Dogecoin Wallet | Alles over Dogecoins en Dogecoin Wallets – 2024

Wanneer je Dogecoins koopt, is het belangrijk dat je deze veilig opslaat zodat niemand toegang heeft tot jouw voorraad. Je kunt je Dogecoins daarom bewaren in een Dogecoin wallet, die is ontwikkeld om de munten veilig op te slaan. 

Cryptocurrency’s  zoals Dogecoin hebben namelijk een decentraal karakter, en kunnen daarom niet zoals fysiek geld op de bank gezet worden.

Koop nu je eerste Dogecoins! - een stappenplan

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

De makers van Dogecoin hebben ook hun eigen wallets ontwikkeld, genaamd Multidoge en Dogecoin Core, zodat jij veilig je Dogecoins kunt opslaan. 

In deze review kun je lezen wat de Dogecoin wallets nou precies inhouden en hoe je ze gebruikt. Ook kun je hier leren hoe je het beste stap voor stap je Dogecoins kunt kopen. 

Wat is de Dogecoin Wallet?

Hoewel het is begonnen als een grap, steeg de Dogecoin koers enorm nadat Elon Musk, CEO van Tesla, op Twitter vermelde dat dit zijn favoriete munt is. Sindsdien is het een van de bekendere cryptomunten op de markt. 

dogecoin wallet

Wanneer je dogecoins wil kopen, zul je ze moeten opslaan in een cryptowallet om ze veilig te kunnen bewaren. Dogecoin heeft zijn eigen twee cryptowallets ontwikkeld, namelijk Dogecoin Core en Multidoge.

Dogecoin Core is de volledige standaard wallet, waarmee de gesynchroniseerde blockchain wordt gedownload op jouw apparaat. Het verifieert inkomende transacties op jouw eigen computer, zodat je niet bang hoeft te zijn dat de betaling niet overkomt. 

Multidoge kan meer worden gezien als een lightversie, die de blockchain niet op je computer opslaat. Hierdoor kun je geen grote transacties uitvoeren met deze wallet, maar hij neemt weinig bandbreedte en geheugen in beslag op je computer. 

Hoe koop ik Dogecoins voor mijn Dogecoin Wallet?

Om de Dogecoin wallet te kunnen gebruiken, moet je natuurlijk wel Dogecoins kopen. Hieronder kun je stap voor stap lezen hoe je begint met het investeren in Dogecoins. 

Ook zal duidelijk worden hoe je de Dogecoins die je hebt aangeschaft vervolgens kunt bewaren in je Dogecoin wallet. Verder lees je alls over een dogecoin wallet iPhone en andere Dogecoin wallets waar jij voor kunt kiezen. 

Stap 1: Kies een online broker

Crypto wordt aangeboden door verschillende online brokers en crypto exchanges. Het is belangrijk om je te verdiepen in de aanbieders en er een te kiezen die voldoet aan je verwachtingen, zodat je niet voor verassingen komt te staan. 

De aanbieders van cryptocurrency verschillen vaak veel in de manier waarop ze te werk gaan. Zo hebben de meeste brokers een verschillend aanbod cryptocurrency en is er ook een verschil in hoe de munten aangeboden worden. 

etoro logo

Wij raden eToro aan als aanbevolen broker wanneer je als beginnende belegger wilt starten met beleggen. Het handelsplatform is erg gebruiksvriendelijk en helpt je op weg met het opbouwen van een gediversifieerd portfolio.

Zo kun je gebruik maken van een tal van gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren.

Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio. Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

etoro copytrading dogecoin wallet

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Bitvavo

bitvavo altcoin

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange waar je verschillende cryptovaluta’s kunt kopen. Bitvavo staat geregistreerd bij DNB (De Nederlandsche Bank) en specialiseert zich volledig op handel van cryptocurrency. 

Bitvavo biedt niet alleen de grote munten aan zoals Bitcoin en Ethereum, maar ze hebben ook een groot aanbod in de wat minder bekende cryptomunten. Deze broker biedt meer dan 50 verschillende cryptocurrency aan, waaronder de Dogecoin, en dit aantal zal naar verwachting alleen nog maar meer stijgen de komende jaren. 

In tegenstelling tot Libertex, investeer je bij Bitvavo wel direct in de cryptomunt, waardoor je deze ook daadwerkelijk in ontvangst neemt. Dus stel, je wilt hier je Dogecoins kopen, dan betekent dat dat ze moet bewaren in een Dogecoin wallet. 

