Crypterium review & ervaringen 2024

Het investeren in Crypto is over de afgelopen jaren erg gestegen in populariteit. Hier willen bedrijven op inspelen door het mogelijk te maken om met crypto te kunnen betalen. Crypterium is een nieuw betaalsysteem waarmee je wereldwijd in iedere winkel met cryptocurrency zult kunnen betalen zoals we zullen laten zien in dit crypterium review.

Dit is mogelijk door een blockchain technologie wat Crypterium een cryptobank noemt. Hoe dit precies in zijn werk gaat bespreken we in deze Crypterium review.

Crypterium review: kies de juiste broker voor crypto

Wil je aan de slag gaan bij een broker met lage kosten? Wij raden eToro aan voor beginnende beleggers én ervaren beleggers!

Er zijn ontzettend veel verschillende online brokers op de markt wat het lastig maakt om de beste broker te kiezen voor jouw handelsstrategie.

Wij zetten in onze artikelen verschillende brokers op een rijtje met de bijbehorende kenmerken en voor- en nadelen. In dit artikel gaan we het hebben over Crypterium en waarom het een goed idee is om ook de Crypterium wallet te gaan gebruiken voor betalingen.

Je kunt met de Crypterium wallet namelijk wereldwijd in iedere winkel betalen met cryptocurrency. Je kunt de Crypterium wallet contactloos gebruiken. Meer weten over de Crypterium wallet? Lees deze Crypterium review dan snel verder of bekijk ons artikel over de beste crypto wallets van 2022.

Crypterium Review: een korte introductie

Crypterium is kort uitgelegd een nieuw betaalsysteem waarmee je wereldwijd en in elke winkel zult kunnen betalen met cryptocurrency. Dit kan al zonder bankpas of creditcard. Dit is mogelijk door een blockchain technologie wat Crypteriun een cryptobank noemt.

Een blockchain is een grote database waarin transacties opgeslagen kunnen worden. Dit kunnen veel verschillende soorten transacties zijn.

Deze database is open voor iedereen, dus wanneer je een internetverbinding hebt kun je de pagina’s al bekijken net als alle websites.

Het is dus de bedoeling dat door Crypterium elke smartphone gebruiker de crypterium wallet gaat gebruiken. Je kunt de wallet gebruiken om contactloos te kunnen betalen met je cryptocurrency. Maar hoe komt er precies geld in de crypterium wallet?

Je kunt als eerste een account aanmaken bij een online broker naar keuze. Wanneer je vervolgens investeringen maakt en hier crypto mee verdiend kun je deze crypto in de Crypterium Wallet zetten. Vervolgens kun je daarmee betalingen doen. Je kunt dus daarna vanuit de Crypterium Wallet contactloze betalingen doen over de hele wereld en in elke winkel.

Een van de online brokers waar je bij zou kunnen investeren om die investeringen over te zetten naar de Crypterium wallet is eToro. Bij deze online broker is het minimale bedrag wat je moet storten om aan de slag te gaan, maar €42 wat relatief laag is vergeleken met andere online brokers.

Kun je niet wachten om investeringen te maken bij een online broker en deze te bewaren in de Crypterium wallet? Begin dan vandaag nog bij eToro door een account aan te maken!

Crypterium Review: Is Crypterium veilig en betrouwbaar?

Het is natuurlijk van belang dat je de cryptocurrency die je gekocht hebt altijd veilig opslaat zodat niemand bij jouw digitale munten komt. Dit kan bijvoorbeeld door ze op eToro te laten staan en je eToro account goed te beveiligen. 

Is bij Crypterium inloggen veilig?

Een account aanmaken bij Crypterium is eenvoudig en je kunt ervoor kiezen om dit in je browser te doen of de mobiele applicatie voor iOS of Android te gebruiken. Met je account kun je cryptocurrency kopen, versturen, uitbetalen, wisselen en opslaan. 

Crypterium geeft aan dat je account goed beveiligd is via 3-layer security en een anti-fraude protocol. Je account op Crypterium lijkt dus veilig te zijn door de goede beveiliging. 

crypterium scam crypterium review

Hoe betrouwbaar is Crypterium? Is Crypterium Scam?

Dat betekent helaas niet dat Crypterium volledig betrouwbaar is, online zijn veel Crypterium reviews te vinden van klanten die problemen hebben met het platform. Zo klagen een aantal klanten in hun Crypterium review over het feit dat ze geen cryptocurrency meer kunnen uitbetalen.

Ook het versturen van cryptocurrency naar een andere wallet zou soms problematisch verlopen of zelfs helemaal niet mogelijk zijn. Op de website van Crypterium staan een aantal documenten waarin alle voorwaarden voor klanten en beschermregelingen benoemd staan. 

