Spoed Lening Aanvragen

Laatste update:

Zit je tijdelijk in geldnood en wil je daarom met spoed geld lenen? Dat kan. Tegenwoordig staat een lening namelijk al binnen 48 uur op je rekening. Kies hieronder of je met of zonder BKR toetsing wilt lenen:

Spoed zonder BKR

Je hebt een negatieve BKR notering en wilt met spoed €100 tot €1500 lenen zónder BKR
in 48 uur

Spoed met BKR

Je hebt géén BKR notering (positief) en wilt met spoed minimaal €1500 lenen
in 72 uur

Bedenk wel dat een spoedlening bedoeld is om jouw benarde situatie tijdelijk op te lossen. Je kunt denken aan het bekostigen van een zojuist stuk gegane computer of wasmachine, een plotselinge lekkage in huis, een nieuwe smartphone, een aanmaning van een verkeersovertreding, etc.

Met spoed lening aanvragen

Hoe en wanneer kun je in aanmerking komen om een spoedlening zonder bkr aan te vragen? Allereerst is het goed om te weten wat met spoedgeld lenen precies bedoeld wordt. Het komt er kort gezegd op neer dat je binnen 48 uur (2 werkdagen) geld op je bankrekening kunt ontvangen.

De spoedlening kun je online aanvragen in de vorm van een minilening. Hier gaat het om een relatief kleine lening en kan ook zonder loonstrook aangevraagd worden. Een aanvraag kun je wegens acute situaties naast werkdagen ook op zaterdag en zondag indienen.

Doordeweeks is het eenvoudig om bij je eigen bank langs te gaan. Al jouw gegevens zijn immers bekend in hun systeem waardoor ze adequaat en spoedig kunnen overgegaan tot betaling. Overweeg dit altijd als eerste optie om kosten te drukken.

Er zijn ook andere partijen die zeer snel geld kunnen overmaken, maar hier betaal je doorgaans wel extra servicekosten voor. Het is verstandig om eerst ervaringen van bestaande klanten te lezen, bijvoorbeeld van Ferratum.

10 Tips Bij Negatieve BKR

Bkr tips

Zit je met een negatieve BKR registratie en brengt deze jou regelmatig in benarde situaties? Meldt je dan gratis aan en ontvang wekelijks tips om weer financieel gezond te worden. Denk aan handige artikelen met stappenplannen, hulpbronnen en tips van experts.

We sturen je géén spam en afmelden kan bij iedere e-mail. Powered by ConvertKit

Hoogte van spoedleningen

De hoogte van de lening hangt af van de bank waar je bent ingeschreven. Deze kan variëren tussen de 200 en 900 euro, waarvan 750 een veel gekozen bedrag is. Het kleinste bedrag dat je officieel kunt lenen ligt momenteel op 100 euro. Bij zo’n laag bedrag kun je ook overwegen om dit contant te lenen van een vriend of familielid d.m.v een onderhandse lening.

Wil je liever snel 1000 euro of meer lenen zónder bekenden te betrekken? Dan kun je besluiten om Pluslening van Ferratum af te sluiten. Als alternatief is er de persoonlijke lening, maar deze is alleen niet met een negatieve bkr registratie af te sluiten. Wil je 2000 euro lenen, dan zijn je opties beperkt.

Het reglement bij een spoed minilening

Alvorens over te kunnen gaan tot het overmaken van geld, moet je een aantal additionele regels goed begrijpen. Omdat de spoed minilening (ook wel flitslening genoemd) direct door een bankmedewerker wordt afgehandeld, zullen er zoals eerder vermeld extra administratiekosten in rekening worden gebracht. Sommige aanbieders rekenen extra kosten voor zogenaamde garantstelling.

Hieronder de twee meest belangrijke punten om rekening mee te houden:

  1. Kosten -De rente kan best hoog zijn en zit meestal rond het wettelijk maximum van 14%. Administratiekosten worden hierbij opgeteld. Hier wil je dus niet lang aan vast zitten. Zeker niet wanneer je ook een negatieve bkr registratie hebt. De AFM waarschuwt hier regelmatig voor (meer info).
  2. Leeftijd – Na een eerste telefonisch contact te hebben volgen vaak bevestigingsberichten via sms of email. Je leeftijd wordt uiteraard gecheckt want je mag niet jonger zijn dan 18 jaar. Als student zijn er opties, maar zekerheid krijg je pas door contact op te nemen.

Met spoed geld lenen betekent ook dat je de lening op jouw beurt snel moet terugbetalen. Een afbetalingstermijn van 15 à 30 dagen is heel normaal. Ga je daar overheen, dan zullen de rentekosten oplopen en eventuele boetes volgen.

Alternatieven voor een flitskrediet

Wil je hoge kosten voorkomen, dan kun je beter wachten met geld lenen of een lening bij een particulier proberen af te sluiten. Dit hangt uiteraard ook van de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen.

Heb je geen negatieve BKR codering, dan kun je ook overwegen een persoonlijke lening afsluiten waarvan de rente een stuk lager is, zoals een ambtenarenlening (alleen voor ambtenaren).

Heb je die laptop of wasmachine accuut nodig dan kun je overwegen deze bij een webwinkel aan te schaffen op afbetaling. Bij het kopen op afbetaling sluit je indirect ook een lening af via de winkel, maar dan ontloop je de additionele (administratie)kosten.

Heb je geen fysiek product nodig maar zit je bijvoorbeeld met een door aanmaningen duurder wordende rekening? Dan kun je deze eventueel ook betalen met een prepaid creditcard. De rente is aan de hoge kant, maar ook hier hangen niet die extra administratiekosten aan.

Scroll naar top