Home » wallet

Beste Crypto Wallet 2021: de beste online & hardware wallet

Cryptocurrency’s zijn na een lange periode van stagnatie weer ontzettend populair. Reden genoeg om je te verdiepen in deze digitale valuta, maar als je zelf wilt investeren in crypto’s zul je wel het een en ander moeten weten.
 
Zo heb je een zogenaamde crypto wallet nodig om je cryptocurrency op een veilige manier te bewaren. In dit aritkel gaan we dieper in op crypto wallets, hoe je deze gebruikt en zetten we de beste crypto wallets op een rij.
 
wallet crypto top
Beginnen in: 3 werkdagen / direct

en begin met beleggen in crypto

 

Inhoud

Wat is een crypto wallet?

Een crypto wallet kun je zien als een soort bankrekening voor je cryptocurrency. Je gebruikt een wallet crypto dus voor de veilige opslag van je crypto’s. Deze wallets kunnen in vier verschillende type crypto wallets worden onderscheiden.

De online crypto wallet, desktop/mobiele wallet, hardware wallet crypto en papieren wallet crypto. Elk van deze heeft zo zijn voordelen en nadelen. Hierop gaan we later in dit artikel verder in.

Allereerst is het wel belangrijk om te weten waar je in crypto kunt beleggen zodat je je crypto wallet ook daadwerkelijk kunt gebruiken.

Waar kan ik investeren in cryptocurrency?

Beleggen in cryptocurrency’s gaat via een online broker. Deze kan zich of geheel specialiseren in cryptocurrency’s, of dit aanbieden als onderdeel van een groter aanbod. Als je geïnteresseerd bent in meer dan alleen crypto’s, kun je dus kiezen om bij een wat meer algemenere broker te beleggen.

Wil je je echter volledig focussen op cryptocurrency’s, dan heb je er baat bij om je bij een online crypto exchange aan te melden, aangezien deze veelal een groter aanbod hebben.

Stap 1: Kies je online broker

Je zult wanneer je wilt investeren in crypto’s dus een geschikte broker moeten vinden. Voordat je kiest voor een online broker, kun je het beste kijken naar een aantal criteria om te bepalen of deze broker geschikt voor je is.

Kijk bijvoorbeeld naar de kosten die beleggen met deze broker met zich meebrengt, het aanbod van de broker en of de broker goed gereguleerd is door een financieel toezichthouder. Hieronder hebben we een tweetal brokers die wij aanbevelen verder uitgelicht.

Libertex

crypto wallet libertex

Libertex is een broker die veel verschillende handelsproducten aanbiedt in de vorm van CFD’s. Je kunt dus speculeren over de koerswisselingen van bijvoorbeeld aandelen of crypto’s.

Libertex biedt ongeveer 30 verschillende cryptocurrency’s aan in de vorm van CFD’s. Voor de bekendere crypto-currency’s ben je hier dus aan het juiste adres.

Dankzij het gebruiksvriendelijke interface ben je bovendien snel gewend aan het interface, wat uiteraard erg prettig is als je veel belegd op het platform. 

Het handelsplatform biedt hiervoor ook een handige gratis demofunctie aan, waardoor je risicoloos kunt beleggen in CFD’s met virtueel geld. Als je vervolgens comfortabel bent met het handelen in CFD’s en het handelsplatform zelf, kun je overgaan op echt geld.

crypto wallet interface libertex
Startpagina van de Libertex interface

Met de lage minimale inleg van €100,- kun je het daarnaast ook eerst proberen met een wat kleinere inleg. Je kunt geld storten met onder andere iDeal, SoFort, een bankoverschrijving of een credit card. Genoeg opties dus om eenvoudig geld te storten.

Als je ervaren bent met analytische tools, kun je ook gebruik maken van de trading software Metatrader4. Met deze tool kun je koersen dieper analyseren en ook geautomatiseerde trading bots instellen.

Belangrijk is wel te vermelden, dat je voor CFD’s geen crypto wallet nodig hebt. Hiervoor zul je een broker moeten kiezen die de daadwerkelijke munt aanbiedt.

