Minilening Aanvragen: Vergelijk Zelf Alle Aanbieders (+Tabel)


Voordat we een minilening aanvragen willen we natuurlijk eerst weten welke minilening aanbieders het beste uit de bus komen. Maar welke van hen is nu precies de beste?

Door het aanbod van alle aanbieders met elkaar te vergelijken, krijg je een beter overzicht. Je ziet al snel welke minilening met bkr het meest geschikt voor je is.

Ook bekijken we het huidige aanbod van minileningverstrekkers, het type minileningen en welke van hen het meeste geschikte is voor jouw persoonlijke situatie. Laten we direct beginnen.

Minilening aanvragen met spoed

Zit je in een benarde financiële situatie en kom je niet in aanmerking voor een consumptieve lening? Dan kan een spoed minilening met bkr uitkomst bieden. Binnen enkele uren heb je al geld op je rekening en kun je acute geldproblemen oplossen. Hieronder schetsen we enkele voorbeelden waarvoor je een spoed minilening met bkr zou kunnen aanvragen:

 • Aanmaning onbetaalde rekening
 • Dikke verkeersboete op de mat
 • Kapotte wasmachine in huis
 • Torenhoge telefoonrekening

minilening met bkr aanvragen

1. Aanmaning onbetaalde rekening

Heb je een aanmaning voor een van je verplichte rekeningen (bv. gas, water, licht, internet, etc.) over het hoofd gezien en een boete gekregen? Dan is de rekening met een bepaald percentage opgehoogd. Dit is heel vervelend en was in zekere zin te voorkomen. Maar goed, deze opgehoogde rekening moet betaald worden voordat ie verder wordt verhoogd met boetes.

Staat er momenteel onvoldoende saldo op je rekening en krijg je binnenkort je salaris weer gestort? Dan kun je een minilening aanvragen zonder papieren door alles online te regelen. Heb je een uitkering of pensioen? Dan gelden er andere regels. Zeker in het geval van een WW, WIA, WWB of Wajong-uitkering.

2. Verkeersboete op de mat

Ligt er plotseling een verkeersboete op je mat? Dan heb je een snelheidsovertreding of (lichte) verkeersovertreding begaan. Hartstikke vervelend natuurlijk. Tegenwoordig lopen de boetes van dergelijke overtredingen al snel in de honderden euro’s. Deze onverwachte extra kostenpost kan zeer slecht uitkomen wanneer je net een andere grote uitgave hebt gehad.

Met onvoldoende saldo is de kans aanwezig dat je de eerste betalingstermijn niet gaat halen. Een tijdelijke minilening met bkr aanvragen als voorschot kan hulp bieden. Is het geen probleem om de minilening binnen een maand terug te betalen? Dan kan het de oplossing zijn voor jou.

3. Wasmachine legt het loodje

Wasjes draaien doen we allemaal wekelijks en soms zelfs dagelijks. Zonder dat je erbij stilstaat, kun je eigenlijk niet zonder dat apparaat. Kan jouw wasmachine van de een op de andere dag zijn draai niet meer vinden? Dan is ie hoogst waarschijnlijk kapot. Staan er belangrijke afspraken in de agenda waar bepaalde kleding nog voor gewassen moet worden? Dan moet je als de bliksem een nieuwe wasmachine kopen (of langs de wasserette).

Kun je ‘m nu niet betalen, maar aan het einde van de maand wel? Overweeg bij een van de minilening aanbieders een lening af te sluiten. Binnen enkele uren kun je je nieuwe wasmachine online aanschaffen, en was je een dag later al je nieuwe was.

4. Onverwacht hoge telefoonrekening

Heb je om wat voor rede dan ook een onverwacht hoge telefoonrekening gekregen? Misschien heb je per ongeluk een 0900-nummer niet opgehangen of zijn er onvoorziene kosten gemaakt tijdens een vakantie in het buitenland. Een onverwacht hoge telefoonrekening kan soms oplopen tot in de honderden euro’s.

Betaal je deze rekening niet, dan bestaat de kans dat je een aanmaning en/of boete krijgt. Wil je de rekening zo spoedig mogelijk betaald hebben. Met een minilening zonder loonstrook kun je de druk van de ketel halen. De rente is veelal lager dan de dreigende boete die over de rekening geheven kan worden. Een telefoon abonnement zonder bkr kan ook een oplossing zijn.

