Geld Investeren (2019)

Waarin ga jij je geld investeren? Lees onze 31 beste tips waarmee je met weinig geld en zonder al teveel risico geld kunt investeren. Stuk voor stuk goede investering tips waarmee je vooruit kunt.

Wil je je online vermogen bijvoorbeeld investeren in vastgoed, of wil je liever beleggen in iets waar je zelf ook plezier van hebt? Welke manier voor jou aantrekkelijk is, hangt af van een aantal factoren.

Waarin het beste investeren?

Bepaal in welke mate de volgende factoren een rol spelen bij het kiezen van de juiste investering:

  • Looptijd: bepaal voor jezelf de gewenste looptijd van je investering
  • Risico: onderzoek alle risico’s en bedenk wat voor jou aanvaardbaar is
  • Geld: het te investeren geld heb je vrij beschikbaar en niet direct zelf nodig
  • Affiniteit: bepaal met welk type investering je een persoonlijke affiniteit hebt
  • Inlezen: lees de besproken websites hieronder zorgvuldig door voordat je begint

Geld investeren kan in online en offline producten/services. Heb je een groot budget ter beschikking, verspreid deze dan zowel online én offline om risico’s te verlagen. Hieronder vind je in totaal 31 manieren om je geld te investeren anno 2019.

1. Vastgoed obligaties

Vastgoed obligatiesInvesteren in vastgoed obligaties (Nederlandse woningen) – Wil je je geld investeren ‘in stenen’ en heb je al een hypotheek, dan kun je nu ook profiteren van de waardestijging van andere Nederlandse woningen. Dit doe je door te investeren in vastgoed-obligaties. Dit kan via bedrijven die woningen kopen van particulieren en vervolgens weer terug verhuren aan de oude eigenaar. De oude eigenaar hoeft niet te verhuizen en profiteert van de ontvangen overwaarde. Jij als investeerder profiteert van de huur die betaald wordt en het waardevaste object. Een rente van 5% is hier gebruikelijk. Bedrijven als Woon Kapitaal en Vondellaan Vastgoed faciliteren in deze vastgoed-obligaties.

2. Consumentenleningen

Investeren consumentenleningenInvesteren in consumentenleningen (particulieren) – Voor een persoonlijke lening zoeken particulieren steeds vaker een alternatief op de dure gevestigde bank. Het alternatief is een tussenpartij die de lening realiseert door geld van investeerders samen te brengen. Een bekende Nederlandse partij hierin is Lender & Spender. Je geldinvestering wordt verspreid over honderden leningen en je ontvangt hier gemiddeld 4,3% rente over. Ze accepteren alleen particulieren met een hoge kredietwaardigheid zodat risico’s laag blijven. Wil je een hogere rente? Kijk dan eens over de grens bij Fast Invest waar de rentes tot 16% kunnen oplopen, incl. BuyBack Guarantee (investering terugtrekken).


3. Beleggen

Geld investeren in aandelen, obligaties en fondsen – Beleggen als investering is een traditionele methode die nog zeer actueel is. Zeker nu alle tools online beschikbaar zijn. Bij een lage rentestand wordt er meer aan aandelen dan aan obligaties verdiend. Als je weinig tijd wilt steken in het bijhouden van koersen en marktontwikkelingen, kun je kiezen voor beleggingsfondsen waarbij de vermogensbeheerder verschillende aandelen van bedrijven in een fonds heeft ondergebracht. Maar je kunt ook kiezen voor een bekend indexfonds zoals de AEX index, waarin de aandelen van de 25 grootste bedrijven van de Amsterdamse beurs zijn ondergebracht. Als je wat ervaring hebt met beleggen op de beurs, kun je zelf aandelen of obligaties kopen via een partij die géén advies geeft (=goedkoper), zoals Zwitserleven. Wil je liever eerst op weg geholpen worden zodat je vervolgens zelf gedegen beslissingen kunt nemen, kies dan voor een broker. Mexem is zo’n broker die zeer lage tarieven hanteert. De Binck Fundcoach is ideaal als je je louter op beleggingsfondsen en ETF’s wilt richten (=lager risico).


