Veelgestelde vragen

Bankr.nl is een omvangrijke website en daarom krijgen we regelmatig vragen over uiteenlopende onderwerpen. De antwoorden kun je meestal terugvinden op de site zelf. Toch willen we het je via deze weg graag makkelijker maken door veelgestelde vragen te bundelen. Mocht jouw vraag niet tussen een van onderstaande vragen staan, neem dan gerust contact met ons op.

1. Kan ik een lening afsluiten bij Bankr.nl?

Bankr.nl is een informatieve site die betrekking heeft op financiële producten. Omdat Bankr.nl zelf geen geldverstrekker is, is het niet mogelijk om direct bij Bankr.nl geld te lenen. Wel geven we via onze aanbiederspagina een actueel overzicht van lening -en kredietverstekkers die online actief zijn.

2. Waar kan ik geld lenen als ik een BKR codering heb?

Het lenen van geld met een BKR codering kan niet bij alle geldverstrekkers. De grotere banken doen te allen tijde een toetsing bij het BKR in Tiel. Indien jouw codering nog niet verwijderd is, kun je alleen nog:

 1. Een minilening afsluiten
 2. Geld lenen van particulieren

Minileningen worden momenteel door Cashper, Ferratum en Saldodipje (onderdeel van Ferratum) aangeboden, die we voor je hebben vergeleken. Op onze aanbiederspagina vind je meer achtergrondinformatie over deze partijen. Hier vind je tevens ook aanbieders van particuliere leningen.

3. Waarom wordt mijn offerteaanvraag geweigerd bij geldverstrekkers?

Heb je onlangs een offerteaanvraag gedaan en is deze afgewezen? Dan kunnen hier meerdere redenen voor zijn geweest. Naar gelang het type lening en jouw persoonlijke financiële situatie bepaalt de leningverstrekker of het risico klein genoeg is om jou een lening te verstrekken. De volgende redenen kunnen gegeven worden:

 1. Negatieve codering bij het BKR (deze codering moet je eerst zien te verwijderen)
 2. Te laag of geen inkomen (grote leningen worden vaak niet verstrekt indien het inkomen onder de 1000 a 1500 euro p/maand zit)
 3. Uitkering (mensen met een uitkering WW/ABW/WWB/WAO/WIA kunnen niet overal een lening krijgen)
 4. Te laag leenbedrag (iedere geldverstrekker hanteert een minimum geldbedrag)
 5. Verkeerde contactgegevens (het komt voor dat mensen een typefout maken waardoor geen contact mogelijk is)
 6. Niet woonachtig in Nederland (de meeste instanties willen dat je in Nederland als burger bent ingeschreven
 7. Zakelijke aanvraag (veel financiële partijen behandelen alleen particuliere aanvragen en geen zakelijke)
 8. Student (sommige leningverstrekkers verstrekken niet aan studenten)
 9. Leeftijd (je mag doorgaans niet jonger dan 18-21 jaar en zijn en niet ouder dan 67-70 jaar)
 10. ZZP-er of uitzendkracht (deze personen worden door bepaalde aanbieders niet geaccepteerd)

De bovenstaande vragen worden momenteel het vaakst aan ons gesteld. Mochten er binnenkort meer veelgestelde vragen bij ons binnen komen, dan zullen we deze zeker vermelden op deze pagina.

Veelgestelde vragen
Waardeer dit artikel