Auto Financieren – Top 8 leningen (2024)

Heb je een prachtige auto op het oog en ben je eigenlijk niet meer op andere gedachten te brengen? Dan zit er maar één ding op; kopen die auto! Maar als je het geld voor de auto niet op je rekening hebt staan; hoe kun je dan de auto financieren? Daar helpen wij vandaag bij! 

Top 8 Auto Financieren

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

Voor een auto financieren zijn er veel verschillende mogelijkheden om online of in een persoonlijk gesprek een geschikte lening te vinden. Er komt natuurlijk wel wat kijken bij autofinanciering, zo kun je op zoek naar de goedkoopste autolening met de beste voorwaarden. 

In dit artikel vind je een aantal aanbieders van autofinanciering en kun je een autolening vergelijken. Daarnaast krijg je enkele tips over hoe je zelf kan beginnen met een auto financieren en krijg je antwoord op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen voor een auto?’.

Hoe kan ik mijn Auto Financieren?

Een auto financieren kun je doen door je eigen spaargeld te gebruiken. Als dat niet mogelijk is, kun je op zoek naar een andere financiering. 

Auto’s kun je namelijk ook kopen door een specifieke lening af te sluiten. Je kunt dan het bedrag voor de auto in één keer betalen, of de lening spreiden en geleidelijk afbetalen.

Als je geld gaat lenen voor auto kun je dat bij een kredietverstrekker duidelijk als doel aangeven. Dit heeft vervolgens effect op de maximale hoogte van de lening en de rente die geldt over de gehele looptijd van de autolening. 

Er zijn ook nog enkele andere mogelijkheden om jouw nieuwe auto te kunnen financieren. Zo kun je kiezen voor doorlopend krediet of via de dealer je auto financieren, verder in dit artikel gaan we verder in op deze manieren van je auto financieren en kijken we naar de goedkoopste autolening. 

Kijk naar de mogelijkheden die jij hebt voor een auto financieren bij een betrouwbare kredietverstrekker!

Auto Financieren - Top 8 beste autolening

#1: Auto Financieren bij Santander

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

In Spanje is Santander bekend als bank, maar in de rest van Europa is het vooral een kredietverstrekker. Zo kun je in Nederland ook je auto financieren bij deze bank. 

Je kunt bij Santander eenvoudig online alles regelen en je financiering aanvragen. Voor je aanvraag krijg je meteen een indicatie van de kosten die je gaat maken na het afsluiten van deze lening. 

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

#2: Auto Financieren bij Saldodipje

Onze beoordeling:

4.8/5

Voordelen:

Als je een goedkope tweedehands auto gaat kopen kan het zijn dat je ook een autolening nodig hebt. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor Saldodipje, hier kun je snel en eenvoudig leningen tot €2.500,- afsluiten. 

De leningen van Saldodipje hebben een korte looptijd en het is dus de bedoeling dat je het snel weer afbetaald hebt. Ga zelf naar de website van Saldodipje en kijk welke mogelijkheden er voor jou zijn!

#3: Auto Financieren bij Financieel Fit

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Je kunt zelf op zoek naar alle mogelijkheden om je auto te financieren. Daarnaast kun je ook kiezen om experts in te schakelen die je kunnen adviseren over welke manier van je auto financieren het best past. 

De experts van Financieel Fit kunnen dit goed inschatten en kijken naar je gehele financiële situatie om dit te bepalen. Kom nooit voor verrassingen te staan door het goede advies van deze experts. 

#4: Auto Financieren bij Lender & Spender

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

De meest onderscheidende aanbieder van autofinanciering is toch wel Lender & Spender. Op dit platform worden particuliere investeerders en mensen die een lening zoeken samen gebracht. 

Dat houdt in dat je niet meer bij een bank of kredietverstrekker geld hoeft te lenen. Zo kun je een auto financieren met het geld van andere consumenten die graag een zakcentje willen verdienen aan het verstrekken van de lening.

#5: Auto Financieren bij Krediet Groep Nederland

Onze beoordeling:

4.3/5

Voordelen:

Bij Krediet Groep Nederland draait alles om jou, de klant staat centraal. De groep zoekt vervolgens naar de beste lening met het laagste rentepercentage en de beste voorwaarden. 

