Savedo

Laatste update:

Savedo is een aanbieder van spaarproducten (deposito’s) en claimt de hoogste rentes op spaarrekeningen in Europa aan te bieden. We bespreken hier:

  • Ervaringen van Nederlanders
  • Betrouwbaarheid van het bedrijf
  • Het Savedo platform en inloggen
  • Hoe jij contact opneemt met Savedo

Savedo logo

Savedo
Weteringschans 165C
1017 XD Amsterdam
Tel. +31 (0)85 – 888 0305
E-mail: klantenservice@savedo.nl
Facebook | Twitter | Linkedin

Overzicht

Savedo is in 2014 opgericht door fintech ondernemer Christian Tiessen. Het bedrijf heeft 200+ mensen in dienst met hoofdkantoor in Berlijn. Savedo bemiddelt in deposito’s van Europese banken. Hiermee kun jij als klant spaargeld tegen een relatief hoge rente laten groeien. Savedo is in Nederland geregistreerd bij de KvK (nr. 65085183), heeft een AFM-vergunning (nr. 12043306) en houdt kantoor in Amsterdam. Verder heeft Savedo een Thuiswinkel Waarborgcertificaat en een registratie bij het Financieel Klachteninstituut (nr. 300.016198).

Ervaringen en reviews

Op het internet zijn verschillende reviews en ervaringen te vinden van Nederlandse klanten van Savedo. Zo kun je op Kassa lezen hoe consumenten de veiligheid bespreken. Reviews van de grotere nieuwssites zeggen het volgende:

NRC Kritisch/positief
Volkskrant Kritisch/positief
RTL Nieuws Redelijk positief
Consumentenbond Redelijk positief

Betrouwbaarheid

Savedo zelf is zeker betrouwbaar te noemen. De financiële dienstverlening vindt plaats in Duitsland. Dit houdt in dat jij het geld dat jij naar jouw spaarproduct stort ook naar een Duitse rekening (met IBAN) dient over te maken. Dit kan onbetrouwbaar ogen, maar Savedo voldoet met haar producten aan de EU-richtlijnen. Dit houdt onder andere in dat, wanneer Savedo niet langer bestaat, je spaarproducten tot €100.000 terugkrijgt van de overheid. Het bedrijf werkt uitsluitend samen met banken in Europa.

ℹ️ TIP: Bekijk hier een overzicht van internationale publicaties waarin Savedo wordt besproken.

Inloggen

Je hebt een eigen portaal bij Savedo waar jij alles omtrent jouw spaarrekeningen kunt regelen. Om het inlogportaal te bereiken kun je op deze link klikken. Het inlogportaal is ook direct via de website te bereiken, je klikt dan op de knop die rechts bovenin op de pagina wordt weergeven. Let er bij het inloggen altijd goed op dat jij in de beveiligde omgeving van de website zit, dit herken je aan het groene slotje in jouw browser.

Werkwijze

Hoe Savedo precies werkt is makkelijk uit te leggen d.m.v. de afbeelding hieronder. Je maakt geld over naar je Savedo rekening waar je het vervolgens een X aantal jaren vastzet. Hier rendeert het tot de gewenste rente.

Savedo spaaraanbod bekijken?

Voor een actueel beeld van het spaaraanbod vind je een overzicht op de website van Savedo.
Tot 1,8% rente
Scroll naar top