Veilig coins opslaan met de DeFi Wallet!

Een goede manier om je crypto’s veilig te bewaren, is met een software wallet, zoals de DeFi Wallet. Wil je meer weten over DeFi wallets en hoe je deze zelf kan gebruiken? Lees dan verder om alles te leren over DeFi Wallet!

Een DeFi Wallet gebruiken in 4 stappen

Klaar om je coins te bewaren in een DeFi wallet? Maak vandaag nog een account aan bij eToro en handel er in je cryptocoins die je in je DeFi Wallet op kunt slaan!

Wie in crypto belegt, heeft ongetwijfeld wel eens gehoord van een wallet. Er zijn veel verschillende soorten wallet, zoals hardware of software wallets. DeFi wallets zijn een voorbeeld van software wallets.

In dit artikel gaan we dieper in op wat DeFi wallets zijn, hoe je ze kan gebruiken, en zelfs de verschillende soorten DeFi wallets die worden aangeboden.

Meer weten over wallets? Lees dan ons artikel over crypto wallets!

Wat is een DeFi Wallet?

Een DeFi wallet is een software wallet waar je je cryptomunten in kunt bewaren. Maar wat houdt “DeFi” precies in?

“DeFi” staat voor Decentralized Finance (gedecentraliseerde financiering), wat een beweging is die gebruik aan het maken is van gedecentraliseerde blockchains en netwerken.

Zo worden meer traditionele handelsproducten te veranderd in transparante en betrouwbare protocollen die werken zonder gebruik van een tussenpersoon.

Er zijn meerdere soorten DeFi wallets, de een beter dan de ander. Maar hoe kies je de juiste uit? Laten we daar nu eens verder op ingaan.

De beste DeFi Wallets - DeFi Wallets vergelijken

Er zijn veel verschillende DeFi wallets, dus het kan lastig zijn om de juiste te kiezen. Om je hiermee te helpen, hebben we enkele DeFi wallets op een rijtje gezet.

MetaMask: De beste DeFi Wallet die werkt vanuit je internetbrowser

Metamask is in feite eigenlijk een extensie voor je webbrowser die ook te gebruiken is als DeFi wallet. Het biedt een flexibele weg naar een eenvoudigere toegang tot Decentralized Finance met gebruik van webbrowser.

Anders dan andere DeFi wallets, kan je Metamask dus gewoon installeren op je internetbrowser.  Verder kan je de wallet ook bezoeken via je telefoon.

De DeFi Wallet ondersteunt de standaard ERC20 tokens van Ethereum, evenals Binance Smart Chain BEP-20 munten. Daarnaast biedt Emtamask ondersteuning voor handelen op layer 2 oplossingen zoals Polygon.

Eidoo: De beste DeFi Wallet met ondersteuning voor Litecoin en Bitcoin

Een andere goede DeFi wallet is Eidoo. Dit is een multifunctionele wallet die de mogelijkheid biedt om een assortiment aan DeFi-platforms te bereiken.

Eidoo biedt ondersteuning voor zowel ERC721 en ERC20 tokens, en staat gebruikers toe om cryptocurrency’s als Litecoin en Bitcoin op te slaan. Een ander interessant feit is dat Eidoo meer dan 1000 verschillende tokens ondersteunt.

Tot slot staat Eidoo gebruikers toe om liquiditeit te implementeren en farming-strategieën toe te passen. Ook kan je gebruik maken van de EidooCARD: een soort op VISA gebaseerde debetkaart, waarmee je je crypto uit kan geven in winkels verspreid over de hele wereld.

Coinbase Wallet: De beste DeFi Wallet voor beginners

De naam “Coinbase Wallet” is praktisch gezien niet te negeren als je over DeFi wallets spreekt. Net als Eidoo, is Coinbase Wallet geen vrijheidsbeperkende wallet. Zoals je zou verwachten, wordt deze wallet aangeboden door de crypto-exchange Coinbase.

De wallet ondersteunt gigantisch veel crypto’s en is erg eenvoudig te gebruiken, wat de wallet erg aantrekkelijk maakt voor beginnende beleggers.

Daarnaast staat Coinbase Wallet haar gebruikers toe om assets van hun account over te zetten naar hun exchange-website. Ook kan je vanuit de Coinbase Wallet interactie hebben met andere DeFi-apps.

Trezor: Een DeFi Wallet met twee modellen

Trezor is een cold storage wallet die in twee verschillende modellen aangeboden wordt. Het eerste model Trezor One, is goed te permitteren, waar het andere model, Trezor Model T, iets prijziger is.

Gebruikers kunnen toegang verkrijgen tot uitmuntende veiligheidstoepassingen van beide wallets, om hun crypto’s zo online te bewaren. Een van de grootste verschillen tussen Model One en Model T, is dat Model T een beter aanpassingsvermogen biedt, wat erg handig is met het groeiende DeFi-ecosysteem.

