10 Jobs Zonder Diploma: Veel Geld Verdienen (in Korte Tijd)


Veel geld verdienen zonder diploma kan op diverse manieren. Wil je dit binnen korte tijd regelen, dan betreft het meestal een bijbaan. Een bijbaan is prima tijdelijk uit te voeren wanneer je extra tijd hebt.

Je kunt van je bijbaan zonder diploma natuurlijk ook een fulltime baan maken en zo een regelmatig inkomen genereren. Daarnaast is geld verdienen met internet ook zeer populair aan het worden.

Vraag jij jezelf ook wel eens af ‘hoe kom ik aan geld zonder te lenen?’ We geven je in dit artikel een overzicht van inspiratiebronnen en tips. Sommige verdiensten zijn in korte tijd te realiseren, anderen hebben meer tijd nodig en geduld.

Daarnaast spelen jouw persoonlijke interesses een belangrijke rol. Ook al is het tijdelijk, het zou ideaal zijn als je je werk ook leuk vindt. Wat wordt verstaan met ‘veel geld’ bepaal je natuurlijk zelf.

In korte tijd goed geld verdienen: 5 banen op een rij

Allereerst bespreken we de (bij)banen die jou in Nederland op korte termijn geld kunnen opleveren. Iedere baan levert meer of minder op dan de andere. Dit heeft te maken met de gevraagde inzet, kennis en eventuele bijkomende risico’s. Deze eerste lijst kun je vooral beschouwen als bijbanen, maar kunnen ook fulltime uitgevoerd worden.

Wil je veel geld verdienen zonder diploma op zak, dan is een bijbaan pas interessant als je er heel veel uren in steekt. Twee maanden fulltime werken in een bijbaan kan aardig wat geld opleveren. Wil je jezelf snel van A naar B kunnen verplaatsen om zo meer rendement te halen, dan kan een tijdelijk huurkoop auto interessant voor je zij.

Hieronder hebben we 5 interessante banen voor je op een rij gezet waarmee je in korte tijd veel geld kunt verdienen. De salarissen zijn gebaseerd op een maand lang fulltime (40 uur p/week) werken, en een diploma is doorgaans niet vereist.

Veel geld verdienen als Sales agent1. Sales agent (1600-4000) – Je kent ze wel, verkopers die van deur tot deur gaan om abonnementen (TV, internet, energie, etc.) te verkopen. Per klant die je binnenhaalt, krijg je een bonus waardoor je tot 200 euro per dag kan verdienen. Hiervoor moet je een vlotte babbel hebben en stevig in je schoenen staan. Je mag jezelf niet zomaar uit het veld laten slaan als iemand ‘nee’ zegt. Overtuigingskracht is dus een must. Gelukkig zijn er altijd mensen die het wel leuk vinden dat er je langskomt. Voor hen is een praatje maken juist fijn.


Zonder diploma medicijnen bezorgen2. Medicijnenbezorger (1700-3500) – Je werkt in deze baan voor een apotheek of ziekenhuis en gaat voornamelijk bij oudere mensen langs in verzorgingstehuizen. De 1700 hierboven is gebaseerd op een reguliere koeriersbaan, maar dat is het zeker niet. Bij aflevering krijg je van oude mensen namelijk vaak veel extra fooi. Soms tot 10 euro per bezorging. Dit kan flink oplopen als je een dag hard doorwerkt. Heb je een scooter, dan ben je ook nog eens snel klaar.


Veel geld met horecawerk3. Horecawerk (800-3200) – Werken in de horeca is vooral als bediende populair. Zie je er leuk uit en ben je vriendelijk in de omgang, dan kun je veel fooi ophalen. Rond de 20 euro per uur ophalen is geen uitzondering. Je leeftijd speelt hierin wel een rol, en fooi moet je aan het einde van de dag meestal delen met je collega’s van die dag. De sfeer is vaak goed al moet er op drukke dagen wel hard doorgewerkt worden. Wil je alternatief geld verdienen, dan is horecawerk echt iets voor jou.