Naast deze vier zijn er zo nog tientallen scenario’s te bedenken waarin iemand verzeild kan raken. Kun je je min of meer vinden in een van deze situaties, of zit je in een andere situatie waar geldnood heerst? Dan is het wellicht tijd om de beste minilening aanbieders eens in een overzicht met elkaar te vergelijken.

Overzicht alle minilening aanbieders

Een overzicht van alle minilening aanbieders is prettig voor iedereen die houdt van vergelijken. Het aantal aanbieders is de laatste jaren flink afgenomen.

Een nieuwe wetgeving in 2011, en streng toezicht van de AFM op deze flitskredieten, heeft ertoe geleid dat vele aanbieders zijn beboet en/of opgeheven. Degenen die zijn overgebleven voldoen voor zover bekend aan de nieuw gestelde eisen die momenteel gelden.

overzicht alle minilening aanbieders

Nu geldt dat minilening aanbieders een vergunning bij de AFM moeten hebben om leningen met een looptijd onder de drie maanden te verstrekken. Alleen bij de zeer kleine leningen waar zogenaamde ‘onbetekenende kosten’ worden gemaakt, is een vergunning niet verplicht.

Sinds mei 2011 moet ook een achtergrond check worden gedaan. Vele aanbieders zijn onderdeel van een grotere in het buitenland gevestigde bank.

Hierdoor lijken bepaalde verplichtingen (BKR toets) omzeilt te kunnen worden. Wel gebruiken ze andere toetsingmethodes om een beeld te krijgen van de financiële situatie van een mogelijke klant.

Hieronder volgt een overzicht van alle aanbieders die momenteel actief zijn in Nederland:

 • Cashper (onderdeel van Novum Bank Ltd.) (TIJDELIJK NIET ACTIEF)
 • Ferratum (onderdeel van Ferratum UK Ltd)
 • Saldodipje (onderdeel van Ferratum UK Ltd)
 • EasyCredit / Betaaldag (Global Credit and Debt Management Services Ltd)

EasyCredit en Betaaldag vallen onder hetzelfde moederbedrijf ‘Beautiful Day’. Deze heeft onlangs een flinke boete van € 300.000 gekregen van de AFM. Op de website van EasyCredit en Betaaldag wordt beweerd dat er geen rente betaald hoeft te worden. In plaats daarvan worden onwetende klanten opgezadeld met andere hoog oplopende kosten, met alle gevolgen van dien.

Ook zijn ze niet in het bezit van een vergunning en lijkt het er sterk op dat ze misbruik maken van mensen die in een benarde situatie zitten. We raden dan ook stellig af om met deze partij(en) in zee te gaan. Zijn alle Nederlandse aanbieders je al bekend en ben je op zoek naar iets anders, dan kun je overwegen om geld te lenen in België.

Overzicht aanbieders met bijhorende rentes/kosten

Hieronder een overzicht van alle minilening aanbieders die momenteel online vertegenwoordigd zijn. Ferratum en Saldodipje zijn onderdeel van hetzelfde bedrijf en hanteren dezelfde rentes en servicekosten. We vatten ze in de tabel samen onder de naam Ferratum. De kredietverstrekkers (zoals EasyCredit en Betaaldag) die publiekelijk niet transparant zijn over hun rente- en servicetarieven, zijn vooralsnog niet opgenomen in onderstaande tabel.


Bedrag Aanbieder Looptijd Rente (JKP*) Kosten Terugbetalen na looptijd
€ 100 Caspher 15 dagen 15% € 0,58 € 100,58
€ 100 Ferratum 15 dagen 14,90% € 0,61 € 100,61
€ 100 Caspher 30 dagen 15% € 1,17 € 101,17
€ 100 Ferratum 30 dagen 14,90% € 1,22 € 101,22
€ 200 Caspher 15 dagen 15% € 1,17 € 201,17
€ 200 Ferratum 15 dagen 14,90% € 1,22 € 201,22
€ 200 Caspher 30 dagen 15% € 2,33 € 202,33
€ 200 Ferratum 30 dagen 14,90% € 2,45
€ 202,45
€ 300 Caspher 30 dagen 15% € 3,50 € 303,50
€ 300 Ferratum 30 dagen 14,90% € 3,67 € 303,67
€ 400 Caspher 30 dagen 15% € 4,67 € 404,67
€ 400 Ferratum 30 dagen 14,90% € 4,90 € 404,90
€ 500 Caspher 30 dagen 15% € 5,83 € 505,83
€ 500 Ferratum 30 dagen 14,90% € 6,12 € 506,12

