Telefoon Abonnement & BKR

Kun je niet mobiel bellen met je BKR registratie en telefoon? Dan heb je een mobiel telefoon abonnement zónder Preventel en BKR toetsing nodig. Gelukkig zijn er tegenwoordig partijen waar je prima terecht kunt.

Hieronder bespreken we Nederlandse telecomaanbieders die samen 69 geschikte telefoonabonnementen aanbieden. Bekijk alle partijen goed en beslis welke het beste aansluit bij jouw wensen.

TIP: Wil je een toestel bij je abonnement? Kies dan een telefoon onder de 250 euro zodat er geen kredietcheck plaatsvindt, óf koop naast je sim-only een los (tweedehands) toestel.

GSMWEBGSMWEB biedt 59 sim only abonnementen aan van alle bekende merken zoals Vodafone, KPN, T-Mobile en meer. GSMWEB bestaat 20 jaar en opereert als tussenpartij en online prijsvechter. Je vind hier dan ook veel scherpe deals. Je kunt bij GSMWEB ook kiezen voor een abonnement met een telefoon. Heb je ook een BKR registratie telefoon nodig, kies dan voor een telefoon onder de 250 euro. GSMWEB telefonisch goed bereikbaar en krijgen als beoordeling een 8.1 (bron: TrustPilot).


Robinmobile_logoRobin Mobile biedt 5 sim only abonnementen zonder kredietcheck. Bij 4 pakketten krijg je onbeperkt belminuten, SMS en data (MB’s). Het verschil zit in de datasnelheid. Wil je snel internet, kies dan een duurder pakket. Zit je niet zoveel op internet met je mobiel, dan is het ‘Gewoon Snel’ abonnement voldoende. Robin Mobile maakt gebruikt van het kwalitatieve KPN netwerk. Je betaald geen aansluitkosten en je kunt ook gratis je oude mobiele nummer behouden. Het contract kun je maandelijks opzeggen. Lees ook de reviews op hun website.


SimpelSimpel biedt 5 sim only abonnementen aan waarbij het bkr ook niet getoetst wordt. Voor 5 euro extra kun je onbeperkt bellen. Abonnementskosten starten bij €2,50 en zijn afhankelijk van het contracttermijn (1 of 2 jaar) en de grootte van je databundel. Gesprekken worden afgerond per seconde. Je kunt je oude nummer gratis behouden en je abonnement maandelijks gratis aanpassen. Via de Simpel-app hou je live bij wat je verbruik is. Simpel maakt gebruik van het T-Mobile netwerk. Bekijk de actuele acties op hun site.


RitelRitel biedt ook bovenstaande sim only opties aan, plus diverse acties en de optie tot een extra cadeau. Ritel bestaat ruim 20 jaar en heeft ook 22 filialen in Zuid-West Nederland. Neem je een toestel met toestel-krediet dan mag je deze in één keer boetevrij aflossen. Je BKR registratie wordt dan ook direct verwijderd. Ritel heeft een handige ‘Sim Only Top 10’ gemaakt met de populairste abonnementen. Ze krijgen het cijfer 8,4 van bestaande klanten. Bekijk hun site voor de meest actuele acties.


Waarom is het soms ingewikkeld om een abonnement zonder bkr of Preventel check af te sluiten? En welk type abonnement is het meest geschikt als je een negatieve codering hebt? Op deze en meer vragen geven je hieronder graag antwoord.

Mobiel abonnement zonder creditcheck

Een mobiel abonnement zonder creditcheck is een abonnement wat afgesloten kan worden zonder dat het BKR gecheckt wordt op jouw status. Je vraagt je misschien af waarom niet alle providers dit aanbieden.

Het antwoord is simpel. Een telefoon abonnement inclusief toestel is in principe een verkapte vorm van een lening. Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) maakte dit nog eens goed duidelijk. De wet van financieel toezicht (Wft) zorgt er sinds 1 januari 2017 voor dat aanbieders dit duidelijk moeten communiceren naar de consument.

Heb je een negatieve toetsing bij het BKR of Preventel, dan weet je dat je niet zo makkelijk een extra lening elders kunt afsluiten. In dat geval word je een lening ontzegd. Dit geld dus ook voor een nieuw gsm abonnement.

Ben je op zoek naar een BKR registratie telefoon? Dan is je kans deze daadwerkelijk te bemachtigen het kleinst. Een toestel is namelijk prijzig. De meest recente modellen kosten vaak rond de 500 euro. Sim only is wel mogelijk (zie aanbieders hierboven).

