Geen Vast Contract? Tóch Geld Lenen Met Deze Tips


Je hebt nu geld nodig, maar je zit zonder baan of heb je maar een spaarzaam inkomen? Je wilt nu misschien geld lenen zonder vast contract? In deze vervelende situatie zitten meerdere mensen. Het kan een nogal hopeloos gevoel geven, maar gelukkig zijn er maniertjes om toch aan de nodige centen te komen.

Met vaste maandlasten (zoals een hypotheek) kan het wegvallen van een vast inkomen voor een benarde omstandigheid zorgen. Geld lenen zonder vast contract of baan is er simpelweg niet bij. Je kunt in verloop van tijd steeds verder afglijden in een dal waar je op een gegeven moment echt niet meer uit komt. In het uiterste geval moet je je huis verkopen en gaan huren op de sociale markt.

Dat laatste wensen we natuurlijk niemand toe. Hoe en waar kun je tegenwoordig nog geld lenen wanneer je geen vast contract of baan hebt? Heb je bijvoorbeeld wel een baan maar geen vast contract, dan is het mogelijk om kleinere bedragen te lenen.

Ook kun je langs de Stadsbank van lening waar je goederen als onderpand kunt achterlaten. Het lenen van particulieren zoals vrienden en familieleden kan ook een oplossing bieden. Maak wel goede afspraken bij zo’n particuliere lening en wees doordacht of het verstandig is om bij die bepaalde persoon geld te lenen.

Waarom een vast contract belangrijk is

Bovengenoemde voorbeelden zijn natuurlijk tijdelijke oplossingen die je snel aan geld kunnen helpen. Kijkend naar de toekomst zullen er vanzelfsprekend drastische hervormingen moeten plaatsingen in jouw financiële huishouden. Het is dan ook raadzaam om eens met een financieel adviseur om de tafel te zitten om jouw situatie een gezonde structuur te geven.

Geld lenen zonder vast contract kost ook geld, dat is bekend. Degene die jou dit geld leent, wil hier klaarblijkelijk aan verdienen. Dit wordt bewerkstelligd door een rente te heffen over het geleende bedrag. Het kunnen innen van die rente is dus van groot belang voor kredietverstrekkers.

Kun je de rente niet betalen, dan heeft het weinig zin om maandelijks geld aan jou te lenen. ‘Van een kale kip kun je niet plukken’ is het gezegde.

lenen zonder vast contract


In zekere zin is het een heel begrijpelijke eis. Heb je een vast contract, dan heb je een maandelijkse inkomstenbron die kredietverstrekkers een zekerheid biedt. Jouw vast contract laat indirect zien dat jij ook de rente maandelijkse kunt voldoen.

Krijg je maandelijks een bepaalde uitkeringsvorm, dan zijn er geldverstrekkers die het bij specifieke uitkeringen aandurven om jou geld te lenen.

Stel wel een helder en overzichtelijk huishoudboekje op voor jezelf. Monitor al je vaste lasten en zorg ervoor dat je zeker niet meer leent dan nodig. Op termijn zul je een lening altijd weer moeten aflossen.

Alternatieve contractvormen m.b.t. leningen

Heb je een tijdelijk contract? Dan wordt het al wat moeilijker. Toch zijn er kredietverstrekkers die na overleg van een intentieverklaring van je werkgever, alsnog akkoord gaan met het verstrekken van een lening. Let wel, deze lening zal niet groot zijn. Het risico dat je na jouw contractsduur alsnog zonder baan zit is groter dan wanneer je een vaste aanstelling hebt.

Ben je een zelfstandige (ZZP-er) dan gelden er weer heel andere regels. Een krediet is dan veel moeilijker af te sluiten. Lees dan eens verder over het afsluiten van een zakelijke lening of zoek op ‘lening voor ondernemers’.

Het kunnen overdragen van een solide businessplan is wenselijk in dergelijke gevallen alsmede het kunnen aanwijzen van een onderpand. Geld lenen zonder vast contract is dus ook mogelijk voor diegene die een eigen onderneming runnen.

Eerder spraken we al over het kunnen inzetten van een onderpand. Naast inboedel kun je ook overwegen om je auto als onderpand te gebruiken om geld te ontvangen. Er zijn zelfs bedrijven die je na de verkoop laten doorrijden in je eigen auto.

Geen Vast Contract? Tóch Geld Lenen Met Deze Tips
5 (100%) 1 vote
Ben je er nog niet helemaal uit? Vergelijk hier zelf meer partijen en maak een weloverwogen keuze.

728 x 90