Geld lenen zonder BKR

Laatste update:

Geld lenen zonder BKR toetsing kan in Nederland bij deze aanbieders:

Ferratum

€ 100 - 1500
populair

Saldodipje

€ 100 - 1500

Details lening

 • Rente: 13,99%
 • Bedrag: 100 t/m 1500 euro
 • Support: live chat & telefoon
 • Looptijd: 30, 45 of 62 dagen
 • Risicodekking: garantiestelling
 • Na akkoord geld binnen 24 uur gestort

Met name bij spoed en een BKR registratie kan een dergelijke lening handig zijn, mits je deze kunt terugbetalen. Wil je snel meer weten? Check dan per direct of je in aanmerking komt.

Geregistreerde kredieten

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) beheert een centraal systeem waarin alle kredieten van Nederlanders worden bijgehouden. Zoals persoonlijke leningen, hypotheken en creditcards. Het BKR gebruikt de volgende afkortingen* voor het type krediet dat wordt geregistreerd:

 • SR – Schuldregeling
 • RO – Overige obligo’s
 • VK – Verzendhuiskrediet
 • HY – Hypothecair krediet
 • OA – Operational Autolease
 • AK – Aflopende kredietovereenkomst
 • RK – Doorlopende kredietovereenkomst
 • RN – Restschuld hypotheek na aanspraak op NHG
 • RH – Restschuld hypotheek zonder aanspraak op NHG

Coderingen & snel lenen zonder toetsing

Bij iedere registratie krijg je een type codering** bij het BKR. Heb je een codering op je naam staan, dan is het goed om te begrijpen wat deze codering precies inhoudt alvorens je zonder BKR toetsing snel geld wilt lenen.

Allereerst is er de A of H-codering. De A staat voor ‘achterstand’ en de H voor ‘herstel. Zo wordt een volledig afgeloste schuld met de H van herstel gekenmerkt.

Naast deze coderingen bestaan er ook de zogenaamde bijzonderheidscodes 1 t/m 5 die toegevoegd kunnen worden aan de letter A. Deze geven extra informatie over het gewicht van de achterstand van betaling.

 • Codering A1: Er is na achterstand van betaling een aflossingsregeling getroffen
 • Codering A2: Jouw schuld kan opgeëist worden door de bank of kredietverlener
 • Codering A3: Er is een finaal bedrag van minimaal 250 euro afgeschreven
 • Codering A4: Je bent onbereikbaar voor de bank of kredietverlener
 • Codering A5: Er is een tijdelijke betaal/aflossingsregeling in gang gezet

Heb je een van deze coderingen en wil je een lening wilt afsluiten zonder moeilijke vragen, dan zijn er in Nederland weinig opties. Je moet dan uitwijken naar minileningen. Deze worden in Nederland alleen nog verstrekt door Ferratum en Saldodipje, dat beide onderdeel zijn van hetzelfde bedrijf (Ferratum Group).

De A2 codering is zeer onprettig omdat de bank beslag kan leggen op alles wat waarde heeft. Zelfs op je inboedel, huis, inkomen en andere vormen van waarde. Hiermee kun je letterlijk op straat komen te staan. In dit geval is geld lenen met negatieve bkr codering verre van verstandig.

Van bovengenoemde bkr coderingen is A3 de meest pittige variant die je kunt hebben. Na het afgeschreven bedrag van minimaal 250 euro wordt er voorlopig geen ander bedrag van je rekening geschreven. ‘Van een kale kip kan men niet plukken’ geldt hier in zekere zin. Een lening met bkr codering A2 of A3 is vrijwel onmogelijk af te sluiten in Nederland.

Voor-en nadelen

Is het verstandig om geld te lenen zonder BKR? Dat is een vraag die ieder voor zich moet bepalen. De volgende voor- en nadelen kunnen je op weg helpen om een juiste afgewogen beslissing te nemen.

