MyEtherWallet review | Ervaring en kosten van MyEtherWallet!

Wanneer je een deel van je vermogen hebt omgezet in cryptocurrency wil je er uiteraard voor zorgen dat jij de enige bent die bij de cryptomunten kan komen. Hoe bewaar je een digitale munt veilig? We leggen je in deze MyEtherWallet review alles uit over MyEtherWallet.

Normaal gesproken zou je kijken naar de mogelijkheden om je geld onder te brengen bij een bank, maar een cryptocurrency werkt als gedecentraliseerde munt juist buiten dit traditionele systeem om.

MyEtherWallet - stappenplan

Ook starten met het handelen in cryptomunten via een goede en betrouwbare broker? Maak gemakkelijk een account aan en begin vandaag nog met handelen!

logo-simple88d6befc

De oplossing voor het bewaren van je cryptocurrency zijn wallets die opereren op de blockchain. Vandaag schrijven we een MyEtherWallet review, de bekendste Ether wallet op de markt.

We kijken in de MyEtherWallet review naar hoe je gebruik kunt maken van deze Ether wallet om je Ethereum veilig en secuur te bewaren, en wat de verschillende mogelijkheden van My Ether Wallet daarbij zijn. 

logo-simple88d6befc

Wat is MyEtherWallet?

Om de MyEtherWallet review te beginnen willen we eerst kort de My Ether Wallet toelichten. 

MyEtherWallet is een digitale bewaarplaats voor je Ether. Ether is de naam van de token ETH, voluit geschreven Ethereum, een digitale token die gebruikmaakt van blockchain technologie. Die blockchain kennen we van Bitcoin.

MyEtherWallet = wallet Ethereum. Het is open source software waar jij gratis een wallet kunt registreren om je Ethereum veilig te bewaren. Het bedrijf werd daarvoor in 2015 opgericht door Taylor Manahan en Koslala Hemachandra. 

Het is een snelle, veilige Ether wallet die toegankelijkheid en gebruiksgemak hoog in het vaandel heeft staan. Onder de gebruiker staat MyEtherWallet bekend als MEW.

logo-simple88d6befc

Hoe Koop ik ETH voor de Wallet Ethereum?

Als lezer van deze MyEtherWallet review heb je ongetwijfeld ook Ethereum in je bezit of overweeg je de cryptocurrency te kopen om je wallet Ethereum te vullen. Voor de lezers die overwegen om te investeren in Ethereum schreven we onderstaand stappenplan.

Met die stappenplan vindt je eenvoudig een plek om ETH te kopen en vertellen we je hoe de gekochte crypto naar je bewaarwallet kan worden verplaatst.

logo-simple88d6befc

Stap 1: Kiezen van een crypto exchange

Wanneer je begint met beleggen in cryptocurrency is de eerste vraag hoe en waar je deze het beste kunt kopen. Het antwoord daarop is een online broker / exchange. Zij helpen om je euro’s, dollars of een andere vorm van fiat om te zetten in een cryptocurrency als Bitcoin of Ethereum. 

Door de explosieve groei van deze cryptocurrency zijn er de afgelopen jaren heel wat verschillende exchanges ontstaan waar je crypto kunt kopen. Er zijn onderling echter wel verschillen in snelheid en kosten voor de aanschaf. Ook het aanbod cryptomunten kan sterk verschillen.

Let dus goed op bij het kiezen van de crypto exchange dat de crypto munt die jij wilt kopen wel wordt aangeboden en tegen welke transactiekosten dit wordt gedaan. 

Voor de MyEtherWallet review kijken we naar crypto exchanges waar je Ethereum (afgekort ETH of Ether) kunt kopen. We hebben een aantal geschikte crypto exchanges voor je opgesomd, zodat je er zelf één kunt kiezen:

logo-simple88d6befc

eToro - innovatief en sociaal trading platform

etoro logo

eToro is een crypto exchange en aandelenbroker die wereldwijd populair is en zelf gevestigd is in Cyprus. In totaal heeft eToro miljoenen gebruikers, en het gaat dus om een serieuze partij!

