Hot Wallet VS Cold Wallet: Verschillen (2024)

Hoe veilig is jouw crypto opgeslagen? Met een cold wallet of een hot wallet zorg je ervoor dat crypto veilig opgeslagen wordt. Wil je weten of je nu tussen een cold wallet of een hot wallet moet kiezen? Lees dan verder!

Crypto veilig opslaan in 4 stappen

Altijd al willen instappen met crypto? Koop crypto nu bij eToro zodat je verzekerd bent van een veilige en betrouwbare broker.

Wat is het verschil tussen een Hot Wallet en Cold Wallet

Je kunt je crypto op verschillende manieren opslaan namelijk in een cold wallet of in een hot wallet. Maar wat is het verschil tussen deze twee?

Wanneer zou je nu moeten kiezen voor een hot wallet en wanneer voor een cold wallet? We leggen de belangrijkste verschillen uit. Op basis van deze uitleg kan jij kiezen voor de beste wallet die bij jou past.

Wat is een Cold Wallet?

Het verschil tussen een cold wallet en een hot wallet is dat een cold wallet fysiek is en je deze vast kunt houden. Denk aan een soort USB-stick waar je crypto op staat. 

De hardware koppel je aan je computer en is dus niet op internet aangesloten. Hierdoor is een cold wallet beter beschermd tegen hackers.

Een Bitcoin cold wallet is dus een fysiek apparaat die ondersteuning biedt voor het opslaan van Bitcoin munten. Cold wallets kunnen wel tot honderden verschillende munten tegelijk opslaan, elke cold wallet ondersteunt het opslaan van Bitcoin. 

Wat is een Hot Wallet?

Een hot wallet is dus het tegenovergestelde van een cold wallet. Je kunt een hot wallet niet vasthouden omdat deze opgeslagen zit bij een online broker of exchange. Het is belangrijk om een veilige en betrouwbare broker te kiezen, ze bewaren namelijk jouw crypto.

Hot VS Cold Wallet - Beste Cold wallet of Hot wallet aanbieders

Wanneer je kiest voor een cold wallet of hot wallet is het belangrijk dat je een betrouwbare partij kiest. Je gaat hier namelijk crypto bij opslaan die je niet wilt kwijtraken.

Verder in het artikel is een tabel te vinden met een overzicht van de best cold wallet en hot wallet aanbieders. Bekijk de tabel goed en neem mee wat voor jou belangrijk is. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor een hot of cold wallet bij de aanbieder waar je de crypto koopt? Bekijk dan deze tabel:

Crypto Opslag bij de beste aanbieders

etoro logoLibertex Logo
Crypto-aanbod40+ munten40+ crypto CFD's
Kosten0,75% - 4,50%Variabele spreads
*afhankelijk van accounttype en instrument
ReguleringCySEC & FCACySEC
Smartphone-appiOS & AndroidiOS & Android
StakingJaNee
Hot walletJaNee
Cold walletMogelijkOnmogelijk

Heb jij een keuze kunnen maken voor een wallet? Ga naar de broker en start vandaag nog met investeren.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Hot of Cold Wallet Crypto opslag

Je wilt je crypto natuurlijk goed beveiligen en zorgen dat je crypto niet gestolen kan worden. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een cold wallet of hot wallet.

Maak een keuze in wat jij denkt nodig te hebben voor het veilig opslaan van je crypto. Hieronder leggen we de voordelen uit van cold wallet en hot wallet opslag.

Sla je crypto veilig op

Cold Wallet Crypto opslag

Cold wallet opslag is de meest veilige manier van je crypto opslaan, doordat je offline je crypto opslaat in een fysieke cold wallet is deze minder makkelijk te hacken voor hackers. Je crypto staat offline veilig opgeslagen maar je zult deze USB-stick wel goed moeten bewaren want wanneer je deze kwijt raakt, is je crypto weg.

Mensen met een groot bezit aan crypto gebruiken vaak cold wallet opslag. Een cold wallet is verkrijgbaar vanaf 50 tot 100 euro, het bekendse merk hiervan is Ledger. 

Het nadeel van een Bitcoin cold wallet is dat niet alle crypto munten opgeslagen kunnen worden op de cold wallet. Bedenk dus goed welke crypto jij aanschaffen wilt.

Hot Wallet Crypto opslag

Met een hot wallet sla je je crypto veilig op bij een broker of exchange. Een hot wallet is makkelijk bereikbaar wanneer jij snel een transactie wilt uitvoeren met de app.

Je kunt in een hot wallet ook elke cryptomunt opslaan die jij kopen wilt. Een hot wallet is daarom erg makkelijk en wordt vaak gebruikt door beginners in crypto.

