Home » wallet » monero wallet

Monero Wallet | Beleggen in Monero met een XMR Wallet! – 2021

Er zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in cryptocurrency en ook steeds meer beleggers die kiezen voor andere munten dan de bekende Bitcoin en Ethereum. Eén van die andere bekende munten is Monero, lees snel verder hoe jij meteen kunt beginnen met Monero kopen en waarvoor je een Monero Wallet nodig hebt.

Monero kopen stappenplan

Ben jij enthousiast over Monero en wil je profiteren van de koers Monero? Begin dan nu meteen met Monero kopen! 

Wat is de Monero wallet?

De Monero Wallet is een Wallet waarin je cryptocurrency kunt bewaren, kopen en verkopen. Je hebt keuze uit verschillende pallets aangezien het bedrijf onder anderen een mobiele Wallet, een hardware Wallet en een desktop Wallet aanbiedt. 

Het bedrijf kwam 18 april 2014 op de markt en is ontwikkeld door een team van zeven ontwikkelaars. Monero werd vooral ontwikkeld met het idee om volledig anonimiteit mogelijk te maken en Monero is nu een valuta die onafhankelijk functioneert. 

monero wallet

Hoe koop ik cryptocurrency?

Wanneer je geïnteresseerd bent in de Monero Wallet zul je deze Wallet natuurlijk moeten vullen. Hoe je aan de slag kunt gaan met de Monero Wallet zullen we in een stappenplan uitleggen.

Ook zul je in dit artikel kunnen vinden hoe je je gekochte crypto in je Wallet kunt bewaren en hoe je deze munt kunt kopen en verkopen.

Stap 1: Kies een online broker

Als eerst stap voordat je gaat beginnen in de cryptocurrency wereld zul je een plek moeten vinden waar je crypte kunt kopen. Zo zijn er veel verschillende online brokers waar je terecht kunt voor het investeren in verschillende crypte exchanges.

Er zijn verschillende online brokers en daarom is het belangrijk om te weten wat je eigen strategie is en in welke crypto je wilt investeren. Elke online broker heeft namelijk zijn eigen aanbod dus een keuze maken kan soms lastig zijn, daarom is het goed om te weten waar je naar op zoek bent. Zo kun je sneller een online broker kiezen die bij je past.

Het is goed om te beginnen bij een online broker met een ruim aanbod aangezien je dan voor een langere tijd bij dat platform kunt investeren. Zo hoef je niet verschillende account aan te maken en houd je het overzichtelijker voor jezelf.

Om de keuze iets makkelijker te maken zetten we hieronder een paar brokers op een rijtje.

Libertex

high frequency trading libertex

Eén van de populairste brokers ter wereld voor cryptocurrency is Libertex. Ook in Europa heeft Libertex een kantoor en kan het daardoor klanten bedienen over het hele continent. 

Je handelt bij Libertex uitsluitend in CFD’s, dit betekent dat je speculeert op de koers van bijvoorbeeld een cryptocurrency zonder dat je deze munt zelf in bezit heeft. Dit heeft een aantal voor- en nadelen voor beleggers. 

Wat betreft het veilig opslaan van de munten hoef je je geen zorgen te maken, een CFD blijft gewoon openstaan bij Libertex. Daarnaast krijg je een aantal extra mogelijkheden voor je investering. 

monero wallet libertex grafiek
De Monero handelspagina in Libertex

Zo kun je een hefboomeffect toevoegen of kiezen voor een stop-loss en take-profit zodat je investering automatisch gestopt wordt als het door jou ingevoerde bedrag bereikt wordt. Je winst wordt hiermee gegarandeerd vanaf een bepaald bedrag en je verlies blijft beperkt. 

Bij Libertex heb je de keuze uit tientallen verschillende cryptocurrency die ook nog op verschillende markten aangeboden worden. Zo kun je Bitcoin verhandelen tegen dollars maar ook tegen andere cryptocurrency als Ethereum. 

Libertex is een veilige broker doordat het voldoet aan de Europese regels en heeft ook een licentie bij de Cypriotische toezichthouder CySEC. 

Beginnen bij Libertex? Een account registreren doe je eenvoudig en snel via de groene knoppen op deze pagina!

