Crypto Wallet App: Al je crypto op zak!

Net als een portefeuille voor je geld is ook de crypto wallet app voor veel investeerders in crypto onmisbaar; je hebt immers een plek nodig om je waardevolle cryptomunten veilig te bewaren. Bovendien moet je ook vlot bij je coins kunnen, dus ook het gebruiksgemak is belangrijk! 

Hoe onmisbaar is een crypto wallet app wanneer je handelt in crypto? En wat voor opties heb je om uit te kiezen? Lees snel verder om alles te leren over de beste crypto wallet app.

Zelf Crypto Wallet App gebruiken in 4 stappen

Klaar om te beginnen cryptocurrency? Maak je eigen eToro account aan en bewaar cryptomunten in een crypto wallet app.

Wie in cryptocurrency handelt, weet hoe belangrijk een goede, veilige crypto wallet is. Handelaren die hun coins ook graag bij de hand willen hebben op elk moment van de dag, zullen hiervoor dan ook snel een crypto wallet app willen installeren.

Hiervoor is het belangrijk om te weten welke crypto wallet apps er allemaal zijn, en welke de beste crypto wallet app is voor jouw behoeften als crypto trader.

Wat is een Crypto Wallet App?

Net als een gewone portefeuille, wordt de crypto wallet app gebruikt om geld in te bewaren. Echter, in dit geval gaat het natuurlijk om digitaal geld (cryptomunten).

Beleggers in cryptocurrency zijn steeds vaker op zoek naar verschillende soorten cryptomunten om in te handelen, maar ook om de gekochte crypto veilig op te slaan en te kunnen gebruiken wanneer ze willen. Hiervoor is een crypto wallet app perfect.

Door een crypto wallet app op je telefoon te installeren, heb je altijd en overal toegang tot je coins, en hoef je nooit te wachten tot je een computer tot je beschikking hebt. Bovendien staan je coins hier veilig!

Hoe werkt de Crypto Wallet App?

Het idee is simpel: je handelt in cryptomunten en de coins die je koopt, bewaar je in je wallet. Maar houdt dat dan ook in dat je crypto’s op je telefoon staan, wanneer je een crypto wallet app gebruikt?

Nee, dat ligt wat gecompliceerder. Jouw cryptomunten worden namelijk opgeslagen op een blockchain. Jouw wallet functioneert hierin meer als een sleutelbos met verschillende sleutels die je toegang verlenen tot jouw rekening op deze blockchain.

Zodra je een wallet aanmaakt krijg je een sleutel. Dit is de private key. De private key is een lange reeks aan getallen en letters, wat lastig te onthouden kan zijn.

De private key wordt om die reden dan ook omgezet in twaalf of vierentwintig willekeurige woorden; dit is afhankelijk van de wallet. Dit wordt ook wel de seed-phrase genoemd.

Deze woorden dienen dan weer als sleutel – of eigenlijk een heel lang wachtwoord – om aan te tonen dat jij de eigenaar bent van de munten op een adres. 

Hoe installeer ik een Crypto Wallet App?

Een crypto wallet app gebruik je om je cryptocoins in op te slaan, maar daarvoor heb je natuurlijk wel eerst je eigen coins nodig. Om te kunnen handelen in crypto coins, dien je eerst een broker te hebben met cryptomunten in hun aanbod.

Er worden online veel brokers aangeprezen, en het kan soms lastig zijn om de juiste uit te kiezen. Om je daarin op weg te helpen, zullen wij enkele brokers benoemen die geschikt zijn om je cryptomunten bij te kopen. 

Beste Crypto Wallet broker

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Stap 1: Kies een online broker met Crypto Wallet App

Wie uitsluitend wil handelen in cryptocurrency, dient er goed op te letten dat de broker naar keuze wel cryptovaluta aanbiedt; niet elke broker is namelijk een aanbieder van crypto’s. Dit is dus het eerste waar je naar wil kijken bij het uitzoeken van een broker.

Wil je naast crypto ook in iets anders handelen, bijvoorbeeld  aandelen, indexen of grondstoffen? Ook dan dien je eerst goed te kijken welke brokers elk handelsproduct aanbiedt waar jij je interesse op hebt gevestigd.

Daarnaast is het goed om te weten dat niet elke broker dezelfde kosten hanteert; waar je bij de één bijvoorbeeld goedkopere commissiekosten hebt, scheelt het bij de ander weer in transactiekosten. Houd dit dus goed in de gaten, zodat je precies binnen je eigen budget kan gaan handelen.

