Beste Crypto Wallet 2024: de beste online & hardware wallet

Cryptocurrency als Bitcoin zijn na een langere periode van stagnatie weer ontzettend populair. Reden genoeg om je te verdiepen in deze digitale valuta, maar als je zelf wilt investeren in crypto’s zul je wel het een en ander moeten weten. 
 
Zo heb je een zogenaamde crypto wallet (bij veel mensen bekend als Bitcoin wallet) nodig om je cryptocurrency op een veilige manier te bewaren. In dit aritkel gaan we dieper in op deze online crypto wallet, hoe je deze gebruikt en kijken we wat de beste crypto wallet Nederland is. 
 

Crypto beleggen en zelf Crypto Wallet Aanmaken

Klaar om crypto te beleggen? Bij Coinbase maak je een gratis account aan. Gebruik de groene knop om te beginnen!

Wat is een Crypto Wallet?

Cryptocurrency zijn een digitale vorm van valuta. Hoewel we ze niet fysiek vast kunnen houden, kunnen we deze munten wel inzetten om te betalen, te investeren en te sparen. En net als traditionele valuta is je portemonnee – de crypto wallet – een veilige plek om je bezit te bewaren.

Een crypto wallet kun je dus zien als een soort bankrekening voor het veilig bewaren van je cryptocurrency!

Je gebruikt een wallet crypto dus voor de veilige opslag van je crypto’s. Deze wallets kunnen in vier verschillende type crypto wallets worden onderscheiden.

De online crypto wallet / online Bitcoin wallet, desktop/mobiele wallet, hardware wallet crypto / Bitcoin hardware wallet en paper crypto wallet / paper Bitcoin wallet. Elk van deze heeft zo zijn voordelen en nadelen. Hierop gaan we later in dit artikel verder in.

Een crypto wallet is geschikt voor een specifieke coin of meerdere soorten cryptovaluta, terwijl een Bitcoin wallet zich richt op het veilig bewaren van BTC. 

Hoe koop ik crypto voor mijn Crypto Wallet?

Het is fijn om te weten waar je in crypto kunt beleggen zodat je je crypto wallet ook daadwerkelijk kunt gebruiken. We vergelijken daarom enkele opties om crypto te kopen of in crypto te beleggen. Een crypto wallet kopen is meestal niet nodig omdat er veel gratis opties beschikbaar zijn.

Beleggen in cryptocurrency’s gaat via een online broker. Deze kan zich of geheel specialiseren in cryptocurrency’s, of dit aanbieden als onderdeel van een groter aanbod. Als je geïnteresseerd bent in meer dan alleen crypto’s, kun je dus kiezen om bij een wat meer algemenere broker te beleggen.

Wil je je echter volledig focussen op cryptocurrency’s, dan heb je er baat bij om je bij een online crypto exchange aan te melden, aangezien deze vaak een groter aanbod hebben.

Stap 1: Kies broker met een Online Crypto Wallet

Je zult wanneer je wilt investeren in crypto’s dus een geschikte broker moeten vinden. Voordat je kiest voor een online broker, kun je het beste kijken naar een aantal criteria om te bepalen of deze broker geschikt voor je is.

Kijk bijvoorbeeld naar de kosten die beleggen met deze broker met zich meebrengt, het aanbod van de broker en of de broker goed gereguleerd is door een financiële toezichthouder. Hieronder hebben we een tweetal brokers die wij aanbevelen verder uitgelicht.

Bij beide brokers krijg je toegang tot hun eigen gratis crypto wallet Nederland / Bitcoin wallet Nederland. Hier bewaart de broker jouw digitale beleggingen, en kun je snel transacties uitvoeren.

Coinbase

Coinbase logo

Coinbase wordt gezien als een marktleider als het gaat om crypto exchanges. Het is een van de grootste exchanges voor het kopen, verkopen en beheren van crypto ter wereld. Coinbase biedt haar gebruikers meerdere voordelen. Je kunt er niet alleen meer dan 200 verschillende cryptocurrencies verhandelen, je kunt ook traden in de NFT marktplaats. Coinbase biedt daarnaast een derivatenmarkt.

