Particulier geld lenen in vier stappen

Particulier geld lenen gaat tegenwoordig erg makkelijk. Verschillende forums bieden de mogelijkheid een particuliere lening af te sluiten. Particulier geld lenen met negatieve BKR of particulier geld lenen zonder BKR toetsing? Lees snel verder om erachter te komen of dit mogelijk is!

Top 4 Particulier Geld Lenen kredietverstrekkers

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6.10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

Particulier geld lenen in Nederland is mogelijk in verschillende vormen. Met een positieve BKR toetsing is het echter ook mogelijk om gemakkelijk online een lening aan te vragen. In dit artikel kijken we waar je kunt particulier geld lenen in Nederland en wat eventuele alternatieven zijn.

Wat houdt Particulier Geld Lenen in?

Particulier geld lenen is simpel gezegd het lenen van geld van een particuliere partij, dus geen bank of kredietverstrekker.

Je sluit deze lening dus privé af en dit gaat niet langs een toezichthoudende instantie. Dit staat ook wel bekend als onderhands lenen.

Een particuliere lening afsluiten is relatief simpel: je kunt vaak vanuit het gemak van je stoel online een lening afsluiten bij een particuliere leningverstrekker.

Let er wel op dat je je ervan bewust bent dat particulier geld lenen niet gereguleerd wordt en dat je geen bescherming hebt van bijvoorbeeld het AFM.

Betrouwbaar Particulier Geld Lenen

Betrouwbaar particulier geld lenen kan het beste via een kredietverstrekker die gereguleerd wordt door een financiële toezichthouder. Op deze manier kun je op een verantwoorde manier een particuliere of persoonlijke lening afsluiten.

Ben je echter op zoek naar een onderhandse lening waar je niet te maken hebt met een tussenpersoon als een kredietverstrekker of bank? Dan kun je ook via een particulier geld lenen forum een particuliere lening afsluiten.

Veilig een lening afsluiten via een kredietverstrekker? Probeer Kredietconcurrent!

Alternatieven voor Particulier Geld Lenen

#1: Santander, internationaal bekende kredietverstrekker

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Santander is internationaal één van de meest bekende kredietverstrekkers op de markt. Onder de branche Consumer Finance biedt Santander ook persoonlijke leningen aan.

Op de website vind je een slider waar je direct kunt zien wat je kosten zijn en welke looptijd je kunt kiezen.

Santander wordt in Nederland gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is dus een betrouwbare kredietverstrekker als alternatief voor een particuliere lening.

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6.10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

#2: Particulier Geld Lenen bij Lender & Spender

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Waar je bij de meeste kredietverstrekkers geld kunt lenen van grote partijen, biedt Lender & Spender de optie om te lenen van particuliere investeerders.

Bij Lender & Spender kun je een particuliere lening afsluiten voor zowel grote als kleine bedragen. Je bepaalt hierbij zelf de looptijd. Lender & Spender is AFM gereguleerd en daarmee het veiligste platform om een particuliere lening af te sluiten.

#3: Gemakkelijk geld lenen bij Kredietconcurrent

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Weten waar je de voordeligste leningen kunt afsluiten? Dat hangt vaak af van het bedrag wat je in gedachten hebt. Kredietconcurrent vergelijkt de populairste kredietverstrekkers en komt zo met een lijst met de voordeligste kredietverstrekker voor jou.

Met de handige tool vul je alle relevante gegevens in en Kredietconcurrent doet de rest van het werk. Zo heb je altijd de kredietverstrekker met de laagste rente.

#4: De voordeligste leningen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kun je op korte termijn een lening tegen erg lage rente afsluiten. Het is mogelijk om al vanaf 3,5% rente te lenen. Voor kleinere leningen zal dit uiteraard wat hoger liggen.

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kun je echter pas vanaf €5000 lenen. Net zoals bij andere kredietverstrekkers is het wel nodig om een BKR toetsing te doorlopen voordat je daadwerkelijk kunt lenen.

Particulier Geld Lenen zonder aanbetaling

Met spoed geld lenen particulier is vaak een uitkomst wanneer je niet langs een bank of kredietverstrekker wilt. Je kunt op verschillende manieren particulier geld lenen zonder aanbetaling.
 
Hieronder zetten we deze op een rijtje. Let er wel op dat particulier geld lenen zonder vooruitbetaling in sommige gevallen relatief lang kan duren. Houdt dus rekening met de termijn waarin je het geld nodig hebt.

Particulier Geld Lenen via kredietverstrekker

Betrouwbaar particulier geld lenen raden wij aan bij een kredietverstrekker te doen. Een voorbeeld hiervan is Santander of Lender & Spender. Bij Lender & Spender stellen particuliere investeerders geld beschikbaar voor leningen. Het voordeel hiervan is dat je nog wel beschermd wordt door het AFM als er sprake is van een illegale overeenkomst.

Nadeel hiervan is uiteraard wel dat een BKR toetsing verplicht wordt door alle toezichthouders. Je zult deze toetsing dus ook bij Lender & Spender moeten doorlopen voor je in aanmerking komt voor het particulier geld lenen zonder aanbetaling.

Particulier Geld Lenen via crowdfunding platforms

Je kunt ook particulier geld lenen zonder aanbetaling via crowdfunding. Hierbij vraag je aan een groot publiek om te particulier geld lenen voor een hypotheek bijvoorbeeld. Deze manier wordt ook op een relatief betrouwbare manier geregeld.

Het nadeel hieraan is wel dat je vaak veel tijd kwijt bent aan de hoeveelheid voorbereiding en het nodige papierwerk. Ook kan het langer duren voordat je het gewenste bedrag bij elkaar hebt.

Particulier Geld Lenen via vrienden, familie of kennissen

Met spoed geld lenen particulier is vaak het meest vanzelfsprekend door middel van een onderhandse lening bij vrienden, familie of kennissen. Dit soort leningen wordt vaak afgesloten op basis van vertrouwen en zullen dus vaak lage rentes hebben.

Het grote risico hierbij is uiteraard wel dat het niet nakomen van afspraken je relatie met diegene kan schaden. Ga dus goed bij jezelf na of je de afgesproken betaaltermijn kunt realiseren. Wil je bijvoorbeeld €2500 geld lenen particulier? Dan moet je hier duidelijke afspraken over maken.

Particulier Geld Lenen forums & marktplaatsen

Tot slot is er ook de optie om particulier geld lenen te doen via een forum of marktplaats. Betrouwbaar particulier geld lenen is hier vaak niet bij, want je hebt te maken met onbekende mensen waar je 1 op 1 een overeenkomst mee afsluit. Hierbij kan het ook zijn dat alleen particulier geld lenen met onderpand mogelijk is.

Helaas zijn er op deze platforms ook veel oplichters actief, zorg er dus voor dat je hierbij voor particulier geld lenen zonder aanbetaling of particulier geld lenen zonder vooruitbetaling kiest. Zo loop je niet het risico dat mensen na de aanbetaling opeens spoorloos zijn.

Particulier Geld Lenen zonder BKR toetsing

Wanneer je op zoek bent naar een mogelijkheid voor particulier geld lenen zonder BKR toetsing, dan zul je vaak een minder betrouwbare vorm van geld lenen moeten kiezen. Het is namelijk zo dat alle gereguleerde kredietaanbieders verplicht zijn een BKR toetsing af te nemen.

Particulier Geld Lenen met negatieve BKR

Wanneer je een negatieve BKR hebt, betekent dit dat je in de meeste gevallen geen lening kunt afsluiten bij een erkende kredietverstrekker. Dan kan particulier geld lenen zonder bkr toetsing de enige optie zijn.
 
We raden je hiervoor eerst te overwegen om geld te lenen van vrienden, familie of kennissen. Dit is alsnog één van de meest voordelige manieren van particulier geld lenen, mits je uiteraard het bedrag kunt afbetalen.

Betrouwbaar particulier geld lenen

Betrouwbaar particulier geld lenen is in bijna alle gevallen niet echt mogelijk. Je ontloopt met een particuliere lening een financieel toezichthouder, wat vaak niet zonder reden is. De andere partij doet dit echter ook, waardoor je al snel een nadelige of dure lening moet afsluiten door het extra risico.
 
Betrouwbaar particulier geld lenen is echter wel mogelijk bij onze aanbevolen kredietverstrekker Santander. Hierbij biedt het platform de mogelijkheid voor particuliere investeerders om persoonlijke leningen af te sluiten met geïnteresseerden.
 
Particulier geld lenen zonder BKR toetsing is hier echter niet mogelijk.

Met Spoed Particulier Geld Lenen in Nederland

Wanneer je particulier geld lenen in Nederland overweegt, moet je goed bij jezelf nagaan of dit toch niet mogelijk is via een gereguleerde kredietverstrekker. Dit is namelijk een betrouwbare manier van geld lenen en zo voorkom je ongunstige leningen met hoge rentes.

Er is echter een mogelijkheid dat je op de geld lenen particulier zwarte lijst staat. Wanneer je op deze lijst staat, is het volledig onmogelijk om via een gereguleerde kredietverstrekker geld te lenen.

Hiervoor kun je kijken naar de verschillende manieren van particulier geld lenen zonder aanbetaling  die we hebben uiteengezet. Probeer je risico’s te minimaliseren door te kiezen voor betrouwbaar particulier geld lenen via bijvoorbeeld je familie of vrienden.

