Home » wallet » blockchain wallet

Blockchain Wallet – Lees alles over de beste Blockchain Wallet – 2021

Zodra je cryptocurrency koopt kom je voor een belangrijke keuze te staan; hoe sla je de munten veilig op? Ook voor digitale munten heb je een portemonnee; de blockchain wallet. Lees snel verder in deze Blockchain wallet review wat het precies inhoudt en hoe je zelf een blockchain wallet kunt gebruiken! 

Blockchain wallet gebruiken - een stappenplan

Gemakkelijk en snel handelen in cryptocurrency, maak dan direct een account aan Bij Libertex!

Wat is een Blockchain Wallet?

Cryptocurrency zijn digitale munten die draaien op een blockchain netwerk.

Dit blockchain netwerk bestaat uit verschillende blocks, bij een block worden transacties goedgekeurd en in sommige gevallen nieuwe munten gecreëerd. 

Deze digitale munten wil je ook zo veilig mogelijk opslaan; dat doe je in een blockchain wallet. 

blockchain wallet header foto

Een Blockchain wallet is dus een portemonnee die bedoeld is voor cryptocurrency. Er zijn grote verschillen tussen de mogelijkheden die je hebt met een blockchain wallet, waar je vroeger vooral je munten op kon slaan kon bewaren in de wallet zijn er inmiddels allerlei andere mogelijkheden met deze digitale portemonnee. 

Zo kun je de munt in een wallet via staking mee laten werken met een netwerk of kun je vanuit je blockchain wallet nieuwe munten kopen of rechtstreeks munten met elkaar verhandelen. 

Inmiddels zijn er talloze blockchain wallets op de markt gebracht, sommige specifiek voor één bepaalde munt terwijl andere wallets honderden verschillende munten ondersteunen. 

Hoe gebruik ik een Blockchain Wallet?

Om aan de slag te gaan met een blockchain wallet zul je eerst een blockchain cryptomunt moeten kopen. Cryptocurrency kun je op verschillende manieren aanschaffen. Het makkelijkste is om dit te doen bij een online broker / exchange.

Doe je dit bij zo’n exchange, dan heb je een wallet blockchain nodig om je cryptocurrency veilig in te bewaren. Bij een broker bewaar je jouw beleggingen in jouw beleggersportemonnee op het platform zelf, maar deze kun je ook zelf naar een andere blockchain wallet verplaatsen.

Je moet allereerst voor jezelf uitkiezen of je wilt handelen in de vorm van CFD’s of dat je daadwerkelijk de munt wilt kopen. CFD’s hoef je namelijk niet in een wallet op te slaan omdat het dan om contracten gaat, en niet het bezitten van de crypto zelf. 

Stap 1: Kies een online broker

De snelste en meest gemakkelijkste manier om cryptocurrency te kopen is door deze aan te schaffen via een online broker. Hierbij heb je keuze uit veel verschillende brokers.

Er zijn een groot aantal verschillende brokers en deze bieden allemaal verschillende handelsproducten aan. Verder is het erg belangrijk of een broker gereguleerd wordt, het is belangrijk dat een broker door minstens één toezichthoudende instantie wordt gereguleerd.

Wil jij cryptomunten kopen en ben je op zoek naar een goede broker? Hieronder vind je een overzicht van goede gereguleerde brokers.

Libertex

high frequency trading libertex

Libertex is echt aan te raden voor cryptocurrency handelaren. Libertex bestaat als sinds 1997 en heeft een ruim aantal markten waarin je kunt beleggen.

Bij Libertex koop je niet de daadwerkelijke coin, maar zet je in op de beweging in de koers. Je koopt de coin in de vorm van CFD’s, contract for difference. 

Je zet dan geld in op de fluctuaties in de koers van een activa. Je hebt daarnaast Bij Libertex ook de optie om eerst een tijdje te oefenen met een demo-account. Je kunt risicoloos leren beleggen en het platform verkennen.

Bij Libertex is je minimale inleg €100,- en dat is een groot voordeel. Door dit lage instaptarief kun je zonder een groot risico te lopen beginnen met beleggen.

wallet blockchain libertex

Met handelen in cryptocurrency CFD kun je in korte tijd veel geld verdienen, dit komt omdat je inzet op marktbewegingen en die zijn er continu. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een hefboom.

Met een hefboom kun je zorgen dat je cryptocurrency een x-aantal keer zoveel waard wordt. Hierdoor wegen bewegingen in de koers zwaarder.

Het voordeel van Libertex is dat het naast cryptocurrency ook nog een groot aanbod andere handelsproducten heeft. Zo kun je bij Libertex ook terecht voor het handelen in grondstoffen, indexen, valuta, aandelen en ETF’s.

