Prepaid Creditcards (2019)

prepaid introEen prepaid creditcard kopen is populair! De kaart waardeer je zelf op en er is géén inkomenseis of BKR toets. Alle onderstaande partijen bieden deze 4 voordelen:

 1. Pinnen op vakantie in het buitenland (hotel, restaurants, winkels, etc.)
 2. Online wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel (webshops, vliegtickets, etc.)
 3. Geen onnodige schulden creëren door uitgaven
 4. Géén BKR toetsing dus direct goedgekeurd

555 mensen ontvangen deze week een prepaid creditcard

ℹ️ TIP: wil je regelmatig lage bedragen pinnen, kies dan voor een % van het pinbedrag.

Mastercard Prepaid Prepaid Mastercard® is een prepaid creditcard waarbij de limiet wordt bepaald door het bedrag dat jij er op zet. Het opwaarderen en terugstorten kost €0,95 per keer. Pinnen kost 1% van het pinbedrag. Met een mobiele app kun je je uitgavepatroon inzien. Alle aankopen zijn 180 dagen lang verzekerd. Deze kaart wordt uitgegeven door International Card Services B.V. (ICS): marktleider in creditcard uitgiftes in Nederland. Zowel hun service als fraudepreventie teams zijn 24 uur en 7 dagen per week bereikbaar. Kosten: €17,50 p/jaar.


Viabuy MasterCard®Viabuy MasterCard is ook gebaseerd op het prepaid principe waarmee je wereldwijd kosteloos kunt betalen. Opwaarderen en geld terugstorten is gratis. Pinnen kost €5 per keer. Het is een volwaardige MasterCard creditcard waar je ook een kaartrekening bij krijgt. Hier kun je je salaris en andere inkomsten op laten storten. Er is geen minimum inkomenseis. De kaart kost eenmalig €69,90 en is €19,90 per jaar met een min. duur van 3 jaar. Het is de énige in gouden kleur beschikbare prepaid kredietkaart in Nederland.


Money2go MasterCard® biedt ook een prepaid kredietkaart aan van Mastercard. Het opwaarderen is de eerste keer gratis, daarna kost het per keer 2% van het gestorte bedrag. €1000 erop zetten kost dus €20. Pinnen kost €3,50. Bij verlies kun je de kaart blokkeren (kosten: €24.95) waarna je saldo wordt teruggeboekt naar je bankrekening (kosten: €10). De kaart kost eenmalig 9,95 en €19.95 per jaar. Je betaalt min. 2,50 per maand extra als je je kaart niet binnen 3 maanden een keer opwaardeert.


Waarom een prepaid creditcard?

Met deze kaart kun je overal ter wereld betalen. Inmiddels al op meer dan 27 miljoen plaatsen. Ideaal wanneer je op vakantie gaat en niet met briefgeld wilt rondlopen.

De belangrijkste extra kenmerken op een rij:

 • Bepaal zelf de hoogte van het tegoed op de kaart
 • Een gratis aanvullende reisverzekering is vaak inbegrepen
 • Met een bijhorende app heb je iedere minuut van de dag inzicht op je uitgaven
 • Een aankoopverzekering van 180 dagen is inbegrepen
 • Fraudepreventie, Internet- en Aflevergarantie
 • Lage jaarlijkse kosten vanaf €17,50

In Nederland kun je ook makkelijk betalen met zo’n prepaid creditcard. Inmiddels op meer dan 90.000 verschillende plekken. Handig als extra pas naast je normale bankrekening. Vooral als je er zeker van wilt zijn dat je niet rood gaat staan. Rood staan kan simpelweg niet op deze kaart.

International-Card-Services

International Card Services B.V. (ICS) is een van de grotere bedrijven die deze prepaid creditcard aanbiedt.

Als je binnen een maand €15 op de kaart zet, krijg je €5 gratis tegoed bijgeschreven. Dat is toch weer 2x koffie buiten de deur.

Daarnaast gaan er steeds meer stemmen op om de extra kosten van een creditcard af te schaffen. De kans dat deze kosten op termijn worden afgebouwd is aanwezig, wat weer een mooi voordeel is.

Ben je in het buitenland, dan is het de makkelijkste manier om te betalen. Is de optie niet aanwezig, dan kun je altijd nog geld overmaken naar een buitenlandse rekening.

Wat kost een prepaid creditcard?

Aan het bezitten van een prepaid creditcard zijn de volgende belangrijkste kosten verbonden:

 • Pin-kosten
 • Jaarlijkse kosten
 • Kosten bij opwaarderen
 • Kosten bij terugstorten
 • Kosten verlengen kaart
 • Kosten van klantenservice
 • Vervangende kaart (bij diefstal)

Niet iedere aanbieder voert dezelfde kosten op. Lees de bovenstaande omschrijvingen dan ook goed door. Mocht de desbetreffende kostenpost er niet bij staan, bekijk dan de tarieven-pagina op de website van de desbetreffende creditcard-aanbieder.

De oplossing voor een BKR registratie

Online prepaid creditcard aanschaffenAls je een negatieve registratie hebt, doordat je eerder een betalingsachterstand hebt opgelopen, is het lastiger om een normale kredietkaart te verkrijgen.

Kies je ervoor om een prepaid creditcard te kopen, dan wordt het BKR niet gecheckt en zullen ze alleen kosten in rekening brengen voor het gebruik van de kaart. Aangezien het hier een ‘oplaadbare prepaid’ betreft, zijn zowel de de risico’s als jaarlijkse kosten laag.

10 Tips Bij Negatieve BKR

Bkr tips

Zit je met een negatieve BKR registratie en brengt deze jou regelmatig in benarde situaties? Meldt je dan gratis aan en ontvang wekelijks tips om weer financieel gezond te worden. Denk aan handige artikelen met stappenplannen, hulpbronnen en tips van experts.

We sturen je géén spam en afmelden kan bij iedere e-mail. Powered by ConvertKit

Waar koop je online een prepaid kredietkaart?

Bovenaan deze pagina vind je 3 aanbieders waar je de kaar online kunt kopen. Vergelijk ze zorgvuldig. Na je aanvraag wordt de kaart per post naar je toegestuurd. Na je de kaart hebt geactiveerd, kun je deze direct opwaarderen en gebruiken in fysieke en online winkels. Geld pinnen is uiteraard ook mogelijk (tegen een kleine vergoeding).

Je kunt sommige kaarten ook in fysieke winkels kopen. Zoals bij de Primera, Albert Heijn of GWK. De prepaid credit card van Primera is eerder een anonieme cadeaukaart waarmee je geen grote bedragen kunt betalen. Tijdens de activatie moet je overigens wel je gegevens doorgegeven.

waar prepaid kaart kopen

Bij het GWK kun je ook een soortgelijke kaart aanvragen. Deze moet je na aanvraag wel zelf ophalen bij een GWK-kantoor. De kosten van deze kaart is ongeveer gelijk aan die van Money2Go die relatief duur is. Dit komt de doordat het bedrijf de dollarkoers aanhoudt waardoor betalingen in euro’s duurder zijn.

De Albert Heijn creditcards zijn eerder shopping cards voor specifieke winkels. AH biedt geen kaart aan zoals die van Mastercard of Visa.

Prepaid Creditcards (2019)
4.7 (93.33%) 3 votes
ℹ️ TIP: Nog op zoek naar een moderne online lening? Vraag een gratis offerte aan bij Santander 👇Santander consumenten krediet