Bij beide aanbieders is een minilening aanvragen eenvoudig en snel te bewerkstelligen. Er wordt gerekend met de maximale wettelijk toegestane rente van 15%. Administratiekosten worden niet berekend. Caspher (momenteel niet actief) biedt ook extra serviceopties aan die een meerprijs met zich meebrengen:

 • Aanvraagformulier invullen: kort formulier € 35 (standaard: gratis)
 • Documenten versturen: email € 10, fax € 15 (via internet: gratis)
 • Afhandeling aanvraag: binnen 4 uur € 29, binnen 10 minuten € 39 (3 dagen: gratis)
 • Uitbetaling minilening: binnen 1 dag € 39 (4 dagen: gratis)
 • Factuur Cashper ontvangen: per post € 5 (e-mail: gratis)
 • Accountgegevens wijzigen: door medewerker € 5 (zelf via internet: gratis)

Snel doch voordelig een minilening aanvragen

Ferratum beweert nieuwe klanten na akkoord binnen 24 uur geld over te maken. Bestaande klanten kunnen hun geld tijdens kantooruren al binnen een half uur verwachten. Ferratum vermeldt op hun website nergens extra kosten te rekenen voor hun service. Ervaringen met Ferratum geven hier meer duidelijkheid over.

Cashper daarentegen rekent extra voor zowel het versnellen als de aanvraag en uitbetaling. Wil je bij Cashper zo snel mogelijk geld lenen zonder BKR toetsing? Dan mag je flink in de buidel tasten. Een rekenvoorbeeld met een minilening van 200 (aflossen binnen 30 dagen) leert het volgende:

€ 200 (minilening) + € 2,33 (rente) + € 39 (afhandeling) + € 39 (uitbetaling) = € 280,33 (+40% rente terugbetalen!)

Bij een betalingsachterstand gaan er andere bellen rinkelen. Lees de algemene voorwaarden van beide aanbieders daarom nauwkeurig. Een aanmaning inclusief boete bij achterstallige betaling kost namelijk al gauw een extra € 25 per keer. Stel je dan eens voor dat je louter 50 euro wilt lenen. Dan is de balans tussen lening en kosten helemaal zoek.

Hier op Bankr.nl hebben we ook enkele Cashper ervaringen uitgelicht zodat je een beter beeld krijgt van hoe anderen het bedrijf ervaren hebben.

Een alternatief

Zit je niet met een negatieve BKR registratie en ben je actief als ambtenaar, dan kun je een ambtenarenlening of krediet aanvragen. Deze leningen starten al bij 500 euro wat gerust een minilening genoemd mag worden.

Er kleven wel enkele voorwaarden aan het afsluiten van een dergelijke kleine lening als ambtenaar. Lees alles hierover in dit artikel over speciale leningen voor ambtenaren.

Concluderend

Interessant genoeg zijn de meeste minileningverstrekkers gelieerd aan een bank buiten Nederland, zoals België, Duitsland of Estland. De AFM zal waarschijnlijk iets minder grip hebben op deze in het buitenland gevestigde partijen. Doe met deze informatie wat je wilt.

Het omzeilen van een BKR toetsing kan misschien gewenst zijn; vergeet niet dat je een minilening snel moet kunnen aflossen. Heb je geen significante bron van inkomsten, dan raden we af om een minilening af te sluiten. Hoe klein deze lening ook is.

Minilening Aanvragen: Vergelijk Zelf Alle Aanbieders (+Tabel)
5 (100%) 1 vote
Ben je er nog niet helemaal uit? Vergelijk hier zelf meer partijen en maak een weloverwogen keuze.

728 x 90