Het is natuurlijk het eenvoudigst als je een broker vindt die een eigen crypto wallet app aanbiedt, zodat je minder tussenstappen hoeft te verrichten om de gekochte coins te kunnen gebruiken. Mocht je ideale broker echter niet over een crypto wallet app beschikken, dan zijn deze natuurlijk ook nog extern genoeg te vinden.

eToro - broker met professionele Crypto Wallet App

eToro is als broker niet alleen erg geschikt voor de liefhebber van de crypto wallet app, maar ook voor beleggers in andere handelsproducten. Daarnaast is het ook nog eens een erg aantrekkelijke broker voor beginners.

Eén van de redenen hiervoor is het gratis demo-account waar je gebruik van kunt maken. Hierbij kan je oefenen met beleggen met virtueel geld, en zo het platform ontdekken en strategieën testen.

Daarnaast biedt eToro ook nog eens hun handige copy trading functie. Middels deze functie is het mogelijk om portfolio’s van andere beleggers te kopiëren om je eigen portfolio uit te breiden.

Kopieer handelsportfolio's van succesvolle beleggers met copy trading

Daarnaast biedt eToro ook nog eens hun handige copy trading functie. Middels deze functie is het mogelijk om portfolio’s van andere beleggers in te zien en te kopiëren om je eigen portfolio uit te breiden.

Wanneer je klaar bent om met echt geld te beleggen, kan je eenvoudig storten via verschillende betaalmethoden. Dankzij de lage minimale inleg van $50 (€42) is het ook voor de beginnende belegger mogelijk om met een relatief laag risico te beginnen.

Een ander financieel voordeel is dat je bij eToro 0% commissie betaalt bij het beleggen in ETF’s of aandelen. Natuurlijk is het daarnaast ook mogelijk om in andere handelsproducten te beleggen, zoals grondstoffen, indexen, forex trading en natuurlijk cryptocurrency.

Dankzij de regulatie van de Britse toezichthouder FCA (Financial Conduct Authority) is eToro een betrouwbare plek om je crypto of andere handelsproducten in te kopen.

Gratis Crypo wallet app installeren bij eToro? Klik op de groene knop en begin.

Libertex - broker zonder Crypto Wallet App

Bij Libertex koop je geen losse cryptomunten, maar handel je in CFD’s. Daarom heeft de broker ook geen eigen crypto wallet app.

Handelen in CFD’s houdt in dat je speculeert op de koerswijzigingen die de cryptomunten doormaken, dus je bent alsnog actief bezig op de cryptobeurs. Verder biedt Libertex ook nog vele andere handelsproducten, zoals ETF’s, aandelen en grondstoffen. 

Voor de beginnende belegger is Libertex erg geschikt, dankzij de gratis demo-functie, waarbij je kan handelen in virtueel geld om zo te oefenen met beleggen alvorens je met echt geld bezig gaat.

In de twintig jaar dat Libertex al bestaat, heeft de broker zeker 10 miljoen kanten, verspreid over ruim 120 landen. De broker wordt onder toezicht gehouden door de CySEC  (Cyprus Securities and Exchange Commision), en houdt zich daarbij aan de Europese regels.

Geïnteresseerd in Libertex? Ga met onderstaande knop naar hun website en maak een account aan.

Binance - Veel keuze voor je Crypto Wallet App

Wil je uitsluitend handelen in cryptocurrency? Dan is Binance het proberen waard.

Momenteel staat Binance bekend als ‘s werelds grootste crypto-exchange, en hebben ze zelfs een eigen munt.

Hoewel de broker opgericht is in China, zijn ze nu in Europa gevestigd een worden ze dus ook door een Europese toezichthouder gereguleerd.

Omdat Binance uitsluitend cryptocurrency aanbiedt, hebben ze ook handige tools en functies die je helpen gepast met je cryptomunten om te kunnen gaan. Ook hun aanbod van meer dan honderd verschillende munten zorgt dat je bijna elke munt kan vinden om in te handelen.

Binance beschikt over een eigen munt (Binance Coin) en biedt een groot aantal functies om goed met je crypto om te gaan. Zo is er een Binance wallet waar je eenvoudig verschillende munten in op kan slaan.

In totaal heeft Binance een aanbod van meer dan honderd verschillende cryptocurrency waardoor je eigenlijk bijna alle munten waar je in geïnteresseerd bent terug zal vinden bij deze broker. Aandelen en dergelijke kun je hier echter niet kopen.

De crypto wallet app van Binance gebruiken? Maak een account aan.

Stap 2: Maak een account aan

Nu je een broker uitgekozen hebt, is het natuurlijk tijd om je account aan te maken. Dit gaat gelukkig vrij eenvoudig en werkt bij de meeste brokers hetzelfde.

Een account aanmaken is zowel mogelijk via je e-mailadres, als met je Google+, Apple- of Facebook-account. Omdat je bij de meeste brokers volgens dezelfde stappen te werk gaat, zullen wij eToro als voorbeeld nemen.

