen beveiligingsdienst.

De staking bij Aqru is afhankelijk van de munt 7 tot 12%. Je inkomsten worden dagelijks berekend en er zijn geen kosten over het kopen van crypto. Beginnen kan vanaf € 100, en je krijgt een gratis bonus van USDT ter waarde van $ 10. Je kan helaas nog geen Zilliqa staken bij Aqru, maar wel diverse andere cryptomunten.

Aqru voegt regelmatig nieuwe munten toe. Het is goed mogelijk dat je hier binnenkort ook aan Zilliqa staking kunt doen, maar de broker is zorgvuldig en heeft een uitgebreid proces om nieuwe munten toe te laten. 

Wil jij vandaag nog tot 12% rente ontvangen door je crypto te staken? Registreer dan een Aqru account!

Zilliqa Staking bij Huobi

Huobi is vergelijkbaar met Crypto.com in het aanbod van vele verschillende cryptomunten, maar dan van oorsprong gericht op de Aziatische markt. 

Inmiddels is de Huobi exchange wereldwijd beschikbaar en bieden zij verschillende opties tot cryptohandel en staking via bijvoorbeeld het nieuwe Huobi Earn. Het hoogste staking percentage is daar momenteel 35%. Dit gaat echter om slechts één coin, en voor de andere munten liggen de percentages een stuk lager. 

Bovendien is Huobi wat minder gericht op gebruiksgemak en veiligheid dan bovenstaande brokers. Er zijn interessante munten te staken, waaronder Zilliqa, en daardoor is het platform wel interessant.

Begin met Zilliqa staking bij Huobi

Zilliqa Staking bij eToro

eToro is meer dan alleen een staking platform. Je kunt hier ook terecht om te oefenen met een gratis demoaccount en om andere beleggers hun tactiek te bekijken via copytrading. eToro noemt zich hierom een sociaal trading platform!

Beleggen bij eToro kan al vanaf de lage minimale inleg van $ 50 (€ 42), waarvoor je dus ook direct kunt staken. Je kunt beleggen in commissievrije aandelen en ETF’s, en ook in CFD’s, forex, crypto en grondstoffen. Helaas zijn de stakingsmogelijkheden beperkt tot slechts twee coins. 

Deze coins die je kunt staken op eToro zijn Cardano en Tron. De percentages zijn tussen de 4 en de 6.5%, afhankelijk van je eToro status. Voor diamond leden liggen de percentages hoger dan voor bronze eToro leden.

eToro is wel zeer goed gereguleerd door o.a. CYSEC en de FCA. Je belegging is hier dus veilig, flexibel en je hebt de keuze uit veel producten naast staking.

Begin direct met handelen bij eToro

Stap 2: Registreer een gratis account

Broker gekozen? Tijd om een account aan te maken die je gaat gebruiken voor Zilliqa staking (of natuurlijk een andere cryptocurrency)! Mooi meegenomen: het registreren van een account is gratis en bij sommige aanbieders krijg je zelfs een welkomstcadeau aan tegoed van een bepaalde crypto.

Het registreren van een account doe je met een veilig wachtwoord, gebruikersnaam en e-mail adres. Hierna stuurt het platform je een verificatiemail op, en is het nodig om je identiteit te bevestigen middels het uploaden van een kopie van je paspoort of ander geldig identiteitsbewijs. 

Hierna is het even wachten op de bevestiging van de verificatie. Als bedankje voor het aanmaken van een account bij Aqru krijg je vervolgens alvast $ 10 aan USDT, die je gelijk kunt staken.

Stap 3: Stort geld of crypto voor Zilliqa Staking

Je wilt natuurlijk ook je eigen vermogen staken en inzetten om rendement te behalen. Dit doe je door per bankoverschrijving of creditcard geld over te maken naar je nieuwe Aqru account. 

Het is ook mogelijk om crypto van een wallet te versturen naar het adres van je Aqru wallet. Controleer in dat geval goed beide adressen. Ontvangen crypto kun je direct staken.

Zo kun je geld naar je Aqru account verplaatsen

Stap 4: Koop Zilliqa of een andere cryptomunt

Zilliqa kopen is op dit moment niet mogelijk bij Aqru zelf. Dit kan in de toekomst veranderen, maar je kunt ook Zilliqa kopen bij een broker zoals eToro of Crypto.com en deze vervolgens versturen naar een adres voor Zilliqa staking. Bij Aqru kun je gelukkig ook andere crypto staken.

