Top 8 Trading Tips | Goed voorbereid beginnen met traden!

Als beginnend belegger moet je veel leren over het vak. Je moet niet alleen beslissen waarin je wilt handelen, maar ook moet je weten waar, je moet over de juiste apparatuur en software beschikken en je moet bepalen hoeveel risico je kunt lopen. In dit artikel geven wij een aantal ‘daily trading tips’ en trading tips voor forex.

Aan de slag met de Top 8 Trading Tips

Klaar om de trading tips te implementeren? Via het handelsplatform van Capital.com kun je beleggen in een tal van handelsproducten.

Wat zijn Trading Tips?

Wanneer je wilt beginnen met traden is het belangrijk om je te verdiepen in het risicomanagement. Dit voorkomt dat je grote verliezen lijdt en brengt je verder in het handelen. Niet alleen de verdieping in risicomanagement is belangrijk, maar ook de keuze voor de juiste broker.

Zo zijn er nog veel meer dingen waar je op moet letten tijdens het beleggen/traden. In dit artikel geven wij trading tips om voor jou het beleggen makkelijker te maken en om je te helpen met risico’s om te gaan en ze te beperken. 

Hoe kan ik beginnen met Trading Tips?

Zelf beleggen doe je via een broker. Verdiep je in de materie en op basis van jouw analyses en voorspellingen koop je online aandelen/obligaties.

Er zijn twee manieren om geld te verdienen met aandelen. Je kunt geld verdienen met koerswinst en met dividend.

Je kan geld verdienen met aandelen door ze met winst te verkopen. Je koopt een aandeel tegen een relatief lage prijs en verkoopt het weer tegen een hogere prijs.

Een aantal bedrijven kiezen er ook voor om een deel van hun winst te delen met de aandeelhouders. Dit is winst die uitgekeerd wordt in de vorm van dividend.

Om te kunnen handelen in aandelen of andere handelsproducten moet je een account hebben bij een broker. Hieronder hebben wij een twee-tal goede brokers op een rijtje gezet met de voor- en nadelen.

Stap 1: Kies een online broker

Een online broker is een soort tussenpersoon tussen jou als belegger en de beurs. Via een online broker is het erg gemakkelijk om te beleggen en het overzicht te behouden.

Elke broker rekent andere  kosten. Het is belangrijk dat je vooraf goed kijkt wat deze kosten precies zijn.

Ook is het belangrijk dat je een broker hebt die door minstens één toezichthouder wordt gereguleerd. Je kunt hierbij denken aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland.

Door de populariteit van het beleggen zijn er tegenwoordig veel online brokers. De meeste brokers bieden ook een app beschikbaar naast hun site. Hierdoor heb je al jouw beleggingen binnen handbereik. Lees hierover ons artikel over de beste aandelenapps voor mobiel beleggen.

Mede doordat het beleggen tegenwoordig erg populair is geworden, is het zoeken naar een goede broker tussen al het aanbod lastig. Wij hebben daarom een kort overzicht gemaakt van de brokers die wij aanraden met hierbij de voor- en nadelen.

Capital.com

Capital.com is de perfecte broker voor de beginnende belegger. Dit komt door de makkelijke interface, het lage instapniveau en de goede mobiele app die zij aanbieden

Wat Capital.com bijzonder maakt is de CopyTrading functie die zij aanbieden.  Je kunt met deze functie de portfolio’s van succesvolle investeerders inzien en zelfs volledig kopiëren.

Zo kun je gemakkelijk een gebalanceerd portfolio opbouwen en beleg je mee met ervaren handelaren.

Zoals eerder benoemd hanteert elke broker andere kosten. Zo betaal je bij Capital.com geen commissiekosten over het beleggen in aandelen en ETF’s. Dit maakt Capital.com een voordelige broker voor aandelenhandel.

trading tips copytrading
Het Copytrading Network van Capital.com

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Enthousiast geworden over deze broker? Maak dan gauw een account aan bij Capital.com en begin direct!

DEGIRO

In 2013 is DEGIRO begonnen als online broker en heeft zich inmiddels uitgebreid tot 18 Europese landen. Dit maakt DEGIRO de grootste broker uit Nederland.

Ook bij DEGIRO heb je ruime keuze uit verschillende handelsproducten, zoals aandelen, ETF’s en verschillende indexen. Verder heb je een ruime keus uit aandelen van veel verschillende internationale beurzen.