4. Webshop

Investeren in een eigen webshop – Via een partij als Shopify kun je in een paar klikken je eigen webshop opzetten en inrichten. Shopify is populair omdat je je webshop als ‘dropshipping shop’ kunt opzetten. Jij verkoopt dan via je webshop waarna de groothandel (bv. AliExpress of Alibaba) de producten verstuurt naar jouw klanten. Zo heb je geen eigen voorraad nodig. Een andere manier om zonder voorraad te verkopen is als affiliate (partner). Met een tool als Stellia kun je in een handomdraai producten van Coolblue en Bol.com verkopen. Weet je nog niet wat je wilt verkopen, zoek dan eens in Google Trends naar recente populaire onderwerpen en producten.


5. Startups

Investeren in startups – Wil je ondernemers helpen hun bedrijf te ontwikkelen, maar ook verstandig investeren in bedrijven? Crowdfunding biedt een kleine onderneming de mogelijkheid een bedrijfslening te krijgen. Via Funding Circle bijvoorbeeld kun je 6 tot 8% rente krijgen op je uitgeleende geld. Een andere optie is om via Symbid vanaf € 20 te beleggen door te investeren in startups. Je kunt dus kleine bedragen investeren voor beginners. Met deze investering kies je voor een aandeel in het bedrijf of voor een converteerbare obligatie. De jaarlijkse rente wordt dan niet uitbetaald, maar opgeteld bij je geïnvesteerde bedrag. Aan het eind van de looptijd kun je deze obligatie omzetten in een aandeel, dat je eventueel kunt verkopen.


6. Cryptomunten

Investeren in bitcoins en andere cryptomunten (zoals Ethereum en Ripple) – Crypto’s kopen en het handelen in valuta als Bitcoins, Ethereum en Ripple gaat via een online broker. De waarde van cryptogeld wordt bepaald door de hoogte van de vraag. Koersen van de meeste cryptovaluta zijn erg volatiel en de bitcoin koers gaat nooit alleen omhoog. Maar als je echt graag wilt speculeren zijn er brokers waar je buiten cryptomunten, ook kunt investeren in cryptovaluta CFD’s. Hierbij wordt er gespeculeerd op de koerswinsten die cryptovaluta’s kunnen maken. Door het hefboomeffect wat hierdoor ontstaat, wordt jouw winst- als de koers stijgt – nog hoger en kun je als het meezit een hoog rendement ontvangen op je investering.


7. Microkrediet

Investeren in buitenlands microkrediet – Als je sociaal rendement belangrijker vindt dan financieel rendement kun je ook investeren in mensen in het buitenland. Een kleine onderneming kan met behulp van een microkrediet van start, waardoor een beginnende ondernemer in een ontwikkelingsland kan voorzien in zijn eigen bestaan. Via bijvoorbeeld Oxfam Novib, Oikokrediet of Kwasa worden via een beleggingsfonds microkredieten verstrekt aan kleine bedrijven. Het te behalen financieel rendement is ongeveer 0,5 % per jaar. Je kunt je geld maandelijks weer kosteloos opnemen, dus is het beleggen zonder risico.


8. Horeca

Geld investeren in horeca – Met een gemiddeld rendement van 6,27% kun je vanaf € 250 investeren in horeca. Via bijvoorbeeld horecacrowdfunding.nl kies je zelf als investeerder een risico(sterren-) classificatie. Deze rating beoordeelt de kans dat de ondernemer zijn lening zal terugbetalen. Hoe meer risico, des te hoger de rente. De horeca lening wordt maandelijks afgelost, waarbij er via een annuïteitenberekening zowel rente als aflossing terugbetaald wordt. Naast financieel rendement wordt er bij horeca financiering ook vaak een rendement in natura betaald. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Op de website startcrowdfunding.nl vind je de branchevereniging van Nederlandse Crowdfundingpartijen.


9. Zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen (je eigen zonnepanelen op je dak)Zonnepanelen op je huis plaatsen heeft veel voordelen. Ze zijn niet alleen goed voor het milieu, maar leveren ook een besparing op in de kosten voor de energievoorziening. Afhankelijk van de ligging van je huis, het aantal zonnecellen, de hellingshoek van de panelen, kwaliteit van je installatie en natuurlijk het aantal zonuren per jaar, kun je een berekening Met zonnepanelen kun je groen investeren en een aantrekkelijk rendement behalen. De terugverdientijd ligt rond de zeven jaar. De opbrengst van de elektriciteit die je na 16 jaar verdient, steek je in je zak. Als je de panelen collectief kunt inkopen, is de kostprijs nog lager en is dus je terugverdientijd korter.

