DEGIRO

Wil je beginnen met zelf beleggen bij DEGIRO of meer weten over DEGIRO’s pensioenrekening. Dan is deze review ideaal voor jou! Online broker DEGIRO is namelijk populair wegens hun kernselectie met trackers. Ga naar de website van DEGIRO voor een gratis DEGIRO account en rekening, of kies hier een link:

Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

DEGIRO BV
Rembrandt Tower (9e verd)
1096 HA Amsterdam
T: +31(0)20 535 34 96
E: klanten@degiro.nl
KvK nr: 34342820

Een DEGIRO account aanmaken ingewikkeld?

Het korte antwoord is ‘nee’ want klant worden bij DEGIRO is zeer eenvoudig. Jouw DEGIRO account aanmaken is gratis en binnen enkele minuten gedaan. Naast je persoonlijke gegevens is een bank-verificatie nodig en dien je een scan van je ID-kaart of paspoort te uploaden. Die kun je met je telefoon maken. 

Een DEGIRO basic profiel is prima om te beginnen met beleggen. Later kun je eventueel voor een ‘Active’ account kiezen. Hiermee financiert DEGIRO tot een maximum van 50% van de inleg wanneer je effecten koopt. Een account is dus zo geopend bij DEGIRO.

Wat voor online broker is DEGIRO?

DEGIRO is een Nederlands online handelsplatform dat in 2008 is opgericht door ex-werknemers van Binck. In 2013 opende DEGIRO zijn deuren voor particuliere beleggers en is met 417.681 accounts inmiddels de grootste broker van het land. 

DEGIRO werkt op basis van execution-only (zonder advies) en onderscheidt zich met lage tarieven en direct toegang tot 50 beurzen wereldwijd. Ze staan onder toezicht van AFM en DNB en wordt geleid door Esmond Berkhout (CEO) in Amsterdam. DEGIRO is eind 2019 voor 250 miljoen euro overgenomen door Flatex.

Esmond Berkhout (CEO)

Klant-ervaringen met beleggen

DEGIRO review 4 sterrenKlanten zijn erg tevreden over DEGIRO. Op TrustPilot kun je ervaringen lezen van zowel nieuwe als bestaande particuliere klanten. Zij geven gemiddeld 4 van de 5 sterren wat staat voor ‘GOED’. Voor sommigen zijn de technische analyse mogelijkheden binnen DEGIRO wat beperkt. Men verwijst dan naar het gebruik van TradeView.

Reviews en onderscheidingen

Reviews van experts resulteren in onderscheidingen en awards. DEGIRO ontving zowel nationale als internationale:

 • CashCow Awards: "Beste Online Broker 2019"
 • Gouden Stier Nederland: "Beste Broker 2018"
 • Börse Online (DE): "Beste Online Broker 2019"
 • Rankia (PT): "Beste Online Broker 2019"

Hoe betrouwbaar is DEGIRO?

Betrouwbaarheid van DEGIRO is verbonden aan het managementteam, CEO, platform veiligheid, aanbevelingen, onderscheidingen en de toezichthouder. DEGIRO staat in Nederland onder toezicht van de relatief strenge AFM waar het een licentie (nr. 12041860) heeft en houdt zich aan de gestelde AFM-regels. Het Duitse moederbedrijf Flatex heeft een licentie (ID: 119766) van de Duitse toezichthouder BaFin. Aan de hand hiervan kun je concluderen dat DEGIRO een betrouwbaar bedrijf is. Sinds de lancering heeft DEGIRO verder meerdere onderscheidingen gewonnen (zie hierboven). Deze kun je ook nakijken op hun nieuws & pers-pagina.

DEGIRO overgenomen door Flatex: wat betekent dat?

Vooralsnog blijven DEGIRO en Flatex twee losse merken die juridisch onder toezicht blijven staan van de financiële autoriteiten in hun eigen landen, zegt Flatex directeur Frank Niehage.

Bij het Duitse Flatex kunnen beleggers zonder transactiekosten beleggen en wordt verdiend aan provisies. Dit komt doordat ze vallen onder de Duitse wetgeving. Dit mag in Nederland wegens het provisieverbod niet. 

DEGIRO blijft in Nederland voorlopig de goedkoopste online broker. Dit werd wederom bevestigd door een Consumentenbond test.