Bij eToro kun je investeren in handelsproducten als cryptomunten (bijvoorbeeld Ethereum), maar ook aandelen, ETF’s, CFD’s, valuta en diverse grondstoffen

Het kopen van aandelen en ETF’s is bovendien tegen 0% commissiekosten, terwijl het lage minimale startbedrag slechts $50 (€42) is! 

Je kunt er oefenen met een gratis demoaccount, of middels copytraden de best presterende handelaars van eToro kopiëren. Zo profiteer je van hun ervaring mee. 

etoro vitesse myetherwallet
eToro is in 2021/2022 hoofdsponsor van Vitesse

eToro is gevestigd op Cyprus en heeft daarom een Europese licentie. De betrouwbaarheid van de broker wordt geregeld door het toezicht van de Cyprus Securities and Exchange Commission. (CySEC)

Voordelen van eToro zijn een mooi aanbod aan diverse cryptocurrency, maar ook het uitgebreide aanbod in andere handelsproducten. Het is ook fijn dat eToro ondersteuning biedt in de vorm van analysetools en video tutorials, waardoor ook beginners leren hoe traden werkt. 

Wij zijn enthousiast over eToro! Jij ook? Een account registreren kan snel en gratis via de groene button!

logo-simple88d6befc

Capital.com - 3000+ handelsproducten

capital

Crypto exchange Capital.com heeft vestigingen in Engeland en Cyprus en is gereguleerd door de Britse FCA en de CySEC van Cyprus. Hierdoor weet je er veilig te kunnen beleggen in crypto.

Capital.com ontwikkeld zich de afgelopen jaren tot serieuze speler op het gebied van exchanges en biedt naast cryptomunten ook CFD’s op tal van aandelen, indexen, grondstoffen en valuta’s aan. 

In totaal gaat het om meer dan 3000 verschillende markten waar CFD’s op af kunnen worden gesloten.

Bij Capital.com handel je in 18 verschillende cryptocurrency waaronder uiteraard Etherheum. Het gaat echter wel om CFD-contracten, en geen eigen Ether voor je MEW-wallet.

Een account registreren bij Capital.com is vrijblijvend en geeft je toegang tot 3000+ handelsproducten, begin vandaag nog!

logo-simple88d6befc

Libertex - ervaren Capital.com alternatief

Een concurrent van Capital.com is Libertex. Ook zij bieden namelijk enkel CFD’s aan.

Libertex is een ervaren broker die al bijna 25 jaar diensten voor beleggers aanbiedt. Ze hebben dus meer ervaring als Capital.com. Het aantal producten is met 250 wat lager, maar nog steeds heel divers en meer dan voldoende voor een gediversifieerd portfolio. 

Beleggen bij Libertex kan vanaf honderd euro en is binnen enkele minuten geregeld. Betalen kan per iDeal, creditcard of één van de andere betaalmethodes. Hierna krijg je direct toegang tot de CFD-cryptomarkten.

Wil jij Ethereum kopen bij een crypto exchange? Registreer direct een account bij Libertex!

logo-simple88d6befc

Bitvavo - broker van eigen bodem

bitvavo altcoin

Ook in Nederland zijn er meerdere exchanges actief waar je cryptomunten kunt kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld voor het nog jonge Bitvavo, dat in slechts twee jaar tijd de Nederlandse markt wist op te schudden?

Bij Bitvavo heb je naast Ethereum (ETH) de keuze uit het kopen, verkopen en bewaren van meer dan 50 verschillende digitale valuta. Het is daarmee de grootste (en de goedkoopste) exchange van Nederland.

Uiteraard zal Bitvavo indien nodig nieuwe populaire munten toevoegen aan het assortiment handelsproducten.

