Geld Verdienen (2019)


Hier lees je 15 geld verdienen tips waar je ook zonder diploma mee kunt starten. Wil je binnen korte tijd veel geld verdienen, kies dan voor een bijbaan die jij makkelijk direct kunt uitvoeren.

Je kunt van je bijbaan zonder diploma ook een fulltime baan maken en als echte ondernemer een regelmatig inkomen genereren. Jouw persoonlijke interesses spelen een belangrijke rol.

De salarissen hieronder zijn gebaseerd op één maand fulltime (40 uur p/week) werken, en een diploma is meestal niet vereist. Iedere baan levert meer of minder op afhankelijk van de werkzaamheden, jouw kennis en bijhorende risico’s.

Here we go!

Veel geld verdienen als Sales agent1. Abonnementen verkopen (1600-4000) – Je kent ze wel, verkopers die van deur tot deur gaan om abonnementen (TV, internet, energie, etc.) te verkopen. Per klant die je binnenhaalt, krijg je een bonus waardoor je tot 200 euro per dag kan verdienen. Hiervoor moet je een vlotte babbel hebben en stevig in je schoenen staan. Je mag jezelf niet zomaar uit het veld laten slaan als iemand ‘nee’ zegt. Overtuigingskracht is dus een must. Gelukkig zijn er altijd mensen die het wel leuk vinden dat er je langskomt. Voor hen is een praatje maken juist fijn.


Zonder diploma medicijnen bezorgen2. Medicijnen bezorgen (1700-3500) – Je werkt in deze baan voor een apotheek of ziekenhuis en gaat voornamelijk bij oudere mensen langs in verzorgingstehuizen. De 1700 hierboven is gebaseerd op een reguliere koeriersbaan, maar dat is het zeker niet. Bij aflevering krijg je van oude mensen namelijk vaak veel extra fooi. Soms tot 10 euro per bezorging. Dit kan flink oplopen als je een dag hard doorwerkt. Heb je een scooter, dan ben je ook nog eens snel klaar. Je vind deze baan door langs te gaan bij apotheken in jouw buurt.


Veel geld met horecawerk3. Horeca medewerker (800-3200) – Werken in de horeca als bediende populair. Zie je er leuk uit en ben je vriendelijk in de omgang, dan kun je veel fooi ophalen. Rond de 20 euro per uur fooi is geen uitzondering. Fooi moet je aan het einde van de dag meestal delen met je collega’s van die dag. De sfeer is vaak goed al moet er op drukke dagen wel hard doorgewerkt worden. Gouden tip: schrijf je in bij de KvK in als freelancer (bron) en werk via Temper. Zo verdien je 2x meer dan via een uitzendbureau of door in loondienst te werken.


Vuilnisman werkt zonder diploma4. Vuilnis ophalen (€1900€2500) – Je zou het niet zeggen en velen moeten er niet aan denken, maar een vuilnisman heeft het zo slecht nog niet. Vooral degene die al wat jaren in dienst zijn, verdienen veel geld. Dit heeft met name te maken met de extra risicodekking (extra geld) die bij dit beroep komt kijken. In New York is vuilnisman worden zo populair dat er zelfs een wachtlijst is voor aanmeldingen. In Nederland is er geen wachtlijst en kun je zo aan de slag. Je bent altijd buiten, ziet veel mensen en je wordt er beresterk en gespierd van.


geld verdienen als zorgmedewerker5. Ouderen verzorgen (€8002400) – Nederland vergrijst en dat is te merken. In de komende 20 jaar worden er 4x zoveel bejaarden verwacht, dus extra zorg is hard nodig. In verzorgingstehuizen is veel divers werk aanwezig. Van hulp met maaltijden tot logistieke werkzaamheden. Ben je 20 jaar of ouder dan zijn de salarissen zeer verdienstelijk te noemen. Dus vind je het leuk om met oudere mensen om te gaan, bezoek eens een verzorgingstehuis bij jou in de buurt. Op deze site kun je de meeste vinden.


Ondernemer6. Ondernemen (€0-onbeperkt) – Zit het ondernemen in je bloed? Dan kun jij met hulp van familieleden en eventueel een Tante Agaath lening zelf ondernemer worden en een bedrijf opzetten. Stap in een markt waar behoefte is voor een bepaald product of service en biedt deze aan aan het publiek. Koop goedkoop in en verkoop met marge. Ondernemen kan in alle denkbare sectoren. Kies een sector uit die jouw persoonlijk aanspreekt, zodat je ook op langere termijn gepassioneerd blijft. Begin altijd met een ondernemersplan.


Programmeur verdient veel geld7. Programmeren (€23008000) – Heb je geen diploma maar heb je wel een sterk analytisch vermogen en zeer goede kennis van computersoftware en de techniek achter websites? Dan kun overwegen programmeur te worden. Hoe meer je kunt en ervaring je hebt, hoe hoger je salaris. Een diploma is niet per se nodig. Wel moet je kunnen aantonen wat je in je mars hebt. Een sterk portfolio met programmeerwerk moet je te allen tijde kunnen overhandigen. Onderzoek eens welke programmeertalen momenteel actueel zijn.


