Crowdfunding Investeren in Nederland

Als je geld nodig hebt kun je naar de bank om een lening aan te vragen, maar ook online zijn er allerlei mogelijkheden om aan een lening te komen. Bij crowdfunding investeren worden leningen gefinancierd door beleggers die geld verdienen aan de rente. In dit artikel bespreken we zowel het afsluiten van een lening via crowdfunding investeren als het beleggen in crowdfunding financiering!

Top 4 in Crowdfunding Investeren

Je kunt je geld op de spaarrekening laten staan en er een negatieve rente over betalen of je kunt je geld aan het werk zetten om er meer van te maken. Dat is mogelijk door gebruik te maken van crowdfunding investeren, zo help je anderen met hun lening en kun jij een mooi rendement behalen op je investering. 

In dit artikel kom je alles te weten over hoe in crowdfunding investeren werkt, waar je het beste terecht kan en waar je op moet letten zodra je begint. Daarnaast kun je de aanbieders vergelijken om het beste online platform te vinden dat het best bij jou past. 

Hoe kan ik in Crowdfunding Investeren?

Het woord crowdfunding ken je misschien van websites als Kickstarter waar je alvast een product kan kopen en als deze genoeg gefinancierd wordt hij ook daadwerkelijk geproduceerd wordt. Er bestaan echter ook andere manieren om te investeren in crowdfunding projecten: crowdfunding investeren.

In crowdfunding investeren is echter heel iets anders, daarbij investeer je in leningen. Dit houdt in dat er een grote groep investeerders is die een groep leners geld uitleent. 

Op deze manier kun je als lener geld lenen van een grote groep mensen, wat in principe gewoon neer komt op crowdfunding. Het grote verschil is dat het wel gewone leningen zijn waarbij degene die leent een rentepercentage moet betalen naast het terugbetalen van de lening. 

Je kunt zelf in crowdfunding investeren bij een aantal online aanbieders, deze aanbieders bieden zowel investeerders als leners de kans om online alles te regelen. Als investeerder krijg je een overzicht waar je geld in investeert en hoeveel rendement je hiermee behaald. 

Ook vandaag nog beginnen met in crowdfunding investeren? Maak dan eenvoudig en snel een account aan bij Fellow Finance!

Crowdfunding Investeren Vergelijken

#1: Crowdfunding Investeren bij Fellow Finance

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Fellow Finance is de marktplaats voor investeerders en mensen die een lening zoeken. Op het platform van Fellow Finance kun je terecht voor een zakelijke lening maar ook een persoonlijke lening. 

De investeerders zorgen ervoor dat er altijd leningen beschikbaar zijn en in ruil daarvoor krijgen ze een rendement op hun ingelegde geld. Fellow Finance is actief in Noord-Europa en heeft inmiddels voor meer dan 900 miljoen euro aan leningen verstrekt. 

#2: Crowdfunding Investeren bij Iuvo P2P Investment International

Onze beoordeling:

4.3/5

Voordelen:

Ook bij Iuvo P2P Investment International kun je investeren in leningen. Als investeerder kun je tot maar liefst 15% rendement per jaar verdienen. 

Je kunt veilig investeren bij Iuvo omdat ze een ‘buyback guarantee’ hebben waarmee ze verzekeren dat elke lening 100% terug betaald wordt. 

#3: Crowdfunding Investeren bij Lender & Spender NL

Onze beoordeling:

4.5/5

Voordelen:

Bij Lender & spender kun je laagdrempelig investeren in leningen om een mooi rendement te kunnen behalen op je spaargeld. Het bedrijf heeft een vergunning bij de Nederlandse toezichthouder AFM

Het platform heeft een overzichtelijk dashboard waar je meteen kan zien hoe het met jouw investeringen gaat. 

#4: Crowdfunding Investeren bij Mintos

Onze beoordeling:

4.7/5

Voordelen:

Bij Mintos kun je eenvoudig beleggen in leningen om via crowdfunding investeren een passief inkomen op te bouwen. Het bedrijf is wereldwijd actief en heeft meer dan €7 miljard aan leningen gefinancierd.

Het platform is erg overzichtelijk en geeft beginners een aantal eenvoudige opties om een goed beleggingsportefeuille samen te stellen zonder hier al teveel tijd in te hoeven stoppen. 