Rekensom: De opbrengst van een zonnepaneel ligt in Nederland op 85%. Een gezin van 3 personen gebruikt ongeveer 3.500 kWh per jaar. Het vereiste vermogen van je installatie om zelfvoorzienend te zijn is dan: 3.500 x (100/85) = 4.100 kWh (afgerond).


10. Zonnepark

Investeren in een zonnepark – Er bestaan meerdere mogelijkheden voor het beleggen in projecten voor zonne-energie. Hierbij kun je bijvoorbeeld een heel paneel of een aandeel in een zonnepanelenpark kopen. Met een inleg vanaf 25 Euro en kun je dus investeren met weinig geld. Hieruit wordt dan de aanschaf, exploitatie- en onderhoudskosten van de zonne-energie projecten betaald. Uitbetaling kan plaats vinden doordat je als klant van het exploiterende energiebedrijf voor bijvoorbeeld 15 jaar de stroom bij hen afneemt. Maar je kunt ook kiezen voor een uitbetaling van de door jou opgewekte zonnestroom. Het rendement is ongeveer 6,6% per jaar.


11. Windmolens

Investeren in windmolens – Leven van de wind blijkt mogelijk, als je geld wilt investeren in windenergie. Een eigen windmolen is voor een particulier niet rendabel. Wel kun je bij verschillende projecten ‘een stukje’ van een windmolen kopen. Via partijen zoals WindShareFund kun je als particulier duurzaam investeren in een windmolenpark in Duitsland, waarbij je een jaarlijkse groene rente van 5% zou kunnen ontvangen. Als je wilt besparen op jouw energierekening kun je bij De Windcentrale of Qurrent het rendement ook laten uitbetalen in energie, zodat de opbrengsten verrekend worden met jouw eigen stukje windmolen.


12. Horloges

Investeren in horloges – Een mooi horloge is niet alleen een kostbaar bezit, maar kan ook een interessant handelsobject zijn waarin je je veilige spaargeld wilt investeren. Naar een mooi horloge zoals de in Amsterdam ontworpen Fromanteel is er ook op de tweedehands markt vraag. Wie echt geld wil halen uit zijn horloge doet dit het beste door zich te verdiepen in exclusieve vintage horloges. Als je een vintage gouden Rolex wilt kopen, kan dit nog voor de helft van de nieuwprijs. Maar steeds meer liefhebbers kopen geen Rolex, maar bijvoorbeeld een Breitling uit de jaren 60. Doordat de vraag ook uit andere delen van de wereld toeneemt, kun je een bijzonder horloge de komende jaren met een flink rendement verkopen.


13. Whiskey

Investeren in whiskey – Hoe kan beleggen in goede whiskey geld opleveren? Single malt Scotch Whisky is een exclusief product en zeker de oudere single malts zijn schaars. Vanuit China is er vraag naar deze producten, maar ook rijke Russen zijn potentiële kopers. Je kunt whiskey kopen als belegging, door bijvoorbeeld via Ebay in flessen te gaan handelen. Op de website van het Nederlandse Musthave Malts kun je zeldzame merken/flessen ontdekken als inspiratie. Heb je een groot budget (25k+) dan kun je ook direct hele vaten kopen bij een distilleerderij. Heb je zelf minder verstand van whiskey, dan kun je bij Scotch Whisky International in Sassenheim terecht, waar je desgewenst een portefeuille met whisky kunt laten inrichten. Het bedrijf geeft zelf aan, dat de beste rendementen pas na 10 tot 15 jaar behaald worden.


14. Films

Investeren in films (vermelding op aftiteling, meeliften op opbrengsten) – Bij het investeren in films (video uitleg) zit je in meerdere betekenissen op de eerste rang. Bij filmfondsen, zoals Filminvestering of Eurogroeifilms kun je geld investeren in Nederlandse films. Als participant investeer je in de maatschap die de financiering, productie en exploitatie van een film of televisieserie organiseert. Het door Eurogroeifilms verwachte rendement is hoog en ligt zo rond de 18-19%. Wel is het belangrijk je goed te verdiepen in de regelgeving van de Belastingdienst rondom het afrekenen van de winst. Als participant kun je op de aftiteling vermeld worden, maar kun je soms ook als figurant een rol spelen in je eigen film.


