Copy Trading | Alle ervaringen, kosten en voordelen van Copytrading! (2023)

Copy Trading is een functionaliteit bij een broker als eToro die je kunt gebruiken om eenvoudig de aandelenportefeuilles over te nemen van ervaren beleggers. Op deze manier hoef je niet zelf beslissingen te nemen over welke aandelen je wilt hebben. 

Copy Trading - stappenplan

Ook starten met Copytrading? Met Copytrading zie je snel welke beleggingen al succesvol zijn geweest bij andere gebruikers en neem je ze gemakkelijk over. Start vandaag!

Copy Trading is geen beleggingsadvies. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt gevaar.

De functie wordt aangeboden zodat beginnende beleggers gemakkelijker kunnen beleggen en ervaring kunnen opdoen door te zien wat er met de vastgestelde portefeuilles gebeurd. Gebruikers kunnen zelf de portefeuilles inzien van beleggers en besluiten in welke belegger ze het meeste vertrouwen hebben. 

De Copy Trading functie is ontstaan doordat brokers de afgelopen jaren social trading hebben geïntroduceerd. De brokers zijn meer gaan lijken op sociale media en zo kun je andere beleggers volgen in hun investeringen. In dit artikel alles over eToro copy trading, copy trading ervaringen en copy trading Nederland. 

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Hoe begin je met Copy Trading?

Copy Trading is een relatief nieuwe functie in de wereld van beleggen doordat online brokers zich verder ontwikkelen en functies introduceren die op de fysieke beurzen onmogelijk na te maken zijn. Doordat Copy Trading nog niet bij alle brokers ontwikkeld is, kun je niet overal terecht om hier gebruik van te maken.

Hieronder zie je bij welke broker het wel kan en hoe je zo snel mogelijk kan beginnen met Copytrading. Dit is namelijk de grote online broker eToro. 

Copy Trading is geen beleggingsadvies. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt gevaar.

Over eToro

Om gebruik te kunnen maken van de Copy Trading functie moet je kiezen voor eToro. eToro heeft de Copy Trading ontwikkeld en heeft veel gebruikers waar je een beleggingsportefeuille van over kan nemen. 

eToro is gebouwd als sociale broker en richt zich op beginnende beleggers die alles willen leren over de wereld van aandelen, cryptocurrency en grondstoffen. Bij elke mogelijke investering is er een tabblad met al het laatste nieuws over het bedrijf of cryptocurrency waar je in wilt investeren en hebben alle beleggers de mogelijkheid om hun mening of nieuws te delen op deze pagina. 

Op deze manier kun je op eToro alles vinden wat je wilt weten voordat je investeert in bepaalde aandelen. Ook voor Copy Trading vind je de achtergronden achter bepaalde portefeuilles en informatie over waar je in gaat investeren

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen dat u uw geld verliest.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Als beginnende belegger kun je het best terecht bij eToro. Deze broker richt zich op beginnende beleggers door middel van een gebruiksvriendelijke interface, functionaliteiten die beginners helpen en een lage minimale eerste storting voor €170,-. 

eToro is de leidende broker als het gaat om de Copy Trading functie doordat het deze functie blijft ontwikkelen en een groot aantal beleggers heeft die je kunt kopiëren. Je kunt bij deze functie alles vinden over de belegger die je kopieert en om welke investeringen het gaat. 

Je kunt deze functie goed gebruiken als je gaat beginnen met beleggen. Het is namelijk eenvoudig om in te zien welke resultaten bepaalde beleggers hebben behaald en zo kun je een stabiel startpunt vinden voor jouw beleggingen en het risico op verkeerde beleggingen beperken. 

Bij eToro kun je gebruik maken van een gratis demofunctie zodat je kunt oefenen met beleggen. Je krijgt virtueel geld waarmee je investeringen kan doen en voor een bepaalde tijd kan kijken of beleggen iets voor jou is of om te kijken in hoeverre bepaalde investeringsstrategieën werken. 

Daarnaast hanteert eToro een 0% commissie over het beleggen in aandelen en ETF’s zodat je een goed startpunt hebt voor jouw beleggingen. Vergeleken met andere brokers bespaar je aanzienlijke kosten vanwege deze 0% commissie. 

