Huurkoop Auto Zonder Aanbetaling


Wegrijden in een huurkoop auto zonder aanbetaling of bkr toetsing lijkt te mooi om waar te zijn. Toch zijn er bedrijven die dit mogelijk maken, en dat is wel zo prettig. Bekijk hier de aanbieders die dit doen via private lease.

Het kan namelijk voorkomen dat je een bkr notering hebt die een huurkoop of lease onmogelijk maakt. Ook een aanbetaling kunnen doen is minder vanzelfsprekend geworden. Ondanks deze beperking begrijpen veel autodealers ook dat tijden veranderd zijn.

Sinds enkele jaren zijn autohandelaren iets milder geworden bij de acceptatie van nieuwe klanten. Het ontbreken van een aanbetaling of het hebben van een A-codering bij het BKR wordt geregeld door de vingers gezien. Hoe gaat een huurkoop anno nu precies in zijn werk?

Waarom een aanbetaling bij huurkoop?

Huurkoop is deels gebaseerd op koop, en deels op huur. Net als bij het huren van een studentenkamer wordt er een vorm van borg gevraagd. Deze aanbetaling kun je bij huurkoop zien als die borg. De autoverkoper wil een vorm van zekerheid ontvangen indien onvoorziene kosten gemaakt moeten worden.

Een huurkoop auto is een consumptief krediet die speciaal geschikt voor die mensen die na de looptijd volledig eigenaar willen worden van de auto. Aangezien auto’s enkele duizenden euro’s kunnen kosten, is een huurkoop auto zonder aanbetaling niet echt wenselijk omdat:

 • De autoverkoper geen zekerheid heeft gedurende de huurkoop
 • Het heel lang kan duren voordat je eigenaar bent (veel maanden aflossen)

Iedereen die voor een huurkoop auto gaat, heeft meestal niet direct het volledige aankoopbedrag voor handen. Doorgaans wordt een oude auto gebruikt als aanbetaling. Deze wordt dan ingeruild en de waarde van die auto wordt in mindering gebracht op het totaalbedrag.

Alternatieven voor de aanbetaling

Bezit je geen auto die als inruilauto kan fungeren, dan vinden veel dealers het prettig als je toch een andere vorm van aanbetaling kunt doen. Dit kan ook zonder bkr toetsing, maar hier later meer over.

Hoewel de voorkeur voor dealers uit gaat naar geld of een inruilauto zijn er dealers die open staan voor een alternatief. Dit alternatief moet dan wel binnen de autobranche vallen. Denk aan een van de volgende tweedehands voertuigen.

 • Motor
 • Scooter
 • Camper
 • Caravan
 • Brommer
 • Aanhanger
 • Personenbus
 • Vrachtwagen

Uiteraard moet de waarde van het voertuig gelijk staan aan de nodige aanbetaling. Meestal ligt deze tussen de 30% en 50% van het totaalbedrag van de huurkoop auto.

Zonder aanbetaling een auto vinden

Kun je geen enkele vorm van aanbetaling doen, dan heb je 3 opties:


 1. Zoek een autodealer zonder aanbetaling
 2. Kies voor een goedkope private lease occasion
 3. Ga extra geld verdienen en spaar de aanbetaling bij elkaar

In het eerste geval is het zaak dat je contact opneemt met autodealers bij jouw in de buurt. Duik gewoon de online telefoongids in en vul jouw plaats in. Begin simpelweg met bellen en leg je situatie uit. Door ze echt te spreken, maak je een grotere kans dat je geen aanbetaling hoeft te doen.

Ga er van uit dat je meer kans hebt bij de aanschaf van een kleine auto in het A of B-segment. Geef dit aan het begin van je gesprek aan. Bij een positief gesprek maak je een afspraak om alle details te bespreken, en wie weet rijd je binnenkort rond met een huurkoop auto zonder aanbetaling.

contract huurkoop zonder aanbetalingHet volgende wordt bij de dealer van je gevraagd:

 • Bewijs van een bankrekening op jouw naam
 • Bewijs van recent inkomen uit vast maandloon
 • Gewenste afbetalingstermijn (3, 6 of 12 maanden)
 • Hoogte maandelijkse afbetalingsbedrag
 • Identiteitskaart of paspoort
 • Rijbewijs

Huurkoop auto zonder bkr toetsing

Veel autohandelaren kan het niets schelen of je wel of geen registratie bij het BKR hebt. Daarnaast weten ze maar al te goed dat een bkr notering na minimaal vijf jaar pas is hersteld; ook na volledige sanering van je schulden. Een huurkoop auto zonder bkr toetsing is dan een feit.

Zonder die toetsing verhogen autodealers wel het risico voor zichzelf. Ze weten immers niet 100% zeker of jij aan je financiële verplichtingen van de auto huurkoop kunt voldoen. Wordt er geen toetsing gedaan, dan wordt het belang van de aanbetaling wel vergroot. Houd hier rekening mee.

Huurkoop Auto Zonder Aanbetaling
5 (100%) 2 votes
ℹ️ TIP: Nog op zoek naar een moderne online lening? Vraag een gratis offerte aan bij Santander 👇Santander consumenten krediet