Je kunt de bemiddelaars van de groep aan het werk zetten door je online aan te melden. Vervolgens krijg je een aanbod met de beste lening die ze hebben kunnen vinden voor je. 

#6: Auto Financieren bij Kredietconcurrent

Onze beoordeling:

4.4/5

Voordelen:

Deze website is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs. Deze vereniging stelt een aantal extra regels waar de bedrijven zich aan moeten houden. 

Je kunt via de website eenvoudig en vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet je precies welke maandlasten je moet gaan betalen en hoe duur de lening is voordat je hem accepteert. 

#7: Auto Financieren bij De Nederlandse Kredietmaatschappij

Onze beoordeling:

4.1/5

Voordelen:

Lenen vanaf 3,5% is mogelijk bij De Nederlandse Kredietmaatschappij, deze website vergelijkt voor jou allerlei verschillende banken en kredietverstrekkers. Zo krijg je een duidelijk overzicht om de goedkoopste autolening te vinden. 

Het is een onafhankelijke partij die dus altijd de goedkoopste optie aan je door zal sturen. Als je een lening aanvraagt krijg je dezelfde dag nog een vrijblijvende offerte. 

#8: Auto Financieren bij Leningen.nl

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Tot slot kun je kiezen voor de overzichtelijke website van Leningen.nl. Hier kun je meteen berekenen hoeveel je kunt lenen in jouw situatie en krijg je een overizcht van de maandlasten. 

Leningen.nl heeft een vergunning bij de Nederlandse toezichthouder AFM. Hierdoor weet je zeker dat het een betrouwbare partij is die zich aan alle wetten en regels houdt

Verschillende vormen Auto Financiering

Een auto financieren kan op uiteenlopende manieren door de verschillende vormen van autofinanciering die er geboden worden. Hieronder lees je de opties die je hebt en daarbij wat de voor- en nadelen van deze optie zijn.

Auto Financieren persoonlijke lening

De meest geschikte optie voor een auto financieren is een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening krijg je in één keer het gevraagde bedrag op je rekening zodat je de auto meteen af kunt rekenen.

Daarnaast heb je het voordeel dat een persoonlijke lening een vaste rente en vaste looptijd kent. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent, wanneer de lening afbetaald is en hoe hoog de kosten zijn. 

Auto Financieren doorlopend krediet

Je hebt ook de mogelijkheid om een doorlopend krediet af te sluiten voor de financiering auto. Een doorlopend krediet werkt anders dan een persoonlijke lening, je spreekt bij een krediet een bedrag af wat je maximaal kan lenen. 

Vervolgens kun je zelf kiezen hoeveel je van dit bedrag daadwerkelijk opneemt en gaat gebruiken. Naast een variabele rente is er ook geen vaste looptijd voor je doorlopend krediet, zo kun je geld op blijven nemen zolang je het nodig hebt. 

Auto Financieren via dealer

Soms wordt er ook een autofinanciering aangeboden door de dealer waar je de auto aanschaft. Bij nieuwe auto’s heb je bijna altijd de mogelijkheid om een betalingsregeling te treffen. 

Je kunt zelf kiezen of dit in jouw situatie handig is of dat je de auto liever financiert via een bank of kredietverstrekker. 

Autolening vergelijken

Bij geld lenen voor een auto ben je altijd op zoek naar de goedkoopste autolening met de beste voorwaarden. Die vind je door te beginnen met een autolening vergelijken, hiervoor kun je terecht bij een specifieke vergelijkingswebsite of je kunt zelf bij verschillende kredietverstrekkers een vrijblijvende offerte aanvragen. 

Een autolening vergelijken kun je het best doen bij een website als Leningen.nl.

Let op dat je ook op websites die voor jou een autolening vergelijken niet alle aanbieders bij elkaar hebt, en het daarom goed is om op andere websites te kijken.

Kijk daarom voor een extra vergelijking ook eens bij een bank als Santander. Zo weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet en de goedkoopste autolening af kunt sluiten. 