DEGIRO is een erg betrouwbare broker. Het platform staat onder toezicht van de strenge AFM en de broker houdt zich uitstekend aan de strenge AFM-regels.

DEGIRO biedt naast een site ook een mobiele app aan. Wil je meer weten over de beste broker apps, lees dan ons artikel over de top 5 beste beleggings apps van 2021/2022. Meer weten over DEGIRO? lees dan ons review artikel van DEGIRO.

Ook handelen via deze broker? Druk dan op de groene button en begin direct met een gratis DEGIRO beleggingsaccount.

Stap 2: Maak een account aan

Nadat je een broker hebt gekozen, moet je een account aanmaken bij het platform. Bij bijna elke broker verloopt dit proces hetzelfde. Wij hebben Capital.com genomen als voorbeeld om dit stapsgewijs uit te leggen.

Je kunt bij Capital.com een account aanmaken met je e-mail, Apple, Facebook of Google+ account. 

Na het aanmaken van je account heb je direct toegang tot de gratis demoaccount waarmee je kunt oefenen.

Wil je beleggen met echt geld? Dan moet je eerst een geldig identiteitsbewijs en bankrekeningnummer koppelen, en daarna nog een korte Know Your Customer (KYC) vragenlijst invullen.

Stap 3: Geld op account zetten

Wanneer je wil beleggen met echt geld moet je eerst geld op je rekening bij Capital.com hebben staan. Dit kun je gemakkelijk via de Geld storten knop links onderin je dashboard doen.

Door op de blauwe “Geld Storten” knop te drukken, kom je bij het betaalvenster van Capital.com. Bij Capital.com heb je keuze uit veel verschillende betalingsmogelijkheden. Je kunt onder andere kiezen uit bankoverschrijving, iDEAL, PayPal of creditcard.

De tijd voordat je geld op je account staat is afhankelijk van de betaalmethode die je kiest. Bij iDEAL zal het bedrag er bijvoorbeeld al zeer snel op staan.

betalingsmogelijkheden etoro
Betaalvenster bij Capital.com

Stap 4: Lees de Trading Tips

trading tips etoro zoeken
Midden bovenin kun je een handelsproduct zoeken.

Lees de trading tips in ons artikel en lees je goed in voordat je begint met beleggen! Door goed te luisteren naar onze trading tips ben je ultiem voorbereid op het Wilde Westen van de online beleggingswereld.

Bij Capital.com kun je veel van onze trading tips toepassen. Ga op zoek naar een handelsproduct en je kunt meteen aan de slag!

Stap 5: Investeer met de Trading Tips

In de afbeelding zie je een voorbeeld waar je kunt beginnen met handelen op de website van Capital.com. Het platform is naar onze ervaring erg makkelijk in gebruik.

In de Capital.com webtrader kun je boven in de zoekbalk zoeken op verschillende aandelen. Wanneer je deze aanklikt die je de huidige koers en aanvullende informatie van jouw gekozen aandeel. Je kunt verder ook berichten van het aandeel van verschillende beleggers inlezen.

Trading tips kopen etoro

Je kunt vervolgens invullen hoeveel aandelen, ETF’s of crypto’s je wilt aanschaffen. Wanneer je vervolgens geen hefboom instelt, koop je de activa. Doe je dit wel, koop je niet langer de activa maar handel je in CFD’s.

Daarna kun je jouw gekochte aandelen, grondstoffen of ETF’s in je portefeuille terugvinden.

Overtuigd en wil je beginnen met beleggen via Capital.com? Maak vandaag nog een gratis account aan!

Top 8 Trading Tips

Trading Tips 1: Maak een plan

Zonder enige ervaring, training of plan komen er dagelijks erg veel nieuwe beleggers kijken in de financiële markt. Zonder trading plan kom je nergens, je moet een plan hebben uitgeschreven om je doel te bereiken.

Voordat je een trade aangaat moet je al hebben nagedacht over wanneer je de trade weer sluit. In een trading plan staat duidelijk omschreven condities voor het openen en sluiten van een trade. 

trading tip plan

Een ervaren trader denkt aan het uitvoeren van zijn plan in plaats van het geld, want het geld komt vanzelf wanneer je jouw plan goed uitvoert. Dit is een van de belangrijkste trade tips die gegeven kan worden.

Trading Tips 2: Gebruik stops

Gebruik stops, dit heb je vast vaker gehoord wanneer je trade tips opzoekt. Het is dan ook noodzakelijk om je trading kapitaal te beschermen. Het is aan te raden stops te gebruiken om je kapitaal tegen grote verliezen te beschermen.

