Home » savedo

Savedo

Dit is een review over Savedo: aanbieder van deposito’s die claimt de hoogste rentes op spaarrekeningen in Europa aan te bieden (1,4%). We bespreken hier:

Savedo
Weteringschans 165C
1017 XD Amsterdam
Tel. +31 (0)85 – 888 0305
E-mail: [email protected]

Wat is Savedo?

Savedo is in 2014 opgericht door fintech ondernemer Christian Tiessen. Het bedrijf heeft 200+ mensen in dienst met hoofdkantoor in Berlijn. Savedo bemiddelt in deposito’s van Europese banken. Hiermee kun jij als klant spaargeld tegen een relatief hoge rente laten groeien. Savedo is in Nederland geregistreerd bij de KvK (nr. 65085183) en heeft een AFM-vergunning (nr. 12043306). Verder heeft Savedo een Thuiswinkel Waarborgcertificaat en een registratie bij het Financieel Klachteninstituut (nr. 300.016198).

Ervaringen met Savedo

Op het internet zijn verschillende reviews en ervaringen te vinden van Nederlandse klanten van Savedo.

Zo kun je op Kassa lezen hoe consumenten de veiligheid bespreken. 

Reviews van de grotere nieuwssites zeggen het volgende:

NRCKritisch/positief
VolkskrantKritisch/positief
RTL NieuwsRedelijk positief
ConsumentenbondRedelijk positief

Hoe betrouwbaar is Savedo?

Savedo zelf is zeker betrouwbaar te noemen. De financiële dienstverlening vindt plaats in Duitsland. Dit houdt in dat jij het geld dat jij naar jouw spaarproduct stort ook naar een Duitse rekening (met IBAN) dient over te maken.

Dit kan onbetrouwbaar ogen, maar Savedo voldoet met haar producten aan de EU-richtlijnen. Dit houdt onder andere in dat, wanneer Savedo niet langer bestaat, je spaarproducten tot €100.000 terugkrijgt van de overheid.

 Het bedrijf werkt uitsluitend samen met banken in Europa.

Hoe werkt Savedo?

Hoe Savedo precies werkt is makkelijk uit te leggen d.m.v. de afbeelding hieronder.

Je maakt geld over naar je Savedo rekening waar je het vervolgens een X aantal jaren vastzet. Hier rendeert het tot de gewenste rente.

Het Savedo dashboard

Je hebt een eigen portaal in het Savedo dashboard waar jij alles omtrent jouw spaarrekeningen kunt regelen.

Het inlogportaal is ook direct via de website te bereiken, je klikt dan op de knop die rechts bovenin op de pagina wordt weergeven.

 Let er bij het inloggen altijd goed op dat jij in de beveiligde omgeving van de website zit, dit herken je aan het groene slotje in jouw browser.

Conclusie

Savedo is een goed alternatief op de reguliere spaarrekening die momenteel niets oplevert. Het rente-percentage is bij Savedo nog steeds een stuk hoger.

Ook het risico is beperkt wegens de 100.000 euro dekking. Let er wel op, dan je tevreden bent met de bijhorende looptijd.

Wil je een hoger rentepercentage dan 1,4% dan zijn er uiteraard alternatieven. Vergelijk o.a. 3 andere deposito-aanbieders waarbij je een spaarrekening kunt openen én bekijk onze 46 manieren om geld te investeren.

Savedo spaaraanbod bekijken?

Voor een actueel beeld van het spaaraanbod vind je een overzicht op de website van Savedo.
Tot 1,4% rente
Scroll naar top