15. Klassieke auto’s

Investeren in klassieke auto’s – Het aantal oldtimers neemt gestaag toe. Waren er in 2015 zo’n 120.000, in 2018 zijn dit er al ruim 140.000. Geld verdienen kun je met het kopen en verkopen van klassieke auto’s. Je koopt deze voor bijvoorbeeld 15000 euro, rijdt er in en je verkoopt hem na een aantal jaren met een paar duizend euro winst. Maar als je echt veel winst wilt maken, is het beter om te investeren in een schaars model van bijvoorbeeld Ferrari, Porsche of een Aston Martin. Op dit moment is het nog niet mogelijk om klassieke auto’s door te verkopen naar China. Als dit wordt toegestaan zal de vraag naar alle klassieke auto’s enorm stijgen.


16. Laadpalen

Investeren in elektrische laadpalen – Elektrisch rijden komt steeds meer in zwang en daar hoort opladen bij. Koop of lease een laadpaal om er geld aan te verdienen. Met je eigen laadpaal voor de deur hoef je niet meer gebruik te maken van een publieke laadpaal. En als je in het bezit bent van zonnepanelen, snijdt het mes aan twee kanten. Met de door jou zelf opgewekte energie kun je dan ook nog autorijden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je paal beschikbaar te stellen aan anderen. Hiervoor kun je natuurlijk een vergoeding vragen en daarmee extra geld verdienen. Voor ondernemers met een grote parkeerplaats wordt het vanaf 2020 zelfs verplicht om te investeren in een elektrische laadpaal.


17. Goud & zilver

Investeren in goud en/of zilver – Bij dalende aandelenkoersen kiest men vaak voor beleggen in goud of zilver, omdat de koers van goud dan zal oplopen. De zilverkoers stijgt en daalt meer dan die van goud, omdat de markt kleiner is. Fysiek goud of zilver kopen levert alleen bij de verkoop inkomsten op. Juwelen draag je en krijgen daarom extra waarde naast de goudprijs, maar losse munten of een muntenverzameling liggen vaak alleen maar in de kast. Als je in goud beleggen wilt, kun je ook een goudbaar, ofwel een goudstaaf kopen. Deze bestaat in varianten tussen 1 en 100 gram. Let er wel op dat je zaken doet met een partij die een AFM-vergunning heeft.


18. Kunst

Investeren in kunst – Niet iedereen vindt een nieuwe Rembrandt. Toch kan beleggen in kunst rendement opleveren. Er is genoeg betaalbare kunst te koop. Je kunt bijvoorbeeld een beeld of schilderij op de online veiling van Catawiki kopen of bij de Affordable Art Fair. Kunst kopen via een kunsthandelaar is duurder dan via een galerie. Als je kunst zuiver wilt kopen als belegging kun je zoeken naar werk van 30 tot 40 jaar oud van minder bekende kunstenaar Daarnaast lijkt het erop dat kunst van vrouwelijke kunstenaars in prijs gaat stijgen, meent kunstadviseur Willem Baars.


19. Sneakers

Investeren in zeldzame sneakers – Investeren in nieuwe modellen sneakers die in een beperkte oplage zullen worden verkocht, levert veel geld op. Liefhebbers zijn er enorm op gebrand een paar schoenen te bezitten waar er weinig van gemaakt zijn. Zeker de merken Nike en Adidas zijn gewild. Door bepaalde modellen in beperkte oplage te produceren, houden de fabrikanten op deze manier de vraag hoog. Niet met alle modellen valt winst te behalen. Zorg er dus voor dat je van te voren weet welk model, kleur en afwerking gevraagd wordt.


20. Eigen woning verbeteren

Investeren in verbeteren eigen woning – Als je jouw huis wilt verbouwen of renoveren, is het zinvol het huis daarna opnieuw te laten taxeren. Doordat je door de waardevermeerdering een stijging van de woningwaarde krijgt, wordt het risico voor de hypotheekverstrekker lager. Bij een hypotheek betaal je altijd een risico-opslag. Dit stukje rente-opslag kan variëren tussen de 0,1 en 1%. Afhankelijk van het type hypotheek kan het interessant zijn bij de bank te informeren of zij de risico-opslag van je hypotheek willen verlagen of verwijderen. Je rentelasten worden dan lager. Zelfs geld lenen voor een verbouwing kan op lange termijn meer opleveren door de waardestijging van de woning.


