MetaTrader 5 download | Alles wat je moet weten over MetaTrader 5

De MetaTrader software staat al erg lang bekend als de beste trading software en is het meest gebruikte platform op de wereld. Je vindt de MetaTrader 5 download eenvoudig in dit artikel, en met het stappenplan hieronder maak je direct gebruik van de MetaTrader 5 download. 

Direct aan de slag met MetaTrader 5!

Wil jij beginnen met MT5 trading en ben je op zoek naar een MetaTrader 5 download? Begin dan nu via de knop hiernaast bij Libertex!

Wat is MetaTrader 5 Download?

MetaTrader 5 is het meest geavanceerde platform dat door MetaQuotes is uitgebracht, het programma is eenvoudig en gratis te downloaden en kan daarna gebruikt worden om te beleggen.

MetaTrader 5, ook wel mt5 genoemd, is de opvolger en vernieuwde versie van MetaTrader 4. Het mt5 platform biedt dan ook meer mogelijkheden op gebied van EA’s en indicatoren.

Ondanks het vernieuwde platform MetaTrader 5 is MetaTrader 4 nog steeds populairder, dit komt omdat veel beleggers het platform gewend zijn, ze vinden het prettig werken en daarom willen ze niet overstappen naar het MT5 platform.

Het platform MetaTrader 5 biedt professionele handelaren alles wat zij nodig hebben om succes te maken op de markt. Het MetaTrader 5 platform biedt ten opzichte van het MetaTrader 4 platform meer indicatoren, marktopties en instrumenten.

Hoe kan ik zelf beleggen?

MetaTrader 5 download je via je broker. Let er wel op dat niet elke broker MetaTrader 5 ondersteunt, dus doe vooraf goed onderzoek naar welke broker MetaTrader 5 wel ondersteunt en welk aanbod deze broker biedt via het MetaTrader platform.

Libertex, één van onze aanbevelingen ondersteunt MetaTrader 5. 

Om je aan te melden bij een broker moet je een account aanmaken. Dit proces verloopt bij bijna elke broker hetzelfde. Wij hebben Libertex gekozen om stapsgewijs uit te leggen hoe dit proces verloopt.

Stap 1: Kies een online broker

Je moet allereerst een broker zoeken die aansluit aan jouw voorkeuren. Laar je hierover inlichten, hierdoor kun je inschatten of deze broker geschikt is voor jou of niet.

Elke broker biedt verschillende handelsproducten en beurzen aan. Ook de kosten voor hert handelen in bijvoorbeeld CFD’s, ETF’s, grondstoffen verschillende cryptovaluta’s verschillen per broker.

Omdat het beleggen tegenwoordig erg populair is heeft bijna elke broker naast een website ook een mobiele app die je kunt downloaden. Op deze manier heb je al jouw beleggingen altijd binnen handbereik waardoor je niet voor onverwachte veranderingen hoeft te staan.

Heb je interesse in het beleggen via je mobiele telefoon? Lees dan ons artikel over mobiel beleggen.

Door het grote aanbod brokers is het erg moeilijk een geschikte goede broker te vinden. Wij hebben voor jou een 2-tal brokers op een rijtje gezet met daarbij de voor- en nadelen van deze broker.

Libertex

Libertex logo

Libertex is een erg betrouwbare broker die al meer dan 20 jaar bestaat. Als je met MetaTrader 5 wilt handelen, dan is Libertex de perfecte keuze omdat deze in het platform geïntegreerd kan worden.

Libertex wordt gereguleerd door de SySec uit Cyprus, hierdoor is deze broker zeer betrouwbaar.

Je kunt bij Libertex gebruik maken van een gratis demoversie. Je kunt door deze functie risicoloos beleggen in Forex, Crypto of CFD’s en het platform in alle rust verkennen.

metatrader 5 download libertex

Verder heb je naast deze gratis demoversie ook een training afdelen, hier vind je alle informatie die je nodig hebt om te traden. Qua kosten werkt Libertex met een commissie. De broker hanteert behandeling commissies van 0,006% tot 2,21% en daarnaast rekenen ze ook transactiekosten wanneer je een geldopname doet.