Bekijk onze Libertex review als je meer wilt weten over deze broker!

Klinkt Libertex interessant en wil je beginnen bij deze broker? Maak vandaag nog een gratis account aan bij de broker en start met het platform te verkennen!

Bitvavo

crypto wallet bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die zich volledig specialiseert in de handel in cryptocurrency. Bij deze broker kun je dus cryptocurrency’s aankopen die je vervolgens in je crypto wallet kunt opslaan.

Bitvavo is de goedkoopste crypto exchange van Nederland die ook een geïntegreerde crypto wallet aanbiedt, waar je de crypto waarmee je wilt handelen kunt bewaren. Uiteraard is het wel slimmer om het merendeel van je crypto vermogen op te slaan in een crypto wallet buiten het platform om.
 
Het bedrijf is relatief jong en is in 2017 opgericht. In 2018 kwam ze uiteindelijk op de markt. Door de lage kosten kun je bij deze broker profiteren van een relatief hoger rendement dan bij andere crypto exchanges.
 
Zo liggen de transactiekosten tussen de 0.00% en de 0.25% en hoef je niets te betalen wanneer je iDeal gebruikt om geld naar je account te zenden.
 
Een nadeel van het platform is wel dat het niet over een PayPal optie beschikt, wat voor veel traders de voorkeur heeft.

Stap 2: Maak je account aan

Om te beginnen bij een broker als je wilt investeren in cryptocurrency’s, zul je een account moeten aanmaken. Het account creatieproces gaat veelal hetzelfde bij elke broker, maar we zullen in deze Libertex als voorbeeld nemen.

Op de Libertex homepage kun je kiezen voor het aanmaken van een nieuwe account door op de oranje ‘begin nu’ knop bovenaan de pagina te drukken. Zodra je je gegevens hebt ingevuld en je account hebt geactiveerd, heb je toegang tot het platform.

crypto wallet libertex start
Een account maken op Libertex.com

Stap 3: Stort geld

Je hebt nu echter alleen toegang tot het platform middels de demofunctie. Om met echt geld te beleggen zul je nog een aantal extra verificatie stappen moeten nemen, waaronder het uploaden van een identificatie bewijs en je bankrekening koppelen.
 
Zo weet het platform dat je daadwerkelijk de eigenaar van je account bent en kan dit helpen wanneer je account moet worden hersteld. 
wallet crypto libertex transactievenster
Transactievenster in Libertex

Vervolgens kun je beginnen met beleggen in crypto met echt geld. Je kunt geld storten vanaf het minimale stortbedrag van €100,-. Je kunt kiezen uit een tal van betalingsmethodes, zoals iDeal, PayPal of een betaling met credit card.

Weet jij al genoeg en wil je gelijk beginnen met handelen in crypto? Open dan een account op Libertex en geniet van alle voordelen. 

Stap 4: Zoek naar cryptocurrency's

crypto wallet info crypto libertex
Beursnieuws en de koers van Ethereum in Libertex

Zodra je volledig toegang hebt tot het platform, kun je zoeken naar de cryptocurrency waarin je wilt handelen. Bij Libertex heb je de keuze uit meer dan 30 verschillende crypto’s, waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

Op de landingspagina van de pagina zie je ook handige informatie zoals de actuele koers, en beursnieuws. Zo ben je goed geïnformeerd over je belegging alvorens je overgaat op het kopen van crypto.

Let er wel op dat crypto’s altijd erg volatiel zijn en je vooral met CFD’s enerzijds veel winsten kunt boeken, maar anderzijds ook veel verliezen kunt lijden dankzij de hefboomwerking.

Soorten crypto wallets

De wallet crypto kun je in vier verschillende categorieën plaatsen: online, desktop/mobiel, hardware wallet en papieren wallet crypto. Er is geen beste crypto wallet categorie, maar ieder type heeft wel zijn voordelen en nadelen. Hieronder zullen we de vier crypto wallet types verder uiteenzetten.