 • Acute noodlijdende financiële situatie oplossen
 • Geen toetsing bij Bureau Krediet Registratie (BKR)
 • Geen registratie binnen Nederlandse landsgrenzen
 • Geld staat meestal binnen 24 uur op op je rekening
 • Extra schuld op (eventuele) bestaande schulden
 • Snel terugbetalen vereist wat niet gemakkelijk is
 • Maximale rentekosten en administratiekosten
 • Negatief signaal voor een hypotheekverstrekker

Tips bij lenen met BKR check

Heb je besloten om een lening aan te vragen met BKR check, houd dan rekening met de volgende zaken:

 1. Is deze lening cruciaal om af te sluiten?
 2. Is het benodigde bedrag niet te hoog, of te laag?
 3. Wil je het in één keer spenderen of in gelijke delen?
 4. Heb je zelf een vast maandelijkse inkomen?
 5. Hoeveel kun je maandelijks aflossen?
 6. Kun je eventueel een extra onderpand inzetten?

Heb je accuut geld nodig om een noodlijdende situatie op te lossen? Dan kan een lening uitkomst bieden. Je kunt dan een lening afsluiten voor het gehele bedrag. Vergelijk in dit geval voor de voordeligste deal.

Zou je ook voldoende hebben aan de helft van dit bedrag, dan kun je overwegen om het totaalbedrag in twee keer te lenen. Dit kan interessant zijn in tijden van langdurige financiële onrust (bv. werkloosheid). Mocht de rente over verloop van tijd dalen, dan kun je bij het tweede deel rentekosten besparen.

Voorbereiding

Het is vanzelfsprekend dat een lening gedurende de contractperiode afbetaald moet worden. Wees daarom goed voorbereid als het gaat om het beschikken van aflosgeld. Reken uit hoeveel je per maand opzij kunt zetten om af te lossen.

Zet dit geld op een aparte rekening (bv. spaarrekening) en vul het aflosbedrag aan totdat je het gehele geleende bedrag inclusief rente bij elkaar hebt gespaard. Dit kan alleen als je een vaste inkomstenbron hebt. Is jouw inkomen niet toereikend genoeg om een lening mogelijk te maken, dan kun je in overleg met je geldschieter een onderpand inzetten.

Een onderpand kan van alles zijn. Bezit je een huis, dan kan het huis als onderpand dienen. Ook een auto, motor, antiek of een boot kan als onderpand gebruikt worden.

Veelgestelde vragen

Het BKR staat voor Stichting Bureau Krediet Registratie en registreert kredieten hoger dan 250 euro van Nederlandse consumenten in een centraal systeem. Dit systeem heet Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI). Dit systeem behoedt overkreditering zodra een consument meer geld wil lenen dan verstandig is.

Dit kan door eerst al je schulden af te lossen. Na het volledige aflossen van je schulden moet je nog eens 5 jaar wachten totdat je BKR registratie verwijderd wordt uit het systeem. Een alternatief (en soms snellere wijze) is om een onafhankelijke Geschillencommissie in te schakelen.

5 jaar na het aflossen van je krediet en beëindigen​ van het leencontract is je BKR registratie weg. Daarna wordt je verwijderd uit het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI).

Je krijgt een BKR registratie zodra je een kredietbedrag boven de 250 euro afsluit. Dit is over het algemeen een positieve registratie en kan bijvoorbeeld voortkomen uit roodstand of een nieuwe persoonlijke lening. Ook wanneer je een mobiele telefoon van meer dan 250 euro bij je abonnement aanschaft, krijg je een BKR registratie.

Dit kun je achterhalen door kosteloos een inzage aan te vragen bij het BKR via deze link

Als Nederlander kun je momenteel alleen geld lenen zonder bkr toetsing bij Ferratum of Salddipje.

Eerlijk gezegd niet veel. De AFM ontmoedigd het lenen zonder BKR. Hierdoor mogen Nederlandse kredietverstrekkers niet officieel leningen verstrekken aan consumenten die negatief geregistreerd staan. Je kunt uitwijken naar een minilening via Ferratum of Saldodipje, maar deze bedrijven opereren buiten het toezicht van het AFM. Daarnaast kun je binnen je familiekring of vriendengroep geld proberen te lenen.

Ferratum

€ 100 - 1500
populair

Saldodipje

€ 100 - 1500
Rene Wildoer

Rene Wildoer

Dit artikel is getoetst op feiten en juistheden door Rene Wildoer. Rene is een bevoegd financieel adviseur met 20+ jaar ervaring als kredietbemiddelaar. Rene bezit de nodige certificaten Wft Basis en Wft Consumptief Krediet.

Scroll naar top