Wil je graag crypto’s in je DeFi Wallet te bewaren? Ga dan naar eToro en maak je account aan!

Hoe werkt een DeFi Wallet?

De meest belangrijke eigenschap van een DeFi wallet is de focus op capaciteit om gebruikers te laten groeien in ROI. Het is een oplossing die gebruikers voorziet van complete eigenaarschap over hun assets en is gepositioneerd als een van de veiligste opslagmethodes die er is.

DeFi wallets voorzien de gebruiker in volledig zeggenschap over zijn assets. Dit staat in groot contrast met de traditionele banken, die volledige controle hebben over alles wat de gebruikers vasthouden.

De DeFi wallet elimineert dus de benodigdheid van een derde partij, en biedt de mogelijkheid het compatibel te maken met andere DeFi-applicaties. Dit maakt het tot een ontzettend veilige plek om je crypto’s te bewaren.

 

Eerst nog oefenen met beleggen in crypto’s? Dit kan met behulp van een gratis demo-account bij eToro!

Hoe gebruik je een DeFi Wallet?

Een DeFi wallet kan je gebruiken door er eentje te installeren en te koppelen aan je broker of exchange. Hiervoor is het belangrijk dat je weet welke crypto’s door je wallet ondersteund worden.

Hoewel DeFi wallets oorspronkelijk gezien erg gecompliceerd en traag waren in gebruik, zijn ze tegenwoordig steeds gestroomlijnder en eenvoudiger om te gebruiken.

Met DeFi wallets heb je veel meer transparantie en vrijheid over je eigen assets. Door eerst de juiste DeFi wallet te kiezen, kan je gelijk je munten veilig en gemakkelijk opslaan.

Klaar om te handelen met DeFi coins voor in je DeFi Wallet? Ga direct naar eToro om te kijken!

Wat zijn de beste DeFi coins voor in mijn DeFi wallet?

Als je een DeFi wallet wil, is het ook handig om te kijken welke DeFi coins er zoal zijn om in te handelen. Hieronder zullen we enkele voorbeelden noemen van DeFi coins die we zelf zouden aanraden.

Lucky Block Coin  – Een coin met veel potentieel is Lucky Block. Dit is een nieuwe cryptomunt die net gelanceerd is op PancakeSwap.  Deze coin houdt zich bezig met de wereld van gedecentraliseerd online gokken.

Je kunt traden voor de coin via PancakeSwap door Binance Coin uit je gekoppelde DeFi wallet te traden voor Lucky Block tokens. Binance Coin kun je het beste kopen via eToro.
 

Uniswap (UNI) – Deze DeFi token, die inmiddels al een marktwaarde bereikt heeft van 16 miljard euro, heeft een beste koers meegemaakt sinds het begin van dit project. Waar de munt in haar eerste maanden nog slechts een waarde had van €1,50, steeg deze in april dat jaar erop al naar €32! 

PancakeSwap (CAKE) – PancakeSwap is een vrij jong protocol met haar eigen token, dat liquidity pools aanbiedt. Liquidity pools maken het voor gebruikers mogelijk om hun tokens te poolen zodat ze er passief rente op te kunnen vangen.

Aave (AAVE) – Ook Aave coin biedt de mogelijkheid gebruik te maken van een liquidity pool. Naast deze manier om rente te behalen, kan je je tokens ook staken. De Aave coin is een goed groeiende munt, en staat momenteel zelfs op de 29e plek van alle cryptovaluta.

Chainlink (LINK) – Chainlink is een project dat al wat langer bestaat – zelfs langer dan Uniswap. Het mooie aan Chainlink is dat deze munt een DeFi coin is die op het Ethereum-netwerk loopt. Verder kan je met zowel de token als het netwerk van Chainlink small contracts verbinden met informatie van buiten.

Al een of meerdere DeFi coins gekozen om in te traden? Ga snel naar eToro om in de munten te handelen!

Soorten DeFi Wallets

Er zijn verschillende soorten DeFi wallets, waarvan we er vijf reeds besproken hebben in een eerdere sectie. Zo zijn sommige wallets geschikt voor Ethereum, en andere voor automataire swap-uitwisseling.

Het is dus belangrijk om te weten wat je precies hebt aan elke DeFi wallet. Sommige zijn bijvoorbeeld gelinkt aan meerdere ketens, waar andere wallets niet-bewarend zijn.

Kijk bij elke DeFi wallet wat het biedt, en vergelijk het vervolgens met wat jij behoeft. Vooral als jij je wil focussen op één specifieke DeFi coin; de wallet waarin je geïnteresseerd bent moet deze immers wel kunnen ondersteunen.

Klaar om te handelen met DeFi coins voor in je DeFi Wallet? Ga direct naar eToro!