Bitvavo

bitvavo altcoin

Je kunt ook terecht bij een Nederlandse crypto exchange. Bitvavo is hiervoor de beste keuze, bij deze exchange heb je ruime keuze uit tientallen verschillende cryptocurrency.

Je kunt goed bij Bitvavo terecht voor de grote munten als Bitcoin en Ethereum, maar ook voor een aantal wat kleinere munten. Bij Bitvavo betaal je een percentage transactiekosten bij elke investering. 

Bitvavo is voor Nederlanders een handig platform omdat het volledig in de Nederlandse taal is en je eenvoudig geld kunt storten via iDeal. Verder is het een erg gebruiksvriendelijk platform zodat je ook als beginner eenvoudig kan gaan beleggen in cryptocurrency. 

Bij deze exchange investeer je wel in de munten zelf waardoor je deze dus gaat bezitten. Je kunt de gekochte munten laten staan op Bitvavo of er voor kiezen om ze te versturen naar een veilige wallet. 

Registreer een account bij Bitvavo en start vandaag nog met Monero!

Capital.com

capital

Capital.com is een broker die meer lijkt op Libertex, ook bij deze broker investeer je namelijk in CFD’s zodat je niet de munten zelf in bezit krijgt. 

Het is nog een jonge broker maar het bedrijf groeit snel en wordt steeds populairder onder beleggers. Om snel te kunnen groeien heeft deze broker meerdere kantoren verspreid over Europa. 

Hierdoor heeft het bijvoorbeeld ook een licentie bij de Britse toezichthouder FCA en de toezichthouder op Cyprus; CySEC. Je weet zeker dat het platform veilig en gereguleerd is. 

Je kunt bij Capital.com naast cryptocurrency ook investeren in aandelen, ETF’s, grondstoffen en meer. Zo kun je naast cryptocurrency een erg divers portfolio opbouwen. 

Wil jij de Capital.com app gebruiken? Registreer een gratis account!

Stap 2: Maak een account aan

Wanneer je een van de online brokers hebt gekozen zul je bij dat platform een account aan moeten maken. 

Dit gaat bij de meeste online brokers ongeveer hetzelfde maar we zullen de verschillende stappen doorlopen en nemen Libertex hierbij als voorbeeld. Je zult als eerste naar de website moeten gaan van Libertex en daarna moet je op ‘Meld je nu aan’ klikken. Zo zul je naar de pagina gaan waar je een account aan kunt maken. 

Na het aanmaken van je account krijg je een link gestuurd naar je mail adres om te bevestigen dat je opgegeven adres in orde is en klopt. Daarna krijg je meteen toegang tot Libertex en kun je aan de slag met het gratis demo account.

Met dit demo account kun e eerst op het platform oefenen net fictief geld waardoor je het platform kunt uitproberen zonder enige risico. Dit is vooral een fijne functie voor beginnende beleggers.

Wanneer je met echt geld aan de slag wilt gaan bij deze proberen zul je nog een kort verificatie proces moeten doorlopen. Dit duurt een paar minuten en hierna kun je geld op je account storten.

Je zult bij dit verificatie proces een kopie van je identiteitsbewijs moeten opsturen en je bankrekening moeten koppelen. Ook moet je een korte vragenlijst invullen waarin ze je de risico’s van beleggen uitleggen en waarmee je aangeeft dat je hiervan op de hoogte bent. 

Stap 3: Geld op je account storten

Libertex stuurt je altijd een berichtje wanneer je verificatie is goedgekeurd. Daarna kun je alle functies gebruiken die het platform aanbiedt waaronder echt geld storten en investeren.

Om geld op je account te storten kun je verschillende betaalmethodes gebruiken bij Libertex. Zo kun je kiezen uit PayPal, bankoverschrijving of betalen via iDeal.

Om geld te kunnen storten zul je de eerste keer minimaal 100 euro moeten storten. Vergeleken met andere online brokers is dit een laag startbedrag wat Libertex aantrekkelijk maakt.

monero wallet geld storten libertex
Het betalingsvenster van Libertex

Bij Libertex kun je gemakkelijk met je euro’s investeren aangezien het platform deze afzet tegen Amerikaanse dollars. Je kunt dus gemakkelijk met je eigen euro’s investeren in crypte en het platform zet dit automatisch om in Amerikaanse dollars. 

