Ferratum Ervaringen Uitgelicht


Ferratum ervaringen lezen voordat je een lening afsluit is wel zo verstandig. We geven je in dit artikel een actueel beeld van de ervaringen die bestaande klanten met Ferratum hebben.

Voor degenen die Ferratum nog niet kennen, bekijk eerst de website Ferratum.nl eens. Ferratum is een verstrekker van minileningen aan mensen die snel een klein bedrag willen lenen. Dit kan zeer snel; een aanvraag is in ongeveer 5 minuten gedaan.

De meeste klanten van Ferratum zijn mensen die wegens een financiële noodsituatie spoedig geld nodig hebben. Misschien zit je zelf wel met een noodgeval zoals een kapotte wasmachine of komt je salaris simpelweg te laat. Ferratum kan uitkomst bieden.

Het kleine bedrag dat je bij ze leent moet relatief snel terugbetaald worden. Denk aan 30 a 45 dagen. Het niet op tijd terug betalen van het verschuldigde bedrag kan extra kosten met zich meebrengen. Het is dan ook verstandig alleen te lenen als je 100% zeker weet dat je het geleende bedrag tijdig kunt retourneren.

Is Ferratum betrouwbaar?

Op de vraag of Ferratum betrouwbaar is kunnen we kort zijn: dat zijn ze zeker. Recente ontwikkelingen hebben het bedrijf getransformeerd in een professionele organisatie dat momenteel vanuit Engeland opereert.

Hoewel ervaringen altijd persoonlijk zijn en hierdoor uiteen kunnen lopen, scoren ze een ruime voldoende. Op het gerenommeerde ervaringenplatform Trustpilot.com krijgt Ferratum momenteel het gemiddelde cijfer 8,3:

Ferratum ervaringen recent

We zullen hieronder enkele reviews van klanten doornemen. Zowel positieve als minder positieve ervaringen.

Houd er rekening mee dat iedere ervaring meestal is gebaseerd op een specifieke factor die wel of niet in goede aarde is gevallen. Iedere individuele ervaring heeft dus niet per se betrekking op alle eigenschappen van het bedrijf.

De zeer positieve ervaringen (5 sterren)

Laten we allereerst een reeks zeer positieve Ferratum ervaringen bekijken. We hebben er enkele voor je gebundeld en er vervolgens een korte opmerking onder geplaatst.

Zeer positieve ervaringen met Ferratum

Ferratum wordt meerdere malen omschreven als snel en eerlijk in het communiceren van de kosten die bij de minilening komen kijken. De verantwoordelijkheid ligt dus helemaal bij de klant indien deze besluit te lenen. Op zich een logische beredenering.

Desondanks moet deze informatie te allen tijde helder worden weergegeven op de website. Vroeger waren er veel leningaanbieders die bewust cruciale informatie wegstopten in de kleine lettertjes van de algemene voorwaarden.

Dat is natuurlijk niet eerlijk. Gelukkig is deze trend doorbroken en staat eerlijkheid en transparantie voorop. Ferratum is zich hier inmiddels bewust van. Vooral ervaringensites die klanten een publieke stem geven, hebben hiervoor gezorgd.

Positieve ervaringen (4 sterren)

Laten we verder gaan. Nu de gemiddeld positieve Ferratum ervaringen. Deze zijn overwegend positief met hier en daar een kritische nood.

Positieve ervaringen met Ferratum

Bijna al deze klanten zijn positief, maar delen hetzelfde punt van kritiek: de dure garantstelling. Hoe zit dat precies met die garantstelling, en waarom hebben ze deze in het leven geroepen?

Met een garantstelling wil Ferratum zich indekken tegen wanbetalers: klanten die de lening nooit terug betalen. De garantsteller zal voor Ferratum deels de kosten van een deurwaarder dekken. Als garantsteller zijn er twee opties:

  1. Je wijst zelf iemand aan (vriend of familielid)
  2. Je krijgt Global Guarantee aangewezen

Op de site van Global Guarantee zie je dat deze kosten inderdaad hoog zijn. Hoewel het begrijpelijk is dat bovenstaande klanten dit te duur vinden, is er een simpele oplossing die deze kosten in 1x teniet doen: wijs zelf een garantsteller aan.