Bitvavo is zeer geschikt voor Nederlanders die willen beginnen met beleggen in cryptocurrency, omdat het hele platform in eigen taal is. Daarbij heeft Bitvavo geen extra functies die het platform moeilijker te begrijpen maken waardoor het erg overzichtelijk blijft. 

Bitvavo onderscheidt zich van andere crypto exchanges vanwege de lage transactiekosten die worden gehanteerd. Geld kan gemakkelijk worden overgemaakt naar je account via verschillende betaalmethodes, zoals iDeal.

Toch liever een Nederlandse crypto exchange? Bitvavo is populair binnen zowel Nederland als België. Probeer het zelf!

Libertex

Een van de populairste en oudste online brokers ter wereld is Libertex. Als je bij handelt in CFD’s van handelsproducten zoals cryptocurrency. 

In CFD’s handelen houdt in dat je niet de munt zelf aanschaft. Je zet hier je geld in op de bewegingen van de koers van een bepaalde munt, zoals de Dogecoin. 

CFD’s bieden ook extra mogelijkheden zoals een hefboomeffect. Hiermee kun je de waarde van je ingezette geld verhogen, waardoor je rendement per ingezette euro wordt verhoogt. 

Let er hierbij wel op dat je verlies ook groter wordt door het hefboomeffect. Als je het risico op grote verliezen wilt vermijden kun je een stop-loss instellen, zodat je verliezen niet groter worden dan een door jou aangestelde grens. 

De Dogecoin markt op Libertex

Libertex heeft zich gevestigd in Cyprus waardoor het een Europese licentie heeft kunnen verkrijgen. Daarom staat deze broker onder toezicht van het CySEC, een toezichthouder op het Europese eiland.

Naast de Dogecoin en andere cryptocurrency heeft Libertex ook een groot aanbod in andere handelsproducten. Zo kun je bij deze broker ook investeren in CFD’s van aandelen, grondstoffen, indexen, forex trading en ETF’s. 

Je kunt bij Libertex een gratis demo account aanmaken, waarmee je geen echt geld in hoeft te zetten. Dit is een aanrader voor beginners, omdat je hiermee met virtueel nepgeld alvast kennis kunt maken met hoe het platform werkt, en kunt oefenen met investeren in CFD’s zonder echt geld te verliezen.

Waneer je eenmaal in de vingers hebt hoe het platform en het investeren werkt, kun je beginnen om met echt geld te beleggen vanaf het lage minimale inlegbedrag van €100,-. Bovendien krijg je korting als je hogere bedragen op je account stort. 

Libertex is al jaren populair onder crypto exchanges. Start vandaag nog!

Binance

Binance staat bekend als de grootste crypto exchange ter wereld. Dit Chinese bedrijf heeft een enorm aanbod in cryptocurrency. 

Vanwege de regulaties die Amerika heeft aangesteld voor Chinese bedrijven, kunnen Amerikaanse beleggers geen gebruik maken van Binance. Voor Europese en Aziatische beleggers is het platform wel beschikbaar.

Deze beleggers kunnen zichzelf te goed doen aan het ruime aanbod in cryptocurrency. Binance verhandeld ook meerdere eigen munten, wat het eenvoudiger en goedkoper maakt om het platform te gebruiken. 

Je kunt de Bincance Coin namelijk gebruiken als betaalmiddel binnen het platform om kortingen te krijgen op transactiekosten. Hierdoor is deze munt nu een van de meest waardevolle cryptocurrency ter wereld. 

Als je op Binance handelt in de Dogecoin investeer je rechtstreeks in de munt, dus moet je de munt op een goede plek opslaan. Binance geeft je de mogelijkheid om de munt op het platform te laten staan, maar biedt zelf ook wallets aan om je crypomunten in op te slaan.

Je kunt je munten natuurlijk ook op een andere plek bewaren, zoals de Dogecoin Core. Je kunt op het Binance platform gemakkelijk je Dogecoins versturen naar andere platforms om ze daar te bewaren.

 

Binance is al jaren populair onder crypto exchanges. Het bied veel opties om crypto te verhandelen. Start vandaag door een nieuw account aan te maken!

Capital.com

capital

Capital.com is een relatief nieuwe broker die zich heeft gespecialiseerd in het aanbieden van CFD’s. Ze bieden allerlei verschillende producten aan waaronder cryptocurrency, maar ook aandelen, grondstoffen, ETF’s en meer.

Het is een veilige broker doordat het licenties heeft bij de Britse toezichthouder FCA en de Cypriotische toezichthouder CySEC. Met deze licenties mogen ze klanten uit heel Europa bedienen.

