5 Tips Om Geld te Verdienen op Alternatieve Wijze (+Tabel)


Wil jij op een alternatieve wijze snel geld verdienen mogelijk maken? Of twijfel je en wil je misschien toch via de gangbare wegen te werk te gaan? Welke route je ook kiest, beide richtingen kennen voor- en nadelen die we graag voor je uiteenzetten.

Je kunt relatief makkelijk alternatieven vinden om geld te verdienen op het internet.

Voordat je start is het goed om te bedenken waarom je op een alternatieve wijze geld wilt verdienen. Ben je bijvoorbeeld wegens het ontbreken van een verblijfsvergunning niet in staat om in Nederland te werken? Of studeer je nog en wil je simpelweg extra bijverdienen?

Het uiteraard van belang om volgens de wet te werk te gaan. Zo loop je geen onnodige risico’s en blijft de kans op boetes minimaal. Illegaal aan geld komen, gaat vaak gepaard met een wetsovertreding en kan voor grote problemen zorgen. Welk idee je ook hebt, houd hier rekening mee in je overwegingen.

Voor- en nadelen van alternatief geld verdienen

Kies je voor alternatieve inkomsten? Door de voor- en nadelen naast elkaar te zien, krijg je al snel een overzichtelijk beeld. Begin dan ook niet morgen direct met je plan, maar neem het volgende eerst goed door.

In de tabel hieronder zie je duidelijk hoe jouw leven er anders uitziet door alternatief te werk te gaan. Door officiële instanties te omzeilen loop je zekere risico’s. De FIOD is een van de Nederlandse instanties die constant op zoek is naar misstanden en fraude. Let hier dus op.

Het langdurig uitblijven van alternatief werk kan ervoor zorgen dat je in de schulden belandt. Met alternatief werk is het moeilijker om geld te lenen waardoor je schulden niet kunt consolideren.

Wij denken dat deze eerste lijst de belangrijkste verschillen laat zien. In welke kolom jij je het beste kunt verplaatsen, is persoonlijk en dus voor iedereen anders. Wil je alternatief aan de slag, dan moet je het wel in je hebben. Lees hierboven de voor- en nadelen nog eens door en ga nogmaals bij jezelf te rade of dit echt iets is wat je wilt.

Ben je erover uit? Laten we dan direct doorpakken met enkele tips om een inkomen te genereren.

5 handige tips op een rij

Nu je weet hoe jouw leven er min of meer qua werk uit kan gaan zien, is het tijd om te bespreken welke werkzaamheden je kunt gaan doen. Om te beginnen geven we enkele tips die van pas kunnen komen alvorens je kiest voor een van de opties.

Let op: werken in de illegaliteit kent qua risico’s diverse gradaties. Je zult hier géén geld verdien mogelijkheden vinden die andere personen bewust en/of direct schaden. Het zijn eerder alternatieve manieren om geld te verdienen.

Hieronder 5 alternatieve geld verdienen tips:

geld verdienen met camera's doorverkopen1. Doorverkopen van fotocamera’s – Een eeuwenoude handelstechniek is het doorverkopen van goederen voor een hogere prijs dan je ze hebt ingekocht. Je kunt dit op talrijke producten toepassen, maar wil je hoge marges draaien dan moet je slim en selectief zijn. De beste producten om door te verkopen zijn digitale fotocamera’s. Met name op de duurdere spiegelreflexcamera’s draai je mooie marges. De beste plek om dit te doen is op Marktplaats. De kunst is een camera met stevig onderhandelen goedkoop op te kopen. Vervolgens maak je nieuwe mooiere foto’s van de camera en schrijf je een betere professionele omschrijving. Probeer de camera contant te kopen en te verkopen.

