AFM bannerMinilening aanvragen? Snelle aanbieders zonder BKR (2021)
Home » minilening

Minilening

Op zoek naar een minilening? Zoek niet verder! Hier lees je écht alles over het aanvragen en afsluiten van deze kleine lening. Dit kan snel en zonder bkr toetsing bij diverse aanbieders. 

Gestort in: 3 werkdagen / 24 uur

en regel vandaag nog wat extra geld

   

Klein bedrag lenen? Ga voor een persoonlijke lening.

De makkelijkste manier om een klein bedrag te kunnen lenen is door middel van een mini lening of persoonlijke lening. Een minilening is een kleine lening die je kunt aanvragen bij een van de onderstaande twee aanbieders:

Beoordeling:
5/5

veilig op de website van Ferratum

Beoordeling:
4.5/5

veilig op de website van Saldodipje

Minilening aanvragen: Hoe werkt een minilening?

De aanvraag van een minilening duurt slechts 10 minuten op één van de websites van de aanbieders. Het enige wat je nodig hebt is een kopie van je identificatiebewijs en iemand die garant staat. 

De keuring duurt maximaal één werkdag. Na akkoord wordt de minilening binnen 24 uur op je rekening gestort. Er is dus geen offerte. Terugbetalen doe je binnen 15 tot 62 dagen met iDeal.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Als nieuwe klant kun je een minilening van 100, 200, 300 of 400 euro aanvragen. Betaal je deze lening op tijd terug, dan kom je in aanmerking voor de hogere bedragen tot 1500 euro. Bestaande klanten kunnen een minilening aanvragen van 100 tot 1500 euro.

Hoe werkt de garantstelling?

Er moet altijd iemand garant staan voor jou. Dit kan een vriend, familielid of partner zijn. Deze tekent dan een formulier waarin hij/zij akkoord gaat met het financieel garant staan voor jou.

Indien je de minilening niet kunt terugbetalen, zal jouw garantsteller worden benadert om de minilening af te lossen. Wil of kun je niemand in jouw directe omgeving aanwijzen, dan wordt jou een externe partij voorgesteld.

Hoeveel kost een minilening?

De kosten van een minilening zijn afhankelijk van:

  • de looptijd
  • hoogte leenbedrag 
  • eventuele externe garantsteller

Hoe langer de looptijd, hoe hoger de kosten. Hoe hoger het leenbedrag, hoe hoger de kosten.

Je betaalt sowieso tussen de 8.86% en 9.86% aan rentekosten over het leenbedrag. Wanneer een externe partij garant staat, betaal je meer. Je betaalt dan omgerekend in totaal 22% tot 48% rente over je minilening.

Minilening zonder garantstelling

Het is ook mogelijk om een minilening af te sluiten zonder garantstelling. Let wel op, dit ligt aan de hoogte van jouw lening. Zonder garanstelling kan tot 1500 euro. 

Rekenvoorbeeld minilening

In dit voorbeeld gaan we uit van een lening à €1.000 met een looptijd van 62 dagen. Er zijn twee scenario’s:

Voor- en nadelen

Een minilening kent meer voordelen dan nadelen, mits je deze tijdig terug kunt betalen. Bekijk hieronder direct of een minilening een goede optie is voor jou.

Voordelen

Nadelen

Veelgestelde vragen

Een minilening kost maximaal 9.86% van het leenbedrag plus eventuele kosten van een externe garantsteller. Bekijk ons rekenvoorbeeld waarin je precies ziet hoeveel de kosten zijn in twee scenario’s.

In Nederland kun je een minilening betrouwbaar afsluiten bij twee bekende online aanbieders. Je kunt ze hier met elkaar vergelijken.
Je kunt een minilening aanvragen bij Ferratum of Saldodipje. Op hun website kun je je minilening eerst berekenen en de veelgestelde vragen lezen. Ben je tevreden, dan kun je deze op hun website aanvragen.

Welke minilening kies je?

Heb je besloten om een minilening aan te vragen, maar ben je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan de websites van de aanbieders hieronder en maak een weloverwogen keuze.

Minilening aanbieders Nederland

Beoordeling:
5/5

veilig op de website van Ferratum

Beoordeling:
4.5/5

veilig op de website van Saldodipje

Conclusie

Het aanvragen van een minilening is ideaal voor iedereen die even krap bij kas zit en de kleine lening binnen 1 à 2 maanden kan terugbetalen. Lukt je dit niet, dan is het beter om bij een bekende aan te kloppen.

Scroll naar top