Home » over

Over Bankr

Bankr is een financiële vergelijkingssite en onderdeel van Promoloog, een onderneming die zich specialiseert in het vergelijken van online producten en diensten. Promoloog staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel (nr. 62308629).

Bankr streeft alle regels na die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft gesteld voor vergelijkingssites. Bankr is geen geldverstrekker, bemiddelaar of adviesverlener.

Bankr logo

Bankr (t.n.v. Promoloog)
Weteringschans 165 C
1017 XD Amsterdam
E-mail: [email protected]
Tel. 020 808 1143

Wie schrijft de artikelen van Bankr?

De content op Bankr.nl worden geschreven en actueel gehouden door een team met ervaren auteurs met minstens een Wft-basis diploma. Alle content gaat vervolgens langs een financieel eindredactie. Deze controleert de geschreven financiële artikelen op feiten die online bekend zijn. 

Productinformatie en reviews

Productinformatie van financiële instanties wordt alleen van de originele bedrijfspagina’s gehaald. Voor reviews worden de ervaringen van klanten van externe websites zoals Trustpilot, KiyOh, Radar, Kassa en meer gebruikt, plus data uit Bankr’s eigen tests en ervaringen.

Samenwerkingen

Langdurige samenwerkingen vormen de basis van vertrouwen die Bankr wil uitstralen naar zijn lezers. Dit zorgt voor een consistente kwaliteit van informatie. Twee prominente samenwerkingen met Bankr:

Santander

Bankr werkt sinds 2018 samen met Santander, de grootste kredietverstrekker van Europa. Deze samenwerking bewijst o.a. dat Santander de website Bankr.nl ziet als betrouwbare online publisher van financiële content. Santander Consumer Finance Benelux is gecertificeerd als Top Employer Nederland 2019.

Bankr werkt sinds 2019 samen met Moneyou, dochteronderneming van de ABN Amro. Moneyou biedt diverse financiële producten aan en is door Forbes uitgeroepen tot een van World’s Best Banks 2019. Bankr vergelijkt Moneyou’s persoonlijke leningen en doorlopend krediet met andere kredietverstrekkers.

Hoe genereert Bankr een inkomen?

Zodra je als bezoeker van Bankr.nl een financieel product of service afneemt bij een derde partij, dan is het mogelijk dat Bankr een (affiliate)-commissie ontvangt van deze partij. Als consument betaal je voor het vergelijken op Bankr.nl niets extra. 

Hoe moet je Bankr gebruiken?

Bankr’s artikelen hebben een informerende functie en dienen niet als (persoonlijk) advies te worden geïnterpreteerd. Ben je onzeker over jouw situatie dan raden we je aan om contact op te nemen met een (financieel) adviseur voor persoonlijk advies op maat.

Wij doen ons best om rentes, rekensommen en regelgeving up-to-date te houden. Desondanks kunnen we wegens de veranderingen in de markt niet garanderen dat alle gegevens te allen tijden 100% accuraat zijn. 

Veelgestelde vragen

Bankr is gelanceerd in oktober 2014 en is inmiddels is uitgegroeid tot een belangrijke onafhankelijke speler binnen het spectrum van financiële vergelijkingssites.

Bankr is opgezet omdat we de behoefte zagen in een onafhankelijke partij die financiële producten op een heldere en eerlijke wijze bespreekt.

Bankr is een bij de Kamer van Koophandel geregistreerde vergelijkingssite en maakt gebruikt van officiële informatie van derden die als autoriteit in de markt worden herkend. Bankr werkt verder o.a. samen met Santander, de grootste bank van Europa.

Contact opnemen met Bankr

Heb je een vraag, opmerking of klacht voor de financiële redactie van Bankr.nl, wees dan vrij om contact met ons op te nemen. Bankr streeft naar 100% tevreden bezoekers en hoort graag wanneer iets beter kan.

Scroll naar top