Daarnaast heb je door de Mintos Risk Score altijd goed overzicht in het risico dat je met jouw beleggingen neemt zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Vereisten voor Crowdfunding Investeren

Bij de meeste aanbieders die hierboven genoemd staan zijn er weinig vereisten voor de belegger. Zo kun je bij de meeste aanbieders al met lage bedragen beginnen met investeren. 

Met €10,- kun je al beginnen bij de meeste aanbieders om met een laag bedrag te kijken hoe het werkt en of het platform geschikt is voor jou, je kunt later altijd nog meer gaan beleggen. 

Hoe werkt Investeren In Crowdfunding?

Investeren in crowdfunding, of investeren in leningen, is een manier voor mensen die een lening zoeken om dat niet meer bij een bank te hoeven doen. Dit kan handig zijn als je bij je bank geen lening krijgt of niet met nog een product vast wil zitten bij de bank. 

De platforms zorgen voor een enorme pool van geld waar je uit kan lenen. Beleggingen van de investeerders worden vervolgens verdeeld over verschillende leningen naar de wens van de belegger zelf.  

Zo zijn er bij de aanbieders vaak mogelijkheden om te kiezen voor welk risico je wilt nemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de meest gediversificeerde optie, waarbij je belegging verspreid wordt over zoveel mogelijk leningen. 

Als je liever meer risico neemt kun je zelf kiezen in welke leningen je wilt investeren. Zo kun je de lening met het hoogste risico, maar ook het hoogste rentepercentage kiezen om jouw rendement te verhogen.

Het rendement dat je ontvangt op je investeringen komt vanuit de rente en de terugbetalingen van de mensen die van je geleend hebben. Als je genoeg geld investeert in één van deze platforms kun je op deze manier een passief inkomen opbouwen. 

Het kan verschillen per pakket of aanbieder of je het geïnvesteerde geld elk moment uit het account kan halen of dat je het voor langere tijd vast moet zetten. 

Investeren Crowdfunding Rendement

Alles draait voor de belegger natuurlijk om het rendement dat behaald kan worden op deze andere manier van beleggen. Je probeert altijd een hoger rendement te behalen dan je had behaald wanneer je het op een spaarrekening of andere vorm van beleggen had gezet. 

Het rendement dat je kunt behalen als je gaat beginnen met in crowdfunding investeren verschilt natuurlijk. Voor het percentage dat je kunt verdienen over je investeringen is het risico dat je neemt belangrijk en de plek waar je investeert. 

Over het algemeen zul je met in crowdfunding investeren tussen de 9% en 18% rendement per jaar behalen. Als je €10.000,- belegt kun je dus al per jaar zo’n €1.000,- of meer aan passief inkomen ontvangen. 

Je ontvangt het rendement elke keer wanneer iemand die geld van jou geleend heeft een terugbetaling doet. De looptijd van een lening en wanneer de terugbetalingen zijn is afhankelijk van het platform en de lening.

Over het algemeen betaal je bij een lening elke maand een deel terug maar het kan ook om de 7 dagen, 14 dagen of 30 dagen zijn. Als je de investering verspreid over meerdere leningen kun je stabiel geld verdienen. 

Waarom Investeren In Crowdfunding?

De belangrijkste reden om te beginnen met in crowdfunding investeren is natuurlijk het verdienen van extra geld. Je kunt je geld op deze manier beleggen en er meer van maken doordat je rendement ontvangt op het geld dat je investeert in leningen. 

Die reden wordt overigens steeds belangrijker omdat spaargeld tegenwoordig niets meer waard is en je bij sommige banken zelfs moet betalen om je geld op een rekening te laten staan. Daarom zoeken veel mensen een uitweg om hun geld juist wel voor zich te laten werken in plaats van tegen zich. 

Daarnaast zijn er online veel goede ervaringen crowdfunding investeren te vinden, veel gebruikers zijn tevreden over de online crowdfunding platforms. Deze crowdfunding platforms zijn eenvoudig te gebruiken en maken het voor iedereen mogelijk om in crowdfunding te investeren. 

Je kunt zelf kiezen of je wilt investeren in crowdfunding projecten of het crowdfunding platform zelf jouw investeringen laat verdelen over leningen. 