Het nadeel van een hot wallet is dat dit niet de veiligste optie is. Doordat je crypto online opgeslagen staat is het mogelijk voor hackers om binnen te dringen. 

Gelukkig is die kans minimaal wanneer je kiest voor een betrouwbare broker of exchange. Mensen met een klein crypto portfolio kiezen vaak eerst voor een hot wallet bij een veilige broker, zoals eToro.

Heb je al een keuze gemaakt voor hot of Cold Wallet opslag? Ga naar eToro en ontdek de mogelijkheden.

Wanneer kiezen voor een Hot Wallet en voor Cold Wallet

Het kiezen voor een cold wallet of hot wallet is erg afhankelijk van je crypto portfolio en je visie op crypto.

Wil je een groot crypto portfolio opbouwen bestaande uit bekende cryptomunten en zeker zijn dat deze veilig opgeslagen zijn? Kies dan voor een cold wallet kopen.

Kies jij voor een hot wallet of cold wallet?

Is je crypto portfolio nog klein en investeer je kleine beetjes? Dan is een hot wallet meer geschikt voor je. Het voordeel van een hot wallet is dat je kunt investeren in alle verschillende crypto munten, dit is helaas niet mogelijk met een cold wallet.

Hot VS Cold Wallet - Hot of Cold Wallet Kopen

Om het je makkelijk te maken hebben we de voor en nadelen van een cold wallet en hot wallet even voor je op een rijtje gezet. Kies een opslag wat past bij jouw visie van crypto en jouw crypto portfolio.

Cold Wallet voordelen

Cold Wallet nadelen

Hot Wallet voordelen

Hot Wallet nadelen

Wil je beginnen met crypto kopen? Open een account bij eToro zodat je zeker weet dat jouw crypto veilig is.

Hoe veilig is Cold Wallet Crypto opslag

Cold wallets zijn erg veilig, maar uit onderzoek van 2018 is gebleken dat er toch een lek is gevonden bij een Ledger cold wallet. Gelukkig is het lek is uiteindelijk met een update verholpen, maar zo zie je maar dat crypto opslaan nooit 100% veilig is.

Bij het investeren in crypto is er altijd risico met hackers weer daarom erg voorzichtig. Je kunt je cold wallet ook kwijtraken dus let altijd op met het opslaan van je crypto. Gebruik desnoods een hot wallet en een cold wallet tegelijk om zo jouw crypto nog meer te beschermen. 

Beste Cold Wallets en Hot Wallets

Ook weten wat de best cold wallets en hot wallets zijn? Hieronder vind je een kort overzicht met daarin de beste wallets in beide categoriën. 

Top 3 Best Cold Wallets

Top 3 Best Hot Wallets

Klaar om crypto to kopen en veilig op te slaan? Start vandaag nog met een account openen bij eToro

Hot VS Cold Wallet - zelf crypto's traden en opslaan stappenplan

Wil jij zelf aan de slag met crypto kopen, traden en veilig opslaan. Volg dan het stappenplan hieronder zodat jij vandaag nog aan de slag kunt met crypto en deze veilig opslaat in een hot wallet of cold wallet.

Stap 1: Kies een veilige broker

Voordat je aan de slag kunt met crypto kopen, traden en veilig opslaan heb je een account nodig bij een broker. Onze experts hebben verschillende brokers getest en geanalyseerd en hieronder vindt je de brokers die wij aanraden om mee te beginnen.

Cold Wallet Crypto kopen bij eToro

eToro is een veilige en goed gereguleerde broker. Doordat eToro regelmatig wordt gecontroleerd door de Britse FCA weet je zeker dat je veilig aan het handelen bent en dat jouw crypto veilig opgeslagen staat.

Naast het feit dat eToro super veilig is, is het platform geschikt voor beginnende en ervaren beleggers. 

Bij eToro start je namelijk al met een lage minimale inleg van €42,-. Je kunt zelfs eerst je strategie testen doordat je begint met een gratis demo-account.

eToro is super veilig

Wanneer je nog niet ervaren bent met beleggen kun je de gratis copytrading functie gebruiken van eToro. Je volgt hiermee de strategie van top beleggers en is er de mogelijkheid om hun portfolio te kopiëren.

Start bij eToro naast crypto met aandelen, ETF’s, grondstoffen of forex en betaal over aandelen en ETF’s slechts 0% commissie. Hiermee bouw je een gediversifieerd portfolio op voor de lange termijn.

Klaar om te beginnen met veilig beleggen? Open vandaag nog een account bij eToro

Cold Wallet Crypto kopen bij Libertex

Wil je handelen in CFD’s? Dan ben je aan het goede adres bij Libertex. Ook Libertex wordt gereguleerd door de Europese Cysec zodat je via dit platform veilig kunt handelen. 