Crypterium Review: Hoe worden klanten beschermd?

Het opvallende is dat Crypterium op hun website beweert een Europese entiteit te zijn en een Europese licentie te hebben. De eerste bewering lijkt te kloppen, het bedrijf geeft aan gevestigd te zijn in Litouwen en/of Estland. 

Met een Europese licentie wordt vaak bedoeld dat een bedrijf in de financiële wereld ingeschreven staat bij een toezichthouder zoals het Nederlandse AFM. Deze toezichthouder controleert of het bedrijf de Europese wet- en regelgeving goed volgt. 

Over een licentie kunnen we echter niks terug vinden en dat voedt de vermoedens dat je over  Crypterium scam zou kunnen praten. Normaal heeft een bedrijf een licentie bij een Europese toezichthouder die in de gaten kan houden of het bedrijf zich houdt aan alle Europese wet- en regelgeving.

Naast de licentie geeft Crypterium aan op dit moment kantoren te hebben in Londen, Talinn en Moskou. Klanten worden bij Crypterium beschermd volgens de documenten die op de website staan. Omdat de licentie bij een toezichthouder niet terug te vinden is weet je niet zeker of deze protocollen ook uitgevoerd worden. 

Begin ook bij een gereguleerde broker waar je eenvoudig cryptocurrency kunt kopen zoals het populaire eToro!

Crypterium Review: Hoe begin ik bij Crypterium?

Een account openen bij Crypterium kan gratis en is geschikt voor zowel ervaren als beginnende beleggers. Via Crypterium kun je namelijk je verdiensten in de wallet storten en dit gebruiken om betalingen mee te doen.

Je kunt inloggen via de website van Crypterium, maar je kunt ook meteen de app van de Crypterium wallet downloaden die het platform aanbiedt.

Hoe werkt de Crypterium wallet?

Het Crypterium platform is in principe een wallet waar je cryptocurrency in op kunt slaan, maar daar zijn inmiddels een aantal andere functies bijgekomen. Zo kun je ook eenvoudig cryptocurrency kopen en verkopen via het platform en munten wisselen voor andere munten. 

Vervolgens kun je deze wallet gebruiken door een VISA kaart aan te vragen of bijvoorbeeld via de iOS-app in combinatie met Apple Pay te betalen. Zo kun je de wallet gebruiken als betaalmiddel en kun je eenvoudig betalen met cryptocurrency. 

Ook heb je de mogelijkheid om je cryptocurrency vast te zetten op je crypterium account om zo rente te ontvangen. 

Deze laatste optie raden we overigens niet aan omdat je eerder al hebt kunnen lezen dat er een aantal Crypterium reviews van gebruikers zijn die aangeven dat het verkopen en uitbetalen van cryptocurrency soms stop wordt gezet bij accounts. 

Cryptocurrency kopen via Crypterium Review

Bij het kopen van crypto via Crypterium koop je niet rechtstreeks de munten van het platform zelf en je handelt ook niet met andere gebruikers op het platform. Crypterium gebruikt Crypterium SX, een programma dat alle grote crypto exchanges afstruint naar de beste deal voor jou.

Zo kan het dus zijn dat je de transactie voltooid bij een exchange als Coinbase of Binance. De eerste keer dat je cryptocurrency koopt via Crypterium betaal je geen transactiekosten, daarna betaal je 1% bij een investering van meer dan €250 en 2% als je minder dan €250 in één keer investeert. 

Uitbetalen naar Visa Card Crypterium Scam?

Je kunt de cryptocurrency die je hebt opgeslagen bij Crypterium eenvoudig uitbetalen naar je creditcard zodat je daar met euro’s kan betalen. De cryptocurrency die je naar de creditcard stuurt wordt dus vanaf dat moment omgezet naar euro’s. 

Weet je genoeg na het lezen van deze Crypterium review? Begin dan zelf met crypto kopen bij de online broker eToro!

Crypterium Review: ondersteunde munten

Crypterium ondersteunt op het moment vooral de grotere cryptocurrencies. Hieronder vind je een overzicht van de munten die je op dit moment kunt kopen, verkopen en opslaan bij Crypterium. 

Crypterium ICO: De eigen Crypterium token

Hierboven zie je in de eerste kolom ook Crypterium (CRPT) staan, dit is de eigen token die Crypterium door middel van de Crypterium ICO op de markt heeft gebracht. De Crypterium ICO was tussen 24 oktober 2017 en 5 januari 2018. 

In totaal werden bij de Crypterium ICO 210 miljoen ERC20-tokens met de naam CRPT gekocht, de prijs werd vastgesteld op 0,0001 Bitcoin die in die periode schommelde tussen de €3.000,- en de €15.000,-. Er is in die periode uiteindelijk voor meer dan 43 miljoen euro aan Crypterium tokens gekocht. 