Preventel: het ‘BKR’ in telecom

Sinds 2011 is een nieuwe regeling in werking gesteld die telecombedrijven het BKR niet meer verplicht laat checken. Als alternatief hebben deze bedrijven stichting Preventel opgericht die in Nederland de rol van het BKR heeft overgenomen op het gebied van telecom.

Heb je een negatieve bkr registratie dan bestaat er de kans dat je nog geen negatieve registratie hebt bij Preventel. Andersom kan natuurlijk ook.

Kun je de abonnementskosten volgens Preventel niet dragen, dan zal je het telefoon abbo niet zomaar krijgen. Je bent vanaf nu dus niet op zoek naar een mobiel telefoon abonnement zonder bkr check, maar zonder Preventel check.

Welk telefoon abonnement zonder bkr toetsing kiezen?

Nu je weet dat het moeilijk is om een telefoon abonnement zonder bkr toetsing te kunnen krijgen, geven we je enkele tips om Preventel te omzeilen zodat je alsnog een goed abonnement kunt afsluiten:

  1. kies voor sim only
  2. kies voor pre-paid

Een sim only abonnement is bijna altijd goedkoper dan een abbo met toestel. Omdat de maandelijkse kosten lager liggen, is de kans groter dat dit abonnementstype wordt gehonoreerd. Je moet dan wel elders een toestel op de kop weten te tikken.

Wellicht heb je nog ergens een oud toestel liggen, of kun je er een lenen van een vriend. Ga er in ieder geval niet van uit dat je een van de nieuwste modellen van de iPhone zult gaan gebruiken.

Een pre-paid telefoon kan een verstandige keuze zijn omdat je deze anoniem kunt aanschaffen. Je krijgt een nummer en je kunt jouw beltegoed opwaarderen via internet of d.m.v. een pre-paid kaart. Zodra je belt of een sms verstuurt, ga je pas kosten maken. Je bent dus altijd kosteloos bereikbaar.

Let wel, de kosten die je per minuut betaalt zijn fors hoger dan wanneer je een abonnementsvorm (zoals sim only) hebt. Ga dus geen urenlange gesprekken voeren wanneer je iemand gebeld hebt vanaf jouw pre-paid telefoon.


Geld lenen voor een nieuwe smartphone

Wil je een beetje up-to-date blijven, dan moet je zo nu en dan een nieuwe smartphone aanschaffen. Meestal doe je dit door een nieuw abonnement af te sluiten.

Steeds vaker hoor je mensen praten over het aanschaffen van een los toestel. Het moment van aanschaf is een stuk prijziger dan je gewend bent, maar toch kan dit serieus voordeel opleveren op de lange termijn.

Mocht je het geld zelf niet in bezit hebben, dan kun je bijvoorbeeld tijdelijk 500 euro lenen voor een nieuwe smartphone. Maar is dit wel zo verstandig? Bankr rekent even met je mee en doet de proef op de som.

Waarom lenen t.o.v. een abonnement?

De meeste mensen lopen rond met een maandabonnement van enkele tientallen euro’s. Het is heel normaal om een iPhone of Galaxy S te hebben in samenwerking met een maandabonnement van rond de 50 euro.

Velen zien dit als de beste oplossing om laagdrempelig aan een moderne smartphone te komen. In zekere zin is dat ook zo omdat je louter per maand een relatief goed te betalen bedrag overmaakt.

Wat veel mensen niet weten is dat die 50 euro abonnementskosten voor een belangrijk deel bestaat uit een lening inclusief BKR registratie. Wat? Een lening? Jazeker, dat moderne apparaat dat je in handen hebt, moet door iemand betaald worden. Jouw provider (Vodafone, KPN, etc.) betaalt Apple of Samsung voor de aanschaf vooruit als een voorschot, en berekent de kosten van de telefoon vervolgens door aan jou.

Per maand betaal je jouw telefoon in principe dus af aan je provider. De daadwerkelijke gebruikskosten van belminuten en data zijn opgeteld niet zo hoog. Sim-only abonnementen zijn hier een goed voorbeeld van. Dit zijn de kosten ZONDER de fysieke telefoon.

Over het algemeen betaal je niet veel rente over je smartphone, maar er wordt wel vaak de adviesprijs gehanteerd. Deze adviesprijs zit meestal aan het plafond van alle prijsreeksen. Wanneer hier rente over wordt geheven kun je flink duurder uitkomen.

Zoek maar eens op hoe duur jouw bundel als sim-only abonnement zou kosten. Dat is zeker enkele euro tientjes minder. Vermenigvuldig het verschil met jouw kosten met het aantal maanden dat jouw abbo loopt en je hebt de kosten van jouw smartphone berekend.

