Prepaid creditcard

Laatste update:

Wil je een prepaid creditcard kopen? Slim! Er is namelijk geen BKR check of inkomenseis. Ideaal wanneer je tijdelijk niet in aanmerking komt voor een normale creditcard en zelf je limiet wilt beheren. De drie kenmerken:

 • Géén BKR toetsing
 • Wereldwijd betalen
 • Zelf limiet beheren

Vergelijk nu hieronder de beste én goedkoopste prepaid kaarten, inclusief de jaarlijks gratis Travel Card van bunq, N26 en Revolut. Aanvragen en afsluiten doe je eenvoudig online.

Vergelijk prepaid creditcards

6 mensen vergelijken momenteel met je mee…

bunq biedt als enige een Nederlandse prepaid creditcard aan. Hiermee kun je óók vooruitbetalen bij autohuur, hotels en vliegtickets. Dit kan met de kaarten hieronder niet. Download eerst de app en kies dan voor ‘Sign up Now’ en dan ‘Travel Card’.

Eenmalig€9,99
Jaarlijksgratis
Cash pin€0,99
Opladen0.50%

N26 prepaid creditcardN26 is een prepaid creditcard waarbij je een Duitse IBAN rekening krijgt. Anno 2019 hebben ze 3,5 miljoen klanten wereldwijd. De eerste 5x is cash pinnen gratis. Er is ook een Metal kaart van N26 à €16.90 p/mnd. Lees meer in ons N26 artikel.

Eenmaliggratis
Jaarlijksgratis
Cash pin€2,00
Opladengratis

Revolut biedt een prepaid creditcard aan met Britse IBAN. Ze hebben 4 miljoen klanten. Je kunt ook betalen met cryptos (zoals Bitcoin). Cash pinnen is tot €200 gratis, daarna 2% van het bedrag. Revolut werkt alléén als app en NIET op een PC of laptop.

Eenmaliggratis
Jaarlijksgratis
Cash pin2,00%
Opladengratis

veritas prepaid kaartVeritas is een prepaid creditcard waarbij je kunt kiezen tussen een Britse of Franse IBAN. Veritas is onderdeel van het Britse Prepaid Financial Services Limited. De website is Nederlandstalig. De klantenservice is nog Engelstalig.

Eenmaliggratis
Jaarlijks€29,50
Cash pin€2,50
Opladen2,49%

ℹ️ Pinbetalingen aan een kassa of in een webshop zijn bij alle aanbieders gratis. Wil je ook een aankoopverzekering bij je prepaid creditcard? Kies dan voor de N26 Metal kaart.

Voor- en nadelen van prepaid creditcards

Ieder voordeel heeft zijn nadeel en zo ook een prepaid creditcard. We nemen ze voor je door:

Voordelen

 • Geen extra schulden opbouwen
 • 100% gratis in aanschaf mogelijk
 • Geen krediet-toetsing bij het BKR
 • Overal betalen op vakantie en online

Nadelen

 • Meestal geen aankoopverzekering
 • Borgstelling niet mogelijk (wel bunq)
 • Extra kosten bij contant geld pinnen

Veelgestelde vragen

Een prepaid creditcard is niet hetzelfde als een normale creditcard. Je krijgt géén krediet en kunt dus niet rood staan op de kaart. Je laad de creditcard zelf op met je eigen geld. Wanneer je er geld op hebt gestort, functioneert de kaart zoals een normale kredietkaart (bv. MasterCard) en kun je online aankopen doen, geld pinnen en betalen over de hele wereld. Inmiddels al op meer dan 27 miljoen plaatsen. N26 en Revolut zijn een zogenaamde Mastercard debitcard en fungeren hierdoor in de praktijk als een prepaid kaart.

Nadat je de kaart in huis hebt, kun je deze gratis opwaarderen via iDeal of bankoverschrijving. Een bankoverschrijving is altijd gratis. Gebruik je iDeal dan betaal je soms een kleine bijdrage. Bij je prepaid creditcard krijg je een nieuw IBAN nummer. Hiernaar maar je geld over om de kaart op te laden. Heb je de kaart weer opgemaakt, dan moet je deze weer opwaarderen voordat je er opnieuw mee kunt betalen. 

