Home » prepaid creditcard

Prepaid creditcard: de beste en goedkoopste opties voor 2021

Wil je een prepaid creditcard? Vergelijk hier de 5 beste prepaid cards die je in Nederland kunt aanvragen. Wil je gratis, tijdelijk of een prepaid Mastercard met iDeal? Het kan allemaal! Vergelijk en kies hieronder de prepaid creditcard die het beste past bij jouw wensen.

De voordelen

De 5 beste prepaid creditcards

Hieronder kun je de vijf beste prepaid creditcards op een rij zien:

1. Gratis prepaid creditcard van Mastercard (N26)

Eenmaliggratis
Jaarlijksgratis
Cash pin€2,00
Opladengratis
Beoordeling⭐⭐⭐⭐⭐

N26 is een nagenoeg gratis prepaid creditcard waarbij je een Duitse IBAN krijgt. Je krijgt er ook een gratis Maestro kaart bij zodat je kunt betalen bij de Albert Heijn en winkels die geen creditcard accepteren. De eerste 5x contant geld pinnen is gratis. Daarna €2 per keer. Omdat er geen terugkerende kosten zijn, is de N26 ideaal als tijdelijke creditcard die je eenmalig aanschaft.

Voordelen

Nadelen

2. Goedkope tijdelijke creditcard voor mobiel gebruik (Revolut)

Eenmalig€6,00
Jaarlijksgratis
Cash pin2,00%
Opladengratis
Beoordeling⭐⭐⭐⭐⭐

Revolut biedt een goedkope prepaid kaart aan met Britse IBAN die je tijdelijk kunt gebruiken. Je kunt er ook cryptocurrency en aandelen mee kopen op de Amerikaanse beurs. Cash pinnen is tot €200 gratis, daarna 2% van het bedrag. Revolut werkt alléén als app en niet op een PC of laptop. De eenmalige kosten à €6,00 worden gerekend voor de verzending van de pas. 

Voordelen

Nadelen

3. Prepaid betaalkaart uit Nederland (bunq)

Eenmalig€9,99
Jaarlijksgratis
Cash pin€0,99
Opladen0.50%
Beoordeling⭐⭐⭐⭐

Bunq biedt als enige een Nederlandse prepaid creditcard aan waarmee je ook reserveringen kunt doen bij autohuur, hotels en vliegtickets. Dit kan met de andere kaarten op deze pagina niet. Betalingen kunnen contactloos uitgevoerd worden. Groot nadeel: een IBAN erbij kost 8 euro per maand(!). Wil je deze aanvragen? Kies dan op de site van bunq voor de zogenaamde ‘Travel Card’.

Voordelen

Nadelen

4. Prepaid kaart waarmee je kortingen kunt aanvragen (Veritas)

Eenmaliggratis
Jaarlijks€29,50
Cash pin€2,50
Opladen2,49%
Beoordeling⭐⭐⭐⭐

Veritas is een prepaid creditcard waarbij je kunt kiezen tussen een Britse of Franse IBAN. Veritas is onderdeel van het Britse Prepaid Financial Services Limited. De website is Nederlandstalig. De klantenservice is nog Engelstalig.  Veritas heeft interessante samenwerkingen met andere bedrijven waardoor je kortingen kunt aanvragen op o.a. benzine, VPN’s en virusscanners.

Voordelen

Nadelen

5. Prepaid creditcard mét iDeal opwaardeer optie (VIABUY)

Eenmalig€69,90
Jaarlijks€19,90
Cash pin€5,00
Opladengratis
Beoordeling⭐⭐⭐

VIABUY biedt een zwarte of goudkleurige prepaid kaart uit. De kaart is ongelimiteerd op te hogen via iDeal wanneer je het hoogste identificatie niveau instelt. Hiermee onderscheidt VIABUY zich als een echte bling-bling creditcard voor de ‘stoeren’ onder ons. VIABUY werkt momenteel aan een oplossing om het opwaarderen met Bitcoin te integreren.

Voordelen

Nadelen

Keuzestress? Hierbij 2 extra tips

Tip 1: Niet alle winkels accepteren prepaid creditcards (zoals Albert Heijn). Wil je met 100% zekerheid overal in Nederland kunnen betalen, kies dan voor N26 waarbij je een gratis Maestro-kaart krijgt.

Tip 2: Wil je ook een aankoopverzekering bij je prepaid creditcard? Kies dan voor N26 You (€9,90 p/mnd), N26 Metal (€16,90), Revolut Premium (€7,99) of Revolut Metal (€13,99).

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is niet hetzelfde als een normale creditcard. Je krijgt géén krediet en kunt dus niet rood staan op de kaart. Je laad de creditcard zelf op met je eigen geld. Wanneer je er geld op hebt gestort, functioneert de kaart zoals een normale kredietkaart (bv. MasterCard) en kun je online aankopen doen, geld pinnen en betalen over de hele wereld. Inmiddels al op meer dan 27 miljoen plaatsen. N26 en Revolut zijn een zogenaamde Mastercard debitcard en fungeren hierdoor in de praktijk als een prepaid kaart.