Niet iedereen durft dit aan zijn vriend of familie te vragen, maar in geval van nood is het misschien niet eens zo’n gek idee om het toch te doen. Wie weet wil je vriend of familielid, nu ze jouw situatie kennen, het geld wel aan jou uitlenen. En dat kan soms helemaal gratis zijn.

Gematigde ervaringen (3 sterren)

We komen nu bij de gematigde en minder positieve ervaringen.

Gematigde ervaringen met Ferratum

Jeffrey geeft als eerste goed aan dat ze wel betrouwbaar zijn maar dat hij het persoonlijke contact mist. Dat is vervelend. Omdat het een online lening betreft gaat bijna alle correspondentie via mail of sms en dat kan even duren als hun inbox vol zit. Vergeet niet dat je altijd telefonisch contact kunt opnemen.

Ferratum telefoonnummer

Het Ferratum telefoonnummer is online moeilijk te vinden. Ze vermelden het nummer ook niet op hun website en willen waarschijnlijk liever dat je via e-mail contact opneemt. Aangezien Ferratum in Liverpool (Engeland) is gevestigd hebben ze een Engels telefoonnummer; vandaar de 0044 ervoor.

Vanuit Nederland bel je Ferratum op het volgende telefoonnummer: 0044 – 15144 87324

De kosten van met je mobiel bellen naar Engeland is gemiddeld €0,23 /min. Houd er ook rekening mee dat je een Engelstalig persoon aan de lijn kunt krijgen en niet direct geholpen kan worden. Er is een kans dat ze een Nederlandstalige medewerker zoeken die niet direct beschikbaar is. Maar je kunt het altijd proberen!

Slechte ervaringen (3 sterren)

Als laatste nemen 3 slechte Ferratum ervaringen door. Van de vele ervaringen zijn dit de enige oprecht ontevreden klanten die we hebben kunnen vinden.

Slechte ervaringen met Ferratum

Herman en Mike hierboven zijn ook niet tevreden met de trage service. We denken dat het gros van de klanten wel snel geholpen wordt, maar dat er een paar mensen pech hebben. Misschien dat hun aanvraag tijdelijk over het hoofd wordt gezien daar. Dat is jammer en begrijpelijk frustrerend.

Verder lezen we wederom over de dure garantstelling. Hier hebben we het eerder over gehad. Deze is door eigen handelen (garantstelling door vriend of familielid) uit te sluiten waardoor je een stuk goedkoper geld kunt lenen.

In dit artikel geschreven door Gigi Pols van De Correspondent lees je hoe de procedure van een lening afsluiten tot de gehele communicatie eromheen in zijn werk gaat. Ook hier minder prettige ervaringen.

10 Tips Bij Negatieve BKR

Bkr tips

Zit je met een negatieve BKR registratie en brengt deze jou regelmatig in benarde situaties? Meldt je dan gratis aan en ontvang wekelijks tips om weer financieel gezond te worden. Denk aan handige artikelen met stappenplannen, hulpbronnen en tips van experts.

We sturen je géén spam en afmelden kan bij iedere e-mail. Powered by ConvertKit

Conclusie

Van de vele ervaringen die Ferratum inmiddels rijk is, kunnen we concluderen dat de meerderheid positief gestemd is. De service is doorgaans snel genoeg en binnen een dag wordt jouw aanvraag afgehandeld.

De extra servicekosten (Global Guarantee) zijn buitenproportioneel hoog vergeleken met de hoogte van de minilening zelf. Deze staan duidelijk niet in verhouding met elkaar en dit levert gematigde ervaringen op.

Gelukkig is dit op te lossen door zelf iemand uit jouw omgeving aan te dragen als garantsteller. Indien je dit lukt, is het eigenlijk een goede aanbieder van minileningen.

Ferratum Ervaringen Uitgelicht
5 (100%) 1 vote
ℹ️ TIP: Nog op zoek naar een moderne online lening? Vraag een gratis offerte aan bij Santander 👇Santander consumenten krediet