Hoeveel kan ik lenen voor een auto?

Je kunt een auto kopen voor een paar honderd euro of kiezen voor de nieuwste Tesla van €70.000,-. Voor beide auto’s is het mogelijk om een financiering af te sluiten zodat je niet helt hele bedrag van een spaarrekening hoeft te betalen. 

Om antwoord te krijgen op de vraag ‘hoeveel kan ik lenen voor een auto’ zul je vrijblijvende offertes aan moeten vragen. Voordat een kredietverstrekker je een offerte stuurt zal deze een toetsing doen op je inkomen, uitgaven en eventuele BKR-registratie. 

In deze toetsing kan de kredietverstrekker, aan de hand van enkele formules, berekenen hoeveel jij kan lenen voor een auto. Vervolgens kun je zelf kiezen of deze autofinanciering toereikend is of dat je verder wilt kijken, in principe zijn de regels voor de hoogte van een lening bij elke kredietverstrekker gelijk. 

Als een kredietverstrekker je dus niet genoeg kan lenen om inderdaad een nieuwe Tesla te kunnen kopen zal dit hoogstwaarschijnlijk ook bij andere kredietverstrekkers niet kunnen. Dan kun je het best op zoek naar een andere auto met een lagere aankoopprijs.

Een Auto Financieren zonder vast contract

Bij het afsluiten van een lening voor auto wordt er gekeken naar je inkomen en je vaste uitgaven. Voor inkomen geldt dat je bij een vast contract logischerwijs meer zekerheid hebt qua inkomen op de lange termijn, dit houdt in dat de kredietverstrekker meer vertrouwen heeft in jouw capaciteit om de lening terug te betalen.

Zonder vast contract kun je ook geld lenen voor een auto. Hier zitten wel meer eisen aan dan wanneer je een lening aan probeert te vragen met vast contract, zo moet je minstens 25 jaar zijn, geen negatieve BKR-registratie hebben en minimaal één jaar in dienst zijn bij je huidige werkgever. 

Als je net bent begonnen bij een werkgever kun je alsnog in aanmerking komen voor een lening. Je hebt dan wel een intentieverklaring nodig van je werkgever, in deze intentieverklaring geeft de werkgever aan voorlopig van plan te zijn om je een nieuw contract aan te bieden. 

Rente bij autofinanciering

De rente voor de goedkoopste autolening ligt tegenwoordig tussen de 3,5 en 5%. Hoe hoog de rente precies is, hangt af van de hoogte van de lening en hoe lang je er over gaat doen om hem terug te betalen. 

Betrouwbaarheid van lening voor auto

Je kunt volledig betrouwbaar een lening voor auto afsluiten bij één van de aanbieders uit dit artikel. Om zeker te weten dat een aanbieder betrouwbaar is, kun je controleren of ze een registratie hebben bij de toezichthouder AFM. 

Een Auto Financieren met negatieve BKR notering

Je kunt in principe geen geld lenen met negatieve BKR notering. Een negatieve notering houdt in dat je op dit moment een betalingsachterstand hebt of ooit problemen hebt gehad met het terugbetalen van een schuld.

Een kredietverstrekker voert altijd een controle uit in het BKR om te kijken of je nog schulden open hebt staan of betalingsachterstanden hebt. Er zijn in Nederland geen mogelijkheden om deze controle te omzeilen en een nieuwe schuld aan te gaan. 

Tip: Vraag een vrijblijvende offerte bij Santander aan om te weten hoeveel je kan lenen voor een auto en of je door de BKR-toetsing komt en in dus een lening kan afsluiten. 

Tips Auto Financieren

Bij een auto financieren heb je een aantal keuzes die je zo goed mogelijk moet maken om de goedkoopste autolening af te kunnen sluiten. Hieronder vind je enkele tips die je kunnen helpen om zelf een zo goed mogelijke keuze te maken uit de verschillende leningen

Looptijd Autofinanciering

De looptijd van een autofinanciering is erg belangrijk. Deze looptijd heeft namelijk het grootste effect op je maandlasten, als je een lening voor auto kiest met korte looptijd is de maandelijkse aflossing veel hoger dan bij een lange looptijd. 