Wil je meer weten over Libertex, lees dan onze review over deze broker. Al wel overtuigd, begin dan direct en maak vandaag nog een account aan!

Degiro logo

DEGIRO is in 2013 begonnen als online broker en is sindsdien uitgebreid tot 18 Europese landen. Hierdoor is het een van de grootste brokers van Nederland.

Je kunt bij DEGIRO uit veel verschillende handelsproducten kiezen zoals aandelen, ETF’s en verschillende indexen. Je hebt een ruime keuze uit aandelen van veel internationale beurzen.

Verder staat DEGIRO als een erg betrouwbare broker. Deze broker staat in Nederland onder toezicht van de strenge AFM ‘Autoriteit Financiële Markten’.

Deze broker biedt naast een site ook een mobiele app aan. Wil je meer weten over de beste broker apps, lees dan ons artikel over de top 5 beste beleggingsapps.

Meer weten over deze Nederlandse broker? Je kunt alle informatie vinden in onze review over DEGIRO. Of begin direct en maak een account aan via de groene button.

Stap 2: Maak een account aan

Wanneer je wilt gaan beleggen bij Libertex moet je natuurlijk eerst een account aanmaken. Dit kan via de site van Libertex of via de mobiele app.

Na het aanmaken van je account kun je beginnen met je gratis demo account en kun je het platform gaan ontdekken.

Wanneer je wilt beleggen met echt geld, moet je jouw account eerst verifiëren. Dit wordt een KYC ‘Know Your Customer’ proces genoemd. Dit proces is verplicht bij elke broker.

Je moet dan een vragenlijst invullen waarbij je aangeeft bewust te zijn van de risico’s die beleggen met zich meebrengt. Als laatste moet je een geldig identiteitsbewijs en bankrekening koppelen aan je account.

Stap 3: Geld op account zetten

Na het verifiëren van je account kun je beleggen met echt geld, hiervoor moet je eerst van demo account veranderen naar een echt account.

Bij Libertex heb je verschillende betalingsopties. Je kunt kiezen uit onder andere PayPal of iDeal, in dit geval staat het bedrag direct op je beleggingsrekening.

Op de afbeelding zie je andere betalingsmogelijkheden. Bij deze betalingsmogelijkheden kan het even duren voordat het op je beleggingsrekening staat.

metatrader 5 download betalingsmogelijkheden
Betalingsmogelijkheden bij Libertex

Stap 4: MetaTrader 5 download

MetaTrader 5

Wanneer je hebt gekozen met welke broker je wilt handelen met MetaTrader 5 is het tijd voor de MetaTrader 5 download.

Zodra je de software van MetaTrader hebt gedownload via een broker kun je gelijk inloggen.

Wanneer je dit bij Libertex doet log je in op deze serves en kun je bij het volledige aanbod dat je normaal krijgt bij Libertex.

Stap 5: Doe je eerste investering op MetaTrader 5

Nu je de MetaTrader 5 download binnen hebt en ingelogd bent bij je broker die MetaTrader 5 aanbiedt kun je beginnen met investeren.

Je kunt zelf een grafiek instellen met daarbij alle indicatoren die je interessant vindt. Binnen de grafiek vind je Buy en Sell buttons waarmee je met één klik meteen een investering doet.

grafiek

MetaTrader 5 Download op een Windows computer

Wanneer de MetaTrader download is voltooid, verschijnt het MetaTrader 5 Windows download bestand links onder in je Google Chrome venster. 

Maak je gebruik van een andere browser, dan kun je het MetaTrader 5 download bestand terugvinden in je ‘download’ systeem map.

Klik dubbel op het MetaTrader 5 download bestand om het te openen. Zodra je het bestand geopend hebt wordt het MetaTrader 5 download proces geïnitieerd.

Voordat je het installatie proces kunt vervolgen met je de algemene voorwaarden van de MetaTrader 5 voor de computer trading software doorlezen. Wanneer je op ‘accepteren’ klikt ga je akkoord met deze voorwaarden. 