Voor- en nadelen van DEGIRO

Hoewel DEGIRO wordt geprezen, kent iedere online broker ook nadelen. We zetten ze voor je op een rij:

 • Lage transactiekosten
 • Geen opstart- en stortingskosten
 • Alle beleggingsproducten mogelijk
 • Geen vermogensrendementsheffing
 • Connectiviteitskosten: €1 per beurs
 • Gestorte bedragen fiscaal aftrekbaar
 • Spoedoverboeking niet mogelijk
 • Geen demo-account met oefengeld*
 • Geen advies of beursnieuws in dashboard**
 • Geld storten vanaf één vaste tegenrekening
 • Negatieve rente op vermogen boven de €2.500***
 • Voor en nabeurs handelen in Amerika niet mogelijk

* Ben je tevreden met louter CFD’s, bekijk dan Plus500 waar je oefengeld krijgt.
** Met de broker-koppeling van IEX met DEGIRO kun je je portefeuille volgen op IEX.nl
*** Zijn je transactiekosten de laatste 60 dagen hoger dan €350, dan geen negatieve rente tot €100.000.

Brengt DEGIRO kosten in rekening?​

DEGIRO kosten van zijn afhankelijk van het volgende:

 • Locatie beurs: Nederland of buiten NL
 • Belegger: passief, actief, focus op derivaten
 • Product: aandeel, ETF, fonds, optie, future, hefboom
 • Wel/niet onderdeel van DEGIRO kernselectie

Kort gezegd: hoe meer transacties je doet, hoe hoger de kosten. Uiteraard afhankelijk van bovenstaande.

Wat zijn de trading kosten?

Ga ja over op trading dan gelden de kosten:

 • Transactiekosten: vast bedrag (€) + percentage
 • Connectiviteitskosten beurs (AEX = gratis)
 • Verschil tussen bied- en laatprijs (spread)
 • Eventuele valutakosten (indien niet Euro)
 • Productkosten bij een fonds of ETF uitgever

ℹ️ Interessant om te weten: volgend jaar komt DEGIRO met een abonnement waardoor klanten voor een vast tarief per maand kunnen handelen in een selectie Amerikaanse aandelen. Ook deze ingelegde orders zal DEGIRO via hun WebTrader uitvoeren, volgens welke criteria DEGIRO tot een optimale uitvoering komt.

Wat is de kernselectie precies?

Veel beleggers kiezen voor DEGIRO om hun zogenaamde Kernselectie. De Kernselectie is een verzameling fondsen (ETF/trackers) die je 1x per maand vanaf €1000 zónder transactiekosten kunt (ver)kopen. Het tarief voor de DEGIRO trackers is dus laag, maar hiervoor geldt wel een fair use policy.

Wil je hetzelfde fonds (met dezelfde ISIN code) in diezelfde maand nogmaals (ver)kopen dan kan dat ook kosteloos, mits je wederom koopt of wederom verkoopt. Een overzicht met DEGIRO Kernselectie vind je op hun site.

Kan ik in Bitcoin beleggen via DEGIRO?

Ja, je kunt met DEGIRO in Bitcoin beleggen door Bitcoin Tracker One (ISIN: SE0007525332) te kopen. Dit is een ETF (tracker) die de Bitcoin een op een volgt. Deze wordt in Euro’s uitgegeven door XBT Provider die genoteerd staat aan de Zweedse beurs in Stockholm (OMX). De kosten hiervoor bedragen 2,5% per jaar. 

Hoeveel kost market of limit order?

Zowel een market order als een limit order is gratis bij DEGIRO. Bij een market order (ver)koop je een product voor de dan geldende prijs. Bij een limit order stel je een koop of verkooplimiet in waarvoor je het product koopt of verkoopt. Je hebt hier dus meer zekerheid. Orders doe je via de web app, e-mail of telefonisch. 

Hoe keert DEGIRO dividend uit?

Indien een uitgevende instelling dividend uitkeert als stockdividend of cash dividend, dan wordt deze door DEGIRO automatisch als cash dividend (na aftrek van dividendbelasting) aan jouw uitgekeerd. Wil je stockdividend als zodanig behouden, dan moet je dit binnen 3 handelsdagen doorgeven aan DEGIRO. 

Hoe zit het met pensioen beleggen?

DEGIRO biedt de optie van pensioenbeleggen als aanvulling op je AOW/pensioen. De pensioenrekening die je bij DEGIRO opent, is een lijfrenterekening en is een van de voordeligste in zijn soort.

Ten opzichte van de concurrentie profiteer je van de lage kosten van DEGIRO en ben je vrij om zelf wereldwijd te beleggen in ieder aandeel, fonds, tracker of obligatie. Bij anderen wordt je meestal beperkt tot een selectie fondsen. Geld overboeken naar DEGIRO pensioenrekening gaat vlot en eenvoudig online.

Inloggen op DEGIRO eenvoudig?

Je kunt op ieder moment inloggen in je DEGIRO account. Ook wanneer beurzen gesloten zijn. Inloggen op DEGIRO kan gemakkelijk online of met de speciale app (Apple of Android). Lukt het niet om in te loggen, dan kun je een wachtwoord reset doen. Heb je nog geen account dan kun je deze gratis openen.