Wel bespaar je bij een lening met korte looptijd vaak geld uit doordat je minder lang rente betaald over de lening. Kredietverstrekkers compenseren dit effect door vaak hogere rentes te rekenen voor leningen met kortere looptijden. 

Kosten Autofinanciering / rente Autofinanciering

Voor het afsluiten van een lening worden er nooit kosten gerekend. Ook een bemiddelaar mag je geen factuur sturen voor het regelen van de lening, een adviseur mag dit wel als deze vooraf duidelijk aangeeft dat er kosten aan bepaalde gesprekken of advies zitten. 

De kosten bij een lening voor auto bestaan daardoor dus alleen uit de rente die je betaalt. Deze rente kan enorm verschillen bij een bepaalde looptijd en hoogte van de lening, kijk hier dus altijd goed naar en vergelijk leningen van dezelfde hoogte en met dezelfde rente van verschillend kredietverstrekkers met elkaar. 

Maandlasten Auto Financieren

Je maandlasten bij een autolening bestaan uit de maandelijkse aflossing en de rente die je betaalt. Het maandbedrag is altijd gelijk, wat betekent dat je in het begin van de lening meer aan rente betaalt en minder aan aflossing. 

Aflossen Autofinanciering

Deze aflossing wordt dus gedurende de looptijd van de autofinanciering steeds meer omdat je over een steeds lager bedrag rente hoeft te betalen. Ook vervroegd aflossen van de lening is mogelijk; bij sommige kredietverstrekkers kan dit zonder boete. 

Het kan echter ook zo zijn dat je bij vervroegd aflossen wel een boete moet betalen. Dit is vaak een bepaald percentage die berekend wordt over de gehele vervroegde aflossing die je doet. 

Auto Financieren: Veelgestelde vragen

Een auto financieren kan het best via een persoonlijke lening of door het afsluiten van een doorlopend krediet. Dit sluit je gemakkelijk online af zodat het geld snel op je rekening staat. 

Het kan in sommige gevallen verstandig zijn om een auto te financieren via een persoonlijke lening. Je kunt dan namelijk meteen een goede auto kopen waar je in de toekomst minder kosten aan maakt, zo kun je ondanks de kosten voor je lening toch geld besparen. 

De beste lening voor een auto is de persoonlijke lening. Hier heb je een vaste rente en weet je precies wanneer je de lening volledig afgelost hebt. 

Een lening voor een auto kost alleen rente die je maandelijks betaalt over het gedeelte van de lening dat nog open staat. Verder worden er geen kosten gerekend voor het aanvragen van de lening. 

Wat je maximaal kan lenen voor een auto hangt af van je inkomen, uitgaven, of je een vast contract hebt of niet en de looptijd die je bij je lening wilt. Om te weten hoeveel je kunt lenen kun je het best een vrijblijvende offerte aanvragen. 

De goedkoopste autolening kent op het moment een rente tussen de 3,5% en 5%. 

Goedkoopste Autolening: Conclusie

Een auto financieren met een lening kan een goede keuze zijn omdat je dan kan kiezen voor een betere, nieuwere  en meer betrouwbare auto. Deze auto gaat waarschijnlijk langer mee zonder problemen waardoor je geld bespaard ten opzichte van een auto die je van je spaargeld kon kopen. 

Een persoonlijke lening is de meest geschikte keuze voor een autofinanciering omdat je hierbij een vaste rente en vaste looptijd heeft. Dit betekent dat je precies weet wat je maandlasten zullen worden en wanneer de lening volledig afgelost is. 

Je kunt zelf een autofinanciering regelen bij één van de aanbieders uit dit artikel. Deze financiering is gemakkelijk online te regelen door aan te geven hoeveel je wilt lenen, hoe lang de looptijd moet zijn en vervolgens hiervoor een vrijblijvende offerte aan te vragen. 

Wil jij ook je Auto Financieren?
Kijk dan snel bij de Spaanse bank Santander naar de mogelijkheden in jouw situatie!
TIP
Scroll naar boven