Geld aanvragen met Santander Leningen

Snel geld nodig? Ga dan op zoek naar een geschikte lening bij de Spaanse bank Santander. Hier vraag je eenvoudig online Santander Leningen aan en krijg je vlot een reactie. 

Nu beginnen bij Santander Leningen in 4 stappen

Wil jij ook bij Santander geld lenen? Klik dan snel op de groene knop en begin met jouw Santander lening berekenen. 

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

Je kunt naar een ouderwetse bank toe om daar met de medewerkers om de tafel te gaan zitten en te kijken of je geld kan lenen. Dat hoeft niet meer, je kunt nu ook alles zelf online regelen, vanaf je eerste aanvraag tot het accepteren van een offerte. 

In dit artikel lees je alles over Santander leningen, zo helpen we je zelf een Santander lening aanvragen en kijken we hoe jij een Santander lening berekenen kan. Lees snel verder of begin meteen bij Santander via de groene knop en vraag een lening aan! 

Santander Leningen

De Santander Group is een grote internationale bank met daaronder allerlei verschillende vestigingen verspreid over de wereld. In Nederland bieden ze vooral leningen aan onder de noemer Santander Consumer Finance.

Inmiddels is dit bedrijf al meer dan 20 jaar actief in Nederland en heeft het 2,5 miljoen leningen verstrekt. Naast persoonlijke leningen kun je er ook goed terecht voor doorlopend krediet.

Kijk nu snel naar Santander leningen en vind de beste mogelijkheid voor jou! 

Santander Geld Lenen - Soorten Santander Leningen

Bij Santander leningen afsluiten kan op verschillende manieren door de verschillende soorten krediet die aangeboden wordt door het bedrijf. Zo kun je kiezen voor een persoonlijke lening of juist gaan voor doorlopend krediet.

Santander Geld Lenen - Doorlopend Krediet

Bij doorlopend krediet spreek je van tevoren een maximaal leenbedrag af. Dat bedrag hoef je niet in één keer op te nemen, maar je hebt constant zelf de keuze hoeveel geld je opneemt van je krediet. 

Je betaalt alleen rente over het geld dat je opgenomen hebt uit je doorlopend krediet. Verder heb je een vaste aflossing, maar kun je het afgeloste geld weer opnieuw opnemen. 

Persoonlijke Lening Santander

Een Santander persoonlijke lening werkt heel anders dan doorlopend krediet, bij een lening krijg je in één keer het afgesproken bedrag op je rekening. Je kunt daarnaast tussendoor geen extra geld lenen en de looptijd van de lening staat vast. 

Daarnaast heb je bij een persoonlijke lening een vast rentepercentage zodat je precies weet wat je maandlasten en volledige kosten zullen zijn bij de lening. Een persoonlijke lening is vooral geschikt voor grote aankopen terwijl doorlopend krediet op korte termijn financiële tekorten kan dichten. 

SantanderRenteLooptijdOpnieuw opnemenExtra aflossenAftrekbare rente
Persoonlijke leningVastVastNeeIn sommige gevallen een boeteBij gebruik voor verbouwing huis
Doorlopend kredietVariabelVariabelJaAltijd gratisNooit

Lening Aanvragen Santander

Een lening aanvragen Santander gaat heel anders dan je gewend bent van ouderwetse banken waarbij je verwacht wordt om bij een kantoor langs te komen. Bij Santander kun je alles zelf vanuit huis regelen en kun je telefonisch contact opnemen als je ergens niet uit komt. 

In het stappenplan hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om zelf, zonder hulp van iemand van Santander, een lening aan te vragen.

Stap 1: Santander Lening Berekenen

De gemakkelijkste manier om te beginnen bij Santander leningen is door de rekentool te gebruiken die je op de startpagina van Santander tegenkomt. In deze rekentool kun je bekijken wat de kosten zijn bij een bepaalde lening. 

Je vult eerst in hoeveel geld je wilt lenen, welke looptijd je bij de lening wilt en welk doel de lening heeft. Daarna zal de rekentool met een eerste aanbod komen met daarin het rentepercentage en de maandlasten. 

Dit is nog niet definitief, Santander leningen heeft meer informatie nodig om te bepalen of je de lening mag ontvangen.

Vanuit de rekentool kun je de Santander leningen aanvragen en alle gegevens opsturen die Santander nodig heeft om de lening te beoordelen. 

Voor deze beoordeling kijken ze naar je vaste inkomen en je uitgavenpatroon. Daarnaast zullen ze ook het BKR-register controleren.