Online crypto wallet

Online crypto wallets zijn over het algemeen het meest toegankelijk. Deze wallets zijn vaak geïntegreerd in een crypto exchange platform, zoals de crypto wallet van Bitvavo. Het voordeel van online crypto wallets, is dat dit meestal gaat om een crypto wallet waarbij je verschillende crypto’s kunt opslaan.

Dit natuurlijk omdat crypto exchanges ook veel verschillende crypto’s aanbieden. Om voor elke wallet crypto te onderscheiden is natuurlijk nie terg praktisch.

Het grootste nadeel is echter wel dat je voor de veiligheid afhankelijk bent van de aanbieder van de crypto exchange. Dit heeft in het verleden geresulteerd in het verlies van miljoenen aan cryptocurrency’s door hackers. Het bekendste voorbeeld hiervan is de voorheen grootste crypto exchange Mt. Gox.

Desktop/mobiele wallet crypto

Een desktop of mobiele wallet crypto houdt in dat je bepaalde crypto wallet software download en deze installeert op je computer. Deze functioneert dus als digitale wallet, maar niet op een online platform als een crypto exchange.

Zo ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je crypto wallet. Een aandachtspunt is wel dat je moet zorgen dat je wel de goede software download, aangezien er veel fraudeurs op de markt zijn die bekende crypto wallets na proberen te maken.

Een voorbeeld van een betrouwbare wallet is de Electrum wallet. Deze is echter alleen geschikt voor Bitcoin. Het specialiseren in één of enkele cryptocurrency’s is wel kenmerkend voor desktop crypto wallets, aangezien ze zo de veiligheid beter kunnen waarborgen door op specifieke crypto’s te focussen.

beste crypto wallet electrum logo
Electrum wallet crypto logo

Hardware wallet

Een hardware wallet wordt gezien als één van de veiligste opties om je cryptocurrency te bewaren. Deze is namelijk geheel offline en is dus onbereikbaar voor hackers en cybercriminelen.

Het is dus sterk aan te raden om, wanneer je veel vermogen bezit in de vorm van crypto’s, het leeuwendeel te bewaren in een hardware wallet. Omdat er geen overkoepelende instantie zoals een bank is voor crypto’s of een passende verzekering, ben je alles kwijt als een hacker je crypto’s weet te bemachtigen.

Het enige nadeel van een hardware crypto wallet is het feit dat je wat extra stappen moet nemen voordat de cryptocurrency’s overgezet zijn naar een wallet die gebruikt kan worden voor transacties.

Ook zijn er horrorverhalen van mensen die duizenden tot miljoenen aan crypto’s op een hardware wallet hebben opgeslagen en het wachtwoord zijn vergeten. Door de zeer sterke beveiliging zijn die gegevens bijna niet meer te achterhalen.

Voorbeelden van hardware wallets zijn de Trezor en de Nano Ledger S.

Papieren wallet crypto

Een andere vorm van een hardware wallet crypto is een papieren crypto wallet. Technisch gezien natuurlijk geen hardware, maar het vervult wel dezelfde functie: een crypto wallet die niet verbonden is met het internet.

Je een papieren wallet maken door de ‘codes’ waar je crypto’s op staan uit te printen. Deze bewaar je vervolgens totdat je deze op een desktop wallet wilt overzetten voor bijvoorbeeld transacties of handel. Uiteraard zul je dus wel papierwerk in je huis hebben liggen dat duizenden euro’s waard kan zijn.

Deze moeten dus goed opgeborgen worden in bijvoorbeeld een kluis om inbraken tegen te gaan. Het is dus een wat primitievere versie van de hardware wallet crypto, maar zonder het risico om je wachtwoord te vergeten en dus al je crypto te verliezen.

Tot slot

Al met al is er geen best crypto wallet type, maar is de beste crypto wallet degene die jij het fijnst vindt. Uiteraard zijn er wel verschillende levels van veiligheid en zul je zelf moeten kiezen hoeveel gemak je opgeeft voor veiligheid.

Als je de beste crypto wallet op het gebied van veiligheid wilt, kun je het beste kiezen voor de hardware wallet crypto of een papieren crypto wallet.