Stap 5: Start met Zilliqa Staking

Na het kopen van de juiste munt hoef je bij Aqru niets meer te doen. De munt wordt automatisch ingezet voor staking en de opbrengsten krijg jij bijgeschreven op je account. Bij sommig brokers is het wel nodig dit apart te bevestigen, in dat geval kun je kiezen voor de periode waarvoor je Zilliqa staking wil toepassen en krijg je aan het einde van die periode uitbetaald.

Wil jij beginnen met Zilliqa staking? Registreer een gratis Aqru account!

Overzicht: Maximaal profiteren van Zilliqa Staking en andere crypto

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk verdienen met staking, en de vraag is hoe je dat het beste kunt doen. Niet alle aanbieders van staking bieden dezelfde voorwaarden, en er kunnen ook grote verschillen zitten tussen diverse cryptomunten. Over het algemeen geldt dat Zilliqa staking niet de optimale keuze is en slecht beschikbaar is. 

Op andere coins kun je vergelijkbare en soms zelfs hogere percentages verdienen, zeker omdat Zilliqa als munt niet goed presteert en waarde verliest tegenover andere munten als Bitcoin of de traditionele dollar. Je kan dan beter Bitcoin staken, of een stablecoin zoals USDT, USDC of DAI. Leestip: het beste staking coins artikel!

Hoeveel je precies kunt verdienen kun je in onderstaande tabel zien:

MuntTickerAqrueToroHuobi
BitcoinBTC7%n.v.t.2.68%
EthereumETH7%n.v.t.0.80%
USD CoinUSDC12%n.v.t.n.v.t.
TetherUSDT12%n.v.t.6%
DaiDAI12%n.v.t.8%
TronTRXn.v.t.4.8 - 6.5% 7.14%
CardanoADAn.v.t.4.0 - 5.4%0.72%

Wil jij direct beginnen met verdienen aan steking bij een flexibele aanbieder? Begin dan bij Aqru!

Zilliqa Staking: Algemene stakingpercentages bij verschillende brokers

Bij de brokers in dit artikel kun je veilig steken. De percentages lopen sterk uiteen, van wel 35% op jaarbasis tot slechts 0.8%. Over het algemeen geldt echter dat er een gemiddeld percentage van tussen de 4-8% is. 

Bij Huobi zit er soms een uitschieter tussen op hun Huobi Earn platform. Daar zijn echter voorwaarden aan verbonden zoals het locken van je crypto voor een periode van bijvoorbeeld 90 dagen. Crypto.com hanteert flexibele voorwaarden, maar keert dan veel lagere percentages uit. Bij eToro kun je slechts 2 munten staken.

De beste keuze lijkt daarom Aqru. Zij verzekeren je een vast percentage van 7% op altcoins en 12% op stablecoins, waarbij je coins altijd flexibel zijn en er geen lastige voorwaarden gelden. Dit is een mooi rendement, en biedt voor geïnteresseerden de kans om zich in te dekken tegen bijvoorbeeld inflatie.

Profiteer van stabiele en flexibele staking percentages van 7-12%

Zilliqa Staking: ZIL Staking Rewards

Wat zijn de precieze Zilliqa staking rewards? Dit ligt lastiger, omdat er weinig aanbieders van Zilliqa staking zijn. De broker uit dit artikel waarbij Zilliqa staking wel mogelijk is, is het Aziatische Huobi. 

Zilliqa staking is daar net beschikbaar gekomen. Het percentage staking rewards is maar liefst 13,19%, wat een hoog percentage is. De reden hiervoor is mogelijk dat Zilliqa momenteel goedkoop is na een waardedaling.

Wanneer je bij Huobi ZIL staked worden de ZIL-staking rewards naar je account opgestuurd. Huobi zegt je coins niet te locken en flexibel te houden, maar de opnameduur heeft wel een uiterste opnametijd van 14 dagen waarbinnen jij weer over je Zilliqa kunt beschikken.

