AFM banner 50 Euro lenen (3 manieren zonder gedoe) » Bankr
Home » geld lenen » 50 euro lenen

50 Euro lenen: 3 manieren zonder veel gedoe

Wil je online 50 euro lenen? Dan kom je van een koude kermis thuis. Online kun je namelijk géén 50 euro lenen op een legale manier. Dit kan pas vanaf een bedrag van 100 euro in de vorm van een minilening. Een dergelijk klein bedrag wordt wel relatief snel (meestal binnen 24 uur na akkoord) overgemaakt. 

Klein bedrag lenen: direct op je rekening

Wil je per se bij die 50 euro blijven dan kun je beter overwegen om bij een vriend of familielid aan te kloppen. Je hoeft dan meestal geen rente of andere kosten te betalen en direct gebruik maken van het geld. Wil je andere online methodes, lees dan verder.

Snel 50 euro lenen binnen 10 minuten. Kan dat?

We begrijpen dat je geen tijd hebt om te wachten omdat er nood aan de man is. In dat geval kun je met spoed binnen 10 minuten 50 euro lenen via bekende. Je belt, spreekt af en bespreekt de reden waarom je 50 euro wilt lenen.

Er zijn online diverse louche figuren die je 50 euro aanbieden als kleine lening. Vooral op Marktplaats of Openhandel.nl. Trap hier niet in. Meestal wordt je om de tuin geleid en wordt gevraagd eerst geld over te maken ter garantie.

Een dergelijke garantstelling geldt ook voor een minilening van Ferratum of Saldodipje. Je betaalt dan extra kosten die het risico voor hen indekken, mocht je de lening niet op tijd terug kunnen betalen.

Een 50 euro lening bij de ING

Heb je in Nederland een rekening bij de ING lopen en sta je nog niet rood? Dan kun je eventueel een rekening courant krediet aanvragen bij de ING. Het limiet van rood staan wordt bepaald door de hoogte van jouw inkomen (tenzij je student bent). Ook vindt er een BKR toets en registratie plaats om te hoge schulden te voorkomen.

Je kunt 50 euro rood staan interpreteren als een tijdelijke lening. Dit kan bij de ING, maar natuurlijk ook bij iedere andere bank waar jij een rekening hebt. Het grote voordeel van deze vorm van geld lenen zijn de rentekosten. Bij de ING is deze 12,9% op jaarbasis.

Deze zijn lager dan bij minilening verstrekkers. Doorgaans liggen de rentetarieven bij minileningen rond de 14% en worden er extra servicekosten gehanteerd.

Alternatieven voor een 50 euro lening

Heb je toch een negatieve bkr registratie en kun je niet bij de ING of andere bank terecht? Dan kun je een minileningaanbieder onderzoeken of een onderhandse lening bij familie of vrienden afsluiten.

Kies je voor het laatste, spreek dan samen goed af wanneer je de 50 euro terug gaat betalen en of hier rente bij opgeteld moet worden. Zo ben je verzekerd van een eerlijke situatie en zit je rustiger in je vel.

Geld lenen van vrienden of familie kan een uitkomst zijn, maar wees er alert op dat je relaties niet op het spel zet. Denk altijd vooruit en probeer te voorspellen hoe jouw financiële situatie over een maand is.

Weet je nu al dat je een inkomen zult genereren dat de lasten zal verlichten? Dan kun je gerust eens geld lenen van bekenden. Dat gezegd hebbende ben je natuurlijk zelf degene die dit het beste kan inschatten.

50 euro via rekening courant?

Een rekening courant krediet is een deftige benaming voor iets wat we ook wel kennen onder de noemer ‘rood staan’. Het is dus eigenlijk niets anders dan de mogelijkheid hebben om een negatief saldo hebben op je bankrekening.

Deze mogelijkheid hebben om rood te staan kan je net even dat beetje extra lucht geven, zelfs wanneer je maar 50 of 100 euro wilt lenen. Iedereen kent het fenomeen ‘een beetje geld aan het einde van de maand over hebben’ wel.

Hoe werkt het precies? Omdat het courant krediet gekoppeld is aan je betaalrekening wordt het bedrag dat je rood staat, plus de rente, van je betaalrekening afgeschreven. Hoeveel je rood mag staan hangt af van wat jij hebt afgesproken met de bank. 50 euro is meestal geen probleem.

De bank kijkt bijvoorbeeld naar je inkomsten en stelt ook als eis dat je minimaal een keer in de drie maanden een positief saldo hebt. Samen komen jullie tot een bedrag dat je maandelijks de min in mag.

Hoge rente op een rekening courant krediet

Over het algemeen kun je zeggen dat rood staan een dure manier is van geld lenen. Het is heel makkelijk omdat het snel kan en het is gekoppeld aan je bankrekening, maar aan de andere kant is de rente die je over het geleende bedrag betaald relatief hoog. Bij de ING ligt de variabele debetrentevoet tegenwoordig rond de 14%.

Als het structureel voorkomt dat je rood staat en je geld moet lenen dan kun je je afvragen of dit de meest handige manier is van geld lenen.

Misschien past een doorlopend krediet of een persoonlijke lening beter bij je situatie. Het vergelijken van doorlopend krediet met een rekening courant krediet kan daarom lonen.

De rente op doorlopend krediet is over het algemeen lager dan de rente op een rekening courant krediet. Als je maar af en toe in de min gaat dan is een rekening courant krediet waarschijnlijk handiger.

50 Euro lenen zonder BKR toetsing

Het is mogelijk om zonder BKR-registratie 50 euro te lenen. Als de bedragen hoger worden dan kan dit echter wel veranderen. Lees je dus goed in. 

Klein bedrag lenen zonder gedoe

Zoals je in dit artikel hebt gezien is het zeker mogelijk om 50 euro te lenen zonder gedoe. Wil jij een ander bedrag lenen? Lees dan verder op deze website of het mogelijk is. 

€100 of meer lenen?

€50 lenen is online niet zo eenvoudig. €100 wel. Bekijk welke opties er zijn.
2020 update
Scroll naar top