21. Hypotheek aflossen

Investeren in je hypotheek (je hypotheek aflossen verlaagt rentekosten) – Meestal mag je een bepaald percentage, meestal 10%, soms zelfs 20%, per jaar boetevrij aflossen op je hypotheek. Als je aflost op je hypotheek, raak je ook een stukje renteaftrek kwijt. Als je je hypotheek flink kunt aflossen, loop je weliswaar een fiscaal voordeel mis door de lagere rentekosten, maar is uiteindelijk jouw netto woonlast lager. Je kunt ook proberen het geld, dat je maandelijks als voorlopige teruggave van de Belastingdienst terugkrijgt, apart te zetten en dit jaarlijks te gebruiken als extra aflossing.


22. Huurwoning kopen/verkopen

Investeren in een huurwoning (koop een extra appartement en verhuur deze) – Als je de mogelijkheid hebt, is het een goede investering om een extra woning te kopen en te verhuren. Denk aan bijvoorbeeld een appartement in een grotere stad. Op deze manier kun je investeren in vastgoed en snijdt het mes aan twee kanten: je ontvangt huuropbrengsten en kunt in de toekomst mogelijk profiteren van een waardestijging. De financiering is wat lastiger rond te krijgen. De bank vraagt vaak flink wat eigen geld en financiert alleen de marktwaarde in verhuurde staat. Hypotheekrenteaftrek is alleen mogelijk voor het huis waar jij zelf in woont. Bezit je al een (verhuurd) pand dan kun je deze ook verkopen via o.a. Beleggingspanden.nl.


23. Vakantiehuis kopen/verhuren

Investeren in een vakantiehuis (eigendom, zelf gebruiken & verhuren als je er niet bent) – Wat is er heerlijker dan een eigen vakantiehuis te kopen en te verhuren in het buitenland? Je kunt er zelf van genieten, maar let op: per land zijn er verschillende regels voor het bepalen van de overwaarde, de winst bij verkoop of de winst op verhuur. Zoek ook goed uit of en hoeveel belasting je moet betalen over de huuropbrengst. Voor het financieren van een buitenlands vakantiehuis moet je wel een aanmerkelijk deel zelf financieren. Voor een aanvullende hypotheek moet je meestal naar een bank in het desbetreffende land. Laat je daarom goed voorlichten.


24. Recreatiewoning

Investeren in een recreatiewoning (bv. Center Parks en Landal, vooral verhuren) – Steeds meer parken bieden je de mogelijkheid om een recreatiewoning te kopen op een vakantiepark met het doel dit voor het grootste gedeelte van het jaar te verhuren. De gerenommeerde parken regelen ook vaak de verhuur voor je, zodat je ook met een gering eigen vermogen al een recreatiewoning kunt kopen. Uit de huuropbrengsten kun je de vaste lasten, rente en aflossing financieren. De projecten bieden een rendement van 5-7,5% per jaar. De locatie is erg belangrijk. Momenteel is er veel vraag naar woningen aan de kust. Nadeel is dat recreatiewoningen sneller verouderen dan een regulier huis en onderhoud daarom duur is.


25. Garagebox

Investeren in een garagebox of parkeerplaats (en vervolgens verhuren) – Parkeerplaatsen in het centrum van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn schaars. Zeker bij steden met hoge parkeerkosten is het lucratief om een garage of parkeerplaats te kopen en te verhuren. Afhankelijk van de stad kun je een garagebox aanschaffen tussen de 10.000 en 50.000 euro, die je kunt verhuren voor een bedrag van 50 tot 150 euro. Daarnaast zijn er ook parkeerplaatsen in het bewoners-gedeelte van een parkeergarage of bij een appartementencomplex te koop. Vaak zijn bij de verkoop wel bepaalde voorwaarden van toepassing.