Op het platform van Coinbase kun je coins staken om passief inkomen te verdienen. Bij het jaarlijks staken zul je het meeste inkomen kunnen verdienen. Een andere handige functie is dat beleggers geld kunnen lenen op het Coinbase platform. Beleggers kunnen eenvoudig contant geld lenen door hun Bitcoin (BTC) als onderpand te gebruiken. Coinbase biedt twee verschillende types aan platformen, een voor beginners en een voor de professionele trader. 

De beginnende trader kan goed terecht bij Coinbase. Het platform biedt handige educatief materiaal waarmee je kan ontdekken en leren hoe het traden in crypto, NFT’s en derivaten werkt. Je kunt verschillende tutorials lezen en bekijken, waardoor je binnen een korte tijd kan leren hoe de markt werkt en hoe je het beste kan traden. Het Coinbase Earn programma kan erg interessant zijn. Hier kunnen traders betaald worden tijdens het leren. Hierbij volg je een cursus en krijg je daarna een quiz die je moet voltooien en verdien je de crypto waarover je leert.

De kosten die je moet betalen bij het platform worden bepaald op basis van het handelsvolume. Hoe meer een trader handelt, hoe minder je hoeft te betalen. Coinbase biedt daarnaast een Coinbase Pro platform waar de kosten nog lager zijn. Voor de rest van de kosten, zoals stortingskosten en opnamekosten, wordt er gekeken naar welke betaalmethode je gebruikt. Hierbij is een betaling met ACH het voordeligst.

Wil jij bij Coinbase beleggen in crypto? Maak vandaag nog een online crypto wallet Nederland aan en ga van start op het platform!

YouHodler

YouHodler, wallet

YouHodler is een uitstekende crypto wallet. YouHodler is opgericht in 2018 en heeft sindsdien een grote community van gebruikers van het platform kunnen opbouwen. De oprichters willen een alles-in-een ervaring bieden voor traders in de wereld van Web3. YouHodler is niet alleen een wallet, het heeft ook een eigen crypto exchange met veel mooie functies en tools.

De crypto wallet van YouHodler is zeer geavanceerd. Met de wallet kun je HODLen en passief inkomen verdienen door onder andere het staken van coins. Crypto rentes zijn geïntegreerd in de wallet waarmee traders een aantrekkelijke APY tot 11,28% kunnen verdienen. Met de YouHodler crypto wallet kun je meerdere coins tegelijkertijd opslaan en de wallet heeft de beste beveiliging, zodat je er zeker van kunt zijn dat je crypto’s veilig zijn opgeslagen.

De YouHodler crypto exchange is uitstekend en heeft meerdere handige functies. Via analysetools kun je de crypto markt analyseren. Je kunt op meerdere manieren geld verdienen, zoals met de Cloud Miner waarmee je inkomsten genereert voor het BTC traden, het Yield Account waarmee je 18% APR kunt verdienen en de MultiHODL functie. Met deze functie speculeer je op koersen. Het is bovendien mogelijk om crypto te lenen via Crypto Loans.

Wat YouHodler een interessante wallet en exchange maakt, zijn de snelle opnamen. Je kunt vrijwel direct genieten van het geld dat je hebt verdiend. Een ander voordeel is de mobiele app, geschikt voor iOS en Android. Met deze app kun je altijd en overal traden. Het platform wordt gereguleerd door verschillende instanties in Zwitserland en de Europese Unie en YouHodler past meerdere beveiligingsmaatregelen toe, waardoor je veilig kunt traden en coins op kunt slaan.

Wil jij bij YouHodler beleggen in crypto? Maak vandaag nog een online crypto wallet Nederland aan en ga van start op het platform!

Bitvavo

crypto wallet bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die zich volledig specialiseert in de handel in cryptocurrency. Bij deze broker kun je dus cryptocurrency’s aankopen die je vervolgens in je online crypto wallet kunt opslaan.

Bitvavo is de goedkoopste crypto exchange van Nederland die ook een geïntegreerde online crypto wallet aanbiedt, waar je de crypto waarmee je wilt handelen kunt bewaren.
 