Kosten maak je tijdens het opwaarderen, betalen in vreemde valuta (non-Euro) of pinnen bij een geldautomaat. Online betalingen of betalen met pin in een winkel of café/restaurant is gratis. Een kostenoverzicht:

 • Pin-kosten
 • Jaarlijkse kosten (Veritas)
 • Kosten bij opwaarderen
 • Kosten bij terugstorten
 • Kosten verlengen kaart
 • Kosten van klantenservice
 • Vervangende kaart (bij diefstal)

Niet iedere kaart heeft dezelfde kosten. Lees de omschrijvingen op de sites van de aanbieders goed door. 

Het kopen van de prepaid kaart kan online of in de winkel. Online heeft de voorkeur want dat is een stuk goedkoper en sneller. Kies simpelweg een van de aanbieders hierboven en bestel de creditcard op hun website. Aanvragen duurt slechts 5 minuten. Afhankelijk van de aanbieder ontvang je de kaart binnen enkele dagen met de post in huis.

Wil je de kaart in een winkel kopen? Dan kun je terecht bij de Primera, Albert Heijn of GWK. De prepaid credit card van Primera zelf is eerder een cadeaukaart waarmee je geen grote bedragen kunt betalen. 

Bij het GWK kun je ook een soortgelijke kaart aanvragen. Deze moet je na aanvraag wel zelf ophalen bij een GWK-kantoor. De kosten van deze kaart is ongeveer gelijk aan die van Money2Go.

De Albert Heijn creditcards zijn eerder shopping cards voor specifieke winkels. AH biedt geen kaart aan zoals die van Mastercard of Visa.

N26 en Revolut zijn het goedkoopste omdat je hier géén kosten betaalt voor geld overmaken naar de kaart. Bij bunq is dat 0,5% van het geldbedrag. Maak je bijvoorbeeld € 500 over naar je bunq Travel Card dan betaal je €2,50 (0,5% van 500) kosten.

Nee, omdat het hier geen lening betreft, wordt het BKR niet getoetst. Met een negatieve BKR codering kun je dus zonder problemen een prepaid kaart aanschaffen. Wel dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Met een prepaid kaart van N26, Revolut of Veritas kun je bij autoverhuurbedrijven, tolwegen en onbemande benzinestations niet betalen. Deze zogenaamde reserveringen of borgbetalingen zijn alleen mogelijk met de bunq Travel Card. Ga je op reis en wil je een auto huren? Dan is het advies om van tevoren goed onderzoek te doen naar de betaalmogelijkheden van autoverhuurbedrijven in het land van bestemming. Regel/betaal het e.e.a. alvast vanuit Nederland.

Ja, het kopen en het houden van een creditcard bij N26 en Revolut is gratis. Bij bunq betaal je eenmalig €9,99 voor de aanschaf. Daarna zijn er geen jaarlijkse kosten.

Nee, zowel de ING, Rabo en ABN AMRO verstrekken geen prepaid kredietkaarten. Je kunt bij hen alleen voor een normale kredietkaart terecht. 

De introductie van Instant Payments zorgt ervoor dat geld overmaken naar IBAN rekeningen in de SEPA landen van Europa binnen enkele seconden geschiedt.

Vergelijken & aanvragen

Ga je binnenkort op reis of wil je online aankopen doen met het gemak van MasterCard of Visa? Vergelijk dan aanbieders van prepaid creditcards met elkaar alvorens je deze aanvraagt. Welke kaart het beste is voor jou hangt af van je uitgave-patroon.

Wil je maandelijks betalingen gaan doen, kies dan voor een kaart met lage transactiekosten. Succes!

Prepaid kaart

bunq travelcard prepaid

€0,00 per jaar

N26 prepaid creditcard

€0,00 per jaar

€0,00 per jaar

veritas prepaid kaart

€29,50 per jaar

Prepaid creditcard
4.5 (90.91%) 11 vote[s]