Wil jij gelijk beginnen met het handelen in Bitcoins en andere cypto’s? Open dan vandaag nog een account op Libertex.

Hoe werkt een crypto wallet?

Je zult denken dat je letterlijk crypto’s opslaat in een crypto wallet, maar eigenlijk is dit niet zo. Je slaat de gegevens op waarmee je toegang krijgt tot een specifieke hoeveelheid cryptocurrency in de blockchain. De crypto verlaat dus eigenlijk nooit de blockchain waarin het is opgeslagen.

De codes die je opslaat in je wallet crypto zijn dus gegevens die benodigd zijn om de juiste hoeveelheid cryptocurrency te verzenden of te ontvangen.

Publieke en private sleutels

De codes, of sleutels, die je in je bezit hebt zijn onder te verdelen in publieke en private sleutels. Simpel gezegd is de publieke sleutel een middel om crypto uit te wisselen met andere crypto users.

Deze geef je door wanneer je crypto wilt ontvangen van iemand anders. Vergelijkbaar dus met het betalingsplatform PayPal, waarbij je je PayPal aan degene geeft die de betaling moet doen. 

best crypto wallet bitvavo wallet
Bitvavo wallet interface

De private sleutel biedt juist volledige toegang tot jouw crypto vermogen en zul je dus te allen tijde geheim moeten houden van anderen. Deze is universeel en kan voor elke crypto wallet gebruikt worden, omdat deze gelinkt is aan de blockchain waarop je crypto vermogen zich bevindt.

Enorm belangrijk dus dat je deze altijd op een veilige plek bewaard waar alleen jij bij kan.

Hot & Cold wallets

Er valt daarnaast ook een onderscheid te maken tussen hot en cold crypto wallets. Een hot wallet houdt in dat deze is verbonden met het internet. Een voorbeeld van een hot wallet crypto is dus de crypto wallet van Bitvavo. Ze zijn eenvoudig op te zetten en erg toegankelijk. Erg geschikt dus voor snelle transacties.

Cold wallets zijn niet verbonden met het internet en hebben een fysiek medium om de crypto mee op te slaan. Dit zijn dus hardware wallets en papieren crypto wallets. De beste crypto wallet voor jou hangt dus af wat je wilt doen met je cryptocurrency.

Best crypto wallets 2021

In dit artikel hebben we al het een en ander beschreven over de beste crypto wallets, maar we zullen ze hier kort op een rijtje zetten.

Naast onze selectie van best crypto wallets zijn er natuurlijk ook nog veel andere software en hardware wallets die betrouwbaar zijn.

Bitvavo online crypto wallet

De Bitvavo online crypto wallet is onze keuze voor beste crypto wallet voor online gebruik. Het is een Nederlands platform dat blijft investeren in de veiligheid van het platform zelf. Geen enkel handelsplatform wilt bekend staan door een hack of leak waardoor gebruikers hun crypto verliezen.
 
Qua veiligheid zit je dus goed met deze online crypto wallet. Net zoals met andere online wallets blijft er natuurlijk het feit dat je afhankelijk bent van de veiligheid van de crypto exchange zelf.

MyEtherWallet

Als je wilt beleggen in Ethereum of andere ERC20 crypto’s, dan is deze desktop crypto wallet een uitstekende keuze.

Deze wallet richt zich volledig op de  ERC20 crypto’s, wat de crypto’s zijn die draaien op het Ethereum netwerk, en kan zich daarom meer richten op de veiligheid van de wallet in plaats van het accommoderen van meerdere crypto’s.

Bekijk onze MyEtherWallet review voor meer informatie over deze crypto wallet. Zo heb je een beter beeld van deze crypto wallet.

Electrum wallet

Een andere sterke online crypto wallet, is de Electrum wallet. Deze wallet is al beschikbaar sinds de Bitcoin nog in haar kinderschoenen stond. De wallet werd in 2011 opgericht, toen de Bitcoin slechts enkele euro’s waard was.