Tip: Haal je geld van je spaarrekening en zet je geld in om hier meer van te maken. Het makkelijkst doe je dit door te investeren in leningen bij Fellow Finance.

Investeren Crowdfunding Nederland

Inmiddels weet je alles over in crowdfunding investeren, maar welke opties tot geld investeren crowdfunding Nederland zijn er? De aanbieders uit dit artikel zijn deels gericht op Nederland en deels op de rest van Europa of zelfs de wereld. 

Zolang een bedrijf geregistreerd is bij een toezichthouder uit Europa mag deze ook in Nederland actief zijn. Je weet door deze registratie dat het bedrijf zich aan de Europese wet houdt en jij als consument beschermd bent. 

crowdfunding investeren

Rondom de Peer-to-peer leningen die je af kan sluiten bij de aanbieders uit dit artikel bestaan in Nederland nog weinig regels. Je hebt als Nederlands bedrijf in deze sector wel een vergunning of ontheffing nodig van de Autoriteit Financiële Markt. 

Besef wel dat omdat geld investeren crowdfunding nog een jonge markt is met weinig regels dat je een hoger risico loopt dat er iets mis gaat bij één van deze bedrijven. De komende tijd zal Nederland ook op dit gebied mee gaan en zullen er betere regels en meer toezicht komen op deze investeringsvorm. 

Veelgestelde vragen

Bij crowdfunding investeren maak je als investeerder geld beschikbaar voor mensen die een lening zoeken. Je investeert als het ware in deze lening en ontvangt een beloning hiervoor door de rente die de leners betalen over de lening die ze af hebben gesloten. 

Je kunt eenvoudig online beginnen met investeren in crowdfunding via één van de crowdfunding platforms uit dit artikel. Bij deze platforms kies je zelf hoeveel je investeert en heb je over het algemeen de keuze over welke investeringen je doet. Zo kies je zelf een risico dat je acceptabel vindt. 

Hoeveel rendement je precies ontvangt bij investeren in crowdfunding verschilt per platform en per lening die financiert. Zo kun je kiezen voor de minst risicovolle leningen en daarbij zul je ook het laagste rendement behalen. Het rendement bij crowdfunding investeren kan oplopen tot zo’n 20% per jaar. 

De Noord-Europese marktplaats Fellow Finance brengt investeerders en leners bij elkaar en is de beste plek om te beginnen met crowdfunding investeren. Je krijgt bij deze aanbieder een stabiel rendement op je investeringen en kunt zo beter presteren dan wanneer je het geld had gebruikt op de aandelenmarkt. 

Investeringen kennen altijd een risico, in het geval van crowdfunding investeren is dit het risico dat de persoon die geld leent niet de hele lening terug kan betalen. Bij sommige aanbieders wordt je hier zo goed mogelijk tegen beschermd door terugkoop verplichtingen voor kredietverstrekkers zodat jij alsnog je geld terug krijgt. De aanbieders uit dit artikel zijn allemaal gereguleerd bij een Europese instantie. 

Crowdfunding Investeren: Conclusie

Je kunt gaan beleggen in aandelen of cryptocurrency, maar je kunt ook jouw geld gebruiken om mogelijkheden voor andere mensen te creëren. Dat doe je bij in crowdfunding investeren; je zorgt ervoor dat er leningen beschikbaar komen voor mensen die dit nodig hebben. 

Er is een goed rendement te verdienen met in crowdfunding investeren omdat de mensen die een lening hebben afgesloten deze in termijnen aflossen met daarover een rente percentage. Jij ontvangt een deel van dit rente percentage zodat je een passief inkomen op kan bouwen uit deze investeringen. 

Daarnaast kun je bij investeren in crowdfunding zelf regelen hoeveel risico je wilt nemen. Zo kun je bijvoorbeeld je investering verspreiden over honderden verschillende lening of je gehele investering in één risicovolle lening stoppen voor het hoogste rendement mogelijk. 

Ook rendement op je spaargeld via investeren in crowdfunding?
Maak dan een account aan bij Fellow Finance en begin vandaag nog met het financieren van leningen en het ontvangen van een mooi rendement op jouw geïnvesteerde geld.
TIP
Scroll naar boven