Financieel adviseur

Op zoek naar een financieel adviseur? Dan heb je hem bijna gevonden! Hier lees je alles over de voordelen van een goede financieel adviseur én waar je deze kunt vinden bij jou in de buurt.

Kosten aanvraag: / gratis

veilig op de website van Find.nl

   

Wil je je financiën op orde brengen of sta je voor een grote financiële beslissing? Een erkend en onafhankelijk financieel adviseur kan jou helpen bij het maken van de juiste beslissing.

Je kunt een persoonlijk financieel adviseur inzetten voor diverse doeleinden. Denk aan advies voor een hypotheek, krediet, verzekering, belasting of het financieel op orde brengen van een echtscheiding.

Een financieel adviseur bekijkt de lasten die je hebt en zet die tegenover je inkomsten. Dit vormt de basis. Heb je een vraag over je huidige bankzaken, dan kun je een financieel adviseur bij een bank om advies vragen. Dit kan je eigen bank zijn, maar dat is niet verplicht natuurlijk.

Er zijn vele voordelen van een financieel adviseur. Hij of zij zal er alles aan doen om jouw financiën op orde te brengen door het beste advies te geven. Een financieel adviseur heeft een zorgplicht. Dit is wettelijk vastgelegd. Hierdoor kun je ervan uit gaan dat je geen gebakken lucht toegespeeld krijgt.

Voor-en nadelen

Financieel adviseur zoeken in de buurt

Het krijgen van advies van een financieel adviseur in jouw buurt is prima mogelijk. Zoek naar een financieel adviseur in jouw regio op www.find.nl.

Ze willen je graag helpen bij het vinden van een goede financieel adviseur. Na een paar korte vragen op hun website krijg je de keuze om in contact te komen met een relevant financieel adviseur.

De hulp van een financieel adviseur kan je op middellange termijn ook geld besparen. Een ervaren financieel adviseur zal alle in- en uitgaven onder de loep nemen.

Afhankelijk van je wensen zal er een plan worden voorgesteld waarmee je onder de streep geld kunt overhouden.

Wat kost een financieel adviseur per uur?

Hoewel er meestal een vast afgesproken bedrag wordt berekend voor de opdracht kan een uurprijs ook voorkomen.

Een financieel adviseur verdient tussen de €100 en €400 per uur, afhankelijk van het aantal jaren ervaring en het type werkzaamheden die gedaan moeten worden. 

Je betaalt binnen het uurtarief over het algemeen voor de expertise van de financieel adviseur. En in enkele gevallen is het juist beter om een duurdere financieel adviseur in te huren, want zij kunnen het gros van het werk sneller uitvoeren.

Een financieel adviseur met een uurtarief van €200 die maximaal 3 uur nodig heeft om jouw zaken uit te voeren is daardoor bijvoorbeeld goedkoper dan een financieel adviseur die €100 per uur vraagt maar er ongeveer 8 uur over doet.

Daarnaast kan het specialisme een rol spelen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een gespecialiseerd financieel adviseur die bekend is met het vinden van de laagste hypotheekrentes, wil je misschien een adviseur die hier dagelijks mee bezig is. Dit kan extra kosten met zich mee brengen.

Wanneer moet ik een financieel adviseur betalen?

Ga je een financieel adviseur bij een bank om advies vragen, dan betaal je over het algemeen vooraf.

Sommige financieel adviseurs vragen om een betaling vooraf. Anderen vragen om een betaling zodra het werk volledig is uitgevoerd. En dan zijn er nog financieel adviseurs die juist een deelbetaling vooraf en restbetaling achteraf rekenen.

Je kunt het beste van tevoren met jouw financieel adviseur afspreken wanneer de betaling moet worden uitgevoerd. Je komt dan in niet voor verrassingen te staan en is alles netjes geregeld.

Conclusie

Sta je op het punt om een beslissing te nemen waar veel geld mee gemoeid is?

Bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek of lening? Of wil je een doordacht financieel plan voor de toekomst maken? Dan is het verstandig om een financieel adviseur in armen te nemen.

Hij of zij maakt moeilijke financiële materie begrijpelijk en heeft kennis van de regels die in de wet zijn vastgelegd. Hiermee kan jouw financiële huishouden in één keer sterk worden neergezet.

Dat is de kracht van een financieel adviseur, ontdek het zelf door vrijblijvend een zoekopdracht uit te voeren.

veilig op de website van Find.nl

   

René
René

Dit artikel is getoetst op feiten. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt René voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Scroll naar top