Veelgestelde vragen

Nadat je één van deze kaarten in huis hebt, kun je deze gratis opwaarderen via iDeal of bankoverschrijving. Een bankoverschrijving is altijd gratis. Gebruik je iDeal dan betaal je soms een kleine bijdrage. Bij je prepaid creditcard krijg je een nieuw IBAN nummer. Hiernaar maak je geld over om de kaart op te laden. Heb je de kaart weer opgemaakt, dan moet je deze weer opwaarderen voordat je er opnieuw mee kunt betalen.

Kosten maak je tijdens het opwaarderen, betalen in vreemde valuta (non-Euro) of pinnen bij een geldautomaat. Online betalingen of betalen met pin in een winkel of café/restaurant is gratis. Deze kaart van N26 is het goedkoopste van alle kaarten.

Een kostenoverzicht:

  • Pin-kosten
  • Jaarlijkse kosten (Veritas)
  • Kosten bij opwaarderen
  • Kosten bij terugstorten
  • Kosten verlengen kaart
  • Kosten van klantenservice
  • Vervangende kaart (bij diefstal)

Niet iedere kaart heeft dezelfde kosten. Lees de omschrijvingen op de sites van de aanbieders goed door.

Het kopen van de prepaid kaart kan online of in de winkel. Online heeft de voorkeur want dat is een stuk goedkoper en sneller. Kies simpelweg een van deze aanbieders en bestel de creditcard op hun website. Aanvragen duurt slechts 5 minuten. Afhankelijk van de aanbieder ontvang je de kaart binnen enkele dagen met de post in huis. Wil je de kaart in een winkel kopen? Dan kun je terecht bij de Primera, Albert Heijn of GWK. De prepaid credit card van Primera zelf is eerder een cadeaukaart waarmee je geen grote bedragen kunt betalen. Bij het GWK kun je ook een soortgelijke kaart aanvragen. Deze moet je na aanvraag wel zelf ophalen bij een GWK-kantoor. De kosten van deze kaart is ongeveer gelijk aan die van Money2Go. De Albert Heijn creditcards zijn eerder shopping cards voor specifieke winkels. AH biedt geen kaart aan zoals die van Mastercard of Visa.

N26 en Revolut zijn de goedkoopste prepaid creditcards omdat je hier géén kosten betaalt voor geld overmaken naar de kaart. Bij bunq is dat 0,5% van het geldbedrag. Maak je bijvoorbeeld € 500 over naar je bunq Travel Card dan betaal je €2,50 (0,5% van 500) kosten.

Nee, omdat het hier geen lening betreft, wordt het BKR niet getoetst. Met een negatieve BKR codering kun je dus zonder problemen een prepaid kaart aanschaffen. Wel dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Met een prepaid kaart van N26, Revolut of Veritas kun je bij autoverhuurbedrijven, tolwegen en onbemande benzinestations niet betalen. Deze zogenaamde reserveringen of borgbetalingen zijn alleen mogelijk met de bunq Travel Card. Ga je op reis en wil je een auto huren? Dan is het advies om van tevoren goed onderzoek te doen naar de betaalmogelijkheden van autoverhuurbedrijven in het land van bestemming. Regel/betaal het e.e.a. alvast vanuit Nederland.

Ja, het kopen en het houden van een creditcard bij N26 en Revolut is gratis. Bij bunq betaal je eenmalig €9,99 voor de aanschaf. Daarna zijn er geen jaarlijkse kosten.

Een Mastercard aanvragen is erg eenvoudig, hiervoor die je eerst een kaartverstrekker te kiezen en hierbij een aanvraag te doen. Vervolgens zullen zij de kaart aan je leveren. 

Een voorbeeld van zo’n kaartverstrekker is N26. Dit is de goedkoopste partij om een Mastercard aan te vragen. 

Nee, zowel de ING, Rabo en ABN AMRO verstrekken geen prepaid kredietkaarten. Je kunt bij hen alleen voor een normale kredietkaart terecht. 

De introductie van Instant Payments zorgt ervoor dat geld overmaken naar IBAN rekeningen in de SEPA landen van Europa binnen enkele seconden geschiedt.

Er is een prepaid betaalpas van Pay2d waarmee je tot 150 euro anoniem kunt betalen. Dit bedrag is zo laag wegens de aangescherpte regels rondom prepaid kaarten. Zo wordt witwassen tegen gegaan.

Vergelijken & aanvragen met Bankr

Ga je op reis of wil je online aankopen doen met het gemak van Mastercard of Visa? Vergelijk dan prepaid creditcards met elkaar via Bankr. Welke kaart het beste is voor jou hangt af van je uitgave-patroon en of je de look, zoals de gouden kaart van VIABUY,  belangrijk vind. Wil je maandelijks betalingen gaan doen, kies dan voor een kaart met lage transactiekosten. Succes!

bunq travelcard prepaid

€0,00 per jaar

€0,00 per jaar

€0,00 per jaar

veritas prepaid kaart

€29,50 per jaar

Scroll naar top