Bij eToro kun je naast aandelen en portefeuilles ook handelen in producten als CFD’s, indexen en grondstoffen. Zo kun je ook als ervaren belegger bij eToro je portefeuille vergroten en diversificeren. 

Voor de beginnende belegger is het fijn om te weten dat eToro een veilige en volledig gereguleerde broker is. Je hoeft je geen zorgen te maken over je kapitaal dat je op deze website hebt staan omdat je vanwege deze regulering hier geen risico mee loopt. 

Meer weten over eToro? Lees dan onze volledige review over deze broker

Stap 1: Open een account

Nu je hebt gekozen welke broker het beste bij je past is het tijd om een account aan te maken bij deze broker. In dit voorbeeld zie je hoe je een account aan maakt bij eToro. 

Meld je aan bij eToro

Ga naar eToro en klik op de groene knop ‘Meld u nu aan’. Maak een account aan door een Gebruikersnaam, E-mail en Wachtwoord op te geven.

81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen dat u uw geld verliest.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Verifieer je account

Je bent er bijna, maar je moet nog wel je account verifiëren. eToro vraagt informatie over jou en over wat je van plan bent qua investeringen. 

etoro copy trading
eToro: meld je nu aan!
Voltooi je profiel en financieer je account

Het verificatieproces kost even tijd en je zult echt alle stappen moeten doorlopen. Het is wettelijk verplicht voor elke broker om deze informatie van elke klant te weten. 

Zodra het verificatieproces afgerond is zul je een eerste storting moeten doen op het account om echt te kunnen beginnen met beleggen. eToro biedt je vele mogelijkheden om geld te storten maar voor Nederlanders zal iDeal in veel gevallen de makkelijkste optie zijn. 

Zodra je voor het eerst geld gestort hebt kun je echt beginnen met je eerste investeringen. 

etoro copy trading account financieren
Stort eenvoudig geld op je eToro-account met iDeal

Stap 2: Probeer de Copy Trading functie

In het menu aan de linkerkant van de eToro interface vind je de meeste functionaliteiten van de broker. Hier vind je ook de Copy Trading functie. Als de taal op Nederlands ingesteld staat vind je de functie onder de knop ‘Beleggers kopiëren’. 

Zodra je op deze knop drukt krijg je een overzicht van beleggers wiens portefeuille je kunt kopiëren. Je krijgt een aantal keuzes van eToro zelf en de meeste gekopieerde beleggers meteen te zien. 

Daarnaast kun je in de bovenste balk zelf zoeken naar bepaalde beleggers of filteren op de beleggers uit bepaalde landen of beleggers die investeren in bepaalde markten. 

Zoals je ziet krijg je meteen de resultaten van de beleggers over de afgelopen 12 maanden te zien en hoeveel andere beleggers de portefeuilles gekopieerd hebben. 

copy trading functie etoro
Het overzicht van beleggers die je kunt kopiëren bij eToro.

Klaar om ook gebruik te maken van de Copy Trading functie? Maak snel een account aan bij eToro en ga op zoek naar een voor jou geschikte portefeuille.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.

copy trading voorbeeld

De prestaties van de meest gekopieerde portefeuille op eToro.

Over Copy Trading

Copy Trading is ontstaan door online brokers die steeds meer functies toe hebben gevoegd zodat beleggers informatie en kennis met elkaar konden delen. Door dit uit te breiden met de Copy Trading functie is het voor beginnende beleggers nog makkelijker om goede investeringen te vinden. 

De functie is niet alleen gebouwd voor de beginnende beleggers die goede investeringen zoeken. Door als ervaren belegger je portefeuille te laten kopiëren verhoog je je eigen winst over deze portefeuille. 

 

Bij de Copy Trading functie van eToro heb je de mogelijkheid om meer te regelen dan alleen het kopiëren van een gehele portefeuille. Je kunt ervoor kiezen om alle transacties te kopiëren maar je kunt er ook voor kiezen om bij een belegger alleen alle nieuwe transacties over te nemen. 

Daarnaast kun je gebruik maken van een ‘Copy Stop-Loss’ waarbij je de overgenomen portefeuille nog beter kan beheren. Je kunt zelf instellen bij hoeveel verlies de eToro Copy Trading gestopt wordt en het vermogen dat nog over is teruggeboekt wordt naar je account. 