Vuilnisman werkt zonder diploma4. Vuilnisman (€1900€2500) – Je zou het niet zeggen en velen moeten er niet aan denken, maar een vuilnisman heeft het zo slecht nog niet. Vooral degene die al wat jaren in dienst zijn, verdienen veel geld. Dit heeft met name te maken met de extra risicodekking (extra geld) die bij dit beroep komt kijken. In New York is vuilnisman worden zo populair dat er zelfs een wachtlijst is voor aanmeldingen. In Nederland is er meestal geen wachtlijst en kun je vaak zo aan de slag. Je bent altijd buiten, ziet veel mensen en je wordt er beresterk en gespierd van.


geld verdienen als zorgmedewerker5. Zorgmedewerker (€8002400) – Nederland vergrijst en dat is te merken. In de komende 20 jaar worden er 4x zoveel bejaarden verwacht, dus extra zorg is hard nodig. In verzorgingstehuizen is veel divers werk aanwezig. Van hulp met maaltijden tot logistieke werkzaamheden. Ben je 20 jaar of ouder dan zijn de salarissen zeer verdienstelijk te noemen. Dus vind je het leuk om met oudere mensen om te gaan, bezoek eens een verzorgingstehuis bij jou in de buurt.


Uiteraard zijn er nog veel meer banen die niet per se een diploma vereisen. Deze worden wel iets minder goed betaald. Voor sommige van deze functies dien je een functie-specifiek diploma te behalen:

 • Model
 • Portier
 • Zanger
 • Kapper
 • Croupier
 • Postbode
 • Beveiliger
 • Barkeeper
 • Loodgieter
 • Klusjesman
 • Boekhouder
 • Timmerman
 • Lijkschouwer
 • Automonteur
 • Buschauffeur
 • Taxichauffeur
 • Bibliothecaris
 • Acteur/actrice
 • Conciërge op school
 • Verzekeringsadviseur
 • Productiemedewerker
 • Vrachtwagenchauffeur
 • Callcenter medewerker
 • Administratief medewerker
 • Stewardess (Transavia of Ryan Air)
 • Servicemonteur of installatiemonteur telecom

Zonder diploma werken voor een hoog salaris

Droom jij van een hoog salaris, maar ben je niet op zoek naar een bijbaan? Wil je liever op regelmatige basis goed geld verdienen, dan zijn er wel degelijk opties om per maand zonder diploma veel geld binnen te halen.


Hieronder bespreken we 5 heel verschillende banen waarmee je zonder diploma een mooi salaris kunt opstrijken. Let wel, niet iedere baan is voor iedereen weggelegd en ze vergen flink wat inzet en doorzettingsvermogen:

Ondernemer1. Ondernemer (€0-onbeperkt) – Zit het ondernemen in je bloed? Dan kun jij met hulp van familieleden en eventueel een Tante Agaath lening zelf ondernemer worden en een bedrijf opzetten. Stap in een markt waar behoefte is voor een bepaald product of service en biedt deze aan aan het publiek. Koop goedkoop in en verkoop met marge. Ondernemen kan in alle denkbare sectoren. Kies een sector uit die jouw persoonlijk aanspreekt, zodat je ook op langere termijn gepassioneerd blijft. Begin altijd met een ondernemersplan.


Programmeur verdient veel geld2. Programmeur (€23008000) – Heb je geen diploma maar heb je wel een sterk analytisch vermogen en zeer goede kennis van computersoftware en de techniek achter websites? Dan kun overwegen programmeur te worden. Hoe meer je kunt en ervaring je hebt, hoe hoger je salaris. Een diploma is niet per se nodig. Wel moet je praktisch kunnen aantonen wat je in je mars hebt. Een sterk portfolio met programmeerwerk moet je te allen tijde kunnen overhandigen. Onderzoek eens welke programmeertalen momenteel actueel zijn.