10 Tips Bij Negatieve BKR

Bkr tips

Zit je met een negatieve BKR registratie en brengt deze jou regelmatig in benarde situaties? Meldt je dan gratis aan en ontvang wekelijks tips om weer financieel gezond te worden. Denk aan handige artikelen met stappenplannen, hulpbronnen en tips van experts.

We sturen je géén spam en afmelden kan bij iedere e-mail. Powered by ConvertKit

Rekenvoorbeeld:

Ten tijde van dit schrijven (18 december 2014) vonden we op 2Call.nl een interessant 2-jarig KPN abonnement incl. de Samsung Galaxy S5 G900F Gold. Kosten: €64,- per maand. Aansluitkosten: €29,95. Verzendkosten: €6,95. Dit abonnement heeft een onbeperkt aantal minuten en SMS, en een 5Gb databundel per maand. In twee jaar geef je uit: (24 maanden X €64,-) + €29,95 + €6,95 = €1572,90

Voor ditzelfde ‘alles-in-een mobile premium’ abonnement bij KPN betaal je ZONDER toestel per maand (sim-only): €37,50. Aansluitkosten: €19,95. In twee jaar geef je dus uit: (24 maanden X €37,50) + €19,95 = €919,95

Het verschil tussen deze twee bedragen zou dus de lening van het toestel moeten inhouden. Het verschil: €1572,90 – €919,95 = €652,95. Op dezelfde site van 2Call vinden we ook de prijs van hetzelfde losse toestel incl. verzendkosten: € 508,95. Het verschil hiertussen weer kun je zien als de geheven rente: €652,95 – €508,95 = €144,- rente!

Kies je voor 500 euro lenen, dan kun je bv. op Cashper.nl 500 euro lenen dat je vervolgens binnen een maand terugbetaald. Hier komt rente overheen wat totaal uitkomt op €505,83. Je moet dan wel een inkomen uit werk hebben van minimaal 1500 euro netto.

Kies je voor geld lenen en kun je dit binnen een maand terug betalen, dan bespaar je op je nieuwe abonnement: €144 – €5,83 = €138,17

Wel of niet 500 euro lenen?

De nieuwste versies van smartphones liggen met een nieuwprijs rond de 500 euro. Apple kan hier nog wel eens flink bovenuit schieten. Stel dat je typische BKR registratie telefoon op het oog hebt die nieuw los 500 euro kost. Vervolgens bereken je volgens bovenstaand voorbeeld het bedrag, die jouw provider doorberekend in het totale abonnementsbedrag.

De kans is aanwezig dat deze prijs een stuk hoger ligt zoals hierboven aangegeven. Tijdelijk 500 euro lenen, dat je een of twee maanden later terugbetaalt, kan dus een stuk voordeliger zijn.

Doe dit alles uiteraard alleen als de rente over die 500 euro ervoor zorgt dat je ruim onder de kosten van de provider blijft. En steek jezelf vooral niet onnodig in de schulden waarna een rekening courant krediet kan ontstaan.

Als je het geleende bedrag niet binnen een maand kunt terug betalen, kunnen er meer rentekosten bovenop komen waardoor je in de financiële problemen terecht kunt komen.

Mocht een lening toch niet goed bij jouw situatie passen, dan zijn er gelukkig ook goedkopere telefoons waar je prima mee kunt communiceren.

Snel 200 euro lenen en zelf aanvullen

snel 200 euro lenen optieHet kan ook voorkomen dat je graag een los toestel wilt aanschaffen, maar zelf net niet genoeg geld hebt om aan die 500 te komen. Snel 200 euro lenen is dan ook een optie die interessant kan zijn voor jouw situatie.

Ook in dat geval moet je eerst goed uitrekenen of de bijkomende rente niet te hoog is, en of ervaringen positief genoeg voor je zijn. Hierdoor kan het misschien minder interessant voor jou zijn. En natuurlijk of je het geleende bedrag snel terug kunt betalen.

Heb je een bkr registratie? Dan kan naast geld lenen het überhaupt afsluiten van een telefoon abonnement ook voor problemen zorgen. Lees meer hierover in ons artikel over het afsluiten van een telefoon abbo zonder bkr check.

Kortom, overgaan op geld lenen moet je zeker niet zomaar doen. Een gedegen onderzoek naar alle te maken kosten is van groot belang om de voor jouw beste deal te maken. Door slim om te gaan met alle opties en de zaken goed door te rekenen, zijn er vaak mogelijkheden om een mooie slag te slaan.

Telefoon Abonnement & BKR
4.4 (87.27%) 11 votes
ℹ️ TIP: Nog op zoek naar een moderne online lening? Vraag een gratis offerte aan bij Santander 👇Santander consumenten krediet

One thought on “Telefoon Abonnement & BKR

Comments are closed.