Trading Tips 3: Denk aan in Risk en Reward

Je moet het risico afwegen tegen de potentiële opbrengst. Je moet bij aanvang van een trade nooit meer riskeren dan de trade in potentie kan opbrengen. Op iedere euro die je riskeert moet je minimaal één euro winst kun halen.

Trading Tips 4: Denk aan Short gaan

Een groot deel van de beginnende beleggers trade vaak op langer termijn (speculeren op koersstijging) en niet op korte termijn (speculeren op koersdaling). 

Een koers kan twee kanten opgaan: omhoog of omlaag. Wanneer je je focus legt op één richting, laat je dus veel kansen liggen. 

short gaan trading tip

Trading Tips 5: Zorg voor een divers portfolio

De meeste beleggers zorgen ervoor dat ze veel verschillende producten opnemen in hun portfolio. Zeker voor beleggers op lange termijn zorgt dit voor een lager risico dat je geld verliest.

Bij een divers portfolio zorg je er namelijk voor dat je eigenlijk altijd wel producten in je portfolio hebt die niet hard zullen dalen en op lange termijn in bijna alle gevallen zullen gaan stijgen. 

Ook voor traders is het interessant om te blijven diversificeren en te kijken naar andere producten. 

Trading Tips 6: Ontwikkel je Trader-Brein

Het is erg bijzonder hoe emoties te overhand kunnen nemen op je trading. Natuurlijk kan niemand emoties volledig uitschakelen, maar je kunt wel leren hoe je deze onder controle krijgt. Dit heet het ontwikkelen van een Trader-Brein.

Trading Tips 7: Beschouw trading als een Business

Trading is een business, maar het deelnemen aan deze business is erg gemakkelijk. Je kunt binnen een paar minuten een beleggingsrekening openen via het internet.

Iedereen kan trader worden, dit is ook de reden dat maar een klein percentage van de traders succesvol zijn. Beschouw traden dus als een business. Je moet er veel tijd in stoppen en dit doen veel traders niet, ze zijn vaal te lui en zo word je geen succesvolle trader.

Trading Tips 8: Blijf leren

Je bent nooit uitgeleerd, probeer dus je kennis te vergroten door het volgen van bijvoorbeeld cursussen, webinars en het lezen van boeken over trading.

Met deze trading tips kun je ver komen, maar het is belangrijk je wel aan deze trade tips te houden.

trading tip leren

Capital.com is perfect voor beginners. Maak een gratis account aan en probeer het handelsplatform vandaag nog!

Daily Trading Tips

Er zijn ontzettend veel ‘gouden tips’ wat betreft Daily Trading tips, maar wanneer je naar succesvolle traders kijkt volgen ze bijna allemaal hetzelfde advies op.

Hieronder hebben wij 5 gouden Daily Trading tips voor je op een rijtje gezet om day-traders een handje te helpen.

Beperk het aantal markten waarop je handelt

Het constant kijken naar grafieken vergt veel van je hersenen. Om deze reden is het aan te bevelen om als day trader niet al te veel markten of aandelen tegelijkertijd te volgen.

Het is aan te raden één of twee, hoogstens drie markten in te gaten te houden. Veel succesvolle traders hebben maar één markt die zij in de gaten houden.

Handel alleen met de actuele trend

Handel altijd met de actuele trend, makkelijker gezegd dan gedaan. Je zal op lange duur altijd meer verdienen als je de intrad-trend volgt. Je kunt altijd één of twee goede trader doen op kleine correcties binnen de actuele trend. Wanneer de trend draait ga je mee met de nieuwe trend en probeer je binnen dit nieuwe kader risico-arme trades te vinden.

Wacht op pullback

Markten bewegen in golven. Je kunt een trendlijn trekken en de hogere loss met elkaar verbinden. Telkens als de markt terugkomt naar de trendlijn kun je een koop- of verkooporder plaatsen met een nauwe stop.

Neem winst

Neem winst, dit lijkt normaliter erg vanzelfsprekend maar dat is het niet. Er zijn veel traders die het simpelweg gewoon vergeten om winst te nemen. 

Dit komt omdat ze te gierig zijn en meer uit de markt willen halen dan hun aanreikt. Als daytrader moet je niet op meer hopen. Je werk bestaat uit kopen, verkopen, winst nemen en verliezen beperken.