Stap 4: Kies en koop een cryptocurrency

Wanneer je al weet in welke munt je wilt investeren kun je gemakkelijk in de zoekbalk de afkorting van deze munt opzoeken. Of je kunt een filter instellen waardoor je snel crypto kunt vinden waarin je wilt investeren. Libertex heeft een groot aanbod dus het filter gebruiken tijdens het zoeken maakt dit iets gemakkelijker anders moet je heel het aanbod doorspitten naar jouw gekozen munt.

monero kopen crypto overzicht
Filter op crypto's in Libertex

Je kunt tijdens het zoeken naar verschillende cryptocurrencies ook filteren op de best presterende munten. Zo kun je een nog beter overzicht krijgen van de crypto markt.

Wanneer je een munt hebt gevonden om te kopen hoef je alleenmaat op ‘Open positie’ te klikken op de productpagina.

Bij Libertex handel je via CFD’s en hierdoor kun je bij het investeren nog uit verschillende opties kiezen. Zo kun je een hefboomeffect op je investering plaatsen of kun je een stop-loss en take-profit kiezen..

Check nu snel de laatste koers Monero om te weten of dit het moment is om te investeren! 

Stap 5: Bewaar jouw Monero in de Monero Wallet

Een voordeel aan investeren en handelen in CFD’s is dat je ze meteen kunt verkopen, sluiten heet dit, waardoor je op een goede koerswijziging winst kunt maken.

Wanneer je crypto hebt gekocht zul je een plek moeten vinden om deze veilig te bewaren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Monero Wallet om je munten veilig in te bewaren.

Je moet er wel op letten dat wanneer je opeens gebruik wilt maken van een Als je gebruik wilt maken andere Wallet je het goede adres moet gebruiken om de crypto te versturen. Wanneer je de munten naar een verkeerd adres stuurt dan raak je ze gewoon kwijt en dat zou zonde zijn van je investering.

Overtuigd en wil je investeren in Monero? Bij Libertex kun je beleggen in Monero crypto in de vorm van CFD’s.

Hoe gebruik ik de Monero Wallet?

Monero heeft verschillende locaties voor de Wallet ontwikkeld. Zo kun je op verschillende apparaten deze walletss gebruiken. Er is namelijk keuze uit een desktop Wallet voor desktop gebruikers maar er is ook een Wallet voor mobiele gebruikers en er is zelfs een hardware Wallet beschikbaar. 

Welke Wallet jij zelf gaat gebruiken ligt er dus maar net aan wat je persoonlijke voorkeur heeft. We zetten de drie meest gebruikte mogelijkheden nog even op een rijtje

monero wallet

Desktop Monero Wallet

De desktop wallet kun je op je laptop of computer gebruiken en kun je gratis downloaden via de website van Monero.
 

De Monero desktop Wallet kun je natuurlijk gebruiken om je geïnvesteerde crypto in te bewaren maar deze Wallet heeft nog andere mogelijkheden. Je kunt de Monero Wallet namelijk gebruiken om cryptocurrency te kopen maar ook om ze te verkopen.

Mobiele Monero Wallet 

Je kunt er ook voor kiezen om een mobiele wallet te gebruiken voor je Monero. Je download de Monero wallet eenvoudig via de Apple App store of Google Play Store. Het voordeel van een mobiele Monero wallet is dat je altijd Monero kan versturen of beheren. 

De mobiele wallet is eenvoudig te gebruiken naast een desktop wallet, je kunt deze wallets tegelijkertijd gebruiken en zo altijd en overal je Monero gebruiken. 

Hardware Monero Wallet

Je kunt ook nog kiezen voor een hardware wallet om jouw Monero in op te slaan. Op het gebied van hardware wallets zijn er twee grote merken, je kunt kiezen voor een Ledger of voor een Trezor wallet Monero. 

Je kunt op de Trezor wallet Monero opslaan en daarnaast nog honderden andere cryptocurrency. Het gebruiken van een Trezor wallet Monero is dus ideaal voor beleggers die veel verschillende cryptocurrency hebben. 

Om op de Trezor wallet Monero op te kunnen slaan moet je eerst zorgen dat de Trezor wallet Monero ondersteunt via een applicatie. 

