Stock Trading | Alles over Stock Trades

Dominos, Netflix en Sony. Dit zijn drie bedrijven waarvan de koers enorm is gestegen als gevolg van de corona crisis. De Stock Trading markt is anders dan crypto en vergt vooral veel onderzoekswerk, maar als je dit goed kan, zul je de inhoud van je portefeuille goed zien stijgen!

Stock Trading - stappenplan

Ben je er klaar voor? Open meteen met het demo-account bij eToro en start met beleggen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

This content does not apply to US users.

Je hebt vast wel eens van Stock Trading gehoord. Het lijkt veel op beleggen in aandelen alleen zit er toch een klein verschil in.

Stock Trading is iets meer risico vol, maar zal in korte tijd hoogstwaarschijnlijk ook meer op kunnen leveren. Wij nemen je in dit artikel mee wat Stock Trading nu precies inhoudt en wat de risico’s van het vak zijn.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is Stock Trading?

Stock Trading, ook wel de aandelenhandel, is de handel waarin de aandelen van beurgenoteerde bedrijven worden gekocht en verkocht.

Dit gebeurd op grote beurzen of via over-the-counter (OTC) beurzen. Via de OTC beurs worden aandelen verhandeld van bedrijven die net iets te klein zijn om aanwezig te mogen zijn op de grote beurs. 

stock trading etoro

Stel dat je 10 stocks wilt verkopen, dan zal een verkoper die 10 stocks kwijt wilt, deze aan jou verkopen. Op het moment dat meer mensen stocks willen kopen dan verkopen, zal de koers stijgen. 

Op dit moment hebben meer handelaars interesse en vertrouwen in een bedrijf en willen daar ook een aandeel van. Maar dit kan natuurlijk ook een andere kant op gaan.

Wanneer er sprake is van een financiële crisis, er een schande van het bedrijf naar buiten komt, betalingsproblemen aanwezig zijn of macro-economische problemen ontstaan, kan een koers ook dalen. 

Even terugkomend op Dominos, Netflix en Sony. Ondanks de crisis zijn deze bedrijven erg gegroeid omdat daar momenteel veel meer vraag naar is. Mensen zitten thuis en bestellen meer, kijken meer Netflix en gebruiken meer elektronica.

Met het beleggen in aandelen moet je dus letten op verschillende externe factoren, maar ook hoe het bedrijf zelf presteert, en hoe waterdicht zijn toekomstplannen zijn. 

Voor dat we verder gaan, is het belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen beleggen in aandelen en Stock Trading. Het verschil zit hem hier vooral in de tijd waarbinnen je het aandeel koopt en verkoopt.

Benieuwd naar welke aandelen goed presteren? Lees dan ons artikel over welke aandelen gaan stijgen. Meteen beginnen met traden? Begin dan snel bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe kan ik zelf beleggen?

Heb jij een bedrijf op het oog waarvan jij denkt dat daar veel potentie in zit, en wil jij hier een aandeel in? Wij helpen jou met hoe je kunt starten met zelf beleggen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies een online broker

Er zijn veel verschillende online brokers op de markt die jou kunnen leiden naar de grote beurs. Omdat er zoveel brokers zijn, kan het nog eens lastig zijn om te bepalen welke perfect bij jou past. 

Hieronder stellen onze twee favoriete brokers aan jou voor, die volgens ons erg prettig zijn wanneer je wilt starten met beleggen. 

eToro

eToro is een van de bekendste brokers wereldwijd en is erg in trek bij de beginnende beleggers. Dit omdat het erg gebruiksvriendelijk is en over veel tools beschikt.

Zo heeft eToro de CopyTrading tool binnen bereik waarmee je kunt kijken naar strategieen van andere handelaars.

Dit is erg handig wanneer je niet weet waar je moet beginnen. Je kunt in principe de strategie van een andere succesvolle handelaar kopiëren, en vanuit daar je eigen gang gaan.

Zo sta je even in de schoenen van een andere succesvolle handelaar en krijg je te weten hoe het vak een beetje in elkaar steekt.

etoro copytrading stock trading
Het Copytrading Network van eToro

Daarnaast biedt eToro nog vele andere voordelen. Zo kun je hier niet alleen beleggen in aandelen, maar stelt eToro nog veel meer andere handelsproducten vrij waarin je kunt beleggen zoals ETF’s, valuta, grondstoffen en CFD.

Zou je wat meer kennis willen hebben over deze andere handelsproducten? Lees dan vooral ook onze artikelen over ETF’s en CFD! 

Start meteen!