Als beginner kun je bij Libertex gebruik maken van een gratis demo account. Voor dit account hoef je alleen een E-mail adres op te geven en je krijgt virtueel geld om alvast kennis te maken met het platform en om een aantal investering in CFD’s uit te proberen voordat je met je eigen geld aan de slag gaat. 

Je kunt al beginnen bij Libertex bij een storting van minimaal €100,- en je krijgt kortingen als je hogere bedragen in één keer stort. 

Wil jij meer informatie over Libertex? Lees onder het kopje ‘brokers’ onze Libertex review of begin direct en maak nu een account aan!

Bitvavo

bitvavo altcoin

Ben je op zoek naar een Nederlandse crypto exchange, dan is Bitvavo een interessant broker voor jou.

Deze broker specialiseert zich volledig in de handel in cryptocurrency en staat geregistreerd bij de DNB (De Nederlandsche Bank). Bitvavo biedt naast de bekende munten zoals Bitcoin en Ethereum ook de kleinere crypto’s aan.

Je kunt bij Bitvavo meer dan 50 crypto’s kopen. De verwachtingen zijn dat dit aanbod de komende jaren nog zal gaan uitbreiden.

Via Bitvavo kun je onder andere de Bitcoin zelf kopen, wat inhoudt dat je deze ergens veilig moet opslaan. Je kunt hiervoor de blockchain wallet gebruiken om je aangekochte Bitcoin veilig op te slaan.

Voor beginnende Nederlandse crypto beleggers is het platform van Bitvavo perfect, omdat het platform volledig in het Nederlands is en het interface erg minimalistisch en gebruiksvriendelijk is. Zo kun je in korte tijd bekend met het platform en kun je je volledig richten op het beleggen in crypto’s.

Bitvavo is erg populair en dit komt onder andere door de lage transactiekosten die het platform met zich meebrengt. Ook kun je gemakkelijk geld storten via een tal van betalingsopties, waaronder de Nederlandse betalingsmethode iDEAL.

Maak gelijk een gratis account aan bij de Nederlandse broker Bitvavo!

Binance

Binance is de bekendste crypto exchange en ook de meest gebruikte exchange ter wereld. Het bedrijf werd in China opgericht en is de populairste optie voor cryptocurrency beleggers die in veel verschillende munten willen investeren.

Binance heeft namelijk een enorm aanbod verschillende munten en is bij veel nieuwe projecten ook favoriet om als eerste de cryptocurrency te lanceren.

Het grote verschil met Libertex en Capital.com is dat je bij Binance wel investeert in de munt zelf. Zo kun je een de coin kopen en daadwerkelijk in bezit zijn van de munt in plaats van een contract af te sluiten. 

Je kunt bij Binance geld storten via iDEAL en daarnaast kun je ook eenvoudig andere betaalmethodes als bankoverschrijving, creditcard of het storten van cryptocurrency zelf gebruiken om je account te financieren.

Maak met de groene knop direct een account aan bij Binance en beleg in een ruim aanbod cryptomunten!

Capital.com

capital

De broker Capital.com lijkt erg veel op Libertex. Je kunt bij deze broker namelijk ook allerlei cryptocurrency verhandelen als CFD’s.

Capital.com bestaat nog niet erg lang, maar is in de afgelopen jaren erg snel gegroeid. Dit doet Capital.com door snel kantoren te openen door heel Europa om overal goed bereikbaar en zichtbaar te zijn.

Door deze kantoren heeft Capital.com bijvoorbeeld ook licenties bij meerdere toezichthouders. Net als Bij Libertex wordt Capital.com ook gereguleerd door de Cypriotische CySEC en daarnaast ook het Britse FCA.

Naast cryptocurrency kun je bij Capital.com eenvoudig investeren in andere handelsproducten zoals aandelen, grondstoffen en diverse valuta.

Alles weten over deze nieuwe broker? Ga dan meteen naar de website en maak je gratis Capital.com account aan.

Stap 2: Maak een account aan

Wanneer je jouw keuze hebt gemaakt voor een broker of exchange ben je nog maar een paar stappen verwijderd om cryptocurrency te kopen.

Een van die stappen is natuurlijk het aanmaken van een account bij de broker die je hebt gekozen. In dit voorbeeld kijken we naar het openen van een account bij CFD-broker Libertex.

Je kunt hier een demoaccount aanmaken door je e-mail adres en wachtwoord op te geven. Zodra je dat gedaan hebt krijg je toegang tot het Libertex platform.

