DEGIRO

Laatste update:

Wil je beleggen en overweeg je DEGIRO als jouw online broker? We nemen hier betrouwbaarheid, reviews en ervaringen met DEGIRO onder de loep. Snelle links:

DEGIRO

DEGIRO BV
Rembrandt Tower (9e verd)
1096 HA Amsterdam
T: +31(0)20 535 34 96
E: klanten@degiro.nl
KvK nr: 34342820

Wat is DEGIRO?

DEGIRO is een Nederlands online handelsplatform dat in 2008 is opgericht door ex-werknemers van Binck. In 2013 opende DEGIRO zijn deuren voor particuliere beleggers en is met 417.681 accounts inmiddels de grootste broker van het land. DEGIRO werkt op basis van execution-only (zonder advies) en onderscheidt zich met lage tarieven en direct toegang tot 50 beurzen wereldwijd. Ze staan onder toezicht van AFM en DNB en wordt geleid door Esmond Berkhout (CEO) in Amsterdam.

Esmond Berkhout (CEO)

Reviews en awards

Reviews van experts resulteren in onderscheidingen en awards. DEGIRO ontving zowel nationale als internationale:

Een compleet overzicht van alle awards vind je hier.

Ervaringen

DEGIRO review 4 sterrenErvaringen van klanten van DEGIRO zijn over het algemeen positief. Op TrustPilot kun je ervaringen lezen van zowel nieuwe als bestaande particuliere klanten. Zij geven gemiddeld 4 van de 5 sterren wat staat voor ‘GOED’. Via een Google zoektocht vind je ook ervaringen van bloggers.

Voor- en nadelen

Hoewel DEGIRO wordt geprezen, kent iedere broker ook nadelen. We zetten ze voor je op een rij:

 • Lage transactiekosten
 • Geen opstart- en stortingskosten
 • Alle beleggingsproducten mogelijk
 • Geen vermogensrendementsheffing
 • Connectiviteitskosten: €1 per beurs
 • Gestorte bedragen fiscaal aftrekbaar
 • Spoedoverboeking niet mogelijk
 • Geen advies of beursnieuws in dashboard*
 • Geld storten vanaf één vaste tegenrekening
 • Negatieve rente op vermogen boven de €2.500**
 • Voor en nabeurs handelen in Amerika niet mogelijk

* Met de broker-koppeling van IEX met DEGIRO kun je je portefeuille volgen op IEX.nl
** Zijn je transactiekosten de laatste 60 dagen hoger dan €350, dan geen negatieve rente tot €100.000.

Kosten

DEGIRO kosten van zijn afhankelijk van het volgende:

 • Locatie beurs: Nederland of buiten NL
 • Belegger: passief, actief, focus op derivaten
 • Product: aandeel, ETF, fonds, optie, future, hefboom
 • Wel/niet onderdeel van DEGIRO kernselectie

Kort gezegd: hoe meer transacties je doet, hoe hoger de kosten. Uiteraard afhankelijk van bovenstaande.

Trading

Ga ja over op trading dan gelden de volgende kosten:

 • Transactiekosten: vast bedrag (€) + percentage (%)
 • Connectiviteitskosten beurs (AEX = gratis)
 • Verschil tussen bied- en laatprijs (spread)
 • Eventuele valutakosten (indien niet Euro)
 • Productkosten bij een fonds of ETF uitgever

Bekijk de tarievenkaart voor een compleet overzicht.

Kernselectie

Veel beleggers kiezen voor DEGIRO om hun zogenaamde Kernselectie. De Kernselectie is een verzameling fondsen (ETF/trackers) die je 1x per maand vanaf €1000 zónder transactiekosten kunt (ver)kopen. Hiervoor geldt een fair use policy. Wil je hetzelfde fonds (met dezelfde ISIN code) in diezelfde maand nogmaals (ver)kopen dan kan dat ook kosteloos, mits je wederom koopt of wederom verkoopt. Overzicht Kernselectie.

Bitcoin

Wil je beleggen in Bitcoin dan kun je dat doen door Bitcoin Tracker One (ISIN: SE0007525332) te kopen. Dit is een ETF (tracker) die de Bitcoin een op een volgt. Deze wordt in Euro’s uitgegeven door XBT Provider die genoteerd staat aan de Zweedse beurs in Stockholm (OMX). De kosten hiervoor bedragen 2,5% per jaar. 

Market & limit order

Zowel een market order als een limit order is gratis bij DEGIRO. Bij een market order (ver)koop je een product voor de dan geldende prijs. Bij een limit order stel je een koop of verkooplimiet in waarvoor je het product koopt of verkoopt. Je hebt hier dus meer zekerheid. Orders doe je via de web app, e-mail of telefonisch. 

Dividend

Indien een uitgevende instelling dividend uitkeert als stockdividend of cash dividend, dan wordt deze door DEGIRO automatisch als cash dividend (na aftrek van dividendbelasting) aan jouw uitgekeerd. Wil je stockdividend als zodanig behouden, dan moet je dit binnen 3 handelsdagen doorgeven aan DEGIRO. 

Pensioen

DEGIRO biedt de optie van pensioenbeleggen als aanvulling op je AOW/pensioen. De pensioenrekening die je bij DEGIRO opent, is een lijfrenterekening en is een van de voordeligste in zijn soort. Ten opzichte van de concurrentie profiteer je van de lage kosten van DEGIRO en ben je vrij om zelf wereldwijd te beleggen in ieder aandeel, fonds, tracker of obligatie. Bij anderen wordt je meestal beperkt tot een selectie fondsen.