Offshore medewerker met goed salaris8. Booreiland klussen (€25005000) – Werken op een booreiland kan vaak zonder diploma. Je vindt hier veel type banen waar je makkelijk op in kunt stappen. Na enkele jaren kun je carrière maken en promoveren naar een hogere positie. Het enige nadeel is dat je veel van huis bent. Meestal werk je doordeweeks op het booreiland en kom je pas in het weekend weer thuis. Hier moet je tegen kunnen. Het salaris daarentegen is heel behoorlijk. Ook de bijkomende risicoverzekeringen leveren een leuke extra zakcent op.


Webshop eigenaar zonder diploma9. Webshop beheren (€0-onbeperkt) – Als webshop eigenaar van een succesvolle webshop kun je leuk geld verdienen. Het kost wel veel tijd om de webshop op te zetten. Er gaat namelijk nogal wat onderzoek aan vooraf. Je kunt kiezen voor het verkopen van producten of het leveren van (online) diensten. Ben je niet technisch aangelegd, werk dan samen met een techneut als compagnon. Jij neemt dan bijvoorbeeld alle zakelijke en marketing gerelateerde werkzaamheden op je.


Uitvaartondernemer met veel geld10. Uitvaarten regelen (€2000€3500) – Als uitvaartondernemer zit je in de vrije beroepensector. Hier is in principe geen diploma voor nodig. Wel is minimaal een MBO-denkniveau gewenst. Hoewel een opleiding niet noodzakelijk is, moet je wel binnen een uitvaartverzorgingsbedrijf intern worden opgeleid om de kneepjes van het vak te leren. Er is altijd genoeg werk aangezien er dagelijks mensen overlijden. Het is relatief zwaar werk en je hebt te maken met verdrietige mensen. Hier moet je tegen kunnen.


geld verdienen met camera's doorverkopen11. Doorverkopen van spullen (€0-onbeperkt) – Een eeuwenoude handelstechniek is het doorverkopen van goederen voor een hogere prijs dan je ze hebt ingekocht. Echt iets voor de Hollander. Een van de beste producten om door te verkopen zijn digitale fotocamera’s. Vooral op spiegelreflexcamera’s draai je dikke marges. Marktplaats is je beste vriend. De kunst is een camera met stevig onderhandelen goedkoop op te kopen. Vervolgens maak je nieuwe mooiere foto’s van de camera en schrijf je een betere professionele omschrijving.


geld verdienen met aandelen12. Handelen in aandelen (€0-onbeperkt) – Je kunt starten met het handelen in aandelen. Het beste is om iemand te vinden die al handelt in aandelen en die jij volledig vertrouwd. Kijk eerst een paar keer mee en leer enkele slimme tactieken. Houd de koersen vervolgens goed in de gaten. Bespreek hoe vaak jullie elkaar zien om te evalueren en maak vervolgens afspraken voor de toekomst. Door samen met iemand op te trekken, maak je minder snel verkeerde beslissingen. Begin ook eerst met een online demo account met nep geld.


geld verdienen met kamerverhuur13. Kamer verhuren  (€400-1000) – Heb je nog een lege kamer in huis die geschikt is om onder te verhuren? Hang een advertentie op bij de Albert Heijn, hoge scholen en universiteiten. Zorg ervoor dat de huur goedkoper is dan de legale kamers zodat jouw advertentie aantrekkelijker is. Haal de huur maandelijks zelf op in contant geld. Laat een student zich niet inschrijven op jouw adres. Deze mist hierdoor wel een uitwonende basisbeurs, dus overweeg ook een werkend persoon in huis te nemen.


geld verdienen met buurt helpen14. Buurtkusjes doen  (€500-1500) – In jouw buurt wonen veel mensen die hulp nodig hebben. Vooral ouderen en zieken kunnen moeilijk zelf boodschappen doen, medicijnen ophalen, auto wassen, tuin opruimen en schoonmaken. Maak een flyer waarop je uitlegt dat je hulp aanbiedt tegen een vast uurtarief. Zet hier ook een leuke foto van jezelf op, dat wekt vertrouwen op. Probeer je dag zo vol mogelijk te plannen zodat je aan het einde van de dag goed verdiend hebt.


 1geld verdienen met personal training5. Personal trainen (€500-5000) – Ben je een beetje sportief en sociaal ingesteld? Dan kun je jezelf in de markt zetten als personal trainer voor 50 p/uur. Heb je geen opleiding gedaan, bekijk filmpjes op Youtube en doe de oefeningen thuis na. Na een maand thuis oefenen ben je er klaar voor. Je kunt nu een flyer maken waarop jij jezelf presenteert. Doe deze flyer bij mensen in de brievenbus in de buurt. De kans is groot dat ze je al van gezicht kennen waardoor je al betrouwbaarder overkomt. Ze zullen je niet snel om een diploma vragen.