26. Bouwgrond

Investeren in bouwgrond – Ontroerend goed projecten hebben bouwgrond nodig. Bouwgrond aankopen kan een interessante diepte investering. Je kunt een kavel kopen en een particulier erop laten bouwen. Zeker als je een kavel kunt kopen in de Randstad of in de buurt van Schiphol, kun je er gemakkelijk winst op maken. Als je zelf grond hebt en deze als kavel wilt verhuren, kan dit alleen aan particulieren. Verpachten aan particulieren is niet mogelijk, dit kan alleen bedrijfsmatig. Het verhuren van een kavel wordt meestal door een gemeente of recreatiepark gerealiseerd, en maar zelden door een particuliere eigenaar.


27

Investeren in landbouwgrond – Als particulier grond aankopen die als landbouwgrond gebruikt wordt, kan een rendement van 2 tot 3 procent per jaar opleveren. Inkomsten heb je uit de verhuur aan agrariërs, maar ook van jagers die de grond beheren in ruil voor het jachtrecht. Investeren in landbouwgrond heeft alleen zin als je een aantal tonnen kunt investeren. Maar als je een kleiner bedrag hebt om te investeren, dan kun je dit in een buitenlandse agrarische sector doen. Frisian Investors bijvoorbeeld is al tien jaar succesvol in de aankoop van landbouwgrond in Roemenië.


28. Zakelijke hypotheken

Investeren in zakelijke hypotheken – Als je de mogelijkheid hebt om zakelijk geld te investeren, kun je een bedrijfspand kopen en hierop een bedrijfshypotheek afsluiten. De looptijd van een hypotheek voor een huis is 30 jaar. Voor een bedrijfsruimte is de periode vaak 20 tot 25 jaar. Meestal mag je een zakelijke hypotheek boetevrij aflossen. De beoordeling van de kredietverstrekker over jou als ondernemer is wel van invloed op de hoogte van de rente. Het voordeel is dat je de zakelijke hypotheekrente volledig als kostenpost van jouw bedrijfsresultaat kunt aftrekken.


29. Spaarrekening

Geld in je spaarrekening investeren – Het is altijd handig om een eigen spaarrekening te hebben. Een bedrag achter de hand hebben voor onvoorziene uitgaven geeft een onbezorgd gevoel. Hoewel de huidige spaarrente erg laag is, loont het uit te zoeken bij welke bank de hoogste spaarrente uitbetaald wordt. Als je zeker weet dat je jouw spaargeld langere tijd niet zult gebruiken, kun je het ook onder brengen in een deposito met een looptijd naar keuze. Jouw geld staat dan voor een langere tijd vast, maar je ontvangt wel een hogere rente.


30. Bestaande schulden aflossen

Investeren door schulden aflossen (familieleden/studie) – Los schulden aan familieleden altijd zo snel mogelijk af. Dit is niet alleen goed voor de onderlinge relatie, maar schuldenvrij hoef je ook geen rentekosten meer te betalen. Je krijgt dan ruimte je geld op een andere manier te beleggen. Als je een studiefinanciering hebt gekregen, zijn er afhankelijk van de periode waarin je de studiefinanciering gekregen hebt, verschillende terugbetalingsregels. Op de website van DUO staan de mogelijkheden vermeld.


31. Cashback websites

Investeren/aankopen via Cashback sites (geld terug na aankoop) – Als je regelmatig artikelen online koopt, kun je geld terug  krijgen na je aankoop door producten te kopen via een cashback-site zoals CashbackXL. Door vanuit cashback-site door te klikken naar je favoriete webshops kun je bijvoorbeeld elektronica, telecomproducten, reizen, kleding of verzekeringen met korting kopen. Webshops zijn gebaat bij grote aantallen bezoekers. Door met een cashback-aanbieder samen te werken komt een webshop vaker in het zicht en werkt dit als extra reclame voor de webshop. Deze beloont het bezoek door een extra korting weg te geven. De korting wordt door de cashback-site terugbetaald. Voor bepaalde producten ontvang je een lagere prijs of korting die ligt tussen de 4 en 8%.


Met bovenstaande manieren zijn er voor iedere portemonnee mogelijkheden om geld te investeren en meer rendement te halen uit je geld. Welke keuze je ook maakt, bedenk wel dat beleggen of investeren nooit zonder risico’s is.

Geld Investeren (2019)
5 (100%) 7 votes
ℹ️ TIP: Nog op zoek naar een moderne online lening? Vraag een gratis offerte aan bij Santander 👇Santander consumenten krediet