De meest gekopieerde belegger op eToro behaalde over de afgelopen twee jaar een rendement van 78,35%. Als je deze belegger aan het begin van deze twee jaar voor het minimale bedrag van €200 had gekopieerd had je nu €200 * 0,7835 = €157 winst gemaakt. 

 

Copy Trading is geen beleggingsadvies. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt gevaar.

Copy Trading nieuws

Social Trading en Copy Trading zijn nieuwe termen in de wereld van beleggen en hebben ook nog niet hun weg gevonden naar veel brokers naast eToro. Inmiddels zijn er wel steeds meer exchanges die zich richten op cryptocurrency die de functie ontwikkelen en aanbieden voor hun gebruikers. 

Doordat eToro al een aantal jaar voorsprong heeft op de andere brokers en exchanges die het Copy Traden al ontwikkeld hebben of nog gaan ontwikkelen zijn er meer mogelijkheden en veel beleggers die je kunt kopiëren. 

Een broker als eToro bepaald zelf welke gebruikers in aanmerking komen om gekopieerd te worden. eToro nodigt gebruikers uit voor het Popular Investor Program en de handelaren in dit programma kunnen maandelijks inkomsten ontvangen door gekopieerd te worden. 

Genoeg gelezen en klaar om zelf je te verdiepen in Copy Trading? Maak snel een account aan bij eToro en begin meteen. 

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Ervaringen Copy Trading

Het is natuurlijk de bedoeling dat de portefeuilles die je kopieert winst voor je gaan genereren. In 2019 was de gemiddelde jaarlijkse winst van de 50 meest gekopieerde handelaren 29,1%. 

copy trading winst

Gebruikers hebben over dit jaar hun vermogen dat in deze portefeuilles hebben gestoken flink zien groeien. Zolang er winst gemaakt wordt zullen gebruikers altijd enthousiast zijn over de mogelijkheid, maar de Copy Trading ervaringen van gebruikers laten zien dat de functie zeer op prijs gesteld wordt. 

Beginnende beleggers geven aan dat ze via deze functie veel leren van het handelsplatform en het handelen in aandelen op zich. 

Om het nog makkelijker te maken voor beginners heeft eToro de mogelijkheid om portefeuilles te kopiëren nog verder uitgebreid. Zo worden er nu automatisch portefeuilles aangemaakt door prestaties of een algoritme. 

Ook kun je een gecombineerde portefeuille van de beste handelaren op eToro kopiëren. Deze functie zorgt ervoor dat je als beginner nog beter inzicht krijgt in de risico’s van bepaalde portefeuilles en de verschillende mogelijkheden die eToro je biedt om te beginnen met beleggen. 

Nu beginnen met Copytrading?

Als je wilt kun je zo beginnen met Copy Trading op eToro. Maar is het een goede tijd om te beginnen met Copy Trading? 

Het antwoord is simpel en kort: Ja. eToro geeft bij de Copy Trading functie namelijk bij elke portefeuille goed inzicht in de ontwikkelingen over de afgelopen jaren en het risico dat je loopt bij het kopiëren van een portefeuille. 

Bij elke belegger die je kunt kopiëren krijg je een feed met het laatste nieuws en inzichten van die belegger, de statistieken, welke aandelen, crypto of grondstoffen er in de portefeuille zitten en een grafiek hoe de portefeuille presteert. 

copy trading gevaren aandeel abbott

Met een aangepaste zoekopdracht zoek je de meest risicovolle en best presterende portefeuilles. 

Door je goed te verdiepen in deze verschillende informatie die het platform je biedt kun je zelf een beslissing maken welk risico je wilt nemen en tot hoever je wilt gaan. Doordat je een stop-loss in kunt stellen kun je zelfs bij een risicovolle portefeuille je verlies limiteren. Het jaar 2020 was een veelbewogen jaar voor de beurzen door de coronacrisis. Door de CopyPortfolios functie kun je bijvoorbeeld op zoek naar een portefeuille die samengesteld is uit aandelen van bedrijven die in de gezondheidssector actief zijn. Zelfs bij het kopiëren van portefeuilles kun je dus inspelen op gebeurtenissen in de wereld zonder dat je je hoeft te verdiepen in specifieke bedrijven. Het kopiëren is daarmee niet alleen geschikt voor beginnende beleggers maar kan ook ervaren beleggers helpen in hun keuzes.