Uiteraard is het wel slimmer om het merendeel van je crypto vermogen op te slaan in een crypto wallet buiten het platform om. De beste Bitcoin wallet en beste crypto wallet is namelijk de Ledger wallet Bitcoin, of een andere offline Bitcoin wallet. (of andere cryptovaluta) 
 
Het bedrijf is relatief jong en is in 2017 opgericht. In 2018 kwam ze uiteindelijk op de markt. Door de lage kosten kun je bij deze broker profiteren van een relatief hoger rendement dan bij andere crypto exchanges.
 
Zo liggen de transactiekosten tussen de 0.00% en de 0.25% en hoef je niets te betalen wanneer je iDeal gebruikt om geld naar je account te zenden.
 
Een nadeel van het platform is wel dat het niet over een PayPal optie beschikt, wat voor veel traders de voorkeur heeft.

Wil jij bij Bitvavo beleggen in crypto? Maak vandaag nog een online crypto wallet Nederland aan en ga van start op het platform!

Libertex

Libertex is een broker die veel verschillende handelsproducten aanbiedt in de vorm van CFD’s. Je kunt dus speculeren over de koerswisselingen van bijvoorbeeld aandelen of crypto’s.

Libertex biedt ongeveer 30 verschillende cryptocurrency’s aan in de vorm van CFD’s. Voor de bekendere crypto-currency’s ben je hier dus aan het juiste adres.

Dankzij het gebruiksvriendelijke interface ben je bovendien snel gewend aan het interface, wat uiteraard erg prettig is als je veel belegd op het platform. 

Het handelsplatform biedt hiervoor ook een handige gratis demofunctie aan, waardoor je risicoloos kunt beleggen in CFD’s met virtueel geld. Als je vervolgens comfortabel bent met het handelen in CFD’s en het handelsplatform zelf, kun je overgaan op echt geld.

Startpagina van de Libertex interface

Met de lage minimale inleg van €100,- kun je het daarnaast ook eerst proberen met een wat kleinere inleg. Je kunt geld storten met onder andere iDeal, SoFort, een bankoverschrijving of een credit card. Genoeg opties dus om eenvoudig geld te storten.

Als je ervaren bent met analytische tools, kun je ook gebruik maken van de trading software Metatrader4. Met deze tool kun je koersen dieper analyseren en ook geautomatiseerde trading bots instellen.

Belangrijk is wel te vermelden, dat je voor CFD’s geen crypto wallet nodig hebt. Hiervoor zul je een broker moeten kiezen die de daadwerkelijke munt aanbiedt.

 Maak vandaag nog een online crypto wallet Nederland aan bij Libertex en ga van start op het platform!

Stap 2: Registreer account en Crypto Wallet Nederland

Om te beginnen bij een broker als je wilt investeren in cryptocurrency’s, zul je een account moeten aanmaken.

Het account creatieproces gaat veelal hetzelfde bij elke broker, maar we zullen in deze Coinbase als voorbeeld nemen.

Op de Coinbase homepage kun je kiezen voor het aanmaken van een nieuw account. Zodra je je gegevens hebt ingevuld en je account hebt geactiveerd, heb je toegang tot het platform.

Je krijgt dan ook tot een crypto wallet Nederland, die voor jou als Nederlandse gebruiker inzetbaar is en inzicht geeft in je beleggingen.

Een account maken op Coinbase

Stap 3: Stort geld voor het kopen van crypto

Om met echt geld te beleggen zul je nog een aantal extra verificatie stappen moeten nemen, waaronder het uploaden van een identificatie bewijs en je bankrekening koppelen.
 

Zo weet het platform dat je daadwerkelijk de eigenaar van je account bent en kan dit helpen wanneer je account moet worden hersteld.

Vervolgens kun je beginnen met beleggen in crypto met echt geld. Je kunt geld storten vanaf het minimale stortbedrag van €$50/€42. Je kunt kiezen uit een tal van betalingsmethodes, zoals iDEAL, PayPal of een betaling met creditcard.

Weet jij al genoeg en wil je gelijk beginnen met handelen in crypto? Open dan een account op Coinbase en geniet van alle voordelen. 

Stap 4: Zoek naar cryptocurrency's

Zodra je volledig toegang hebt tot het platform, kun je zoeken naar de cryptocurrency waarin je wilt handelen. Bij Coinbase heb je de keuze uit vele verschillende crypto’s, waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

Op de landingspagina van de pagina zie je ook handige informatie zoals de actuele koers, en beursnieuws. Zo ben je goed geïnformeerd over je belegging alvorens je overgaat op het kopen van crypto.

