Negatieve BKR Registratie


Wil je geld lenen met negatieve bkr registratie in Nederland? Met jou zijn er meer mensen die op zoek zijn naar een lening die hierbij past. Deze beperking geeft jou minder financiële vrijheid zodra je bijvoorbeeld extra wilt bijlenen. We bespreken hier:

  1. Invloed van negatieve BKR
  2. Wanneer krijg je een codering?
  3. Wat houden de coderingen in?

Momenteel kun je met een negatieve bkr codering alleen terecht bij Ferratum.nl. Voordat je hier een lening aanvraagt, moet je er zeker van zijn dat je deze binnen enkele weken al terug kunt betalen. Ze hanteren namelijk een korte looptijd. Lees hier ook enkele ervaringen met Ferratum.

Negatieve bkr werkt beperkend

Lenen met bkr registratie doe je niet zomaar. De keuzes zijn namelijk beperkt. Naar gelang de periode waar we in leven zijn er aanbieders die hiervoor open staan. Doorzoek het internet altijd op ervaringen van derden voordat je misschien wel een overhaaste beslissing neemt.

Geld lenen met negatieve bkr wordt namelijk niet aangeraden, maar iedereen begrijpt dat de nood hoog kan zijn. Rekeningen moeten betaald worden en in onze eerste basisbehoeften, zoals gezond voedsel en een dak boven ons hoofd, moeten we kunnen voorzien. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, wil je niet dat deze tekort komen.

Dat gezegd hebbende is het cruciaal dat je jezelf niet onomkeerbaar ver in de schulden werkt. Je zult dan in de schuldsanering terecht komen wat geen pretje is. Een minilening met bkr afsluiten is een van de schaarse opties die je hebt. Hoewel de hoogte van deze leningen laag zijn, zorgen andere kosten voor oplopende schulden.

10 Tips Bij Negatieve BKR

Bkr tips

Zit je met een negatieve BKR registratie en brengt deze jou regelmatig in benarde situaties? Meldt je dan gratis aan en ontvang wekelijks tips om weer financieel gezond te worden. Denk aan handige artikelen met stappenplannen, hulpbronnen en tips van experts.

We sturen je géén spam en afmelden kan bij iedere e-mail. Powered by ConvertKit

Wanneer heb je nu een BKR notering?

Het BKR in Tiel hanteert enkele coderingen die corresponderen met jouw financiële gesteldheid op dit moment. Deze codering wordt bepaalt aan de hand van diverse factoren. De hoogte van jouw schulden en de daadkracht om hier vanaf te komen zijn hier een onderdeel van.

Iedereen met een lopende hypotheek staat bijvoorbeeld ook bij het BKR geregistreerd. Dit is immers ook een vorm van schuld. Maar dit betekent niet dat je niet in aanmerking komt voor een additionele lening.

Sterker nog, mensen met een hypotheek en doorgaans vast inkomen kunnen relatief makkelijker een lening afsluiten dan anderen. Sta je onterecht geregistreerd, bekijk dan deze pagina van de AFM voor meer informatie.

Heb je toch een A-codering bij het BKR dan gelden er andere regels. Deze codering betekent dat je een achterstand hebt in betalingen. Deze codering wordt in de volksmond ook wel als negatief bestempeld, hoewel een registratie bij het bkr in zekere zin al negatief is. Vraag hier je BKR registratie op.

Geld lenen met een negatieve bkr registratie is bij banken en andere financiële instanties die onder toezicht staan van de AFM nagenoeg onmogelijk. Het AFM legt deze instanties regels op die dit voorkomen. Zo is het ze niet toegestaan geld te lenen aan personen met een negatieve bkr registratie (A codering).


Zie in de video hieronder in het kort wat het BKR precies inhoudt, en wat ze allemaal doen. Handig als je niet veel tijd hebt om alle informatie op deze site door te lezen. Op hun site is uiteraard nog veel meer waardevolle informatie te vinden.

Geld lenen met bkr codering anno nu

Heb je een of meerdere bkr coderingen op je naam staan? Dan is het goed te realiseren wat iedere codering precies inhoudt. Allereerst is er de A of H-codering. A staat voor ‘achterstand’ en H voor ‘herstel. Zo wordt een volledig afgeloste schuld met de H van herstel gekenmerkt.

Naast deze coderingen bestaan er ook de zogenaamde bijzonderheidscodes 1 t/m 5 die toegevoegd kunnen worden aan de letter A. Deze geven extra informatie over het gewicht van de achterstand van betaling.

Een overzicht van de bijzonderheidscodes vind je hieronder:

  • Codering A1: Er is na achterstand van betaling een aflossingsregeling getroffen
  • Codering A2: Jouw schuld kan opgeëist worden door de bank of kredietverlener
  • Codering A3: Er is een finaal bedrag van minimaal 250 euro afgeschreven
  • Codering A4: Je bent onbereikbaar voor de bank of kredietverlener
  • Codering A5: Er is een tijdelijke betaal/aflossingsregeling in gang gezet

De A2 codering is zeer onprettig omdat de bank beslag kan leggen op alles wat waarde heeft. Zelfs op je inboedel, huis, inkomen en andere vormen van waarde. Hiermee kun je letterlijk op straat komen te staan. In dit geval is geld lenen met negatieve bkr codering verre van verstandig.

Van bovengenoemde bkr coderingen is A3 de meest pittige variant die je kunt hebben. Na het afgeschreven bedrag van minimaal 250 euro wordt er voorlopig geen ander bedrag van je rekening geschreven. ‘Van een kale kip kan men niet plukken’ geldt hier in zekere zin. Een lening met bkr codering A2 of A3 is vrijwel onmogelijk af te sluiten in Nederland.

Concluderend, is het raadzaam een lening zonder negatieve bkr registratie te vermijden. Zit je hoog en wil je toch snel geld op je rekening ontvangen, dan zijn er aanbieders die geen toetsing van een A-codering doen.

Negatieve BKR Registratie
4.4 (88.46%) 26 vote[s]