Bij het aanmaken van een account is het belangrijk dat je een vragenlijst invult om aan te geven dat je bewust bent van de risico’s die bij het beleggen komen kijken.

Vervolgens kun je je verificatie afronden door je bankrekening aan de account te koppelen en een kopie van een identiteitsbewijs te uploaden.

Wanneer je nog geen account hebt, kan je deze aanmaken door onderin te klikken op "Registreren

Stap 3: Geld op account zetten

Om te kunnen beginnen met crypto kopen, heb je natuurlijk geld nodig. Dit doe je door geld op je account te storten.

eToro biedt veel verschillende betalingsmogelijkheden om je geld mee over te maken. Denk hierbij aan iDeal, creditcard, of gewoon een bankoverschrijving.

Wanneer je de minimale storting van $ 50 (€42,-) hebt gedaan, kan je beginnen met het beleggen.

Het geld staat doorgaans binnen enkele minuten tot uren op je account, al kan het voor speciale overschrijvingen maximaal enige werkdagen in beslag nemen. 

Stap 4: Zoek een geschikt product voor je Crypto Wallet App

Rechts bovenin is het mogelijk om te filteren op het gewenste handelsproduct

Bij eToro bestaat er de mogelijkheid om te investeren in vele verschillende handelsproducten, waaronder aandelen, ETF’s, valuta en natuurlijk cryptocurrency.

Door naar de zoekbalk te gaan, kan je heel eenvoudig het gewenste product zoeken door deze in te typen. Via de  productpagina kan je het laatste nieuws bestuderen of direct je investering doen door op de ‘Handelen‘-knop te klikken.

Stap 5: Doe je eerste investering en bewaar in een Crypto Wallet App

Nu is het natuurlijk tijd voor investeren. Dit gaat gelukkig ook erg eenvoudig.

Wanneer je in de zoekbalk hebt gezocht naar de munt waar je in wilt investeren, kan je naar de huidige koers kijken, of eventuele aanvullende informatie van verscheidene beleggers bestuderen. Vervolgens vul je in hoeveel cryptomunten je aan wilt schaffen.

Bekijk de statistieken van de cryptomunt waarin je wilt investeren

De gekochte munten kan je terugvinden in je wallet. Vervolgens hoef je alleen nog maar je crypto wallet app te installeren op je telefoon om er altijd toegang tot te krijgen, waar je ook bent.

Gebruik maken van de crypto wallet app van eToro? Wacht niet langer en maak vandaag nog een account.

Wat is de Beste Crypto Wallet App?

Er zijn ontzettend veel verschillende crypto wallet apps, en dat betekent natuurlijk veel keuze. Maar hoe bepaal je welke de beste crypto wallet app voor jou?

Technisch gezien werkt bijna elke crypto wallet app hetzelfde, al is het wel goed om enkele punten goed in te daten te houden. Het gaat immers om jouw geld, en je wilt dat dit in goede handen is.

Tip 1: Pas op voor Crypto Wallet App scams

Criminelen zijn tegenwoordig overal actief, en dit geldt ook voor crypto wallet apps. Crypto wallet apps worden perfect nagemaakt, zodat mensen hun geld ernaar overmaken en na gebruik van de “wallet app” alles kwijt zijn.

Om dit te voorkomen is het heel belangrijk dat je er altijd goed op let of de software die je downloadt wel afkomstig is van de officiële website. Bij twijfel kun je contact opnemen met de klantenservice.

Een ander punt om bij stil te staan, is dat telefoons kwetsbaarder kunnen zijn omdat deze vaak op verschillende Wifi-verbindingen zitten. Let dus op dat je de telefoon alleen op Wifi-netwerken verbindt die je vertrouwd!

Tip 2: Bewaar je Crypto Wallet App recovery phrase goed

Zoals we al eerder benoemd hebben, krijg je een recovery phrase ter beveiliging van je crypto wallet.

Het is erg belangrijk deze phrase goed te onthouden en voor de zekerheid te bewaren, voor het geval je hem ooit mocht vergeten.

Cyberciminelen maken crypto wallet apps zo goed mogelijk na om beleggers te misleiden

Het is echter niet aan te raden om deze phrase digitaal op te slaan; wanneer het een bekwame hacker lukt om in je gegevens te komen, kan je je coins gedag zeggen. Met de cover phrase heeft hij namelijk toegang tot jouw munten op de blockchain. Schrijf de zin dus gewoon op papier en bewaar dit veilig, zodat niemand het vindt.