Let er wel op dat crypto’s altijd erg volatiel zijn en je vooral met CFD’s enerzijds veel winsten kunt boeken, maar anderzijds ook veel verliezen kunt lijden dankzij de hefboomwerking.

Crypto overzicht in Coinbase

Soorten en de Beste Crypto Wallet

In onderstaand overzicht gaan we uit van de beste crypto wallets om Bitcoin op te slaan, aangezien dit de meest gebruikte cryptocurrency is met de meeste behoefte aan een veilige Bitcoin wallet. Veel wallets zijn multi crypto wallets, waar naast BTC ook andere crypto kunnen worden opgeslagen.

Onder het kopje ‘Andere Wallet Pagina’s’ aan het einde van deze blog, vindt je een overzicht van pagina’s voor wallets geschikt voor andere cryptocurrency. Zo weet je welke Bitcoin wallet en welke crypto wallets je kunt gebruiken.

De wallet crypto kun je in vier verschillende categorieën plaatsen: Bitcoin wallet online, desktop/mobiele varianten, Bitcoin hardware wallet en Bitcoin paper wallet. Er is geen best Bitcoin wallet categorie, maar ieder type Bitcoin wallet heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Hieronder zullen we de vier wallet types verder uiteenzetten. 

Online Bitcoin Wallet

Online Bitcoin wallets zijn over het algemeen het meest toegankelijk. Deze wallets zijn vaak geïntegreerd in een crypto exchange platform, zoals de crypto wallet van Bitvavo.

Het voordeel van een Bitcoin wallet online gebruiken is dat het meestal gaat om een crypto wallet waarbij je naast Bitcoin ook nog andere coins kunt opslaan. De Bitcoin wallet online is bovendien zeer makkelijk toegankelijk en te gebruiken.

Dit natuurlijk omdat crypto exchanges ook veel verschillende crypto’s aanbieden. Om voor elke wallet crypto te onderscheiden is natuurlijk niet erg praktisch. Check Bitcoin wallets daarom goed op andere munten die erop opgeslagen kunnen worden.

Het grootste nadeel is echter wel dat je voor de veiligheid afhankelijk bent van de aanbieder van de crypto exchange. Dit heeft in het verleden geresulteerd in het verlies van miljoenen aan cryptocurrency’s door hackers. Het bekendste voorbeeld hiervan is de voormalig populaire crypto exchange Mt. Gox.

Desktop/Mobiele Wallet Crypto

Een desktop of mobiele wallet crypto houdt in dat je bepaalde crypto wallet software download en deze installeert op je computer. Deze functioneert dus als digitale wallet, maar op je eigen pc en niet op een online platform bij een exchange.

Zo ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je crypto wallet. Een aandachtspunt is wel dat je moet zorgen dat je de goede software download, aangezien er veel fraudeurs op de markt zijn die bekende crypto wallets na proberen te maken.

Check Bitcoin wallet dus altijd goed bij het downloaden op veiligheid en gebruik betrouwbare Bitcoin wallet websites voor de download. Een Bitcoin wallet download zelf is heel eenvoudig via je pc of via de app store op je mobiele telefoon. Bovendien is een Bitcoin wallet download doorgaans gratis. 

Een voorbeeld van een betrouwbare wallet is de Electrum wallet. Deze is echter alleen geschikt voor Bitcoin.

Het specialiseren in één of enkele cryptocurrency’s is wel kenmerkend voor desktop crypto wallets, aangezien ze zo de veiligheid beter kunnen waarborgen door op specifieke crypto’s te focussen.

beste crypto wallet electrum logo
Electrum wallet crypto logo

Bitcoin Hardware Wallet

Een Bitcoin hardware wallet wordt gezien als één van de veiligste opties om je cryptocurrency te bewaren. Deze is namelijk geheel offline en is dus onbereikbaar voor hackers en cybercriminelen.