Maar wij zijn hier natuurlijk voor de aandelen. In dat geval is het zeker fijn om te weten dat jij over zowel aandelen als ETF’s 0% commissie hoeft te betalen. Geen transactiekosten bij de aan- en verkoop van deze producten op de stock market dus!

Zo meteen komen we terug op hoe je een account aanmaakt, maar als je dit doet kom je meteen uit bij een demo-account. Ja zeker, eToro biedt een demo-account aan waarop jij met fictief geld kunt oefenen met beleggen.

Dit betekent dat je zonder risico’s even kunt testen wat jij allemaal in huis hebt en of dit wel echt iets is voor jou. Denk je eigenlijk meteen al dat je kunt starten met beleggen? Dan even het volgende:

eToro zorgt ervoor dat je minimale storting maar €170 bedraagt waardoor de drempel erg laag ligt om in te stappen. Er zijn veel brokers die een hogere minimaal stort bedrag hanteren, dus in dat geval is eToro een goede keuze. 

Daarnaast kun je er verzekerd van zijn dat alles binnen eToro veilig en vertrouwd gebeurd omdat het wordt gecontroleerd door de onafhankelijke partij CySEC en FCA (Financial Conduct Authority).

Geen wonder dat het inmiddels een van de grootste online brokers is met miljoenen wereldwijd geregistreerde gebruikers. Het is inmiddels een erg groot sociaal handelsnetwerk geworden.

Begin meteen met beleggen in aandelen bij eToro! Heb je toch nog je twijfels? Onze experts delen graag hun eToro Review en Ervaringen met jou!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

DEGIRO

Een andere broker die erg geschikt is voor aandelen is DEGIRO. Het is een Nederlands bedrijf, opgericht in 2013 en is inmiddels actief in 18 Europese landen.

DEGIRO staat ook bekend als één van de meest betrouwbare broker en staat onder toezicht van de DNB (de Nederlandse Bank) en de AFM (Autoriteit Financiële Markt)

Het is wel een iets kleiner platform dan eToro en is ook iets simpeler en minimaler qua inrichting binnen het platform. Het is een beetje beperkt qua analysemogelijkheden en in dat geval is het van belang dat je toch iets meer onderzoek moet doen voordat je een handelsproduct koopt.

Ben je echt op zoek naar aandelen, dan is DEGIRO wel een goede keuze aangezien ze beschikken over 50 internationale beurzen in 30 landen over de wereld.

Daarnaast is DEGIRO ook erg gebruiksvriendelijk en is Stock Trading zo’n 84% goedkoper dan bij de concurrenten. Dit komt door de lage handels, en transactie kosten. 

Start meteen bij het Nederlandse DEGIRO! Wil je toch nog wat meer lezen over DEGIRO? Kijk dan de DEGIRO Review en Ervaringen vanuit onze experts.

Stap 2: Maak een account aan

De tweede stap voordat we kunnen beginnen met beleggen, is het aanmaken van een account. Aangezien dit voor zowel eToro als DEGIRO ongeveer hetzelfde gaat, nemen we eToro even als voorbeeld.

Als je op de groene button hiernaast klikt kom je uit op de eToro website. Links staat er weer een groene knop met ‘Meld je hier aan’. Vervolgens vul je je gebruikersnaam, e-mail en wachtwoord in. 

Met dit account heb je toegang tot de verschillende markten waaronder de aandelenmarkt, CFD en Forex markten. 

De meeste brokers vragen je voor de bevestiging nog een registratieformulier in te vullen en lopen de risico’s nog samen door zodat je nogmaals van alle risico’s bewust wordt gemaakt.

Je account is pas echt aangemaakt wanneer je deze verifieert via je mail adres, dus bevestig hem daar gauw even.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Geld op account zetten

Sommige brokers maken gebruik van een demo account, waaronder eToro. In dat geval speel je met gratis geld en hoef je dus nog niks op je account te zetten.

Wanneer je met echt geld wilt beginnen, moet je deze natuurlijk eerst storten op je account. eToro biedt verschillende mogelijkheden om je geld te storten.

Zo is het mogelijk om via iDEAL, bankoverschrijving, PayPal en nog veel meer, geld over te maken. 

Als eerst voer je het stortingsbedrag in, dan de betaalmethode, klik op ‘indienen’ en de betaalgegevens. 

etoro stock trading account financieren
Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een geschikt product

aandelen stock trading etoro
Filter eenvoudig op stocks die jij interessant vindt

Dan is het zover! We gaan de aandelen uitkiezen. Een veel voorkomende vraag is: “In welke aandelen kan ik nu het beste beleggen?” of dergelijke vraagstukken.