DeFi Wallet aanmaken - een stappenplan

Nadat je een DeFi wallet hebt gemaakt wil je deze natuurlijk ook daadwerkelijk gebruiken. Daarvoor heb je cryptocoins nodig, die je kunt kopen door ze om te ruilen voor Ethereum of zelfs rechtstreeks aan te schaffen bij een broker. Daarom behandelen we in dit stappenplan het maken van de wallet en kopen van crypto.

Omdat beleggen in DeFi alsmaar populairder wordt, zijn er steeds meer wallets en brokers. Wij selecteerden voor jou de beste, betrouwbaarste opties waar je een gratis account of DeFi wallet kunt aanmaken.

Stap 1: Download een DeFi Wallet

We beginnen met het installeren van een gratis DeFi wallet. MetaMask is een goede DeFi Wallet om te gebruiken, en werkt zelfs vanuit je browser. Om te downloaden bezoek je hun website. 

Daarna kies je je besturingssysteem (Chrome/iOS/Android) en klik je op ‘installeren’. Je krijgt een walletadress + stelt een wachtwoord in. Ook krijg je een recovery phrase voor als je het wachtwoord kwijt zou raken, bewaar deze goed en veilig! Je hebt nu een Defi wallet.

Stap 2: Kies een broker en maak een account

Het kan met de vele verschillende aangeboden brokers lastig zijn om de juiste te vinden. Gelukkig helpen wij je met het maken van de juiste keuze, door enkele brokers te bespreken die we je aanraden.

Het uitkiezen van de juiste broker is belangrijk, omdat je het platform constant gebruikt voor het handelen in je DeFi crypto’s. Zorg dus dat je een broker uitkiest die het beste aansluit bij jouw handelsbehoeften.

Om een DeFi wallet te gebruiken koop je bijvoorbeeld Ethereum bij eToro en transfer je deze naar het adres van de Defi wallet. Hier kun je deze dan bewaren of bijvoorbeeld ruilen voor andere DeFi crypto coins.

eToro - eenvoudig crypto's kopen voor je DeFi Wallet

Ideaal voor beginnende beleggers: eToro is een broker die zich heeft toegelegd op het zo toegankelijk mogelijk maken van het investeren en traden. Voor de beginnende belegger raden we eToro aan, en ook voor gevorderden is de broker bijzonder geschikt.

Een van de redenen dat eToro zo’n aangename broker is, is het feit dat de broker zoveel verschillende functies aanbiedt die het traden makkelijker een interessanter maken.

Eén van deze functies is de Copy Trading-functie, waarmee je portfolio’s en trades van andere beleggers kunt kopiëren.

defi wallet
De handelsinterface van eToro

Maar er zijn meer functies, zoals het gratis demo-account, waarmee je kan oefenen met handelen door virtueel geld in te zetten. Je kunt je risico beperken door de lage minimum inlegkosten van $50 (€42).

Ook de 0% commissie op aandelen en ETF’s is financieel gezien erg handig; vooral als je beginnend belegger bent. Naast Aandelen, ETF’s en (DeFi) cryptocurrencys zoals Ethereum, is het bij eToro ook mogelijk te handelen in onder andere valuta’s en grondstoffen.

Danzkij de regulatie van het Britse FCA (Financial Conduct Authority) kan je ervan uitgaan dat de broker zich aan de Europese regelgeving houdt.

Overtuigd om aan de slag te gaan bij eToro? Maak gelijk je account aan of oefen met een demo-account!

Bitvavo - Vul je DeFi Wallet bij een Nederlandse broker!

Bitvavo! Zegt deze naam je iets? Bitvavo is namelijk een broker die is opgericht in Amsterdam, en vanaf daar de Nederlandse en Belgische markt veroverde. 

Bij Bitvavo vindt je tal van cryptomunten om te kopen. In totaal gaat het om meer dan 150 coins, waaronder ook diverse tokens voor je wallet. Het platform zelf oogt simpel, en is daardoor handig in gebruik. 

Als beginner mis je wellicht wel de uitgebreide gidsen van eToro, maar met wat eigen onderzoek heb je Bitvavo ook snel genoeg onder de knie en kun je bij deze broker crypto voor je DeFi wallet kopen.

Liever aan de slag bij een Nederlandse broker? Begin dan bij Bitvavo!

Account aanmaken bij de broker

Zodra je een broker gekozen hebt, kan je beginnen met het aanmaken van je account. Dit werkt bij de meeste brokers hetzelfde, maar als voorbeeld zullen wij het registratieproces gebruiken van eToro.

Via de registratieknop in te klikken, maak je een gebruikersnaam en veilig wachtwoord aan. Naast je gebruikelijke emailadres, kan je ook een account aanmaken met een Apple-, Facebook of Google+-account.