Het is dus sterk aan te raden om, wanneer je veel vermogen bezit in de vorm van crypto’s, het leeuwendeel te bewaren in een Bitcoin hardware wallet / offline Bitcoin wallet. Omdat er geen overkoepelende instantie zoals een bank is voor crypto’s of een passende verzekering, ben je vaak alles kwijt als een hacker je crypto’s weet te bemachtigen.

Het enige nadeel van een hardware crypto wallet is het feit dat je wat extra stappen moet nemen voordat de cryptocurrency’s overgezet zijn naar een wallet die gebruikt kan worden voor transacties.

Ook zijn er horrorverhalen van mensen die duizenden tot miljoenen aan crypto’s op een hardware wallet hebben opgeslagen en het wachtwoord zijn vergeten. Door de zeer sterke beveiliging zijn die gegevens bijna niet meer te achterhalen wanneer je bijvoorbeeld een Ledger wallet Bitcoin gebruikt.

Voorbeelden van hardware wallets zijn de Trezor en de Nano Ledger S. Ook Bitcoin kan hierop worden opgeslagen. Een ledger wallet Bitcoin is één van de veiligste, of misschien wel de veiligste, Bitcoin hardware wallet doordat het een offline Bitcoin wallet is.

Bitcoin Paper Wallet

Een andere vorm van een Bitcoin hardware wallet is een Bitcoin paper wallet. Technisch gezien natuurlijk geen hardware, maar het vervult wel dezelfde functie: een crypto wallet die niet verbonden is met het internet. Een Bitcoin wallet offline. Naast een Bitcoin wallet offline is dit type best Bitcoin wallet vaak ook geschikt voor andere cryptovaluta.

Je kan een papieren wallet maken door de ‘codes’ waar je crypto’s op staan uit te printen. Deze bewaar je vervolgens totdat je deze op een desktop wallet wilt overzetten voor bijvoorbeeld transacties of handel. Uiteraard zul je dus wel papierwerk in je huis hebben liggen dat duizenden euro’s waard kan zijn.

Deze moeten dus goed opgeborgen worden in bijvoorbeeld een kluis om inbraken tegen te gaan. Het is dus een primitievere versie van de hardware wallet crypto, maar zonder het risico om je wachtwoord te vergeten en dus al je crypto te verliezen.

Tot slot

Al met al is er geen beste Bitcoin wallet type, maar is de beste crypto wallet degene die jij het fijnst vindt. Uiteraard zijn er wel verschillende levels van veiligheid en zul je zelf moeten kiezen hoeveel gemak je opgeeft voor veiligheid.

Wanneer je veel transacties uitvoert is een online Bitcoin wallet het gemakkelijkste, terwijl een offline Bitcoin wallet een veiligere keuze is wanneer je de munt gebruikt als store of value, en niet om actief te handelen. 

Als je de beste crypto wallet op het gebied van veiligheid wilt, kun je het beste kiezen voor de hardware Bitcoin wallet of een Bitcoin paper wallet. Check Bitcoin wallet altijd op betrouwbaarheid voordat je er crypto opzet.

Wil jij gelijk beginnen met het handelen in Bitcoins en andere crypto’s? Open dan een account op Coinbase.

Hoe werkt een Crypto Wallet?

Je zult denken dat je letterlijk crypto’s opslaat in een crypto wallet, maar eigenlijk is dit niet zo. Je slaat de gegevens op waarmee je toegang krijgt tot een specifieke hoeveelheid cryptocurrency in de blockchain. De crypto verlaat dus eigenlijk nooit de blockchain waarin het is opgeslagen.

De codes die je opslaat in je wallet crypto zijn dus gegevens die benodigd zijn om de juiste hoeveelheid cryptocurrency te verzenden of te ontvangen.

Private key (verzenden)

De private key is een 256-bit nummer die wordt weergegeven in hexadecimaal, wat het eenvoudiger te lezen maakt. Een voorbeeld van zo’n key is in de afbeelding te vinden.

Met behulp van de private key ben je in staat om transacties te verzenden vanaf een cryptocurrency adres. Het zegt eigenlijk:

Ik ben de gebruiker en eigenaar’.

Voorbeeld van een private key

Je hebt geen wallet nodig om je key(s) op te slaan – maar het is erg veel werk en risicovol om zelf de beveiliging te regelen. Dat is de reden dat we Bitcoin wallets gebruiken om bijvoorbeeld Bitcoins veilig te versturen vanaf de blockchain.