Hierna gaat het MetaTrader 5 download proces automatisch van start. Volg vervolgens de instructies van de MetaTrader 5 installatie assistent. Er wordt door je computer automatisch een snelkoppeling gemaakt die op je bureaublad terug te vinden is.

Wanneer je het platform wilt openen doe je dat heel simpel door twee keer te klikken op de snelkoppeling

MetaTrader 5 Download Mac

Niet alle brokers bieden de MetaTrader 5 download optie op Mac aan. Deze versies komen minder voor. Doet je broker dit wel, hebben wij hieronder stapsgewijs uitgelegd hoe je MetaTrader 5 download op je Mac.

De eerste stap is om op je Macbook naar de website van MetaTrader 5 te gaan waar je het programma kunt downloaden. Controleer goed of je op de juiste site zit en gebruik de knop om het programma te downloaden. 

Nadat de download voltooid is en het programma binnen is het tijd om deze uit te pakken. Daarvoor klik je het gedownloadde bestand aan (dat zal iets in de trant van Metatrader 5 + Mac + als filetype .DMG) heten in je downloadfolder en kies je voor openen. 

De installatiegids opent dan en vraagt je het icoontje van het programma naar de juiste map te verplaatsen waarna het launchpad geopend wordt.

Krijg je een foutmelding over de autorisatie? Controleer dan of je wel toestemming hebt gegeven om programma’s te downloaden die niet uit de eigen App Store komen. Hierna zou de foutmelding opgelost moeten zijn en kun je de handeling opnieuw uitvoeren.

Het is je gelukt! MetaTrader 5 staat nu op jouw Mac!

Tip: Gebruik Libertex als broker om te handelen in CFD’s. Deze broker ondersteunt het gebruik van Metatrader 5 en is dus onmisbaar voordat je begint met een Metatrader 5 download. Je kan bij Libertex een gratis demo account aanmaken als je alles eerst wil uitproberen.

MetaTrader 5 Download Android

MetaTrader download is erg gemakkelijk op Android. Als allereerst open je Google Play op je Android.

Door MetaTrader 5 in Google Play in te typen in het zoekveld kun je hem gemakkelijk vinden. Klik vervolgens op het MetaTrader 5-pictogram om de software op je Android te installeren.

Open vervolgens de MetaTrader app op je apparaat en klik daarna op accounts beheren. Daarna klik je op het plusteken ‘+’ rechts bovenin de hoek. Daarna vul je het ‘zoek broker’ veld in, hierin vul je jouw gewenste broker in. 

Als allerlaatst typ je jouw inloggegevens en wachtwoord in en dan kun je beginnen met handelen op je Android!

De voor- en nadelen van MetaTrader 5

Voordelen

MT5 is voor alle soorten activa. Met meer technische indicatoren dan de MT4 is het het meest complete MetaTrader platform dat er bestaat.

Handelaren kunnen door compensaties en dekkingen van hun posities hun blootstelling beheren voor meer controle wat betreft risicobeheer.

Het platform is in meer dan 31 verschillende talen beschikbaar en biedt je de mogelijkheid om allerlei analyses te doen zodat jij de beste beslissing kan maken.

Verder is het MetaTrader 5 een van de meest gebruiksvriendelijke platformen en is erg gemakkelijk in gebruik. 

Je hebt via het MT5 trading platform toegang tot geïntegreerde economische kalender, toegang tot meer uitgebreide historische data en je kunt gemakkelijk je ordergeschiedenis inzien.

Nadelen

Het MT5 trading platform heeft weinig nadelen en de nadelen die er zijn hebben minimaal effect op jouw beleggingen. Hieronder zie je enkele van de 

  • De economische kalender is erg klein
  • Voorlopige tick-grafiek
  • Het platform is niet in alle talen perfect vertaald

Tips voordat je begint met MetaTrader 5

Omdat voor beginners het MetaTrader 5 platform ingewikkeld is om meteen te begrijpen hebben we hieronder een aantal tips verzameld die je goed op weg kunnen helpen. Lees deze tips goed door voordat je begint zodat je geen onnodige risico’s neemt en op die manier geld verliest. 