Tip 3: Dubbelcheck transacties met de Crypto Wallet App

Tot slot is het altijd belangrijk om goed na te gaan waar je cryptocurrency naartoe gaat voordat je het naar je wallet verzendt. Check de adresgegevens van de wallet altijd goed, want het is belangrijk dat deze overeenkomen met de adresgegevens van de verzending.

Deze extra check is om te voorkomen dat er tijdens de transactie geen onbekende personen of programma’s binnen zijn weten te komen om snel het adres te wijzigen waar jouw cryptomunten naartoe gaan. Dit komt niet vaak voor, maar een extra check kost enkele seconden, en die kan je beter missen dan je crypto.

Goed op de hoogte van de aandachtspunten van een crypto coin wallet? Maak een account aan bij eToro!

Hoe bepaal ik de Beste Crypto Wallet App?

Nadat je goed hebt gekeken of de licentie van de app wel klopt, kan je rustig beginnen met downloaden en gebruik maken van de wallet. Maar in hoeverre maakt het uit wélke crypto wallet app je gebruikt om je munten op te bewaren?

Allereerst is het natuurlijk handig om te onderzoeken of de broker waar jij gebruik van maakt, niet toevallig zélf al een crypto wallet app biedt; het scheelt toch weer een extra account en je munten worden zo min mogelijk heen en weer gestuurd.

Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om bij eToro een account aan te maken, kan je ook gelijk gebruik maken van hun crypto wallet app. Gebruik je echter een broker die dit niet aanbiedt, dan dien je verder te zoeken naar bijvoorbeeld een geschikte Bitcoin wallet.

Waar kijk je dan naar?

Wat biedt de Crypto Wallet App?

Wat belangrijk is om op te letten bij het installeren van je crypto wallet app, is welke munten erin opgeslagen kunnen worden. Beleg jij graag in Ethereum? Zorg dan dat je een wallet hebt waar deze munt in opgeslagen kan worden.

Daarnaast rest nog de vraag in hoeverre je eenvoud en een duidelijk gebruikersgemak behoeft; de ene wallet is bijvoorbeeld wat makkelijker te gebruiken, waar de ander juist veel geschikter is om veel verschillende munten in op te slaan.

Wat is de Beste Crypto Wallet App voor mijn telefoon?

De meeste crypto wallet apps worden zowel ondersteund door Android als iOS, maar let hier wel op terwijl je onderzoek doet naar de beste crypto wallet app; sommige apps zijn vrij nieuw en worden nog niet door beide systemen ondersteund.

Bovendien is het belangrijk om te kijken of jouw telefoon wel een model is waarop je een crypto wallet app moet willen hebben. Sommige telefoons zijn oud en kunnen hierdoor onveilig worden door het ontbreken van beveiligingsupdates.

De door ons aangeraden wallet is eToro Money, de crypto wallet app van eToro.

Koop vandaag nog je cryptocurrency bij eToro en bwaar ze direct in je eigen crypto wallet app!

Veelgestelde vragen

Een crypto wallet app is een applicatie voor je telefoon waar je je cryptocurrency op kunt bewaren. Dit is veiliger, en bovendien handiger dan een hardware wallet of een wallet op je pc. Met de wallet kun je namelijk op elk moment, overal, via je mobiele telefoon bij je cryptomunten en deze gebruiken.

De beste crypto wallet app is de app die:
1) ondersteund wordt door je telefoon
2) de munten vast kan houden waarin jij belegt
3) indien mogelijk tevens je broker is

Wij raden als beste crypto wallet app eToro Money aan.

Bij het installeren van je crypto wallet app, dien je te letten op de legitimiteit van de fabrikant. Zorg dat de officiële website degene is die de app aanbiedt en dat het een betrouwbare aanbieder betreft. Bekijk bij twijfel altijd online reviews of stuur een bericht naar de klantenservice. Een goede app helpt je dan graag verder.

Een veilige crypto wallet app is eToro Money, de crypto wallet app van de bekende broker. eToro wordt gereguleerd door verschillende financiële autoriteiten en daarom weet je 100% zeker dat je geld in goede handen is.

Ook wallets van andere grote brokers die gereguleerd worden zijn veilig, maar er zijn nog veel brokers zonder dergelijke regulatie en licenties.

Crypto Wallet App: Conclusie

Wie zijn cryptocoins wil bewaren en er overal toegang tot wil hebben, kan het beste een crypto wallet app installeren. Extra handig is het natuurlijk dat je broker bovendien ook de aanbieder van de crypto wallet app is.

Hierbij is het belangrijk om te letten of je telefoon de app ondersteunt, en of jouw munten erin in de app geplaatst kunnen worden. Is het antwoord op beide vragen ‘ja’, dan heb jij de beste crypto wallet app voor jou gevonden!

Scroll naar boven