3 Prepaid Creditcards Uitgelicht

Een prepaid creditcard kopen is tegenwoordig zeer populair. Deze kaart waardeer je namelijk zelf op, net zoals een prepaid telefoonkaart. We hebben hieronder de beste en goedkoopste voor je uitgelicht. 5 voordelen op een rij:

 1. Betalen tijdens vakantie in het buitenland (hotel, restaurants, winkels, etc.)
 2. Online wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel (webshops, vliegtickets, etc.)
 3. Geen onnodige schulden creëren door uitgaven
 4. Pinpas waarmee je wereldwijd kunt pinnen
 5. Géén BKR toetsing dus direct goedgekeurd

✅ TIP: er zijn momenteel drie prepaid creditcards van MasterCard die je online kunt aanvragen en kopen. Vergelijk ze zelf en bepaal welke het beste aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Succes!

MasterCard Prepaid Creditcard MasterCard Prepaid Creditcard is een prepaid mastercard waarbij de limiet wordt bepaald door het bedrag dat jij er op zet. Het opwaarderen kost 0,95 euro per keer. Geld terugstorten kost ook 0,95 euro. Pinnen kost 1% van het pinbedrag. Met een mobiele app kun je je uitgavepatroon inzien. De kaart kent de voordelen van MasterCard Classic. Alle aankopen zijn 180 dagen lang verzekerd. Deze kaart wordt uitgegeven door International Card Services B.V. (ICS): marktleider in creditcard uitgiftes in Nederland. Zowel hun service als fraudepreventie teams zijn 24 uur en 7 dagen per week bereikbaar. De kaart kost 14,95 euro per jaar.


Viabuy MasterCard®Viabuy MasterCard is ook gebaseerd op het prepaid principe waarmee je wereldwijd kosteloos kunt betalen. Er is geen minimum inkomenseis. De creditcard kun je uiteraard ook gebruiken voor al je online aankopen. Het is een volwaardige MasterCard creditcard waar je ook een kaartrekening bij krijgt. Hier kun je je salaris en andere inkomsten op laten storten. Dit kun je online bijhouden. De kaart staat los van je andere bestaande rekeningen. De kaart is 19,90 euro per jaar met een minimum duur van 3 jaar. Pinnen kost 5 euro per keer. Leuke info: het is de enige in gouden kleur beschikbare prepaid kredietkaart.


Money2Go - creditcard zonder BKRMoney2go MasterCard® is de nieuwste partij op de markt, maar is qua kosten duurder. Het opwaarderen van de kaart is de eerste keer gratis, daarna kost het per keer 2% van het gestorte bedrag. 1000 euro erop zetten kost dus 20 euro, dat is best veel. Pinnen kost 3,50 euro. Verlies je de kaart, dan kun je de kaart zelf blokkeren (kosten: 24.95 euro) waarna je saldo wordt teruggeboekt naar je bankrekening (kosten: 10 euro). Je uitgaven kun je online bijhouden. De kaart is 24,95 euro, en daarna 19.95 per jaar. Daar bovenop betaal je minimaal 2,50 per maand extra kosten als je je kaart niet binnen 3 maanden een keer opwaardeert.


Verschil prepaid v.s. niet-prepaid creditcard

Een normale kredietkaart is een betaalkaart waarmee je aankopen kunt doen die je pas achteraf terug hoeft te betalen. Als je met de gewone pas van je lopende bankrekening betaalt dan wordt het bedrag direct van je rekening afgeschreven. Met zo’n creditcard ga je dus eigenlijk een korte persoonlijke lening aan.

Een normale creditcard aanvragen kan leiden tot een aantal moeilijkheden. De meeste kredietverstrekkers willen jouw kredietwaardigheid namelijk toetsen om te voorkomen dat ze zelf in de financiële problemen (schulden) raken.

De oplossing voor mensen met een BKR registratie

Als je een negatieve registratie hebt, doordat je eerder een betalingsachterstand hebt opgelopen, is het lastiger om een normale kredietkaart te verkrijgen.

Kies je ervoor om een prepaid creditcard te kopen, dan wordt het BKR niet gecheckt en zullen ze alleen kosten in rekening brengen voor het gebruik van de kaart. Aangezien het hier een ‘oplaadbare prepaid’ betreft, zijn zowel de de risico’s als jaarlijkse kosten laag.

10 Tips Bij Negatieve BKR

Bkr tips

Zit je met een negatieve BKR registratie en brengt deze jou regelmatig in benarde situaties? Meldt je dan gratis aan en ontvang wekelijks tips om weer financieel gezond te worden. Denk aan handige artikelen met stappenplannen, hulpbronnen en tips van experts.