Stap 3: Geld op account zetten

Wanneer je account is geactiveerd, heb je meteen toegang tot je demo-account. Wil je met je eigen geld beleggen, dan dien je eerst nog stappen te voltooien.

Allereerst dien je een kopie te uploaden van je identiteitsbewijs en een vragenlijst te beantwoorden waarin je aangeeft in hoeverre je op de hoogte bent van de risico’s van beleggen. Vervolgens kan je je geld storten.

Dit kan je met behulp van een van de vele betalingsmethoden, zoals iDeal, creditcard of PayPal.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een geschikt product voor je DeFi Wallet

DeFi coins kan je makkelijk vinden in de zoekbalk van eToro

Zoals al eerder vermeld werd, biedt eToro vele verschillende handelsproducten om in te traden. Zo ook DeFi coins en Ethereum.

Door de zoekbalk van eToro te gebruiken en daar het product in te voeren waarin je wil handelen, wordt er gelijk getoond of eToro het aanbiedt. eToro biedt onder andere Ethereum aan, waarmee je een ook zelf een DeFi wallet aan kan maken.

Wil je een andere (DeFi-)coin, maar staat het product er niet bij? eToro vult het aanbod regelmatig aan, dus probeer het na een tijdje gerust nog een keer!

Stap 5: Investeer in een coin voor je DeFi Wallet

Heb je de DeFi coin (of ander product) gevonden waar jij in wilt handelen? Door enkel op de ‘Handelen’-knop te klikken kan je aangeven hoeveel je er kopen of verkopen wilt, en vervolgens op de gewenste knop klikken.

eToro heeft zijn eigen wallet, genaamd eToro Money, maar wil je je coins opslaan op een DeFi wallet, dan verzend je de coins naar het wallet adres.

Zorg wel dat de DeFi coin waarin je investeren wil, ondersteund wordt op de DeFi wallet die je hebt. Voor de meeste DeFi coins geldt dit wel, maar het blijft belangrijk om dit eerst te checken.

Wil je zelf een DeFi wallet aanmaken, kies dan een wallet uit die je geschikt vindt (zoals een van de eerder genoemde wallets) en maak een account aan (let op dat je een veilig wachtwoord kiest!). Koop de munt die je wil bewaren bij je broker, zoals Ethereum coins van eToro, en vul het contractadres ervan in bij je wallet. Ethereum kan je bijvoorbeeld opslaan in een Ethereum Wallet.

Nu heb je je Ethereum van eToro opgeslagen in je DeFi wallet! Let welk op, het kan soms even duren voordat de transactie voltooid is.

 Registreer je gelijk bij eToro en koop gelijk de coin om in jouw DeFi Wallet op te slaan!

Veelgestelde vragen

Een DeFi wallet is een software wallet waar je je cryptomunten in kan bewaren volgens het “Decentralized Finance”-principe. Dit houdt in dat je gebruikmaakt van gedecentraliseerde blockchains en netwerken, zonder een derde tussenpersoon.

Er zijn veel verschillende DeFI wallets en het is dus belangrijk om er eentje te kiezen die het beste past bij jouw handelsbehoeften en de DeFi coins waarvan jij denkt dat die succesvol genoeg gaan worden om erin te investeren.

Wil je liever je coins cold opslaan? Dan raden wij de wallet aan van eToro.

Elke belegger kan gebruikmaken van een DeFi wallet. Echter, sommige DeFi wallets kunnen gecompliceerd werken, dus zorg wel dat je een DeFi wallet kiest die eenvoudig is in gebruik.

Het verschil tussen DeFi wallets en andere wallets, is dat het gedecentraliseerd gefinancierd is. Dat houdt in dat er geen sprake is van een tussenpersoon en transparantie van waar je coins zich bevinden.

De beste broker waar je DeFi Coins kan traden is volgens Bankr: eToro. Daarnaast zijn er veel verschillende brokers en exchanges waar je kan handelen in DeFi coins.

Je eigen DeFi Wallet gebruiken: conclusie

Wil je graag handelen in DeFi coins, dan is het aan te raden ook gebruik te maken van een DeFi wallet. Maar hoe weet je welke DeFi wallet je moet kiezen?

Er zijn veel verschillende DeFi wallets, dus het kan lastig zijn de juiste te kiezen. Belangrijk blijft dat je goed nagaat wat jouw handelsvoorkeuren zijn en welke DeFi wallet daar het beste bij aansluit.

Weet je niet waar je moet handelen in DeFi coins? Veel brokers bieden dit aan. Zelf raden we eToro aan.

Al bij al blijft het je eigen keuze om de juiste DeFi wallet te gebruiken. Want een wallet met transparantie, maar znder derde tussenpersoon, is DeFinetly een ideaal idee voor elke belegger!

Scroll naar boven