Zorg voor voldoende kennis over beleggen en het platform

Voordat je begint is het belangrijk om genoeg te weten over de wereld van beleggen. Zorg ervoor dat je over de handelsproducten waar jij in wilt gaan investeren genoeg kennis hebt.

Ervaring op doen met het platform kan eenvoudig door gebruik te maken van het Libertex demo account. Deze kun je ook gebruiken op MetaTrader 5 en zo kun je alle functies uitproberen met virtueel geld. 

Nadat je genoeg geoefend hebt weet je als het goed is precies wat een hefboom, stop-loss en take-profit is. Nu kun je deze functies met echt geld goed gaan gebruiken om het risico van jouw investering onder controle te houden. 

Extra toepassingen en downloads

Je kunt zelf kiezen hoeveel functies en extra toepassingen je wilt gebruiken op het MetaTrader 5 platform. Er is een soort winkel waar je ontelbaar veel verschillende applicaties kan downloaden waarmee je bijvoorbeeld beter inzicht kunt krijgen in de ontwikkelingen van bepaalde koersen. 

Het probleem is dat je als beginner niet teveel extra toepassingen moet downloaden. Anders wordt het platform steeds onoverzichtelijker en kun je door het overzicht te verliezen de verkeerde investeringen doen.

Het is wel belangrijk om goed te snappen welke toepassing je downloadt en hoe je deze kunt gebruiken. Je kunt wel honderd indicatoren op een koers loslaten maar als je niet weet wat deze indicatoren inhouden kun je er weinig mee. 

Maak een gratis demo account aan bij Libertex om te oefenen met traden voordat je begint met echt geld. Met een demo-account kun je ook oefenen met de MetaTrader 5 software!

Veelgestelde vragen

Onze aanbeveling Libertex biedt beide MetaTrader platformen aan. Let wel goed op dat er veel brokers zijn die zich beperken tot alleen het MetaTrader 4 platform.

MetaTrader 5 is overal ter wereld gratis te gebruiken en downloaden. De software is gratis te downloaden van de officiële website en daarna te koppelen met de broker die je gebruikt, bijvoorbeeld Libertex

Een MetaTrader 5 account kun je aanmaken via een broker. Kijk vooraf goed welke broker dit platform aanbiedt. In dit artikel kun je precies lezen hoe je het platform download op je computer en Mac.

Wanneer je de basis van beleggen al kent en een eigen handelsstatie wilt creëren is het MetaTrader 4 platform aan te raden. Het MetaTrader 5 platform is iets gecompliceerder, maar ze platformen zijn bijna gelijk aan elkaar en zeer geschikt voor beginners.

Helaas is dat niet mogelijk. Dit is ook de reden dat veel beleggers niet overstappen op het MT5 platform, ze zijn nou eenmaal het MT4 platform gewend en willen niet opnieuw b beginnen.

Ja, je kunt eenvoudig schakelen tussen het echte Libertex account en het Libertex account dat gevuld is met virtueel geld. Het fijne hiervan is dat je als beginner eerst goed het MetaTrader 5 platform uit kan proberen voordat je met je eigen geld investeringen doet op dit voor beginners ingewikkelde platform. 

MetaTrader 5 Download: Conclusie

Het MetaTrader 5 platform is het meest geavanceerde platform dat door MetaQuotes is uitgebracht. Via dit platform kun je handelen in vreemde valuta, futures en CFD’s.

MetaTrader download is dan ook niet erg moeilijk. Helaas biedt niet elke broker MetaTrader download Mac aan, kijk dan ook goed of een broker dit aanbiedt wanneer je via Mac handelt.

Het MT5 trading platform wordt niet door elke broker aangeboden, maar onze aanbeveling Libertex biedt het MT4 en MT5 platform aan.

Handelen in MetaTrader 5 met Libertex?
In tegenstelling tot veel andere brokers kun je bij Libertex wel handelen in MetaTrader 5. Maak gauw een account aan en begin direct!
TIP
Scroll naar boven