We sturen je géén spam en afmelden kan bij iedere e-mail. Powered by ConvertKit

Beste prepaid creditcard kopen met limiet

Mocht je geen creditcard met limiet kunnen of willen aanvragen dan bestaat er dus de optie om voor een tijdelijke prepaid kaart te gaan. Deze kan ook handig zijn voor eenmalige aankopen. Je stort hier van te voren een bepaald bedrag op. Het bijzondere aan deze kaart is dat je niet rood kunt staan.

Je mag de kaart dus gewoon naar eigen inzicht gebruiken, maar door het beschermingsmechanisme zul je nooit meer uitgeven dan het bedrag dat er op de kaart staat. Het is een soort tijdelijke creditcard waarbij je van te voren al geld hebt betaald, in plaats van dat je het bedrag achteraf moet betalen.

Bij iedere kredietkaart krijg je een bankpas waarmee je bij alle pinautomaten binnen en buiten Nederland geld kunt opnemen. Let wel, de kosten hiervoor lopen per aanbieder uiteen.

Waar koop je een prepaid kredietkaart?

Bovenaan dit artikel vind je 3 aanbieders waar je de kaar online kunt kopen. Vergelijk ze zorgvuldig. Na je aanvraag wordt de kaart per post naar je toegestuurd. Na je de kaart hebt geactiveerd, kun je deze direct opwaarderen en gebruiken in fysieke en online winkels. Geld pinnen is uiteraard ook mogelijk.

Je kunt sommige kaarten ook in fysieke winkels kopen. Zoals bij de Primera, Albert Heijn of GWK. De prepaid credit card van Primera is eerder een anonieme cadeaukaart waarmee je geen grote bedragen kunt betalen. Tijdens de activatie moet je overigens wel je gegevens doorgegeven.

Bij het GWK kun je ook een soortgelijke kaart aanvragen. Deze moet je na aanvraag wel zelf ophalen bij een GWK-kantoor. De kosten van deze kaart is ongeveer gelijk aan die van Money2Go die relatief duur is (zie tabel). Dit komt de doordat het bedrijf de dollarkoers aanhoudt waardoor betalingen in euro’s duurder zijn.

De Albert Heijn creditcards zijn eerder shopping cards voor specifieke winkels. AH biedt geen kaart aan zoals die van Mastercard of Visa.

Alle voordelen van een prepaid creditcard

prepaid creditcard vergelijken

Wat is een prepaid creditcard? En wat kun je er precies mee? Met deze kaart van MasterCard kun je overal ter wereld betalen. Inmiddels al op meer dan 27 miljoen plaatsen. Ideaal wanneer je op vakantie gaat en niet met pakken briefgeld wilt rondlopen.

Er zijn meer voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste nogmaals op een rij gezet:

 • Een toetsing bij het BKR vind niet plaats
 • Bepaal zelf de hoogte van het tegoed op de kaart
 • Een gratis aanvullende reisverzekering is vaak inbegrepen
 • Met een bijhorende app heb je iedere minuut van de dag inzicht op je uitgaven
 • Een aankoopverzekering van 180 dagen is inbegrepen
 • Fraudepreventie, Internet- en Aflevergarantie
 • Lage jaarlijkse kosten vanaf 14,95 euro

In Nederland kun je ook makkelijk betalen met zo’n prepaid creditcard. Inmiddels op meer dan 90.000 verschillende plekken. Handig als extra pas naast je normale bankrekening. Vooral als je er zeker van wilt zijn dat je niet rood gaat staan. Rood staan kan simpelweg niet op deze kaart.

International Card Services B.V. (ICS) is een van de grotere bedrijven die deze prepaid creditcard aanbiedt. Als je binnen een maand 15 euro op de kaart zet, krijg je 5 euro gratis tegoed bijgeschreven. Dat is toch weer 2x koffie buiten de deur.

Daarnaast gaan er steeds meer stemmen op om de extra kosten van een creditcard af te schaffen. De kans dat deze kosten op termijn worden afgebouwd is aanwezig, wat weer een mooi voordeel is.

Nadelen van een prepaid creditcard

Ieder voordeel kent zijn nadeel. Heb je momenteel geld nodig terwijl je al rood staat, dan zal de prepaid credit card je helaas niet verder helpen. Dat is vervelend, maar ook begrijpelijk. Zo word je immers behoedt om verder in de schulden terecht te komen.

Naast bovengenoemd nadeel heeft deze kaart verder dezelfde eigenschappen als een normale kredietkaart. Ga je binnenkort naar het buitenland of wil je een extra betaalmiddel voor een winkelend familielid, dan is het zeker de moeite waard om een prepaid kaart te kopen.

3 Prepaid Creditcards Uitgelicht
4.7 (93.33%) 3 votes
Ben je er nog niet helemaal uit? Vergelijk hier zelf meer partijen en maak een weloverwogen keuze.