Cryptocurrency kopen doe je natuurlijk met echt geld. Je moet hiervoor eerst jouw account verder verifiëren. Deze verificatie is elke gereguleerde broker in Europa verplicht om uit te voeren bij al haar klanten.

De verificatie bestaat uit het opsturen van een kopie van je identiteitsbewijs en het invullen van een vragenlijst, in die vragenlijst controleert Libertex of je genoeg kennis en ervaring hebt met het beleggen.

Stap 3: Geld op je account storten

Je kunt Bij Libertex kiezen uit een van de vele betalingsopties, dit kan bijvoorbeeld eenvoudig via iDEAL.

Een van de grote voordelen van Libertex is dat je bij deze broker al kan beginnen bij minimale storting van €100,-. Door dit lage bedrag kan bijna iedereen bij deze broker aan de slag.

Betalen bij Libertex blockchain wallet review
Kies uit één van de betalingsopties

Stap 4: Kies en koop een cryptocurrency

Je kunt nu je eerste cryptocurrency aankoop doen. Je doet dit bij Libertex eenvoudig door te zoeken op bijvoorbeeld “BTC” en dan op kopen te klikken.

Je hebt bij de investering de mogelijkheid om een hefboomeffect, take-profit en stop-loss in te stellen.

Je investeert Bij Libertex in een CFD en dus ben je niet bezig om de echte coin te kopen. Als je wilt investeren in de munt zelf, kun je het beste terecht bij een crypto exchange als Binance.

Cryptovaluta kopen bij Libertex
kopje cryptocurrencies Bij Libertex

 

In de lijst cryptocurrencies kun je ook nog kiezen om te sorteren op de best presterende munten over een bepaalde periode om nog beter inzicht te krijgen in de markt. 

Heb je in deze lijst de munt gevonden waar je in wilt gaan investeren? Dan klik je op deze munt om vervolgens op de productpagina te klikken op ‘Open positie’.

 

Omdat de handel bij Libertex via CFD’s gaat heb je nog een aantal extra keuzes bij het afsluiten van je investering. Zo kun je kiezen voor een hefboomeffect, stop-loss en take-profit. De kleine icoontjes SL en TP staan voor stop-loss en take-profit.

Kies je ervoor om cryptocurrency aan te schaffen bij een exchange, moet je een wallet aanschaffen. Dit kun je onder andere doen bij blockchain wallet.

Denk er wel aan dat als je de munt verstuurd naar een wallet ze waarschijnlijk veiliger staan, maar je ze niet meer rechtstreeks kan verkopen. Dit maakt het handelen in crypto omslachtiger.

Stap 5: Crypto opslaan in je Blockchain Wallet

Wanneer je via Libertex hebt geïnvesteerd in CFD’s zullen deze op het platform blijven staan en worden ze dus bewaard in je ‘Wallet’ of portefeuille. 

Het voordeel van het handelen in CFD’s is ook dat je deze steen kunt sluiten als je winst hebt gemaakt. Zo kun je altijd meteen inspelen op koerswijzigingen.

Wanneer je investeert in crypto moet je een plek hebben om deze crypto te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld op een veilige manier in de blockchain wallet, blockchain wallet Ripple, blockchain wallet Ethereum en Bitcoin wallet blockchain. 

Wanneer je van Wallet wilt veranderen zul je het adres moeten zoeken en gebruiken bij het versturen van de exchange. Je moet hier goed bij oppassen dat je ze niet naar een foutief adres stuurt want dan kun je ze kwijtraken. 

De blockchain wallet Ethereum, blockchain wallet Ripple en Bitcoin wallet blockchain zijn de bekendste blockchain wallets.

Ga meteen aan de slag met handelen in crypto bij de broker Libertex en sla je munten op in een blockchain wallet!

Zijn er verschillen tussen Blockchains?

Een blockchain is in principe decentraal. Er bestaan echter twee varianten op dit blockchaintype. Dit is de private en consortiumblockchain.

Publieke blockchain

Een publieke blockchain is het bekendst en meest gebruikt. Publieke blockchain zijn volledig decentraal en open-source, hiermee voldoet een publieke blockchain aan het ‘distributie Ledger’ principe.

Voor iedereen is het mogelijk om deel te nemen in het netwerk en iedereen heeft de mogelijkheid tot het inzien van de code waarmee de blockchain is geschreven. 

Blockchain wallet review logo blockchain

Iedereen kan transacties sturen over deze blockchain wallet en kan ervan uitgaan dat deze transacties worden opgenomen in de blockchain wallet. Omdat er doorgaans meer mensen zijn aangelsoten op een publieke Blockchain wallet dan een private consortiumblockchain zijn publieke blockchain vaak veiliger.