Sinds de Crypterium ICO is de koers van de token vooral gedaald, ook in begin 2021 toen het weer erg goed ging met de meeste cryptocurrency was de koers van Crypterium teleurstellend. Terugkijkend naar de Crypterium ICO is het bedrijf erin geslaagd om een goede hype op te bouwen. 

Deze hype kwam op gang doordat er op steeds meer plekken Crypterium news te vinden was en er steeds meer positieve berichten over de dienst naar buitenkwam via Crypterium news verhalen, maar ook via social media. 

Een belangrijk gegeven bij cryptocurrency is de ‘Fear Of Missing Out’ en bij grote nieuwe cryptocurrency projecten geldt dit ook. Beleggers zagen door het Crypterium news dit bedrijf als ‘the next big thing’ en begonnen met investeren, uiteindelijk heeft het nog niet opgeleverd wat aze hadden gehoopt. 

Wil jij ook beginnen met cryptocurrency kopen zoals de Crypterium token? Maak dan eenvoudig een account aan bij eToro en doe vandaag nog je eerste investering! 

Cryptorium Review: Wat zijn de Crypterium kosten?

Er zijn een aantal verschillende kosten die berekend worden bij jouw Crypterium account en deze zijn afhankelijk van de functies die je gebruikt. Zo zijn er verschillende tarieven voor het kopen en verkopen van cryptocurrency en betaal je ook voor de Crypterium Visa Card.

Crypterium Review: kosten van cryptocurrency

Voor het kopen van cryptocurrency betaal je de eerste keer 0% transactiekosten, het is dan ook aan te raden om deze eerste keer meteen voor een groot bedrag crypto te kopen. Daarna betaal je namelijk wel transactiekosten en zo kun je op je eerste investering een hoger rendement behalen. 

Vanaf je tweede aankoop betaal je bij een investering van minder dan €250 maar liefst 2% transactiekosten, dat is in het geval van €250 dus €5 die je kwijt bent aan Crypterium. Bij een investering van meer dan €250 dalen de transactiekosten tot 1% van de transactie. 

Crypterium Review: kosten van Visa

Voor het gebruiken van de Crypterium Visa Card betaal je €2,99 per maand. Elke keer dat je betaalt met de Visa card kost het nog eens €0,25. 

Verder betaal je 2,5% voor elke aankoop die je met je Crypterium Visa Card doet die niet in je eigen valuta is. Dit is de Foreign Currency Transactio Fee. Als je bij een bankautomaat geld van je Visa card af wilt halen betaal je €3 en 1,6% van de transactie aan kosten. 

Kosten bij cryptocurrency verkopen en uitbetalen

Je kunt bij Crypterium op twee manieren je cryptocurrency verkopen en uit laten betalen. Ten eerste kun je de cryptocurrency versturen naar je Crypterium Visa Card, je betaalt in dat geval €2,50 en 2,5% transactiekosten. 

Om gewoon cryptocurrency te verkopen en deze in euro’s uit te laten betalen hoef je bij Crypterium in principe geen transactiekosten te betalen. Het kan wel zijn dat het blockchain netwerk van de munt die je verkoopt standaard transactiekosten berekent. 

Tip: Bij andere brokers is het soms mogelijk om te investeren in aandelen en ETF’s zonder commissie te betalen. Bij een broker als eToro worden aandelen en ETF’s bijvoorbeeld aangeboden met 0% commissie.

Crypterium Review: Hoe is de klantenservice van Crypterium?

De klantenservice van Crypterium begint in principe met een help center, op deze pagina van de website vind je antwoorden op alle belangrijke vragen die je kan hebben over de website. Mocht je er dan nog niet uit komen is er ook de optie om contact op te nemen met de klantenservice van Crypterium zelf. 

De klantenservice begint met een vragenlijst over welk platform je gebruikt, waar het probleem ligt (bij de visa card, wallet, exchange, uitbetaling, enz.) en vervolgens kun je een bericht sturen met daarin jouw probleem of vraag. Je kunt bij deze vraag 5 bestanden toevoegen om het te verduidelijken. 

Op het eind moet je het E-mailadres opgeven dat je gebruikt voor Crypterium en kun je ervoor kiezen om een telefoonnummer op te geven. Het moet gezegd worden dat er een aantal Crypterium reviews van gebruikers op het internet aangeven dat de klantenservice niet of niet snel reageert. 

Er wordt verder ook geen termijn gegeven waarop jouw vraag in behandeling wordt genomen of voor wanneer je antwoord hebt. 

Je kunt ook contact opnemen met Crypterium via andere kanalen als mail, facebook, twitter, telegram en instagram. Ook hier is onduidelijk hoe snel ze reageren of via welke kanalen je het best geholpen kan worden. 

