10 Goedkoopste Aanbieders van Persoonlijke Leningen

Ben je op zoek naar de goedkoopste persoonlijke lening? Een lening die op termijn niet als een molensteen om je nek hangt? Zoek dan naar de aanbieder met de laagste rente via onderstaande tabel. Dit doe je zo:

  • Selecteer gewenst leenbedrag, looptijd en leenvorm
  • Vergelijk de totale én maandelijkse kosten
  • Vraag bij de top 5 offertes op en vergelijk ze
  • Kies de goedkoopste en neem contact op

✅ TIP: test combinaties uit met leenbedrag, looptijd en leenvorm. Hoe lager de lening, hoe hoger de rente (kosten). Hoe korter de looptijd, hoe lager de totale kosten maar hoe hoger de maandelijkse kosten.

Jouw financiële situatie heeft invloed op de leningvoorstellen dat je krijgt. Heb je een negatieve bkr notering, dan kun je bij de meeste aanbieders géén lening afsluiten. Los eerst je schulden af zodat je weer financieel gezond word.

5 Voordelen van een persoonlijke lening

De persoonlijke lening is een bekende leningsvorm. Je leent een vast bedrag waar gedurende de looptijd een vaste rente over geheven wordt. Deze rente verandert niet over tijd en ook de lening zelf blijft gelijk. Zeker als je een goedkope partij kunt vinden, is dit heel prettig.

Deze leningsconstructie kan goed bij jouw situatie aansluiten, maar hoe weet je dit zeker? We hebben enkele voordelen op een rij gezet en hopen dat je hiermee voldoende inzicht krijgt of deze leenvorm de juiste is bij jouw persoonlijke omstandigheden.

1. Rente persoonlijke lening aftrekbaar
Indien de persoonlijke lening gebruikt wordt voor de koop of het renoveren van een eigen huis, dan kun je de rente voor een deel aftrekken van de inkomstenbelasting. Zie het als een kleine extra hypotheek die je aanschaft. Dit kan interessant zijn voor de verbouwing van een keuken of de aanschaf van een computer of auto.

2. Vaste hoogte van het leenbedrag
De hoogte van deze leenvorm wordt van tevoren bepaald. Op zowel korte als lange termijn weet je precies welk bedrag je in welke termijnen moet terugbetalen. Dit verandert niet over tijd. De goedkoopste persoonlijke lening  zit meestal in de hogere leenbedragen.

3. Geen onverwachte stijging persoonlijke lening rente
Aan de hand van de looptijd en het leenbedrag wordt de rente bepaald die vervolgens vast staat. Zodra de marktrente stijgt, heb je hier geen last van. Dit kan bij schommelingen op de leenmarkt gunstig uitpakken.

4. Relatief hoog bedrag lenen mogelijk
In vergelijking tot andere leningen kun je een relatief hoog bedrag lenen tot wel 75.000 euro. De maximale hoogte is onder andere afhankelijk van jouw maandelijkse vaste inkomen. Je laagste persoonlijke lening berekenen doe je eenvoudig online op de websites van de bekende banken.

5. Het hele bedrag direct op je rekening
De lening wordt in zijn geheel in één keer op je rekening gestort. Wil je bijvoorbeeld 5000 euro lenen? Dan kun je na het tekenen van het contract dit bedrag van 5000 euro direct op je rekening verwachten. Ideaal als je een grote som geld moet betalen aan een aannemer of iets dergelijks.

Waar vind ik de goedkoopste persoonlijke lening?

Wisten we dit maar direct voor je te beantwoorden. Dan hadden we de goedkoopste persoonlijke lening hier direct voor je uiteen gezet. Desondanks kun je het antwoord op deze vraag binnen korte tijd achterhalen. Verzamel al jouw nodige persoonlijke papieren en informatie bij de hand en ga het internet op.

Ga op zoek naar de gevestigde vergelijksites die leningen vergelijken. Zoek op ‘leningen vergelijken’. Kies een van de websites die je ziet en vul jouw gewenste leenbedrag en informatie in. Ontdek nu eenvoudig welke kredietverstrekker jou de meest voordelige lening aanbiedt.


Houd het niet bij een enkele vergelijksite. Doorloop minstens 4 verschillende vergelijksites en vergelijk deze op hun beurt weer met elkaar. Zie je verschillen? Dan adviseren we kritisch zijn. Ga niet direct in zee met de bank die ogenschijnlijk de goedkoopste lijkt te zijn. Het kan goed dat de goedkoopste persoonlijke lening elders wordt aangeboden die ook qua voorwaarden interessanter is dan de competitie.

Let ook op dat je aan het einde van iedere vergelijking niet je persoonlijke gegevens invult. Zodra je dit wel doet, kan de kredietverstrekker jou contacten. Wacht hiermee totdat je de allerbeste keuze hebt gevonden.

Zoek je een kleinere lening om het einde van de maand te halen, dan kun je een voorschot zonder bkr toetsing overwegen. Welke route je ook kiest, wees goed voorbereidt en verdiep je altijd eerst is alle soorten leningen die er nu bestaan.

Mogelijke nadelen

nadelen van persoonlijke leningNaast voordelen kunnen er natuurlijk ook een aantal nadelen aan deze leenvorm kleven. De kans bestaat dat dit voor jou geen echte nadelen zijn, maar we noemen ze toch graag even. Allereerst leggen de meeste banken en kredietverstrekkers een boete op zodra je besluit om de lening tussentijds af te betalen. Dit kun je dus beter niet doen indien deze voorwaarde is opgenomen in jouw contract.

Er zijn wel enkele partijen die deze boete niet opleggen. Bekijk tijdens het vergelijken van alle aanbieders nauwkeurig welke van hen deze boete niet oplegt. Er bestaat een kans dat je in de toekomst meer inkomen hebt. Dit kun je mooi gebruiken om voortijdig af te lossen. Het zou jammer zijn als dit om deze voorwaarde niet zou kunnen.

Mocht je een negatieve bkr registratie hebben, dan is het vrijwel onmogelijk om deze leenvorm aan te gaan. Deze registratie moet je niet verwarren met een algemene bkr registratie, want die hebben veel mensen op zich al. Heb je bijvoorbeeld een hypotheek? Dan heb je al een registratie bij het bkr.

Een ander mogelijk nadeel is dat de rente op termijn hoger kan zijn dan van bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Ook kun je tijdens deze lening niet nog meer bijlenen. De bedragen die je maandelijks hebt afgelost, kun je niet nogmaals opnemen zoals dat bij een doorlopend krediet wel kan.

Conclusie

Een goedkope persoonlijke lening is absoluut te vinden. De vraag is natuurlijk wel ‘wat is voor jou goedkoop?’. Door die vraag te beantwoorden kun je bepalen of deze leenvorm bij jou past. Laat je vooral niet afleiden door de eerste aanbiedingen die je krijgt.

Wacht alle offertes af en slaap er een nachtje over. Let wel goed op de verloopdatum van de offertes. Bespreek ze ook met vrienden of familie en kies zo de goedkoopste lening uit. Het kan soms ook lonen om één of twee maanden later opnieuw offertes op te vragen. Rentestanden fluctueren namelijk nogal en kunnen de rentekosten van de leningen verlagen (of verhogen).

10 Goedkoopste Aanbieders van Persoonlijke Leningen
5 (100%) 1 vote
Ben je er nog niet helemaal uit? Vergelijk hier zelf meer partijen en maak een weloverwogen keuze.

728 x 90