Offshore medewerker met goed salaris3. Offshore (€25005000) – Werken op een booreiland kan vaak zonder diploma. Je vindt hier veel type banen waar je makkelijk op in kunt stappen. Na enkele jaren kun je carrière maken en promoveren naar een hogere positie. Het enige nadeel is dat je veel van huis bent. Meestal werk je doordeweeks op het booreiland en kom je pas in het weekend weer thuis. Hier moet je tegen kunnen. Het salaris daarentegen is heel behoorlijk. Ook de bijkomende risicoverzekeringen leveren een leuke extra zakcent op.


Webshop eigenaar zonder diploma4. Webshop eigenaar (€0-onbeperkt) – Als webshop eigenaar van een succesvolle webshop kun je leuk geld verdienen. Het kost wel veel tijd om de webshop op te zetten. Er gaat namelijk nogal wat onderzoek aan vooraf. Je kunt kiezen voor het verkopen van producten of het leveren van (online) diensten. Ben je niet technisch aangelegd, werk dan samen met een techneut als compagnon. Jij neemt dan bijvoorbeeld alle zakelijke en marketing gerelateerde werkzaamheden op je.


Uitvaartondernemer met veel geld5. Uitvaartondernemer (€2000€3500) – Als uitvaartondernemer zit je in de vrije beroepensector. Hier is in principe geen diploma voor nodig. Wel is minimaal een MBO-denkniveau gewenst. Hoewel een opleiding niet noodzakelijk is, moet je wel binnen een uitvaartverzorgingsbedrijf intern worden opgeleid om de kneepjes van het vak te leren. Er is altijd genoeg werk aangezien er dagelijks mensen overlijden. Het is relatief zwaar werk en je hebt te maken met verdrietige mensen. Hier moet je tegen kunnen.


Zoveel verdienen in beperkte tijd is niet vanzelfsprekend

Veel geld verdienen in korte tijd willen we allemaal wel, maar is zeker niet vanzelfsprekend. Of je nu wel of geen diploma op zak hebt, met genoeg inzet en volharding kun je heel ver komen zodat je niet steeds bij het UWV hoeft aan te kloppen.

We willen hieronder graag afsluiten met een indrukwekkende lijst met succesvolle personen die zonder diploma veel geld hebben weten te verdienen. De meesten hebben in hun loopbaan zakelijk geld moeten lenen om hun bedrijf op te zetten en te laten groeien.

 • Oprah Winfrey
 • Madonna (zangeres)
 • Bill Gates (oprichter Microsoft)
 • Coco Chanel (oprichter Chanel)
 • Ingvar Kamprad (oprichter Ikea)
 • Amancio Ortega (oprichter Zara)
 • Richard Branson (oprichter Virgin)
 • Mark Zuckerberg (oprichter Facebook)
 • Michael Dell (oprichter Dell computers)
 • Ellen DeGeneres (talkshow host en komediante)

Een van de belangrijkste overeenkomsten die deze personen gemeen hebben, is het bezitten van een gezonde dosis passie en positiviteit voor het vak dat ze gekozen hebben. Zij zijn het bewijs dat veel geld verdienen zonder diploma mogelijk is.

Door op een gegeven moment voldoende geld op de bank te hebben, is het risico om eens geld te lenen bij de bank een stuk kleiner.

Je kunt dus wel degelijk aan geld komen zonder te lenen. Sta je zelf op het punt om een belangrijke keuze in je carrière te maken, kies dan voor een beroep dat je over 10 jaar nog steeds leuk vindt. Zo sta je straks dagelijks op met het gevoel dat je iets leuks te gaat doen wat niet aanvoelt als werk. Veel succes.

10 Jobs Zonder Diploma: Veel Geld Verdienen (in Korte Tijd)
4.1 (82.5%) 8 votes
Ben je er nog niet helemaal uit? Vergelijk hier zelf meer partijen en maak een weloverwogen keuze.

728 x 90