Een voorbeeld van een publieke Blockchain is het Bitcoinnetwerk.

Private blockchain 

Volledig tegenover de publieke Blockchain wallet staat de private Blockchain wallet. Een private Blockchain wallet is zoals de naam doet vermoeden een gesloten systeem. 

Het is niet voor iedereen mogelijk om lid te worden van het netwerk. Het recht op het toevoegen van informatie is beperkt tot een selecte groep.

Een private Blockchain wallet heeft een eigenaar, door hem wordt bepaald wie er toegang krijgt tot de blockchain. Omdat de manier van data opslaan nog wel een keten van transacties is en er meerdere aangesloten partijen zijn wordt er nog wel gesproken van een blockchain, deze is echter niet volledig decentraal.

Een blockchainnetwerk die alleen bereikbaar is voor medewerkers van een bedrijf is een voorbeeld van een private blockchain.

Consortiumblockchain

Tussen publieke en private blockchain in staat de consortiumblockchain. Een consortium is een samenwerkingsverband tussen verschillende partijen, bijvoorbeeld banken of bedrijven.

Een consortiumblockchain is hiermee een blockchain die ontstaan is als onderdeel van een samenwerkingsverband. De Blockchain wallet is niet openbaar, maar heeft wel meerdere eigenaren.

Soms is een consortiumblockchain wel in te kijken voor iedereen, maar heeft niet iedereen de mogelijkheid om data te wijzigen. Een voorbeeld van een consortiumblockchain is een netwerk van de Blockchain wallet Ripple, Blockchain wallet Ethereum en Bitcoin wallet Blockchain

Ook starten met handelen in verschillende cryptovaluta? Op Libertex vind je een groot aantal verschillende crypto om in te handelen. Probeer het nu!

Welke verschillende Blockchain Wallets zijn er?

Er zijn veel verschillende blockchain wallets, niet alleen zijn er specifieke wallets per munt zoals de blockchain wallet ethereum of de blockchain wallet ripple, maar ze verschillen ook in hoe je ze gebruikt. 

Zo zijn er mobiele blockchain wallets die je als smartphone-app kunt installeren en gebruiken, het voordeel hiervan is dat je altijd de cryptocurrency bij de hand hebt. Zo kun je waar je ook bent de munt verkopen of versturen. 

Een ander voorbeeld van een blockchain wallet is de desktop wallet. Dit is software die je installeert op je computer waar je de munten in op kan slaan, let op dat je de computer waar deze wallet op staat goed beveiligd. 

Tot slot kun je ook kiezen voor een hardware wallet. Dit zijn apparaatjes die nog het meest lijken op een USB-stickje, je sluit deze aan op je computer of smartphone en kunt vanuit de software op één van deze apparaten je blockchain wallet beheren. 

Het voordeel van een hardware blockchain wallet is dat je munten nooit in contact staan met het internet. Zolang iemand niet jouw hardware wallet heeft komt hij niet bij jouw cryptocurrency. 

Start vandaag nog met het opbouwen van jouw crypto portfolio door een nieuw handelsaccount aan te maken bij Libertex. Start direct via de groene button hiernaast!

Wanneer gebruik je een Blockchain Wallet?

Een blockchain wallet heb je alleen nodig als je cryptocurrency koopt bij een crypto exchange. Bij een CFD-broker als Libertex speculeer je allenen op de koers door een contract af te sluiten en krijg je de munt zelf niet. 

Als je bij Libertex aan de slag gaat heb je dan ook geen blockchain wallet nodig. Je investeringen blijven altijd bij deze broker staan zodat je zo ook weer eenvoudig kunt sluiten zonder dat je een blockchain wallet hoeft te gebruiken. 

Voor- en nadelen Blockchain Wallet

Voordelen

Nadelen

Tips voordat je de Blockchain Wallet gebruikt

Voordat je zelf aan de slag gaat met je cryptocurrency opslaan in een blockchain wallet is het handig om goed te kijken naar de volgende tips in deze blockchain wallet review. Deze helpen je als beginner geen fouten te maken wanneer je gebruik maakt van je blockchain wallet.

Kijk goed naar welke munten de blockchain wallet ondersteunt

Niet elke blockchain wallet ondersteunt alle verschillende cryptocurrency, zo zijn er specifieke wallets per munt; een blockchain wallet Ethereum, blockchain wallet Ripple en een Bitcoin wallet blockchain. Je moet goed weten welke munten ondersteunt worden door een blockchain wallet.

Als je namelijk je munt verstuurd naar een adres die die munt helemaal niet ondersteunt is de kans erg groot dat je cryptocurrency verdwijnt en dat je de munten nooit meer terug kan vinden. Zorg dus altijd dat je een blockchain wallet kiest die al jouw munten ondersteunt. 