Een alternatief is totaal flexibele staking van stablecoins bij Aqru tegen 12%. Dit is bijna net zo hoog als de ZIL-staking rewards, maar de dollar is de afgelopen maanden een betere investering geweest dan Zilliqa.

Verdien stabiele staking rewards bij online exchange Aqru

Is Zilliqa Staken veilig?

Zilliqa staken is veilig, maar brengt risico’s met zich mee wanneer je dit volledig zelf wilt doen. De instapdrempel is dan zowel qua technische kennis als vermogen hoog. We raden daarom aan de staking te laten regelen door een platform dat dit voor jou faciliteert. 

Het platform staat sterk doordat het de fondsen van meerdere gebruikers combineert in één pool waarin je als individu misschien niet deel had kunnen nemen. Bovendien zijn de meeste platforms gereguleerd en hebben ze een fonds bij calamiteiten. Zo heeft Aqru miljoenen opzij gezet om in het geval van een hack je crypto terug te betalen. Daarnaast hanteren ze de hoogste normen op het gebied van cybersecurity.

Bij Aqru is je crypto in veilige, deskundige handen en beveiligd tegen cyberaanvallen!

Zilliqa Staking Calculator

Een Zilliqa staking calculator kun je gebruiken om uit te rekenen hoeveel je kunt verdienen met het staken van Zilliqa. Hiervoor voeg je op de Zilliqa staking calculator de hoeveelheid Zilliqa en het stakingspercentage in, en daarna de tijdsduur die je het wil laten staan. Je rekent zo precies uit hoeveel je ZIL na een periode waard is.

Een leuke extra functie is dat je vaak ook rekening kunt houden met een koers die bullish of bearish is. Dan neemt de calculator de waarde mee in het geval dat de koers van Zilliqa de komende tijd gaat stijgen of dalen.

Een Zilliqa staking calculator is ideaal om een schatting te maken van je totale verdiensten

Veelgestelde vragen

Zilliqa staking is het inzetten van de Zilliqa crypto munten die je al hebt in een ‘pool’ tegen een beloning. Je zegt als het ware dat jouw munten gebruikt mogen worden door de pool, en ontvang daarvoor in ruil om een bepaalde tijd een beloning. Dit lijkt enigszins op de rente die je ontvang over een spaarrekening, maar dan liggen de beloningen doorgaans hoger.

Zilliqa staken kun je zelf doen, of laten doen door een exchange. Voorbeelden van deze exchanges zijn Aqru, Crypto.com, Huobi en eToro. Zij nemen je dan het technische werk uit handen en staken de coins voor jou, samen met die van andere klanten, waardoor dit voordelig kan.

De Zilliqa staking calculator is een tool om te berekenen hoeveel rendement je kunt behalen wanneer je begint met Zilliqa staking. De tool rekent voor jou de waarde na een bepaalde tijd uit.

Leuk is dat je met de tool rekening kunt houden met verschillende factoren zoals de ontwikkeling van de koers. Je kunt bijvoorbeeld een berekening kiezen bij een bullish scenario of een bearish scenario, waarbij dan de totale nieuwe waarde van de gestakede Zilliqa wordt meegenomen en je een beter totaalbeeld krijgt.

Goede Zilliqa staking rewards zijn lastig te bepalen omdat het staken van Zilliqa op weinig plaatsen wordt aangeboden. Op dit moment doet Huobi dit wel, tegen een percentage van rond de 13%. Dit percentage is echter flexibel en kan hoger of lager uitvallen. Mogelijk gaan andere brokers zoals Aqru en Crypto.com in de toekomst ook Zilliqa staking rewards aanbieden.

Andere goede crypto om te staken zijn Bitcoin en Ethereum. Deze stake je het beste bij Aqru, waar je het flexibelst bent en de staking rewards het hoogste liggen. Weinig vertrouwen in crypto? Dan kun je ook tegen maar liefst 12% stablecoins staken die de koers van de dollar volgen!

Zilliqa Staking: Conclusie

Zilliqa staking is een interessante optie om passief inkomen te verdienen over je cryptogeld. Hou er echter rekening mee dat wanneer Zilliqa slecht presteert tegenover andere cryptomunten of de Amerikaanse dollar het verstandiger kan zijn om hierin te investeren, en deze te staken bij bijvoorbeeld Aqru. 

Scroll naar boven