Dit is één van de belangrijke trading tips for forex, meer over forex trading lezen en daarbij meer trading tips for forex? Lees dan ons artikel over forex trading

Geen trend, geen trade

Is er geen duidelijke trend dan is het heel moeilijk om geld te verdienen. Geduld is dus één van de belangrijkste kwaliteiten die een daytrader moet hebben om succesvol te worden. 

Dit is wellicht één van de belangrijkste vaardigheden waarover je moet beschikken. Niet traden is vaak nog belangrijker dan wel traden.

Gebruik de trading tips om verstandig te beleggen op Capital.com!

De voor- en nadelen van traden

Traden heeft veel voordelen maar ook een aantal nadelen. Hieronder hebben wij de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

Nadelen

Het is belangrijk dat je alleen geld investeert wat je kunt missen. Je moet voor jezelf ook nagaan wat je bereid bent om op het spel te zetten en wat je eventueel zou kunnen verliezen, zonder dat je eronder lijdt.

Wanneer je gaat beginnen met traden kun je dit proces versnellen door het traden van iemand te leren die zelf succesvol is in het traden. Heb je een familielid of vriend die ervaren is in het beleggen, is het zeker de moeite waard om diegene om informatie te vragen.

Een belangrijk iets is een goede broker. Het gaat tenslotte om de partij waar jij je geld parkeert. Laat je hierover goed inlichten.

Je moet verder ook realistisch nadenken. Je met begrijpen dat je alleen succesvol wordt door keihard werken in je beginfase. Traden kost erg veel inspanning, vooral op het begin.

Als laatste is het belangrijk dat je niet zonder kennis begint, oefen altijd eerst. Je kunt niet beginnen met beleggen zonder enige kennis. Oefen daarom vooraf eerst op een demo-account, zodra je genoeg vertrouwen hebt kun je overstappen op echt geld.

Trading Tips: Veelgestelde vragen

Het doel van online traden is het speculeren of voorspellen of een activa zal gaan stijgen of dalen in waarde. Het kan bijvoorbeeld een aandeel van een bedrijf zijn, een wisselkoers, grondstof of een cryptocurrency.

Er zijn heel veel verschillende activa waarin je kunt beleggen, dit kan gemakkelijk via je mobiele telefoon of computer. De activa die het meest voorkomen zijn aandelen, grondstoffen zoals goud en olie, valuta’s zoals de wisselkoers tussen dollar en de euro en cryptocurrency’s zoals Bitcoin.

Ervaring opdoen doe je simpelweg via een demo-account. Je kunt hierbij risicoloos handelen en het beleggen onder de knie krijgen.

verder is het van belang dat je online webinars gaat volgen. Hier leer je trading strategieën, platform functionaliteiten en krijg je een live trading met een professionele trader. 

Het is al een aantal keer voorgekomen in dit artikel: een daytrader. Day Trading betekent ook wel binnen een dag. Aandelen worden bijvoorbeeld verhandeld tijdens de openingstijden van de beurs.

Daytraders proberen te profiteren van deze schommelingen door één of meerdere posities in te nemen tijdens deze sessie. Als daytrader sluit je jouw posities voor het einde van de sessie.

De trading tips voor day trading zijn vergelijkbaar met de gewone trading tips. De basisprincipes die in dit artikel genoemd zijn kun je aanhouden en ook voor day trading gebruiken. Bij trading tips for forex geldt hetzelfde, ook hier kun je je het best aan de eerder genoemde trading tips houden. 

Trading Tips: Conclusie

Door middel van deze trading tips, ook wel trade tips, moet jij wel uit te voeten komen met het traden. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er een aantal trading tips die je als beginnende belegger kunt volgen om succesvol te worden.

Er zijn veel trading tips, maar zelfdiscipline is toch wel het allerbelangrijkst. Natuurlijk moet je een goede strategie hebben, maar als je niet weet hoe je jouw geld moet beschermen of je eigen regels niet volgt, zal het uiteindelijk fout gaan.

Het is dus erg belangrijk dat je deze trading tips kent en goed doorleest. Alleen op deze manier kun je een succesvolle trader worden, let er bijvoorbeeld op dat je bij het handelen in valuta goed de trading tips for forex meeneemt en hier aan denkt. 

Lees de trading tips goed door en succes met traden! Je kunt bij Capital.com in allerlei handelsproducten handelen, zo heb je ruime keuze uit activa.

Trader worden?
Denk jij, na het lezen van dit trading tips artikel dat het traden wel is weggelegd voor jou? Twijfel dan niet en begin direct met traden bij Capital.com!
TIP
Scroll naar boven