Voorschot op Salaris Aanvragen

Laatste update:

Een voorschot op je salaris kan goed van pas komen wanneer je bijna door je geld heen bent. Zeker als je volgende maandsalaris nog even op zich laat wachten. Hoe kom je eigenlijk aan zo’n voorschotje, eventueel zonder bkr toetsing, en zijn hier kosten aan verbonden?

Via deze weg geven we waardevolle informatie over het voorschot en bespreken de voor- en nadelen hiervan. Ferratum is een van de online aanbieders die dagelijks voorschotjes verstrekt in de vorm van een korte lening. 

Er zijn ook andere manieren om aan een voorschotje te komen. Deze sluiten misschien iets beter aan bij jouw wensen. Je kunt op de volgende manieren een salaris voorschot aanvragen zonder bkr toetsing:

  1. Bij een leningverstrekker
  2. Bij je huidige werkgever

Voorschotje lenen bij instanties

Een voorschot lenen kan bij financiële instanties die zogenaamde minileningen uitkeren. Deze relatief kleine leningen bedragen maximaal 800 euro en kunnen op zeer korte termijn worden overgemaakt. Op onze aanbiederspagina worden deze instanties uitgebreider onder de loep genomen.

Voordelen van het lenen van een voorschot:

  • Je hoeft het niet aan je baas te vragen
  • Het geld wordt zeer snel overgemaakt
  • Lage kosten bij snel aflossen

Enkele nadelen:

  • Extra kosten bij te late terugbetaling (zeer onwenselijk)
  • Kan een gewoonte worden waardoor je steeds zonder geld zit

Voorschot salaris van werkgever

Kun je wegens omstandigheden niet wachten op je maandsalaris, dan kun je een voorschot op salaris aanvragen bij je werkgever. Indien het een eenmalige aanvraag is en je je niet schaamt voor de situatie is het prima om deze procedure op te starten.

Een voorschot op je loon ontvang je netto. Je werkgever houdt hier dus alvast de gebruikelijke inkomstenbelasting en premies op in. Zolang je het resterende maandloon binnen de normale termijn van verloning ontvangt, hoef je meestal geen extra kosten te betalen aan je werkgever.

Als jouw werkgever hier open voor staat, kun je er ook voor kiezen om het voorschot als lening te interpreteren. Je kunt het dan nog eerder ontvangen en later terugbetalen. Dit moet dan allemaal zwart op wit worden neergeschreven.

voorschot nodig zonder bkr toetsingVoordelen bij werkgever aanvragen:

  • Geen rente over voorschot binnen salaristermijn
  • Geen extra inschrijving bij ander financieringsbedrijf

Nadelen voorschot van werkgever:

  • Indicatie van mogelijke financiële problemen (=privé informatie)
  • Opstellen van schriftelijke overeenkomst in administratie
  • Rente betalen na verstrijken salaristermijn (ronde de 4%)

In het geval van een lening kun je zelfs overeenkomen om de lening hoger in te steken dan jouw maandelijkse salaris. Uiteraard wordt eerst bepaald hoe hoog deze lening maximaal kan zijn, en binnen welk termijn je deze afgelost moet hebben.

Een werkgever mag er zelf voor kiezen of hij een voorschot zonder bkr toetsing verstrekt. Hier kun je een voorbeeldbrief downloaden om de overeenkomst tussen jouw en je werkgever op te stellen: download voorbeeldbrief voorschot.

10 Tips Bij Negatieve BKR

Bkr tips

Zit je met een negatieve BKR registratie en brengt deze jou regelmatig in benarde situaties? Meldt je dan gratis aan en ontvang wekelijks tips om weer financieel gezond te worden. Denk aan handige artikelen met stappenplannen, hulpbronnen en tips van experts.

We sturen je géén spam en afmelden kan bij iedere e-mail. Powered by ConvertKit

Voorschotje nodig of toch niet?

Weet je zeker dat je een voorschot nodig hebt, of kun je toch nog een of twee weken wachten? Door je deze vraag te stellen, kun je jezelf namelijk flink wat administratief werk besparen als blijkt dat je nog wel even zonder kunt.

Misschien kun je bij familie terecht of een goede vriend. Zo los je het particulier op gebruik je de makkelijkste manier om een voorschot zonder bkr toetsing te ontvangen.

Gaat het namelijk maar om een paar honderd euro en is het incidenteel? Dan is het wel zo prettig dat je niet onnodig veel moeite hoeft te doen voor dit beetje extra geld.

Wil je je persoonlijke omgeving liever niet betrekken bij jouw financiële zaken, dan is dat geheel begrijpelijk. Je kunt alles dan zelf regelen bij een van bovengenoemde partijen: je werkgever of een lening of kredietverstrekker.

Scroll naar top