Zoals de naam al suggereert is het belangrijk deze key privé te houden, en niet openbaar te maken. Je wilt niet dat anderen achter je key komen.

Public key (verzenden)

Gekoppeld aan de private key krijg je daarnaast een ontvangstadres – de public key – en een lijst met back-up woorden. De publieke code van je online Bitcoin wallet kun je delen om Bitcoins op te ontvangen.

De back-up houdt je geheim en sla je veilig op. Deze garanderen dat je later vanaf elke wallet en op elk apparaat bij je crypto kunt komen.

Hot & Cold wallets

Er valt daarnaast ook een onderscheid te maken tussen hot en cold crypto wallets. Een hot wallet houdt in dat deze is verbonden met het internet. Ze zijn eenvoudig op te zetten en erg toegankelijk. Geschikt dus voor snelle transacties.

Cold wallets zijn niet verbonden met het internet en hebben een fysiek medium om de crypto mee op te slaan. Dit zijn dus hardware wallets en papieren crypto wallets. 

Beste Crypto Wallet 2022

In dit artikel hebben we al het een en ander beschreven over de beste crypto wallets, maar we zullen ze hier kort op een rijtje zetten.
 
Naast onze selectie van best crypto wallets zijn er natuurlijk ook nog veel andere software en hardware wallets die betrouwbaar zijn.
 

Bitvavo Online Crypto Wallet

De Bitvavo online crypto wallet is onze keuze voor beste Nederlandse Bitcoin wallets voor online gebruik. Het is een Nederlands platform dat blijft investeren in de veiligheid van het platform zelf. Geen enkel handelsplatform wilt bekend staan door een hack of leak waardoor gebruikers hun crypto verliezen.
 
Qua veiligheid zit je dus goed met deze online Bitcoin wallet. Net zoals met andere online wallets blijft er natuurlijk het feit dat je afhankelijk bent van de veiligheid van de crypto exchange zelf. Naast Bitcoin sla je hier ook tal van andere cryptomunten op.

MyEtherWallet

Als je wilt beleggen in Ethereum of andere ERC20 crypto’s, dan is deze desktop crypto wallet een uitstekende keuze.

Deze wallet richt zich volledig op de  ERC20 crypto’s, wat de crypto’s zijn die draaien op het Ethereum netwerk, en kan zich daarom meer richten op de veiligheid van de wallet in plaats van het accommoderen van meerdere crypto’s.

Bekijk via de link in het volgende hoofdstuk onze MyEtherWallet review voor meer informatie over deze crypto wallet, en of dit type opslag van cryptomunten iets voor jou is.

Electrum wallet

Een andere sterke online crypto wallet, is de Electrum wallet. Deze wallet is al beschikbaar sinds de Bitcoin nog in haar kinderschoenen stond. Deze Bitcoin wallet werd in 2011 opgericht, toen de Bitcoin slechts enkele euro’s waard was.

Sindsdien heeft het zich volledig gefocust op Bitcoin en heeft dus de highs en de lows van de Bitcoin meegemaakt. Het is dus ook meegegroeid met de Bitcoin en staat bekend als één van de bekendste Bitcoin crypto wallets op de markt.

Als je je richt op Bitcoin, zijn er dus weinig online crypto wallets die tegen de Electrum wallet op kunnen.

Hardware wallets Trezor & Nano Ledger S

Zowel de crypto / Bitcoin hardware wallets van Trezor, als de Ledger hardware wallet staan bekend om hun betrouwbaarheid. Deze raden we dus beide aan als veilige Bitcoin wallets voor hardware opslag.
 
De Ledger Nano S is de wereldwijd meest verkochte hardware wallet, maar de Trezor is de eerste ontwikkelaar van een hardware wallet en heeft nog steeds een groot aandeel op de markt.
 
Beide kosten ongeveer €60-70 en bieden ondersteuning voor offline Bitcoin wallet opslag en ook andere cryptomunten.
 