Stap 2: Voorwaarden Lening Santander bekijken

Als je door de toetsing komt en je inkomen en uitgaven zijn ook voldoende beoordeeld door de bank sturen ze je een offerte op. Deze offerte is vrijblijvend en hierin staan alle voorwaarden zoals het rentepercentage en de looptijd van een lening. 

Omdat de offerte vrijblijvend is, heb je dus de keuze om deze te accepteren of te weigeren. Ook kun je meerdere offertes aanvragen bij verschillende aanbieders om zo een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de goedkoopste lening. 

Stap 3: Lening Aanvragen Santander

Als je akkoord bent met de voorwaarden van de Santander leningen kun je dit doorgeven aan Santander en de lening definitief maken. Ook dit kan online door via iDIN het contract van de lening te ondertekenen, binnen enkele dagen is het geld vervolgens op je rekening gestort. 

Al een Santander Lening - Info over geld lenen Santander bestaande klanten

Je weet nu hoe je als nieuwe klant bij Santander geld lenen kan, maar wat als je al klant bent van Santander? Kun je dan nog een lening krijgen, de Santander leningen verhogen of kun je aan de slag met een Santander lening oversluiten? 

Santander Lening verhogen

Als je een bestaande Santander lening hebt, kun je deze online laten verhogen. Je kunt Santander leningen verhogen tot maximaal €50.000,- en de looptijd van de lening mag tot maximaal je 73ste levensjaar duren. 

Hiervoor moet Santander opnieuw akkoord geven. De aanvraag kun je wederom zelf online doen, maar in dit geval kan het verstandig zijn om eerst telefonisch of via de mail advies in te winnen bij één van de medewerkers van Santander zodat je alvast weet waar je aan toe bent. 

Santander Lening oversluiten

Ook een Santander lening oversluiten is mogelijk. Een Santander lening oversluiten kan handig zijn als je financiële situatie is gewijzigd of als je wilt kijken of je jouw Santander leningen handiger in kan delen en daarmee de totale maandlasten kan verlagen. 

Bij een Santander lening oversluiten zijn verschillende opties mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld de leenvorm aanpassen naar een doorlopend krediet, of juist andersom. 

Ook de looptijd, rentepercentage of andere voorwaarden als boetevrij oplossen kunnen veranderd worden bij een Santander lening oversluiten. 

Santander Geld Lenen - Speciale gevallen

Santander doet een toetsing zodra je bij Santander leningen aanvraagt. In deze toetsing kijkt het naar je inkomen, uitgaven en andere schulden die geregistreerd staan in het BKR-register. 

Het kan zijn dat je een afwijzing krijgt omdat je niet aan de eisen voldoet voor Santander leningen. Dit zal dan vaak te maken hebben met te weinig inkomen of een geregistreerde schuld, in sommige speciale gevallen kun je toch bij Santander aan de slag.

Santander Lening met uitkering

Met een uitkering is het een stuk lastiger om Santander leningen aan te vragen. Je moet voor een lening een vast inkomen hebben die het liefst voor de komende jaren vast staat, of in ieder geval niet minder zal gaan worden. 

Bij Santander geld lenen terwijl je een uitkering hebt is mogelijk, dit kan bijvoorbeeld als je naast de uitkering een vast inkomen hebt. Ook helpt het als de uitkering vaststaat voor de gehele looptijd van de lening zodat de kredietverstrekker zekerheid heeft over het terugbetalen van de lening. 

In sommige gevallen zal Santander slechts een deel van de uitkering meenemen als vast inkomen. Zo kun je bij Santander geld lenen met uitkering, maar is de hoogte van het leenbedrag waarschijnlijk wel lager dan als je hetzelfde bedrag aan inkomen had ontvangen in plaats van een uitkering. 

Santander Lening met BKR-registratie

Een BKR-registratie houdt in dat je ergens openstaande schulden hebt of ooit betalingsachterstanden hebt opgelopen bij het aflossen van een lening. Als je een negatieve BKR-registratie hebt kun je dan ook geen nieuwe lening afsluiten.

Niet elke BKR-registratie is meteen een probleem als je bij Santander geld lenen wilt. Het kan zijn dat er een afgeloste schuld in staat of dat je inkomen inmiddels hoog genoeg is om meer krediet te kunnen dragen. 

Je kunt zelf bij BKR opvragen hoe je op dat moment geregistreerd staat. Als je twijfelt of bij Santander geld lenen met een BKR-registratie mogelijk is, kun je het best telefonisch contact opnemen met één van de adviseurs van Santander leningen. 