Helaas kan ik daar geen antwoord op geven, maar verder in het artikel bespreken we zeker waar jij op kunt letten om de meest winstgevende aandelen uit te zoeken!

En dit kan nog eens best lastig zijn. Daarom is de CopyTrading tool van eToro in dit geval een super fijne oplossing! Hier kun je, nogmaals, de strategieën van andere succesvolle handelaren bekijken en kopiëren.

De aandelen kun je bij eToro vinden door ‘Handelsmarkten’ te selecteren aan de linkerkant van het scherm. Hier kun je de verschillende aandelen en portfolio’s van handelaren bekijken.

Stap 5: Doe je eerste investering

Zodra je een aandeel hebt gekozen kun je beginnen met stock trading door je eerste investering in dit aandeel te doen. In het voorbeeld hiernaast zie je hoe je een aandeel Tesla koopt.

Je kiest zelf hoeveel je wilt gaan investeren in dit aandeel, dit kan zoals je ziet lager zijn dan de prijs van het aandeel. Daarnaast kies je of je gebruikt wilt maken van een hefboomeffect, stop-loss of take-profit. 

stock trading tesla etoro

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is de Stock Market?

De Stock Market is in principe het geheel van alle beurzen en markten waar je aandelen kunt kopen of verkopen.

De belangrijkste en bekendste beurzen zijn de New York Stock Exchange (NYSE), Nasdaq (VS), Euronext (Europa) en Japan Exchange Group (Japan).

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat hier aandelen op worden verhandeld, maar daarnaast verhandeld deze markt ook andere derivaten op basis van grondstoffen, aandelen, obligaties en valuta’s.

wall street nasdaq stock trading

Deze stock market wordt vooral gebruikt door kopers en verkopers die prijzen onderhandelen en transacties uitvoeren zodat ze winst kunnen maken op de bewegingen in de aandelenkoers.

Een bedrijf noteert hun aandelen op de stock market welke weer opgekocht kunnen worden door investeerders. Onderling kunnen de beleggers deze weer kopen en verkopen. Hoe meer vraag, hoe hoger de prijs zal zijn.

Verschil aandelen & Stock Trading

Veel beleggers denken dat Stock Trading en het beleggen in aandelen hetzelfde is. Toch kent het een verschil. In principe komen ze natuurlijk beide op hetzelfde neer, namelijk het handelen in aandelen. De manier waarop is echter anders.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de aandelen markt erg volatiel is. Dat houdt in dat het veel koersbewegingen kent, er een groot risico aan hangt, maar vooral erg interessant is voor de daytraders onder ons. Daytraders zijn korte termijn stock trade handelaren die dus vooral in hoog volume handelen.

Stock Trading gaat vooral in op aandelen verhandelen op de korte termijn. Op het moment wanneer de trader de koers zal zien stijgen, dan koop je hem laag in om het later op een hoog punt weer te verkopen. 

aandeel tesla stock trade

Omdat de stock trade markt dus erg volatiel is, kan dit veel opleveren voor stock trade handelaren, aangezien zij ook als het ware day traders zijn. Laag inkopen en hoog verkopen, kan op een dag best een hoge winst leveren.

Beleggen in aandelen is juist meer gericht op de lange termijn. Hier koop je aandelen in tegen een lage prijs, en laat je een langere periode staan. Het voordeel hiervan is dat je ook nog eens uitgekeerd dividend kunt behalen vanuit het bedrijf.

We gaan in dit artikel echter in op Stock Trading wat meer verwijst naar het handelen op korte termijn. Het gaat vooral over kort in- en verkopen van de aandelen en vooral winst te behalen op volatiele aandelen.

Enthousiast geworden over stock trading? Maak een account aan bij eToro om direct te beginnen met handelen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stock Trading strategie

Er zijn verschillende Stock Trading strategieën die ervoor zorgen dat je je risico laag kunt houden tijdens het stocks traden. 

De aandelen koers zal namelijk onverwacht kunnen stijgen en dalen waardoor het lastig is om te weten of je nu op het juiste moment koopt of verkoopt.

stock trading tesla etoro grafiek
Het aandeel Tesla in eToro

Als je vertrouwen hebt in een bepaald bedrijf, en zijn toekomstplannen ook realistisch en veelbelovend zijn, dan is het verstandig om op lange termijn te handelen en samen met het bedrijf door de ups en downs te gaan.

Maar de strategie die je gebruikt van stock trading is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het persoonsgebonden, is het afhankelijk van het handels schema, het profiel van de trader en wat voor winsten je met stock trade wil behalen.

