De beste studentenlening aanvragen (2024)

Een studentenlening aanvragen: daarvoor is er toch DUO of een (gedeeltelijke) studiefinanciering? Toch is dit helemaal geen gekke vraag, want het wordt voor studenten door de uitkleding van dit stelsel en de steeds duurder wordende studentenkamers steeds vaker nodig om een extra studentenlening te nemen!

Top 8 Studenten Lening Aanvragen

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

Een studentenlening aanvragen kan uitkomst bieden wanneer je krap bij kas zit of bijvoorbeeld weinig tijd hebt voor een bijbaantje naast een drukke studie of stageperiode. Maar waar vraag je eigenlijk een lening aan?

Gelukkig is dit niet zo lastig als veel mensen denken. Je hoeft hiervoor niet langs een bank of leningverstrekker, maar kunt eenvoudig online diverse aanbieders van studentenleningen met elkaar vergelijken en dan de voordeligste uitkiezen. Wij helpen je vast op weg en vertellen je de belangrijkste kosten en voorwaarden!

Wat is een Studenten Lening?

Een studentenlening is een lening die je helpt met studeren wanneer je zelf niet het geld voorhanden hebt om bijvoorbeeld de studiekosten te betalen! 

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan dit een hoger of lager bedrag zijn, en voor een kortere periode (bijvoorbeeld tijdens een stage) gedurende de gehele studie duren. 

Op deze manier hou je aan het einde van de maand toch voldoende geld over, en kun je met een relaxter gevoel studeren. De kredietverstrekkers in dit artikel helpen je graag de beste oplossing te zoeken en lenen eerlijk tegen duidelijke voorwaarden en een lage rente. 

Natuurlijk kun je ook gebruikmaken van de studiefinanciering van DUO. Het voordeel hiervan is dat daar momenteel een laag percentage rente over betaalt, hoewel dit in de toekomst kan veranderen naargelang de situatie en de voorwaarden van de overheid die de lening verstrekt. 

Voor steeds meer studenten is de lening van DUO niet meer toereikend en moeten zij op zoek naar andere manieren om aan geld te komen. Een betrouwbare kredietverstrekker biedt dan uitkomst. Bij Financieel Fit kun je bijvoorbeeld vanaf je 18de verjaardag een persoonlijke studentenlening aanvragen.

Een Studenten Lening Aanvragen is zo gedaan; kijk snel bij Financieel Fit naar de mogelijkheden!

Studenten Lening Vergelijken

#1: Studenten Lening Aanvragen bij Financieel Fit

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bij Financieel Fit wordt je geholpen door experts om jouw financiële situatie zo goed mogelijk in te richten. Het bedrijf richt zich vooral op het afsluiten van hypotheken, leningen en doorlopend krediet. 

Ook voor een studenten lening kun je vragen naar de mogelijkheden bij één van de experts van Financieel Fit. Begin zelf en kijk snel op de website via de groene knop hieronder!

#2: Studenten Lening Aanvragen bij Santander

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Bij de Spaanse bank Santander kun je online eenvoudig beginnen. Je geef hier aan wat voor lening je voor ogen hebt en vervolgens kun je in enkele minuten je aanvraag doen. 

Santander heeft ervaring genoeg, sinds 1992 hebben ze al 2,5 miljoen leningen verstrekt. Je kunt veilig terecht bij deze bank die zich volledig aan de Europese wet- en regelgeving houdt. 

Tijdelijke deal voor Bankr-lezers: slechts 6,10% rente op Santander leningen!

Beoordeeld met een 9.2!

#3: Studenten Lening Aanvragen bij Krediet Groep Nederland

Onze beoordeling:

5/5

Voordelen:

Een studenten lening zoeken kan bij Krediet Groep Nederland. Je kunt bij deze aanbieder een lening aanvragen tussen de €1.000 en maar liefst €100.000. 

Je kunt de studentenlening online aanvragen of telefonisch contact opnemen met een adviseur. Op deze manier kun je overleggen wat de beste leningvorm voor jou is. 

#4: Studenten Lening Aanvragen bij KredietConcurrent

Onze beoordeling:

4.3/5

Voordelen:

Als je leningen online wilt vergelijken is KredietConcurrent een goede mogelijkheid. Je geeft hier jouw wensen aan voor de lening en de website gaat op zoek bij kredietverstrekkers voor de meest voordelige optie. 

Verder kun je alles online regelen bij KredietConcurrent. Zo is de lening snel geregeld en heb je altijd een duidelijk overzicht van de rente en voorwaarden van een partij. 

#5: Studenten Lening Aanvragen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij

Onze beoordeling:

4.3/5

Voordelen:

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij heb je een nog grotere vergelijking van ook andere kredietverstrekkers naast de gebruikelijke banken. Ook hier regel je eenvoudig alles online. 

Daarnaast biedt De Nederlandse Kredietmaatschappijeen duidelijk overzicht van de kosten die je maakt bij een lening. 

#6: Studenten Lening Aanvragen bij Lender en Spender

Onze beoordeling:

4.3/5

Voordelen:

Waar je bij de meeste kredietverstrekkers rechtstreeks leent van een partij kun je bij Lender & Spender juist lenen van andere mensen. Dit platform maakt Peer To Peer lenen namelijk mogelijk. 

Dat betekent dat er mensen zijn die geld investeren wat jij vervolgens kan lenen. De investeerders maken hier winst op door de rente die je betaalt over een lening. 

#7: Studenten Lening Aanvragen bij Leningen.nl

Onze beoordeling:

4.3/5

Voordelen:

Een andere vergelijkingssite voor leningen is Leningen.nl. Je geeft op deze website eenvoudig aan hoeveel je wilt lenen, wat het doel van de lening is en je gewenste looptijd. 

Je krijgt daarna een vrijblijvende offerte van verschillende aanbieders. Uit dit overzicht kies je de meest voordelige lening voor jou en je kunt hem gemakkelijk via leningen.nl afsluiten. 

#8: Studenten Lening Aanvragen bij Saldodipje

Onze beoordeling:

4.3/5

Voordelen:

Als je net even wat geld te kort komt aan het eind van de maand is Saldodipje misschien wel wat voor jou. Bij deze kredietverstrekker kun je minileningen en flitsleningen verkrijgen. 

De leningen zijn vaak snel geregeld en kennen een korte looptijd. Het is een gemakkelijke manier van snel geld lenen, maar niet de meest voordelige. 

Wat zijn de kosten voor een Lening Studenten?

Elke lening kost geld, vandaar de bekende slogan. Ook voor een studenten lening betaal je geld in de vorm van rente. Deze rente betaal je maandelijks over het geldbedrag dat je geleend hebt. 

Verder betaal je bij de meeste aanbieders verder geen kosten voor je lening. Wel bestaat het maandbedrag dat je voor de lening betaalt natuurlijk uit een aflossing. 

Bij een persoonlijke lening staat het rentepercentage eigenlijk altijd vast. Zo weet je bij het afsluiten van de lening precies wat je extra maandlasten zullen worden. 

Over het algemeen betaal je bij een studenten lening ook geen boete als je vervroegd wil aflossen. Dit scheelt je uiteindelijk in rente kosten. 

Kun je een Studenten Lening stopzetten?

Als je een studenten lening bij DUO hebt kun je deze op elk moment stop zetten. Dit is één van de grote voordelen van deze vorm van een lening, studenten gebruiken het vaak vooral om huisvesting en studiekosten mee te kunnen betalen. 

Als je hiernaast of in plaats van de studiefinanciering kiest voor een persoonlijke lening zijn de voorwaarden heel anders. Deze lening krijg je in één keer binnen en kun je niet zomaar stopzetten, als je de maandlasten niet kan betalen wordt er vaak een boete gerekend. 

Dit is één van de grote verschillen in de voorwaarden tussen een studenten lening bij DUO en een gewone lening bij een kredietverstrekker. Bij de één krijg je elke maand weer een bedrag gestort en hoef je pas jaren later te beginnen met aflossen. 

Bij een gewone persoonlijke lening die je kan gebruiken als studenten lening moet je wel meteen beginnen met aflossen en rente betalen. 

Wat is een geschikte Lening voor Studenten?

Wat een geschikte lening voor studenten is, kan per student verschillen. Het gaat namelijk om de financiële situatie waar je in zit en dan voornamelijk de inkomsten die je als student ontvangt. 

Hier wordt door de kredietverstrekker namelijk goed naar gekeken om te beoordelen of je de lening terug kan betalen of niet. Om een lening voor studenten af te sluiten kijkt een kredietverstrekker altijd naar inkomen, maar ook naar een eventuele BKR-registratie

Zo’n registratie krijg je altijd als je ergens geld leent, zo zal ook een nieuwe lening voor studenten aan het register toegevoegd worden. De kredietverstrekker kan in dit register controleren of je nog schuld open hebt staan of vroeger betalingsproblemen hebt gekend. 

Als je als student goed door deze test heen komt kan de kredietverstrekker besluiten je een offerte te doen. Je kunt zelf vervolgens kiezen of de voorwaarden van deze lening voor jou geschikt zijn of niet. 

Over het algemeen is een persoonlijke lening voor studenten de meest geschikte optie. Bij een persoonlijke lening krijg je het bedrag van de lening in één keer en kun je daarna de lening aflossen met vaste maandbedragen. 

Dit is geschikter dan doorlopend krediet omdat je daar een groter risico hebt dat je steeds maar meer geld gaat lenen. Vervolgens kun je zonder dat je het zelf helemaal door hebt in grote problemen terecht komen als je het krediet niet tijdig terug kan betalen. 

Tip: Als je niet zeker weet wat een geschikte optie is voor jou als student kun je het best contact opnemen met een adviseur. Bij Financieel Fit kun je eenvoudig via telefoon advies inwinnen over de beste lening voor studenten. 

Studenten Lening Aanvragen: Veelgestelde vragen

Een studenten lening kan in principe twee dingen betalen. Zo heb je de studiefinanciering van DUO waarbij je tegen zeer gunstige voorwaarden als student geld kan lenen om je studie mee te bekostigen. Een andere lening voor studenten is ook mogelijk als je met de studiefinanciering van DUO het niet redt. 

Er zijn online veel aanbieders die voor jou op zoek gaan naar de beste lening voor studenten of zelf leningen verstrekken. Bij deze websites kun je eenvoudig invullen hoeveel je wilt lenen en welke looptijd de lening voor studenten mag hebben, vervolgens krijg je een vrijblijvende offerte die je kunt accepteren of weigeren. 

Als je als student niet rondkomt met de lening die je via studiefinanciering kunt krijgen is het afsluiten van een persoonlijke lening het handigst, hier weet je zeker dat je een vast maandbedrag moet betalen en welke looptijd er aan vast zit.

Om een lening aan te vragen moet je een vast inkomen hebben en geen negatieve BKR-registratie hebben. Een kredietverstrekker moet deze zaken altijd controleren voordat ze een lening mogen verstrekken en dit geldt ook voor studenten. 

De rente die je betaalt bij een studenten lening is afhankelijk van je eigen financiële situatie, de hoogte van de lening, de looptijd en de marktrente op dat moment. Deze zaken zorgen samen voor een vast percentage dat je gedurende de hele looptijd moet betalen. Bij een studenten lening bij DUO wordt de rente bepaald door de organisatie, op het moment is dit 0%. 

Studenten Lening: Conclusie

Het is voor studenten de afgelopen jaren niet makkelijker geworden in Nederland. Een huis vinden is steeds moeilijker en duurder en ook overige kosten zijn steeds moeilijker te betalen voor studenten met alleen hun studiefinanciering. 

Je kunt op zoek naar een extra studenten lening bij één van de online kredietverstrekkers uit dit artikel. Hiervoor moet je als student wel aan kunnen tonen dat je geen negatieve BKR-registratie hebt en dat je een vast inkomen hebt waarmee je de lening terug kan betalen. 

Als je aan deze zaken voldoet en de kredietverstrekker ziet het zitten om een studentenlening te verstrekken kun je aan de slag. Je krijgt het geld van de persoonlijke lening in één keer op je rekening gestort en de aflossing begint meteen vanaf dat moment. 

Wil jij ook een Studenten Lening aanvragen?
Kijk dan bij Financieel Fit voor alle mogelijkheden om een lening aan te vragen.
TIP
Scroll naar boven