Tip: Gebruik de handige rekentool van Santander om binnen een minuut te weten hoe hoog de maandlasten zijn bij de door jouw gewilde Santander leningen. Daarna kun je de lening gemakkelijk aanvragen. 

Is bij Santander geld lenen betrouwbaar?

De Santander Group is een betrouwbare bank die over de hele wereld actief is, je zult de bank met name in Spaanstalige landen in het straatbeeld tegenkomen. Naast het zijn van een bank heeft Santander een aantal bedrijven geopend als Santander Consumer Finance. 

Je kunt veilig en betrouwbaar bij Santander geld lenen door de vergunning die het heeft bij de toezichthouder Autoriteit Financiële Markt (AFM). Als ene bedrijf zo’n vergunning heeft weet je zeker dat ze zich aan de Europese wet houden en daarop gecontroleerd worden. 

Santander Leningen Afgewezen - Alternatieven Geld Lenen Santander

Er zijn een aantal redenen waardoor lening afgewezen Santander kan gebeuren. Hierboven stonden al genoemd dat dit kan komen door inkomen, uitkering of een BKR-registratie. 

Het gaat erom dat Santander vertrouwen heeft in jouw mogelijkheden om de lening volledig af te lossen. Zij zullen dit bij je Santander lening berekenen en snel met een antwoord komen. 

Als Santander je aanvraag heeft afgewezen kun je na 6 maanden opnieuw een aanvraag doen bij Santander. Ze gaan ervan uit dat je situatie dan genoeg gewijzigd is om je aanvraag opnieuw in overweging te nemen. 

Wil je meteen geld lenen ondanks dat de lening is afgewezen zul je op zoek moeten naar een andere aanbieder dan Santander. Kijk daarvoor ook eens in ons artikel snel geld lenen zonder gedoe om toch geld te kunnen lenen.

Santander Leningen: Veelgestelde vragen

Bij Santander leningen afsluiten doe je door eerst via de rekentool je maandlasten te berekenen, daarna kun je de door jouw berekende lening meteen aanvragen. Na deze aanvraag zal Santander je gegevens en documenten controleren en kijken of jij in aanmerking komt voor een Santander lening. 

Je kunt een Santander lening verhogen als je al een lening hebt en meer geld nodig hebt. De lening is tot maximaal €50.000,- te verhogen, maar moet wel voor je 74ste afbetaald kunnen zijn. 

De voorwaarden lening Santander kunnen per lening verschillen, zo heeft de ene lening een andere rente dan de andere lening en verschilt ook de looptijd per lening. Bij een persoonlijke lening geldt een boeterente voor vervroegd aflossen, dit is 0,5% als je lening nog maximaal één jaar loopt en 1% bij een langere looptijd. 

Een Santander lening aanvragen met uitkering is mogelijk. Hiervoor moet wel de uitkering voorlopig vaststaan en hoog genoeg zijn om de maandlasten van een persoonlijke lening te kunnen dragen.

Een Santander lening oversluiten kan het best door contact op te nemen met één van de medewerkers van Santander. Zij kunnen dan met jou kijken naar de beste mogelijkheden voor een Santander lening oversluiten. Zo kun je bijvoorbeeld de looptijd aanpassen of kiezen voor een geheel andere leenvorm. 

Als je lening afgewezen is door Santander kun je na 6 maanden opnieuw een aanvraag doen. Ook kun je op zoek naar andere aanbieders en daar vrijblijvende offertes aanvragen. 

Santander Leningen: Conclusie

Het is één van de meeste betrouwbare kredietverstrekkers in Nederland; Santander Consumer Finance. Ze hebben in Nederland een vergunning bij de toezichthouder AFM en zijn onderdeel van de wereldwijd bekende bank Santander Group. 

Je kunt bij Santander geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening Santander of doorlopend krediet en deze producten zijn eenvoudig online aan te vragen. Dit doe je door via de rekentool eerst te kijken welke maandlasten er bij welke Santander leningen horen, daarna kun je meteen de lening aanvragen.

Wacht niet langer en begin meteen zelf met een lening aanvragen. Santander kan je hierbij helpen, maar je kunt het dus ook volledig zelfstandig online regelen en binnen enkele dagen het geld op je rekening ontvangen. 

Wil jij ook bij Santander geld lenen?
Ga dan nu via de groene knop naar de website en begin met je Santander lening berekenen om vervolgens de lening aan te vragen.
TIP
Scroll naar boven