Capital.com handelt in cryptocurrency als CFD. Als je hier dus je Dogecoins koopt, ontvang je de munt dus niet echt, maar zet je in op de Dogecoin koers. 

Ook bij capital.com kun je CFD crypto handelen. Neem een kijkje op het platform of start direct met crypto handelen via capital met een simpele druk op de knop!

Stap 2: Maak een account aan

Tijd om een account aan te maken bij de broker waar je zojuist voor gekozen hebt. Het aanmaken van een account gaat bij de meeste brokers op een vergelijkbare wijze en daarom kijken we in dit voorbeeld naar eToro.

Je gaat naar de eToro website en meld je eenvoudig aan door het opgeven van een E-mail adres en wachtwoord. 

Hierna zal je een E-mail ontvangen waarmee je je account kunt activeren. Als dat is gelukt, kun je beginnen met oefenen in eToro met het gratis proef account. 

Wil je met echt geld aan de slag? Dan moet je nog een aantal extra stappen doorlopen om te bewijzen dat jij achter het account zit. Je zult in een verificatie een kopie van je identiteitsbewijs op moeten sturen en een vragenlijst invullen waarin eToro toetst of je genoeg kennis hebt over beleggen. 

Stap 3: Geld op je account storten

Als de verificatie is goedgekeurd door eToro, zal je bericht ontvangen. Vanaf dat moment kun je volledig aan de slag met alle functies van het platform, en kun je met echt geld beginnen te investeren.  

Je moet wel eerst geld op je account storten. Bij eToro kan dit met betaalmethodes zoals PayPal, iDeal of via bankoverschrijving. Je moet minimaal $50/€42 overmaken per storting.

eToro zet alle valuta direct om tijdens het investeren wanneer dit nodig is. Als je dus wilt handelen op een markt die gebruik maakt van Engelse ponden, kun je hier gewoon je euro’s gebruiken om te beleggen.

etoro betaalvenster dogecoin wallet
Stort eenvoudig geld op je eToro account

Stap 4: Dogecoins Kopen

Je kunt nu het geld dat je hebt gestort investeren in Dogecoins. Dit doe je door in de zoekbalk te zoeken naar ‘DOGEUSD’. 

 

Filter op cryptocurrency op eToro

Je kunt vervolgens op die markt klikken om je eerste investeringen te kunnen doen. Om te beginnen met Dogecoin klik je op ‘Open positie’.

Wanneer je bij een CFD broker handelt krijg je een aantal extra opties die je in kunt stellen bij het investeren. Zo heb je de keuze voor een hefboomeffect, stop-loss en take-profit. 

Stap 5: Bewaar je net gekochte cryptocurrency

Voor het bewaren van de door jou gekochte Dogecoin is het belangrijk waar je deze gekocht hebt. Bij een broker als Liberex handel je in CFD’s en ben je niet in het bezit van de munt zelf, de CFD’s blijven gewoon bij de broker staan zodat je elk moment de investering kan aanpassen of stoppen. 

Als je de Dogecoins gekocht hebt bij een exchange waardoor je wel in bezit komt van de munten zelf zul je wel een goede plek moeten vinden om ze op te slaan. Je kunt ze ook bij de exchange zelf laten staan maar vaak is een Dogecoin wallet veiliger. 

Dogecoin wallets zijn er op allerlei verschillende manieren, je hebt hardware wallets, online wallets en dogecoin wallets voor je smartphone. Je kunt vanuit een wallet munten versturen en ontvangen of ze voor langere tijd laten staan. 

Overtuigd en wil je beginnen met beleggen in Dogecoin? Maak dan vandaag nog een gratis account aan bij eToro!

Hoe gebruik ik een Dogecoin Wallet?

Hoe je de Dogecoin wallet gebruikt is afhankelijk van welke wallet je kiest. Een aantal basis dingen zijn hetzelfde voor alle wallets, zo is een wallet in principe bedoeld om munten veilig in op te slaan en te kunnen versturen naar andere gebruikers. 

Als je Dogecoin hebt gekocht bij een crypto exchange als Binance heb je ten eerste de keuze op de Dogecoins te laten staan bij Binance. Als je je Binance account goed beveiligd hebt kan dit niet al teveel kwaad. 

Echter zijn er goede redenen om toch een andere wallet te gaan gebruiken. Mocht er iets gebeuren met Binance of mochten er bijvoorbeeld net problemen zijn als Dogecoin op een recordhoogte staat kun je niet bij jouw munten om deze op dat moment te verhandelen. 