Omdat Stock Trading vooral gericht is op korte termijn traden, is het wel van belang dat je inmiddels kennis en trading skills hebt opgebouwd om alles goed te kunnen begrijpen en toe te passen.

eToro biedt een demofunctie aan waarmee je risicoloos kunt oefenen met alle tools die verkrijgbaar zijn binnen eToro. Zo kun je meteen kijken wat voor jou meer interessant is: beleggen in aandelen of stock trading.

Gebruik vooral ook de CopyTrading tool, hiermee kun je de strategieën dus bekijken van andere succesvolle handelaars en wellicht kopiëren. Buiten dat is het natuurlijk wel heel erg belangrijk om te weten waarom je bepaalde keuzes maakt, omdat Stock Trading echt geen gok werk is.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stock Trading analyses

Om een gedegen analyse te maken voor Stock trading, moet je beschikken over de juiste software. MetaQuotes is een software dat erg ver ontwikkeld is op het gebied van stock trading en biedt daarbij een groot aantal tools aan.

MetaQuotes is de software van MetaTrader 4 en 5 en is te vinden via veel verschillende online brokers. Naast stock trading, kun je deze analyse tool ook gebruiken voor andere effecten als CFD en forex.

Het MetaTrader 5 platform
Beleggers die op lange termijn beleggen kijken vooral naar de toekomstplannen, en de groei van bedrijven op lange termijn, terwijl de stock trade handelaren juist meer beslissingen maken op basis van de handelssignalen van de indicatoren.
 

De MT4 en MT5 software beschikken over slimme indicatoren die technische analyses, vooral op de korte termijn, mogelijk maken. Zo kijkt MetaTrader bijvoorbeeld naar historische schommelingen, activiteiten en het volume van een aandeel.

Bij stock trading worden vooral de prijstrends, volume en momentum-indicatoren, support en resistance niveaus, het koers patroon en gemiddelde bewegingen bekeken om het patroon van een aandeel te kunnen voorspellen.

Enthousiast geworden over de aandelenmarkt en kun je niet wachten om te beginnen met stock trading? Wacht dan niet langer en maak meteen en gratis demo account aan bij eToro zodat je direct kunt oefenen met stock trading!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Veelgestelde vragen

Stock trading is de Engelse term voor aandelen handelen. Bij stock trading koop je aandelen waarvan jij denkt dat de koers van deze aandelen gaat stijgen op bepaalde termijn. Daarnaast zullen de meeste stock traders actief bezig zijn met de aandelenhandel en aandelen ook weer snel verkopen als de koers dreigt te gaan dalen. 

Particuliere beleggers kunnen tegenwoordig terecht bij één van de vele online brokers. Een online broker geeft jouw toegang tot verschillende beurzen zodat jij via de broker de aandelen kan kopen en verkopen. De beste online broker voor beginnende beleggers is op dit moment eToro.

Stock trading is nog altijd een vak apart en niet zomaar iedereen kan met stock trading beginnen. Je moet een basiskennis hebben over bedrijven en hoe aandelen werken en welke zaken de koersen beïnvloeden.

Wel kunnen beginners steeds makkelijker beginnen met stock trading en kun je ook zonder veel kennis van beurzen een aantal prima investeringen doen, zolang je maar niet teveel risico’s neemt in je investeringen. 

Er zijn meerdere manieren waarop kosten worden door berekend aan de klant door online brokers. Het kan zijn dat je een vast percentage of een vast bedrag betaald bij een bepaalde investering. Het is ook mogelijk dat een broker geld verdiend aan het verschil tussen de koop- en verkoopprijs. Dit heet een spread, dit verschil komt ten goede aan de broker. 

Als beginnende belegger is het belangrijk om goed te weten welke risico’s je neemt met bepaalde investeringen. Probeer een aantal stabiele stocks uit te kiezen als basis voor je portfolio. Lees ook ons artikel over beginnen met aandelen kopen om nog meer inspiratie op te doen. 

Stock Trading: Conclusie

Steeds meer particuliere beleggers kiezen ervoor om zelf aan de slag te gaan met stock trading. Het is namelijk steeds makkelijker voor iedereen om ook al met lage bedragen zelf te beginnen met beleggen. 

Je kunt kiezen uit één van de vele mogelijkheden die er geboden worden om bij een online broker te beginnen. Bij een online broker als eToro kun je meteen beginnen met investeren of eerst gebruik maken van een demo account om zo als beginner nog meer te leren over stock trading. 

Meer weten over stock trading of ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan eens ons artikel met daarin de beste aandelen.

Zelf beginnen met stock trading?
Maak nu een account aan bij eToro en investeer vandaag nog in je eerste aandelen!
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven