Lening met Pensioen? Start Gratis Online Risicometing (Gratis)


Wil je geld lenen met een pensioen zonder enig werk gerelateerd inkomen? Dan helpen we je graag meer inzicht te krijgen in de opties die er zijn.

De mogelijkheden voor mensen om geld te lenen met een UWV uitkering, is gering. Desalniettemin zijn er geldverstrekkers actief die geld lenen met een uitkering mogelijk maken voor specifieke personen.

Gepensioneerde ambtenaren hebben een streepje voor op de rest. Iedere (semi) ambtenaar onder de 72 jaar komt namelijk in aanmerking voor de zogenaamde ambtenarenlening.

Kun je geld lenen met een pensioen?

Geld lenen met een klein pensioen is mogelijk. Wel is hier een reglement aan verbonden. Allereerst is het goed om te weten dat iedere lening met pensioen wordt aangepast aan jouw persoonlijke situatie. Wordt in den beginne vastgesteld dat je een te laag inkomen hebt, dan kan de lening je alsnog geweigerd worden.

Jouw inkomsten worden vergeleken met jouw uitgaven. Heb je volgens de kredietverstrekker te hoge maandelijkse kosten (bv. hoge woonlasten), dan kan deze besluiten jou de lening niet te verstrekken. Een maandelijkse lening zit er dan bijvoorbeeld niet in.

Risicometing startenEen negatieve bkr registratie kan bij oplopende schulden op de loer liggen. Doe daarom eerst zelf een risico meting en ontdek of het verantwoord is om uberhaupt geld bij te lenen in jouw huidige situatie.

Als je online geld wilt lenen lijkt het er vaak op dat het wel gaat lukken. Banken en geldverstrekkers willen al hun potentiële klanten namelijk graag aanhoren, want er is altijd een kans dat je wel voldoet aan alle eisen.

Zodra er kritisch gekeken wordt naar jou inkomende en uitgaande bedragen, kan het plaatje ineens een stuk minder rooskleurig worden.

Onthoudt dat wanneer je geweigerd wordt, dit hoogst waarschijnlijk om een goede rede zo is bepaald. Als blijkt dat je de lening niet kunt dragen, moet je bij jezelf te rade gaan of je dit in eerste instantie wel moet willen.

BKR en pensioen

Zoals we in eerdere berichten hebben uiteengezet, is het type bkr notering van belang om voor een lening in aanmerking te komen. Geld lenen met bkr en pensioen is net als hierboven uitgelegd, te bewerkstelligen. Mits je een positieve bkr toetsing hebt en geen negatieve.

Heb je schulden die je niet kunt terugbetalen en ben je genoodzaakt om eerst je schulden af te lossen? Dan heb je waarschijnlijk een negatieve bkr notering. Hiermee kun je geen omvangrijke lening afsluiten.


Een minilening of mini krediet kan een tijdelijke oplossing bieden. Heb je positieve registratie, dan is geld lenen met een pensioen dus wel mogelijk. Zolang je inkomsten en uitgaven maar in balans zijn en positief optellen aan het einde van de maand.

Offerte aanvragen

geld lenen met uitkering

Heb je een Wajong uitkering of wil je geld lenen met een WW, WIA of WAO uitkering? Dan is je kans op een lening gering. Zeker de grotere leningen die starten bij 2500 euro zijn lastig aan te vragen. Een minilening aanvraag doen, is dan wederom een laagdrempelige route.

Wil je toch meer geld lenen? Dan kun je jouw situatie het beste uitleggen tijdens het aanvragen van een offerte. Websites zoals Independer.nl bieden deze optie aan.

Grote banken, kleinere financiële instanties en andere geldverstrekkers lezen jouw aanvraag en kunnen besluiten om hier wel of niet op in te gaan. Noteer helder wat jouw situatie is op korte en lange termijn en omschrijf wat jouw maandelijkse vaste lasten zijn.

Wat houd je bijvoorbeeld per maand over? En hoe denk je de nieuwe lening te kunnen aflossen? Dit zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden alvorens je in aanmerking komt voor een ruimere lening vanaf 2500 euro.

Lening met Pensioen? Start Gratis Online Risicometing (Gratis)
5 (100%) 1 vote
Ben je er nog niet helemaal uit? Vergelijk hier zelf meer partijen en maak een weloverwogen keuze.

728 x 90