Daar komt dus de wallet om de hoek kijken, met een wallet kun je altijd bij jouw dogecoins en kun je kiezen waar je ze naar toe stuurt. Zo kun je de munten bijvoorbeeld weer bij een andere broker verkopen dan waar je ze gekocht hebt. 

Hardware Dogecoin Wallet

Eén van de veiligste manieren om je cryptocurrency op te slaan is een hardware wallet te kopen. Deze hardware wallets maken het mogelijk om veel verschillende munten op één plek op te slaan die niet in verbinding staat met het internet. 

Er zijn twee grote merken in hardware cryptocurrency wallet; Ledger en Trezor. Een Ledger Wallet Dogecoin is een klein USB-stickje die je kunt verbinden met je computer, je moet de Ledger Wallet Dogecoin verbinden om munten te kunnen ontvangen en versturen. 

Het voordeel van een ledger wallet dogecoin is dat je hier nog veel meer verschillende cryptocurrency op kan slaan. Als dogecoins slechts een een deel van je portfolio zijn kun je met een ledger wallet dogecoin meteen al je munten tegelijk opslaan. 

Met eToro kun je beleggen in Dogecoin . Maak vandaag nog een gratis account aan!

Voor- en nadelen Dogecoin Wallet

Voordelen

Nadelen

Dogecoin Wallet: Veelgestelde vragen

De Dogecoin wallet is een wallet waar je de Dogecoin in kunt opslaan.

Dogecoin is een cryptocurrency die ooit als grap begon. Je kan inmiddels wel stellen dat de grap redelijk uit de hand is gelopen door de enorme koersstijgingen die de munt doorgemaakt heeft in 2021.

Dogecoin is vergelijkbaar met Bitcoin qua werking en moet opgeslagen worden in een wallet zodra je de munt gekocht hebt. 

Hoe je jouw dogecoins opslaat is afhankelijk van hoe je investeert. Dit leggen wij je graag uit.

Als je wilt investeren in Dogecoin heb je twee keuzes om online te beginnen, je kunt speculeren op de Dogecoin koers door CFD’s af te sluiten of je kiest ervoor om de munt zelf te kopen en verkopen. CFD’s afsluiten op de Dogecoin koers kan het best bij de online broker Libertex.

Als je  ze zelf bezit kun je je  online inschrijven voor een wallet.

Je kunt Dogecoin op meerdere plekken opslaan, zo is er een wallet van Dogecoin zelf die je kunt gebruiken om de door jouw gekochte munten op te slaan. Er zijn inmiddels erg veel verschillende wallets die ook nog eens allemaal op een andere manier werken. 

Zo kun je kiezen voor een online wallet, een mobiele wallet, een Dogecoin Wallet iPhone of een hardware ledger wallet Dogecoin. 

Omdat Dogecoin inmiddels al wat jaren meegaat en één van de populairste cryptocurrency is zijn er ook vele verschillende dogecoin wallets inmiddels. De bekendste wallets zijn MultiDoge, Dogecoin Core, Dough Wallet en Ledger en Trezor voor een hardware wallet waar ook Dogecoin opgeslagen kan worden. 

Ja er is een Dogecoin wallet iPhone onder de naam Dough Wallet. Ook voor Anrdoid is er een Dogecoin wallet, als je zoekt onder de naam Dogecoin wallet zul je deze tegen komen in de Google play store. 

Dogecoin Wallet: Conclusie

Er zijn verschillende wallets waar jij je Dogecoins kunt bewaren. Een voor de hand liggende keuze is om de Dogecoins te bewaren in de Dogecoin Core of de Multidoge, die worden aangeboden door de ontwikkelaars van Dogecoin zelf. 

Wat misschien een betere keuze zou zijn is om de Dogecoins te bewaren in een van de Exodus Wallets. Hiermee kun je namelijk je cryptocurrency rechtstreeks verhandelen uit je wallet, en je kunt cryptocurrency gemakkelijk versturen en ontvangen met deze wallet. 

Daarbij kun je naast je Dogecoins nog een hele lijst aan cryptocurrency in de Exodus wallet opslaan. Zo heb je al je investeringen op één plek.

Ten slotte biedt exodus de mogelijkheid om je cryptocurrency over te zetten naar een hardware wallet van Trezor. Zo kun je je Dogecoin veilig bewaren in de hardware, terwijl je ze kunt managen in de software van Exodus. 

Je kunt er ook voor kiezen om Dogecoins kopen te doen in de vorm van CFD’s. Hiervoor kun je het best terecht bij de populaire online broker eToro

Wil jij je Dogecoin wallet vullen?
Koop dan nu je eerste Dogecoins bij online broker eToro!
TIP
Scroll naar boven