Verificatie geschiedt vervolgens d.m.v. afgeleide bankidentificatie. Via iDeal kun je geld overmaken naar DEGIRO om te starten met traden. Wil je je liever eerst nog verder inlezen, dan kun je ook meer informatie opvragen.

Storingen bij DEGIRO in de gaten houden

Net als iedere andere onderneming die louter digitaal opereert, heeft ook DEGIRO wel eens last van storingen. De oorzaak van een storing kan verschillende oorzaken hebben. Klanten merken dit door het tijdelijk niet kunnen handelen via de app en/of website van DEGIRO. Kijk voor actuele storingen op hun storingen-pagina.

Contact

 • Servicedesk: Tel. 020-53 53 496
 • Algemeen: klanten@degiro.nl
 • Pers info: pers@degiro.nl
 • Orders: orders@degiro.nl

Openingstijden: ma t/m vrij 08:00 en 22:00 uur

Veelgestelde vragen

DEGIRO brengt beleggingen van klanten onder in een bewaarbedrijf (apart fonds) welke los staat van DEGIRO als beleggingsonderneming. Bij een onverhoopt faillissement staan je beleggingen veilig bij het bewaarbedrijf.

Voor DEGIRO geldt als beleggingsonderneming ook het beleggerscompensatiestelstel. Jouw geld staat hiermee sowieso tot €20.000 veilig.

DEGIRO staat verder onder gedragstoezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en prudentieel toezicht van de DNB (De Nederlandsche Bank).

DEGIRO app is dé manier om mobiel te kunnen beleggen. Na inloggen via tweestapsverificatie kun je direct beginnen.

Bekijk deze video (Engels) voor een impressie van het gebruik van de mobiele app:

Ook DEGIRO is op zoek naar nieuw personeel. Met de juiste achtergrond kun je solliciteren bij DEGIRO. Let wel goed op in welke locatie je wilt werken, Amsterdam of Sofia.

Zie je een interessante vacature bij DEGIRO? Neem dan contact op met de HR afdeling: hr@degiro.nl of +31 20 5353480.

Eind 2018 had DEGIRO 358.062 klanten in haar bestand en werden er (in 2018) 17.4 miljoen transacties gedaan via het handelsplatform.

We geven hier geen beleggingsadvies, maar kunnen als tip meegeven dagelijks online nieuws te lezen over ETF’s. Neem eens een kijkje op iexprofs.nl, morningstar.nl en slimbeleggen.com.

In de Kernselectie van DEGIRO bevinden zich veel ETF’s die je tegen zeer lage kosten (vaak gratis) kunt (ver)kopen.

DEGIRO is het goedkoopste van alle brokers. Het slimme (geautomatiseerde) handelsplatform speelt uiteraard een sleutelrol hierin. Verder zijn er meer redenen die de kosten voor DEGIRO drukken.

Als eerste lenen ze jouw effecten uit waardoor men short kan gaan. Een tweede reden is het aanhouden van een klein personeelsbestand.

Een derde reden zijn de relatief lage huurkosten van kantoorpanden in het buitenland sinds DEGIRO in 18 landen actief is. Zo zal hun kantoor in Sofia (Bulgarije) in vergelijking met Nederlandse huurprijzen een stuk goedkoper uitpakken.

Het overstappen naar DEGIRO is mogelijk door een overstap-formulier in te vullen en te sturen naar overboeken@degiro.nl.

De kosten voor het overboeken van je portefeuille is €10 per regel en gratis voor een portefeuille groter dan €3000.

We raden aan om de eigenschappen van beide brokers goed met elkaar te vergelijken. De verschillen tussen DEGIRO en Binck is o.a. dat Binck een bankvergunning heeft en DEGIRO niet.

DEGIRO is een beleggingsonderneming en leent je effecten uit. Hiermee speelt ook het volgende gevoel een rol: wil je een daadwerkelijk deel uit een bedrijf kopen (via Binck) of een onderpand in euro’s (via DEGIRO)?

Voor welke broker je ook kiest, DEGIRO blijft doorgaans de goedkopere partij, tenzij je louter dividend aandelen wilt kopen. DEGIRO rekent namelijk voor de verwerking hiervan.

De verschillen tussen DEGIRO en ING zijn duidelijk aanwezig. kort gezegd is deING ongeveer 2x zo duur wanneer je Nederlandse aandelen koopt of verkoopt. Verder betaal je bij de ING €16 per jaar voor de beleggingsrekening. Dit is bij DEGIRO gratis.

DEGIRO account?

Enthousiast? Probeer DEGIRO uit door zelf een gratis account aan te maken.
gratis

Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

René Andreasi-Bassi

René Andreasi-Bassi

Dit artikel is getoetst op feiten door René Andreasi-Bassi. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt René voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Laatste update:

Scroll to Top