Inloggen

Inloggen op DEGIRO kan online of met de speciale app (Apple of Android). Lukt het niet om in te loggen, dan kun je hier een wachtwoord reset doen. Heb je nog geen account dan kun je deze gratis openen. Verificatie geschiedt vervolgens d.m.v. afgeleide bankidentificatie. Via iDeal kun je geld overmaken om te starten met traden. Wil je je liever eerst nog verder inlezen, dan kun je ook meer informatie opvragen.

Storingen

Net als iedere andere onderneming die louter digitaal opereert, heeft ook DEGIRO wel eens last van storingen. De oorzaak van een storing kan verschillende oorzaken hebben. Klanten merken dit door het tijdelijk niet kunnen handelen via de app en/of website van DEGIRO. Kijk voor actuele storingen op deze storingen-pagina.

Contact

 • Servicedesk: Tel. 020-53 53 496
 • Algemeen: klanten@degiro.nl
 • Pers info: pers@degiro.nl
 • Orders: orders@degiro.nl

Openingstijden: ma t/m vrij 08:00 en 22:00 uur

Veelgestelde vragen

DEGIRO brengt beleggingen van klanten onder in een bewaarbedrijf (apart fonds) welke los staat van DEGIRO als beleggingsonderneming. Bij een onverhoopt faillissement staan je beleggingen veilig bij het bewaarbedrijf. Voor DEGIRO geldt als beleggingsonderneming ook het beleggerscompensatiestelstel. Jouw geld staat hiermee sowieso tot €20.000 veilig. DEGIRO staat verder onder gedragstoezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en prudentieel toezicht van de DNB (De Nederlandsche Bank).

Betrouwbaarheid is verbonden met de veiligheid, maar ook met aanbevelingen en onderscheidingen die DEGIRO van derden heeft ontvangen. Sinds de lancering in 2013 heeft DEGIRO meerdere (internationale) prijzen gewonnen. Deze kun je allemaal nakijken op hun nieuws & pers-pagina.

Eind 2018 had DEGIRO 358.062 klanten in haar bestand en werden er (in 2018) 17.4 miljoen transacties gedaan via het handelsplatform.

DEGIRO is het goedkoopste van alle brokers. Het slimme (geautomatiseerde) handelsplatform speelt uiteraard een sleutelrol hierin. Verder zijn er meer redenen die de kosten voor DEGIRO drukken. Als eerste lenen ze jouw effecten uit waardoor men short kan gaan. Een tweede reden is het aanhouden van een klein personeelsbestand. Een derde reden zijn de relatief lage huurkosten van kantoorpanden in het buitenland sinds DEGIRO in 18 landen actief is. Zo zal hun kantoor in Sofia (Bulgarije) in vergelijking met Nederlandse huurprijzen een stuk goedkoper uitpakken.

DEGIRO werkt gebruiksvriendelijk. Een order plaatsen via DEGIRO is eenvoudig en kan o.a. als limit order of market order. In onderstaande video vind je een korte heldere uitleg over de werkwijze.

DEGIRO app is dé manier om mobiel te kunnen beleggen. Na inloggen via tweestapsverificatie kun je direct beginnen. Bekijk deze video (Engels) voor een impressie van het gebruik van de mobiele app:

Het overstappen naar DEGIRO is mogelijk door dit formulier in te vullen en te sturen naar overboeken@degiro.nl. De kosten voor het overboeken van je portefeuille is €10 per regel en gratis voor een portefeuille groter dan €3000.

We geven hier geen beleggingsadvies, maar kunnen als tip meegeven dagelijks online nieuws te lezen over ETF’s. Neem eens een kijkje op iexprofs.nl, morningstar.nl en slimbeleggen.com. In de Kernselectie van DEGIRO bevinden zich veel ETF’s die je tegen zeer lage kosten (vaak gratis) kunt (ver)kopen.

We raden aan om de eigenschappen van beide brokers goed met elkaar te vergelijken. Het voornaamste verschil is dat Binck een bankvergunning heeft en DEGIRO niet. DEGIRO is een beleggingsonderneming en leent je effecten uit. Hiermee speelt ook het volgende gevoel een rol: wil je een daadwerkelijk deel uit een bedrijf kopen (via Binck) of een onderpand in euro’s (via DEGIRO)? Voor welke broker je ook kiest, DEGIRO blijft doorgaans de goedkopere partij, tenzij je louter dividend aandelen wilt kopen. DEGIRO rekent namelijk voor de verwerking hiervan.

Ook DEGIRO is op zoek naar nieuw personeel. Met de juiste achtergrond kun je solliciteren bij DEGIRO. Let wel goed op in welke locatie je wilt werken, Amsterdam of Sofia. Zie je een interessante vacature bij DEGIRO? Neem dan contact op met de HR afdeling: hr@degiro.nl of +31 20 5353480.

Gratis DEGIRO account?

Enthousiast? Probeer DEGIRO uit door zelf een gratis account aan te maken.
gratis

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Scroll naar top
Lees vorig bericht:
Huurkoop Auto

Een huurkoop auto is ideaal wanneer je een auto wilt aanschaffen zonder in één keer een grote geldsom neer te...

Sluiten