Libertex heeft net als eToro ook vele voordelen voor ervaren en startende beleggers. Je begint bij Libertex ook met een lage minimale inleg maar deze is net iets hoger dan die bij eToro. 

Ook bij Libertex kan je oefenen met een gratis demo-account. Libertex biedt een ervaren trading software aan genaamd Metatrader 4 waarmee ervaren beleggers koersen en grafieken kunnen analyseren. 

Wil je dus beleggen in CFD’s en gebruik maken van de voordelen van Libertex? Open dan snel een account.

Overtuigd van de voordelen van Libertex? Start vandaag nog!

Stap 2: Maak een account bij de broker

Heb je een broker uitgekozen? Dan is het nu tijd om een account aan te maken. Dit is erg gemakkelijk door je e-mail adres en een veilig wachtwoord in te vullen of in te loggen met je Google of Facebookaccount.

Activeer je account door de verificatiemail te openen en op de link te klikken en voilà, je kunt aan de slag met je demoaccount.

 

Stap 3: Stort geld bij de broker

Geld storten bij de broker is vaak erg eenvoudig. Zodra je account geactiveerd is, kun je geld storten op je account. Klik simpelweg op de grote “Geld storten” knop en kies een gewenst bedrag om te investeren.

Let op dat je account hier eerst geactiveerd voor moet zijn. Activeer je account door een foto van je ID-kaart te uploaden en een vragenlijst in te vullen. Je risico met beleggen wordt beperkt wanneer je deze vragen onjuist beantwoord.

Stap 4: Koop cryptocurrency voor je Cold Wallet

Bouw een crypto portfolio op bij eToro

Ga bij een online broker als eToro op zoek naar de crypte waarin je graag wilt investeren en koop deze.  

Let op dat wanneer je gebruik wilt maken van een cold wallet je enkel crypto kiest die bekend zijn en die je kunt opslaan in de cold wallet.

Stap 5: Sla de cryptocurrency veilig op in een Cold Wallet of Hot Wallet

Afhankelijk van je visie op crypto en hoeveel je erin wilt investeren maak je een keuze voor een cold wallet of hot wallet.

De meeste starters beginnen met een hot wallet bij de online broker. Wanneer hun kapitaal groeit gaan ze (deels) over op een cold wallet.

Bekijk nog eens je crypto portfolio en beslis of je voor een hot wallet of een cold wallet gaat. Er zijn ook mobiele crypto wallet apps!

Sla je crypto veilig op met een cold wallet

Hoe groot is jouw crypto portfolio? Zorg dat je crypto veilig is bij een betrouwbare broker als eToro.

Conclusie - De Beste Cold Wallet Of Hot Wallet voor jou

Het kiezen voor een hot wallet of cold wallet hangt af van jouw visie op crypto. Wil jij graag verschillende coins veilig opslaan en kleine bedragen investeren? Dan is een hot wallet bij een broker of exchange meer voor jou.

Wil je daarentegen een portfolio opbouwen van bekende coins zoals Bitcoin en Ethereum? Dan kan een cold wallet meer geschikt zijn voor jou naarmate je langer belegt en je kapitaal groeit. Zo ben je beter beschermd tegen hackers en bewaar je zelf je crypto op een veilige plek.

Maak de afweging voor jezelf en beslis welke wallet het best past bij jouw strategie. Kies in ieder geval een veilige broker als eToro om te beginnen met crypto aanschaffen.

Veelgestelde vragen

Een cold wallet is een fysieke wallet waarin je offline je crypto bewaart. Een cold wallet is de meest veilige optie doordat hackers hier niet bij kunnen komen.

Een hot wallet is een wallet die je afsluit bij je broker. Je broker bewaard jouw cryptocurrency en slaat deze veilig op.

De meest bekende cold wallet is een Ledger. Inmiddels zijn er van de Ledger verschillende soorten Bitcoin cold wallets uitgebracht, de nieuwste en beste variant is de Legder Nano X

Een cold wallet is te koop bij meerdere online webshops. Je kunt dit kopen bij het bedrijf zelf of er voor kiezen om deze bij een elektronica zaak te kopen.

Let op; bij de webshop van Ledger zijn ooit veel persoonsgegevens gelekt, voor volledige privacy kun je het best een cold wallet kopen zonder dat je gegevens op hoeft te geven, bijvoorbeeld in een fysieke winkel.

Een hot wallet of een cold wallet kiezen hangt erg af van jouw visie over crypto en jouw investeringen. Kies een wallet hierbij past om jouw crypto veilig op te slaan.

Scroll naar boven