De wallets zijn inmiddels zo ‘mainstream’ geworden dat ze ook beschikbaar zijn bij retailers als Coolblue.
crypto wallet ledger nano s
Ledger Nano S

Andere wallet pagina's

Crypto wallet: Veelgestelde vragen

Wallets gebruiken private keys of een online handtekening om transacties te ondertekenen. Dit is een waterdichte methode die garandeert dat de crypto uit de wallet komt van de bezitter. De handtekening voorkomt daarnaast ook nog dat de transactie door iemand wordt gewijzigd nadat deze is uitgegeven.

Helaas kun je cryptocurrency’s niet verzekeren en ben je dus geheel zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je cryptocurrency. Zorg er dus voor dat je voldoende ‘backups’ hebt van de codes die je nodig hebt om toegang te krijgen tot je crypto’s.
 
Dit kan natuurlijk in de vorm van een hardware wallet, maar je kunt de gegevens dus ook uitprinten in de vorm van een papieren crypto wallet.

De veiligste manier van het bewaren van cryptocurrency en Bitcoin blijft offline (oftewel, een locatie die niet via het internet bereikbaar is). Als je toch een online wallet gebruikt dan kun je het beste voor een gereguleerde broker kiezen die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan zoals Libertex of Bitvavo.

Transacties in Bitcoins zijn openbaar. Dit betekent dat iedereen altijd alle transacties vanuit elk adres kan inzien. Aangezien er bijna altijd een vorm identificatie nodig is voor het aanmaken van een account, is het lastig om crypto transacties volledig anoniem te houden.

Ja en dit is zelfs aangeraden. Je kunt bijvoorbeeld het merendeel van je cryptocurrency opslaan in een hardware wallet. Het deel wat je wilt gebruiken voor handel of transacties kun je vervolgens opslaan in een online crypto wallet of desktop wallet.

Ook beperk je zo het risico mocht je de toegang tot één wallet kwijtraken of gehackt worden.

Veel beleggers zijn huiverig in het investeren in crypto’s kopen. Met goede reden. De koersen voor crypto’s zijn historisch erg volatiel en als je in het bezit bent van crypto’s terwijl de markt sterk keldert, kun je er niet zeker van zijn of de coin nog gaat herstellen.
 
CFD’s bieden daarin dus een goed alternatief, doordat je nooit eigenaar bent van de coin zelf, maar wel kunt speculeren over de koerswisselingen. Uiteraard heb je bij CFD’s wel weer het risico dat je door de hefboomwerking hoge verliezen kunt oplopen als je geen goede stop-loss order instelt.

Beleggen in cryptocurrency’s wordt inderdaad gezien als een risicovolle belegging, maar zoals je waarschijnlijk in het nieuws hebt gezien heeft dat risico zich flink laten uitbetalen door de astronomische stijging in bijvoorbeeld Bitcoin.

Daarnaast zijn crypto’s ‘futuristische’ betalingsmethodes die de mogelijkheid hebben om verder in waarde te gaan stijgen wanneer crypto een meer geaccepteerde betalingsmethode wordt.

Dat is zeker mogelijk, een crypto wallet is immers een soort van bankrekening voor je cryptocurrency. Hiervoor zul je dus een adres moeten hebben van de persoon of instantie waarnaar je de crypto wilt versturen.

Crypto Wallet: Conclusie

Een crypto wallet aanmaken of Bitcoin wallet aanmaken is dus essentieel voor de opslag van je cryptocurrency en Bitcoin. Zonder een vorm van een crypto wallet, zul je ook geen transacties kunnen doen met je crypto.

De beste crypto wallet of beste Bitcoin wallet hangt sterk af van je eigen voorkeur en mate van veiligheid die je wilt voor je crypto’s.

De afweging in veiligheid die je maakt zal voornamelijk bepalen wat de best crypto wallet voor jou is. Een hot crypto wallet als die van Bitvavo is een stuk praktischer dan een Bitcoin hardware wallet als de Nano Ledger S, maar daar komt wel een extra risico bij omdat je afhankelijk bent van het platform voor de veiligheid van je crypto-opslag.

Beleggen in crypto's met Coinbase?
Via Coinbase kun je beleggen in crypto en een crypto wallet aanmaken hoeft dus niet zelf. Maak vandaag nog gratis een account aan en verken het platform zelf!
TIP
Scroll naar boven