Beleggen in Monero zonder dat je een wallet nodig hebt? Start gratis bij Libertex en beleg in Monero CFD’s.

Waarom kiezen voor de Monero Wallet?

Je kunt kiezen voor de wallet van Monero zelf. Deze Monero wallet is bedoeld voor Monero en je kunt bij deze wallet alleen Monero opslaan, in tegenstelling tot veel algemene online of hardware wallets die veel verschillende munten op kunnen slaan. 

Hiernaast zie je het beeld dat je krijgt als je gebruik maakt van de Monero wallet ontwikkeld door de Monero community. Omdat je er maar één munt in op kan slaan is de Monero wallet wel erg makkelijk te beheren.

De enige functies die je hebt, en die je nodig hebt, zijn het versturen en ontvangen van Monero.

monero wallet overview

Details Monero Wallet

De Monero wallet heeft dus veel verschillende mogelijkheden en veel voordelen en is daarom een goede keuze om je crypto in op te slaan. Het is opgericht in 2014 en is in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid.

Wil je liever zo snel mogelijk in kunnen spelen op veranderingen in de koers Monero? Maak dan snel een account aan bij Libertex en begin met handelen in CFD’s. 

Tips voordat je de Monero Wallet gebruikt

Je moet bij het gebruiken van de Monero Wallet altijd goed opletten wanneer je cryptocurrency gaat versturen of ontvangt. Let goed op dat je de adressen waar je de munten naar wilt sturen of het adres waar je ze wilt ontvangen helemaal klopt. 

Wanneer je een ongeldig adres invoert kun je deze munten namelijk kwijtraken en dat zou ontzettend zonde zijn van je investering. 

Blijf de koers Monero goed in de gaten houden om te weten wanneer je de munt het best kunt verkopen. Omdat je de Monero wallet gebruikt staan de munten niet meteen bij een broker en kun je ze niet meteen verkopen.

Door op de hoogte te blijven van de koers Monero en eventuele trends in de koers Monero kun je hier op inspelen en zorgen dat je op het goede moment verkoopt. 

Op zoek naar een broker waarbij je kunt beleggen in Monero, maar ook een tal van andere handelsproducten? Maak een account aan bij Libertex en verken het aanbod!

Monero Wallet: Veelgestelde vragen

In de Monero Wallet kun je verschillende cryptocurrencies bewaren. Je kunt ook in de wallet nieuwe munten kopen en munten verkopen.

Monero biedt onder anderen een hardware wallet, een desktop wallet en een mobiele wallet aan.

Ja, de Exodus Wallet is veilig zolang je goede inlogcodes gebruikt en deze met niemand deelt. Je hebt altijd een private key waarmee je een wallet terug kan krijgen als je een inlogcode kwijt bent. 

In totaal kun je meer dan 130 verschillende cryptocurrency opslaan op de Exodus Wallet. Alleen kleinere onbekende cryptocurrency zul je niet naar deze wallet toe kunnen sturen. 

Je kunt de desktop wallet of de mobiele wallet downloaden op de website van Monero. Zo kun je waar en overal bij je wallet.

Je kunt in de wallet eenvoudig munten versturen en ontvangen via het adres dat je krijgt bij de Monero wallet. Controleer altijd of je het goede adres hebt als je Monero wilt gaan versturen, zo voorkom je dat je onnodig munten verliest. 

Monero Wallet: Conclusie

Monero is één van de belangrijkste cryptocurrency ter wereld die in 2018 al hoge koersen wist neer te zetten en dit in 2021 wist te herhalen. Daarom zijn er steeds meer beleggers geïnteresseerd in Monero en daarmee ook in de Monero wallet.

Je kunt Monero op verschillende manieren opslaan, zo kun je kiezen voor een desktop wallet, mobiele wallet, online wallet, offline wallet of hardware wallet. Kijk goed welke het beste bij jouw wensen past.

Als je graag op korte termijn winst wilt maken op Monero kun je beter investeren via CFD’s. Zo speculeer je op de koers zonder dat je de munt zelf ergens veilig hoeft op te slaan, dit kan het best bij online broker Libertex. 

Snel je eerste Monero kopen?
Maak dan nu een account aan bij Libertex en vul je Monero Wallet!
TIP
Scroll naar top