Sindsdien heeft het zich volledig gefocust op Bitcoin en heeft dus de highs en de lows van de Bitcoin meegemaakt. Het is dus ook meegegroeid met de Bitcoin en staat bekend als één van de bekendste Bitcoin crypto wallets op de markt.

Als je je richt op Bitcoin, zijn er dus weinig online crypto wallets die tegen de Electrum wallet op kunnen.

Hardware wallets Trezor & Nano Ledger S

Zowel de hardware walletes van Trezor, als de Ledger hardware wallets staan bekend om hun betrouwbaarheid. Deze raden we dus beide aan als best crypto wallets voor hardware opslag.
 
De Ledger Nano S is de wereldwijd meest verkochte hardware wallet, maar de Trezor is de eerste ontwikkelaar van een hardware wallet en heeft nog steeds een groot aandeel op de markt. Beide kosten ongeveer €60-70 en bieden ondersteuning voor verschillende cryptocurrency’s.
 
De wallets zijn inmiddels zo ‘mainstream’ geworden dat ze ook beschikbaar zijn bij retailers als Coolblue.
crypto wallet ledger nano s
Ledger Nano S

Andere wallet pagina's

Crypto wallet: Veelgestelde vragen

Veel beleggers zijn huiverig in het investeren in crypto’s kopen. Met goede reden. De koersen voor crypto’s zijn historisch erg volatiel en als je in het bezit bent van crypto’s terwijl de markt sterk keldert, kun je er niet zeker van zijn of de coin nog gaat herstellen.
 
CFD’s bieden daarin dus een goed alternatief, doordat je nooit eigenaar bent van de coin zelf, maar wel kunt speculeren over de koerswisselingen. Uiteraard heb je bij CFD’s wel weer het risico dat je door de hefboomwerking hoge verliezen kunt oplopen als je geen goede stop-loss order instelt.

Ja en dit is zelfs aangeraden. Je kunt bijvoorbeeld het merendeel van je cryptocurrency opslaan in een hardware wallet. Het deel wat je wilt gebruiken voor handel of transacties kun je vervolgens opslaan in een online crypto wallet of desktop wallet.

Beleggen in cryptocurrency’s wordt inderdaad gezien als een risicovolle belegging, maar zoals je waarschijnlijk in het nieuws hebt gezien heeft dat risico zich flink laten uitbetalen door de astronomische stijging in bijvoorbeeld Bitcoin.

Daarnaast zijn crypto’s ‘futuristische’ betalingsmethodes die de mogelijkheid hebben om verder in waarde te gaan stijgen wanneer crypto een meer geaccepteerde betalingsmethode wordt.

Dat is zeker mogelijk, een crypto wallet is immers een soort van bankrekening voor je cryptocurrency. Hiervoor zul je dus een adres moeten hebben van de persoon of instantie waarnaar je de crypto wilt versturen.

Helaas kun je cryptocurrency’s niet verzekeren en ben je dus geheel zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je cryptocurrency. Zorg er dus voor dat je voldoende ‘backups’ hebt van de codes die je nodig hebt om toegang te krijgen tot je crypto’s.
 
Dit kan natuurlijk in de vorm van een hardware wallet, maar je kunt de gegevens dus ook uitprinten in de vorm van een papieren crypto wallet.

Crypto wallet: Conclusie

Crypto wallets zijn dus essentieel voor de opslag van je cryptocurrency. Zonder een vorm van een crypto wallet, zul je ook geen transacties kunnen doen met je crypto. De beste crypto wallet hangt sterk af van je eigen voorkeur en mate van veiligheid dat je wilt voor je crypto’s.

De afweging in veiligheid die je maakt zal voornamelijk bepalen wat de best crypto wallet voor jou is. Een hot crypto wallet als die van Bitvavo is een stuk praktischer dan een hardwallet als de Nano Ledger S, maar daar komt wel een extra risico bij omdat je afhankelijk bent van het platform voor de veiligheid van je crypto-opslag.

Beleggen in crypto's met Libertex?
Via Libertex kun je beleggen in crypto CFD's. Maak vandaag nog gratis een account aan en verken het platform zelf!
TIP
Scroll naar top