Welke extra opties heeft de blockchain wallet?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er allerlei verschillende blockchain wallets. Je kunt kiezen voor online wallets, desktop wallets en voor volledige veiligheid zelfs hardware wallets. 

Deze verschillende blockchain wallets komen ook allemaal met hun eigen opties. Een hardware blockchain wallet of offline blockchain wallet biedt vaak weinig extra functies, je kunt er soms wel rechtstreeks cryptocurrency kopen via een ingebouwde exchange. 

Online wallets hebben soms ook de mogelijkheid om jouw munten in te zetten voor het netwerk. Je behoudt dan je eigen munten, maar deze helpen het blockchain netwerk onderhouden, je krijgt hier vaak een beloning voor als je hier gebruik van maakt. 

Ook handelen in crypto? Maak snel en gemakkelijk een nieuw account aan op Libertex en ontdek de kwaliteiten van dit platform!

Veelgestelde vragen

Een blockchain wallet is een plek waar je cryptomunten kan opslaan. Wanneer jij dus besluit om te gaan investeren in cryptocurrency heb je ook een plek nodig om je munten te bewaren. Er zijn verschillende crypto wallet op de markt.

Bij bepaalde brokers krijg je automatisch een wallet, maar je hebt ook wallets van derde partijen die je kunt gebruiken om je munten op te slaan en te versturen over het blockchain network.

Een blockchain wallet is gemaakt om je cryptomunten veilig op te slaan. Uiteraard kun je dan verwachten dat je blockchain wallet veilig is. Doe echter altijd ook zelf onderzoek naar de wallet die je wilt gebruiken.

Er zijn wallets beschikbaar van vele verschillende derde parijen. Elke wallet heeft zijn eigen functionaliteiten en sommige wallets zijn speciaal gemaakt voor specifieke cryptocurrencies. Het doel van een wallet is uiteindelijk altijd het veilig opslaan van je crypto munten en een plek bieden waaruit jij je munten kunt versturen of verkopen.

Bij een blockchain wallet hoort een adres waar je de munten naar toe kunt versturen. Dit is of een lange code van letters en cijfers of het komt in de vorm van een QR-code, je kunt dit adres invullen op de plek waar je nu nog je cryptocurrency hebt staan om zo de munten naar de blockchain wallet te versturen. 

Smart contract zijn zelfgegenereerde overeenkomsten op basis van blockchaintechnologie. Ze zetten automatisch acties of betalingen in gang zodra aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. 

In de nabije toekomst maken smart contracts gebruik van realtime-informatie, zoals GPS-data van assets, om zo een gebeurtenis in gang te zetten, zoals de overdracht van een eigendom.

Blockchain-as-a-service (BaaS) is een cloudgebaseerd aanbod can softwareleveranciers voor organisaties die niet zelf een eigen blockchainoplossing willen bouwen. Het is een soort Software-as-a-service die de blockchainacceptatie kan stimuleren.

Blockchain-technologie is geen panacee of universele oplossing die in alle instanties uitkomst biedt. In het enthousiasme rondom blockchain komt het nogal eens voor dat ambitieuze ontwikkelaars door middel van blockchain-technologie problemen proberen op te lossen die er niet zijn.

Momenteel centreert de aandacht zich op het ontwikkelen van veelbelovende toepassingen op de meest geschikte blockchain platforms. Bekende voorbeelden van deze platform zijn onder andere Ripple, Stellat, OpenChain, HyperLedger, Multichain, Linq en Ethereum.

Een van de meest in het oog springende ontwikkelingen behelst de creatie van de zogenaamde smart contracts, oftewel intelligente contracten.

Blockchain Wallet Review: Conclusie

Velen zien de toekomst van ons geld in blockchain netwerken zoals dat van de cryptocurrency Bitcoin. Als steeds meer mensen gaan investeren in cryptocurrency hebben deze beleggers ook hun eigen blockchain wallet nodig. 

Ook deze Blockchain wallets blijven zich ontwikkelen en worden steeds makkelijker te gebruiken voor consumenten. Het wachten is nog op blockchain wallets die je ook eenvoudig in winkels kunt gebruiken voor betalingen. 

Wil je gemakkelijk en eenvoudig beleggen in cryptocurrency in de vorm van CFD’s, maak dan gemakkelijk een account aan bij Libertex!

Gemakkelijk cryptocurrency verhandelen?
Bij Libertex maak je gemakkelijk een account aan en kun al gauw je eerste crypto investering plaatsen!
TIP
Scroll naar top