Hulpbronnnen

Hier bespreken we enkele handige hulpbronnen waarmee je direct een goed betaalde baan kunt vinden waar geen diploma voor nodig is.

TEMPERTemper is een populair platform waar je makkelijk horecabaantjes kunt vinden. Het uurtarief en een omschrijving kun je direct bekijken. Je kunt reageren op een baan waarna de opdrachtgever een kandidaat uitkiest. Nadat je gewerkt hebt, geef je elkaar een beoordeling. Zo zie je snel waar het leuk werken is en wie goed werk levert. Om via Temper te werken moet je een btw-nummer aanvragen. Dit regel je via de KvK in drie stappen. Op deze manier kun je tot twee keer zoveel geld verdienen dan wanneer je direct verloond wordt.


AdzunaAdzuna is een slimme zoekmachine die vacatures van duizenden websites verzameld. Zo hoef je niet allemaal websites af te struinen. Bij Adzuna vind je ook de vacatures van bijvoorbeeld Monsterboard, Intermediair en De Nationale Vacaturebank. Het werkt een beetje zoals Google. Je zoekt op een type baan en een locatie. Adzuna gebruikt vervolgens een slim computersysteem om jou de best passende baan voor te schotelen. Gebruik van Adzuna is helemaal gratis.


TwiglersTwiglers is ook een vacature zoekmachine die banen van veel grote bedrijven heeft. Zo vind je er (bij)banen bij Coolblue, PostNL, Randstad, CBR en meer. Ze hebben een handige Job Alert functie waarmee je direct een e-mail ontvangt zodra de job die jij zoekt beschikbaar is. Het is aan te raden om een account aan te maken, waarna je enkele Job Alerts instelt. Ben je op zoek naar een bijbaan, zoek dan op het woord ‘bijbaan’. Als je in het menu op Vacatures klikt kun je links in beeld het soort dienstverband en het aantal gewenste uren selecteren.


Uiteraard zijn er nog veel meer banen die niet per se een diploma vereisen. Deze worden wel iets minder goed betaald. Voor sommige van deze functies dien je een functie-specifiek diploma te behalen:

 • Model
 • Portier
 • Zanger
 • Kapper
 • Croupier
 • Postbode
 • Beveiliger
 • Barkeeper
 • Loodgieter
 • Klusjesman
 • Boekhouder
 • Timmerman
 • Lijkschouwer
 • Automonteur
 • Buschauffeur
 • Taxichauffeur
 • Bibliothecaris
 • Acteur/actrice
 • Conciërge op school
 • Verzekeringsadviseur
 • Productiemedewerker
 • Vrachtwagenchauffeur
 • Callcenter medewerker
 • Administratief medewerker
 • Stewardess (Transavia of Ryan Air)
 • Servicemonteur of installatiemonteur telecom

Zoveel verdienen in beperkte tijd is niet vanzelfsprekend

Veel geld verdienen in korte tijd willen we allemaal wel, maar is zeker niet vanzelfsprekend. Of je nu wel of geen diploma op zak hebt, met genoeg inzet en volharding kun je heel ver komen zodat je niet steeds bij het UWV hoeft aan te kloppen.

We willen hieronder graag afsluiten met een indrukwekkende lijst met succesvolle personen die zonder diploma veel geld hebben weten te verdienen. De meesten hebben in hun loopbaan zakelijk geld moeten lenen om hun bedrijf op te zetten en te laten groeien.

 • Oprah Winfrey
 • Madonna (zangeres)
 • Bill Gates (oprichter Microsoft)
 • Coco Chanel (oprichter Chanel)
 • Ingvar Kamprad (oprichter Ikea)
 • Amancio Ortega (oprichter Zara)
 • Richard Branson (oprichter Virgin)
 • Mark Zuckerberg (oprichter Facebook)
 • Michael Dell (oprichter Dell computers)
 • Ellen DeGeneres (talkshow host en komediante)

Een van de belangrijkste overeenkomsten die deze personen gemeen hebben, is het bezitten van een gezonde dosis passie en positiviteit voor het vak dat ze gekozen hebben. Zij zijn het bewijs dat veel geld verdienen zonder diploma mogelijk is.

Door op een gegeven moment voldoende geld op de bank te hebben, is het risico om eens geld te lenen bij de bank een stuk kleiner. Nadat je veel geld hebt verdiend, kun je overwegen om dit geld te investeren om zo nog meer geld te verdienen.

Je kunt dus wel degelijk aan geld komen zonder te lenen. Sta je zelf op het punt om een belangrijke keuze in je carrière te maken, kies dan voor een beroep dat je over 10 jaar nog steeds leuk vindt. Zo sta je straks dagelijks op met het gevoel dat je iets leuks te gaat doen wat niet aanvoelt als werk. Veel succes.

Geld Verdienen (2019)
4.5 (89.09%) 33 votes
TIP: Ben je nog op zoek naar een moderne online lening? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Santander 👇Santander consumenten krediet

One thought on “Geld Verdienen (2019)

Comments are closed.