Al met al ligt er een structuur voor klantenservice bij Crypterium maar is er nog veel onduidelijk over de termijn waarop je antwoord kan verwachten en welk kanaal het handigst is.

Deze onduidelijkheid zorgt er in combinatie met negatieve Crypterium reviews die specifiek over de klantenservice gaan dat de klantenservice waarschijnlijk niet goed genoeg is. 

Hoe zijn de Crypterium Reviews van gebruikers?

Net als elk bedrijf zijn er online zowel positieve als negatieve Crypterium reviews te vinden. Deze Crypterium reviews van gebruikers zeggen wel wat over hoe goed het platform werkt.

In principe zijn de functies allemaal goed te gebruiken en zijn er ook veel klanten tevreden over het platform en de eenvoudige werking. Ook zijn veel gebruikers blij met de mogelijkheid om een Visa Card aan te vragen en te vullen.

Toch is het niet goed om te zien dat alle negatieve Crypterium reviews op hetzelfde punt terecht komen. Er zijn erg veel accounts geblokkeerd die geen geld meer van hun account af kunnen halen. 

Al met al kunnen we uit de Crypterium reviews opmaken dat de website in principe legitiem werkt maar er wel een aantal problemen zijn rondom accounts. Er is geen sprake van een Crypterium scam, maar als gebruiker is het verstandig om voorzichtig te zijn met je keuzes op dit platform. 

Op zoek naar een broker waar je veilig kan beleggen? Kijk ook eens in ons artikel over de beste brokers van dit moment!

Wil jij ook beginnen met cryptocurrency kopen om zo snel mogelijk zelf aan de slag te kunnen met de Crypterium wallet? 

Veelgestelde vragen

Platforms als Crypterium worden ‘Fintech’ bedrijven genoemd. Bedrijven die zich bezighouden met financiën en technologie. In dit geval richt Crypterium zich volledig op het kopen, verkopen, versturen, opslaan en wisselen van de grootste cryptocurrencies. 

Crypterium scam noemen is misschien wat te snel, er zijn wel veel negatieve Crypterium reviews te vinden online die je wel dit gevoel kunnen geven.

Daarnaast geeft het aan een Europese licentie te hebben maar kun je verder nergens vinden welke licentie dit is en wat het inhoudt. Dit maakt dat je zeker vraagtekens kan hebben bij de betrouwbaarheid van Crypterium. 

De kosten die je maakt bij het doen van transacties bij Crypterium kan erg verschillen. Zodra je bijvoorbeeld crypto gaat kopen bij het platform gaat de website op zoek naar de beste deal voor jou.

De transactiekosten die je betaalt zijn de eerste keer 0%, daarna betaal je bij een aankoop van meer dan €250,- 1% transactiekosten en 2% transactiekosten bij investeringen van minder dan €250. 

Bij uitbetalen naar je creditcard betaal je €2,50 + 2,5% van het bedrag dat je uitbetaald. Voor de creditcard zelf betaal je €2,99 per maand.

Op dit moment is de enige feature die Crypterium biedt die je niet bij veel andere platforms vindt de creditcard. Het feit dat je rechtstreeks met crypto kunt betalen via een pasje is dan op dit moment ook de enige reden om over te stappen naar Crypterium. 

Zoals altijd verschillen de Crypterium reviews flink, een aantal gebruikers zijn erg enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Daarnaast zijn er ook veel negatieve Crypterium reviews die vermelden dat hun account geblokkeerd is en ze hun geld niet van het platform konden krijgen. 

Crypterium Review: Conclusie

Er zijn steeds meer bedrijven die oplossingen bedenken voor de wereld van cryptocurrency. Zo heeft Crypterium een platform ontworpen waar je crypto kunt kopen, verkopen, wisselen, opslaan en uitgeven.

Vooral de combinatie met een fysieke creditcard kan het interessant maken voor consumenten om te beginnen met Crypterium.

Het platform lijkt in principe veilig, maar er zijn een aantal zaken waar je op moet letten; zo blijkt uit Crypterium reviews van gebruikers dat het voor sommige accounts onmogelijk is om hun crypto er af te halen. 

Daarom is het ook volgens onze Crypterium review aan te raden om een alternatief te zoeken voor Crypterium. Zo kun je bijvoorbeeld ook eenvoudig beginnen bij de populaire online broker eToro, waar je ook cryptocurrency kan kopen, verkopen en opslaan en gebruik kan maken van handige features als CopyTrading.

Wil jij na deze Crypterium review ook crypto kopen?
Maak dan snel en eenvoudig een account aan bij eToro en begin vandaag nog met je eerste investering in een cryptomunt naar keuze!
TIP
Scroll naar boven