Heb jij genoeg gezien en wil je gebruik maken van de eToro copy trading functie? Open dan vandaag nog een account en kopieer succesvolle brokers. 

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Copy Trading gevaren

Bij beleggen horen risico’s en die risico’s zijn er natuurlijk ook als je gebruik maakt van de Copy Trading functie. Wij gaan even iets dieper in op de copy trading gevaren. 

Aandelen kunnen minder waard worden en je kunt verlies lijden, ook wanneer je een tot op dat moment succesvolle portefeuille hebt gekopieerd. 

Daarom is het belangrijk om je te verdiepen in wat er in een portefeuille zit, voordat je deze kopieert. Daarnaast is het belangrijk dat je bij ervaren beleggers kijkt naar de risico’s die zij de afgelopen jaren genomen hebben. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan en verminder je het risico dat bij beleggen hoort. 

Je kunt bij beleggen zelf een keuze maken hoeveel risico je wilt lopen op bepaalde investeringen en dat is bij Copy Trading niet anders. De Copytrading gevaren zitten hem vooral in het kopiëren van te risicovolle investeringen of het kopiëren van beleggers die zelf niet ervaren genoeg zijn. 

Copytrading: Veelgestelde vragen

De beste broker om Copy Trading bij te gebruiken is eToro. Bij eToro is de Copy Trading functie goed ontwikkeld en zijn er veel handelaren die je kunt kopiëren. 

Doordat eToro een sociale broker is kun je alle handelaren terug vinden en inzicht krijgen in de resultaten van de meest ervaren beleggers. Bij eToro is de meeste keuze in Copy Trading en kun je de geschiedenis van bepaalde portefeuilles en handelaren over de afgelopen jaren inzien. 

Bij eToro moet je minimaal €200 investeren om gebruik te kunnen maken van Copy Trading. Let op dat er bij elke positie een minimum van €1 gehanteerd wordt. 

Als je een belegger kopieert voor €200 en die heeft veel verschillende aandelen en van een aantal maar een heel laag percentage kan het zijn dat je onder de €1 uitkomt en hij deze positie niet over zal nemen. 

Omdat je vaak gehele portefeuilles kopieert is het risico dat je loopt al verkleind. Als er één aandeel instort in een portefeuille en de rest blijft overeind zul je niet meteen grote verliezen lijden. 

Daarnaast geeft eToro bij elke belegger een risicoscore over de aandelen in de portefeuille. Hoe hoger de risicoscore hoe groter de kans dat je grote verliezen kan lijden op deze Copy Trading. 

Aan het kopiëren van de strategie van andere beleggers zijn geen kosten verbonden bij eToro. Je betaalt alsnog 0% commissie en de ervaren belegger ontvangt een vergoeding van eToro en niet direct van jou. 

Omdat eToro een sociale broker is kun je in je profiel besluiten of je wilt dat anderen jouw beleggingen in kunnen zien. Als je profiel op openbaar ingesteld is kun je gekopieerd worden.

Als je gekopieerd wordt betekent dit niet meteen dat je ook extra inkomsten ontvangt. Dit krijg je pas als je toegelaten bent tot eToro’s Popular Investor Program

Copy Trading: Conclusie

Copy Trading is een nieuwe functie voor veel beleggers maar door broker eToro al ver ontwikkeld. Er wordt inmiddels veel gebruik gemaakt van Copy Trading en andere brokers en exchanges volgen het voorbeeld door de functie ook te ontwikkelen.

Het is voor beginnende beleggers een fijne manier om kennis te maken met het handelen in aandelen doordat je informatie kunt vinden over de beleggers en resultaten die ze behaald hebben. Je kunt zo goed kijken welke aandelen geschikt zijn voor jouw portefeuille of in één keer een hele portefeuille overnemen. 

Copy Trading wordt door eToro nog verder ontwikkeld door middel van de CopyPortFolios waarbij de broker veel verschillende portefeuilles aanmaakt door een algoritme los te laten op de aandelen en verschillende beleggers samen te voegen. 

Nu beginnen met Copy Trading?

Bij eToro maak je snel een account aan en kun je meteen beginnen met het kopieren van ervaren beleggers of succesvolle portefeuilles.
begin direct!

81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen dat u uw geld verliest.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Scroll naar boven