Met Spoed Geld Lenen: alternatieven Particuliere Lening

Met spoed geld lenen is nooit fijn, maar dit tegen hoge rentes doen is nog pijnlijker. We raden je daarom aan om een particuliere lening te vermijden. Hiervoor kun je beter kiezen voor een lening bij een kredietverstrekker.

We leggen je kort uit hoe je dit doet in onderstaand stappenplan.

Stap 1: Kies je kredietverstrekker

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een geschikte kredietverstrekker te vinden. Onze aanbevolen kredietverstrekkers bieden allen een betrouwbaar platform aan waar je een persoonlijke lening kunt afsluiten. Let er goed op dat je kredietverstrekker gereguleerd wordt door een toezichthouder in Nederland.

Stap 2: Bepaal het bedrag

Vrijwel alle kredietverstrekkers hebben een handige slider waar je het gewenste bedrag kunt kiezen. Hierbij zie je meteen aan welke (maandelijkse) kosten je vast zult zitten en welke rente je betaalt. Het is belangrijk dat je een realistisch bedrag uitkiest waarvan je zeker weet dat deze terug te betalen is. Zo voorkom je hoge kosten.

Stap 3: Bepaal de looptijd

Als derde zul je een beslissing moeten maken over de looptijd. Vaak zul je hier verschillende opties voor hebben. Houdt hierbij rekening dat langere looptijden ook meer rentekosten betekent. De lening staat immers voor langere tijd open. Zorg er dus voor dat je een goede balans vindt tussen looptijd en rentepercentage.

Stap 4: Sluit de lening af

Wanneer je de gewenste gegevens en het bedrag + looptijd hebt bepaald, kun je de aanvraag starten. De kredietverstrekker zal aan de hand van de door jou opgegeven gegevens controleren of je in aanmerking komt voor het bedrag dat je hebt opgegeven.

Je hoort hier vaak binnen relatief korte termijn of je in aanmerking komt voor de lening of dat deze is afgewezen.

Particulier Geld Lenen: Veelgestelde vragen

Een particuliere lening, of onderhandse lening, is een lening die je direct aangaat met een particuliere andere partij. Hier staan dus geen tussenpersonen tussen zoals een bank of kredietverstrekker. Vaak heeft dit het voordeel dat particulier geld lenen zonder BKR toetsing mogelijk is.

Een particuliere lening kan namelijk ook worden afgesloten met een vriend of familielid.

Jazeker, je kunt namelijk particulier lenen zonder BKR toetsing via een familielid, vriend of kennis. Hierbij komt er dus geen BKR toetsing aan te pas. Er zijn ook andere opties waarmee je kunt particulier lenen zonder BKR toetsing, maar deze zijn vaak niet erg betrouwbaar.

In de meeste gevallen is betrouwbaar particulier geld lenen niet mogelijk. Je ontwijkt hier namelijk toezichthoudende instanties die je veiligheid waarborgen. Ook een lening van een familielid of vriend is vaak niet betrouwbaar, omdat hier in de meeste gevallen geen legale verplichtingen aan te pas komen.

Wij raden aan om geld te lenen via erkende kredietverstrekkers. Onze aanbevolen kredietverstrekkers worden allen gereguleerd door toezichthoudende instanties. Hierdoor kun je betrouwbaar particulier geld lenen via deze partijen zonder dat je voor verrassingen komt te staan.

Ja, in principe kun je zelf een lening aanbieden aan bijvoorbeeld een vriend of familielid. Daarnaast is het mogelijk om via Lender & Spender leningen aan te bieden aan particulieren. De rente over deze leningen is dan je “winst”.

Vaak kom je op de zwarte lijst terecht als je een betalingsachterstand hebt. Geld lenen particulier als zwarte lijst individu is echter wel mogelijk. Zo zal een particuliere partij geen toegang hebben tot de zogenaamde zwarte lijst.

Particulier Geld Lenen: Conclusie

Al met al brengt particulier geld lenen risico’s met zich mee. Betrouwbaar particulier geld lenen is daarom vaak niet mogelijk. Daartegenover staat wel dat je kunt particulier geld lenen zonder BKR toetsing, bijvoorbeeld bij vrienden of familie.

Over het algemeen is het altijd verstandiger om geld te lenen bij een erkende en gereguleerde kredietverstrekker. Voor particulier geld lenen in Nederland raden wij bijvoorbeeld Santander aan als veilig platform waar dit mogelijk is.

Snel particulier geld lenen?
Ga dan direct naar een online aanbieder van particulier krediet!
TIP
Scroll naar boven