AFM bannerParticulier geld lenen ~~ Zonder toetsing / vooruitbetaling ~~
Home » geld lenen » particulier geld lenen

Particulier geld lenen

Wil je als particulier geld lenen? Dan zit je hier goed. We leggen o.a. uit hoe particulier geld lenen zonder bkr toetsing of zonder vooruitbetaling mogelijk is.

Gestort in: 5 werkdagen / 24 uur

en regel vandaag nog extra particulier geld

    

Particulier geld lenen zonder aanbetaling

Particulier geld lenen van een privé persoon kan een oplossing zijn als je niet naar de bank wilt. Wil je niet per se particulier geld lenen zonder bank, dan is ook crowdfunding een optie.

Welke manier je kiest, is afhankelijk is de vorm van particulier geld lenen en of deze mogelijk is in ons land. Om in Nederland particulier geld lenen via crowdfunding echt van de grond te krijgen, is alleen iets meer tijd nodig.

Ok, genoeg introductie. Vind de beste mogelijkheden voor particulier geld lenen door de volgende punten goed door te lopen, inclusief enkele voor- en nadelen.

1. Bank of kredietbemiddelaar

De meest voor de hand liggende opties is om als particulier aan te kloppen bij een bank of kredietbemiddelaar. Het voordeel is dat alles netjes volgens voorwaarden en een officieel contract loopt.

Dit kan door een minilening (tot 1500 euro) of een persoonlijke lening aan te vragen (vanaf 5000 euro). Het nadeel is dat bij persoonlijke leningen het BKR wordt getoetst.

2. Crowdfunding-platforms

Een andere manier van particulier geld lenen is via crowdfunding waarbij andere particulieren samen geld voor jou bij een brengen en samen als crowd aan jou uitlenen.

Ook deze manier wordt netjes in een contract geregeld. Het nadeel is de grote hoeveelheid voorbereiding en papierwerk. Ook kan de rente best hoog uitvallen. Enkele platforms waar je terecht kunt:

3. Vrienden, familie of kennissen

Dit is een vorm van onderhandse lening. De voordelen van particulier geld lenen van vrienden, familie of een kennis is de lage rente en onderling vertrouwen.

Het risico van particulier geld lenen in deze is het naleven van terugbetalingen mocht dit niet vlot lopen. Dit kan ruzie veroorzaken met alle nare gevolgen van dien. 

4. Marktplaatsen en forums

Particulier geld lenen op internet gebeurt vaak via marktplaatsen en forums. Hier zitten veel onbekende mensen die op deze manier extra geld willen verdienen aan rente op hun vermogen.

Ga in ieder geval altijd zoeken naar particulier geld lenen zonder aanbetaling of zonder vooruitbetaling. Er zijn namelijk nogal wat oplichters actief hier. Hier kun je een kijkje nemen:

Geld lenen met BKR

Als je een BKR-registratie hebt, kan dit gevolgen hebben. Het betekent echter niet dat je nooit geld kan lenen. Je staat alleen in het register. Hierdoor kunnen geldschieters checken of het verantwoord is om een andere lening ernaast te nemen. 

Alternatieven

Als alternatief kun je ook particulier geld lenen door het verpanden van ongebruikte spullen die je hebt liggen. Als deze waarde hebben kun je bij Vandaagverpanden.nl of UsedProducts.nl terecht om ze ‘om te zetten’ in geld.

Conclusies

Een geldlening in de vorm van online particulier geld lenen is dus mogelijk. Sta je op het punt om een aanvraag te doen als particulier, onderzoek dan of iemand ervaring met particulier geld lenen heeft op die desbetreffende wijze.

Op de vraag ‘wie komt er in aanmerking voor particulier geld lenen’, is het antwoord simpel: iedere particulier van 18 jaar en ouder.

Via diverse platforms kun je met spoed particulier geld lenen zonder bkr toetsing. Let we wel altijd op of betrouwbaar particulier geld lenen aan de orde is.

Scroll naar top