geld verdienen met aandelen2. Handelen in aandelen via derden – Ondernemerschap is in het geval van alternatief geld verdienen een must. Je kunt in aandelen handelen via een vriend of andere bekende. Het beste is om iemand te vinden die al zelf handelt in aandelen en die jij volledig vertrouwd. Koop je aandelen contant bij jouw vriend en laat hem de aandelen op zijn naam online kopen. Spreek alle voorwaarden goed af houd de koersen goed in de gaten. Bespreek duidelijk hoe vaak jullie elkaar zien om te evalueren en maak vervolgens nieuwe afspraken voor de toekomst. Je kunt van tevoren ook afspreken dat jouw vriend jouw aandelen automatisch verkoopt zodra ze boven een bepaalde waarde zijn gestegen.


geld verdienen met kamerverhuur3. Verhuur een kamer aan een student – Hoewel er strenger wordt gecontroleerd op onderhuur, is dit nog steeds een methode die met succes gepraktiseerd wordt. Heb je nog een lege kamer in huis die geschikt is om onder te verhuren? Hang een advertentie op bij de Albert Heijn, hoge scholen en universiteiten. Zorg ervoor dat de huur goedkoper is dan de legale kamers zodat jouw advertentie aantrekkelijker is. Haal de huur maandelijks contant op in persoon. Laat de student wel weten dat ze zich niet mogen inschrijven op jouw adres. Hierdoor mist de student wel uitwonende basisbeurs, dus overweeg ook een werkend persoon in huis te nemen.

geld verdienen met buurt helpen4. Help buurtgenoten tegen vergoeding – In jouw buurt wonen veel mensen die hulp nodig hebben. Vooral ouderen en zieken kunnen moeilijk zelf boodschappen doen, medicijnen ophalen, auto wassen, tuin opruimen en schoonmaken. Maak een flyer waarop je uitlegt dat je hulp aanbiedt tegen een vast uurtarief. Zet hier ook een leuke foto van jezelf op, dat wekt vertrouwen op. Ken je veel mensen in de buurt, dan is snel geld verdienen op een alternatieve wijze zo geregeld. Probeer je dag zo vol mogelijk te plannen zodat je aan het einde van de dag goed verdiend hebt. Vraag om contant uitbetaald te worden.

 geld verdienen met personal training5. Word personal trainer – Ben je een beetje sportief en sociaal ingesteld? Dan kun je jezelf in de markt zetten als personal trainer. Heb je geen opleiding gedaan tot personal trainer? Geen probleem, bekijk allerlei filmpjes op Youtube en doe de oefeningen thuis na. Na een maand thuis oefenen ben je er klaar voor. Je kunt nu wederom een mooie flyer maken waarop jij jezelf presenteert. Doe deze flyer bij mensen in de brievenbus bij jouw in de buurt. De kans is groot dat ze je al van gezicht kennen waardoor je al betrouwbaarder overkomt. Ze zullen je nu niet zo snel om een diploma vragen. Vraag uiteraard om een contante vergoeding.

Legaal en betrouwbaar geld verdienen

Kies er sowieso voor dat je legaal geld verdient. Hiermee bouw je niet alleen een betrouwbare CV op, je loopt ook aanzienlijk minder risico’s op. Zo is er nagenoeg geen kans op boetes van de fiscus of justitie.

Bovenstaande werkzaamheden kun je uitstekend legaal uitvoeren. Je moet je dan wel als zelfstandige aanmelden bij de Kamer van Koophandel. Indien je geld gaat verdienen zul je wel belasting moeten betalen en BTW moeten afdragen. Gaan de zaken goed tot zeer goed, dan kun je op termijn ook overwegen een zakelijke lening af te sluiten. Hiermee kun je je onderneming naar een volgend niveau brengen.

Ben je een student of leef je van een uitkering, dan is het soms moeilijk te achterhalen of je je extra verdiensten moet aangeven bij de Belastingdienst.

5 Tips Om Geld te Verdienen op Alternatieve Wijze (+Tabel)
4.5 (90%) 14 votes
Ben je er nog niet helemaal uit? Vergelijk hier zelf meer partijen en maak een weloverwogen keuze.

728 x 90