Dat heeft wel als gevolg dat je moet nadenken over hoe je de gekochte munten gaat bewaren, de veiligste optie daarvoor is een externe wallet, bijvoorbeeld die van My Ether Wallet. Je kan de munten ook tijdelijk stallen in de portefeuille bij Bitvavo, maar dit maakt je tegoed gevoelig voor hacks.

Het grootste voordeel aan Bitvavo is de simpele aanpak. De website is volledig in het Nederlands toegankelijk en de developers hebben ervoor gekozen zoveel mogelijk onnodige of onoverzichtelijke funties weg te laten, waardoor de crypto exchange interface zeer clean oogt. 

Ook hanteert Bitvavo lage transactiekosten van maximaal 0,25 procent over Ethereum en de andere crypto valuta’s. Hiermee zijn ze de goedkoopste van Nederland. 

Een nadeel is dat Bitvavo geen eigen apps heeft en haar diensten alleen via je browser beschikbaar stelt. Dat is niet altijd de meest gebruikvriendelijke manier wanneer je onderweg bent en je Ether wallet wilt bekijken.

Wil jij Ethereum kopen bij een Nederlandse crypto exchange? Registreer direct een nieuwe account bij Bitvavo!

logo-simple88d6befc

Binance - de grootste

Binance is ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange, per etmaal wordt hier voor het hoogste bedrag aan cryptocurrency verhandeld. De afgelopen tijd ging het daarbij om bedragen van 20 miljard euro en rond 1,5 miljoen transacties per seconde.

Indrukwekkend cijfers van het van oorsprong Chinese bedrijf dat door Changpeng Zhao werd opgericht. Al helemaal wanneer je bedenkt dat Binance pas sinds 2017 actief is als crypto exchange. 

De snelle groei van Binance is niet onopgemerkt gebleven en veroorzaakte meerdere keren voor legaal geworstel om reguleringen en (inter)nationale wetgeving. Momenteel huist Binance daarom in Malta. 

Binance biedt naast veel volume ook het grootste aanbod aan verschillende cryptocurrency. De exchange heeft zelfs zijn eigen cryptomunt – de Binance Coin (BNB) – die de afgelopen weken sterk in waarde steeg. Wanneer je gebruik maakt van hun eigen coin halveert Binance de transactiekosten van 0,1 procent naar 0,05 procent.

Ook bij Binance bezit je de gekochte crypto zelf en kunnen deze tijdelijk worden bewaard op de website of eenvoudig verplaatst naar een veiliger adres zoals de My Ether Wallet.

Ether kopen bij de grootste exchange ter wereld? Door op de groene knop te klikken kun je direct een account registreren bij Binance!

logo-simple88d6befc

Stap 2: Registreer een nieuwe account

Heb je een crypto exchange op het oog? Dan is het nu tijd om een nieuwe account te registreren om de crypto mee te kopen. 

Het registratieproces is bij de meeste brokers voor 99 procent hetzelfde, en onderstaand voorbeeld kun je doorgaans gewoon gebruiken. Als voorbeeld gebruiken we de crypto exchange eToro.

Je kunt de website van eToro bezoeken en via de ‘meld je nu aan’ knop een nieuwe account registreren.

Na het opgeven van een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mail adres zal de exchange een verificatielink naar je mailen. Hier kun je op klikken waarna je gebruik kunt maken van je account en enkele demo-functies, als de door jou uitgezochte exchange deze aanbiedt. 

Om de account compleet te maken moet je een kopie van een identiteitsbewijs opsturen, je bankrekening koppelen en een vragenlijst invullen (het KYC-proces) waarbij je wordt gewezen op het risico van beleggen.

logo-simple88d6befc

Stap 3: Saldo om Ethereum te kopen

Na het compleet maken van het profiel kun je het volledige platform van de exchange gebruiken en saldo storten om je crypto te kopen. 

Dit doe je eenvoudig met een betaalmethode als PayPal, iDeal en / of creditcard. Het aantal betaalmethodes kan per exchange verschillen. 

Bij eToro is het minimale inlegbedrag €42 euro, de exchange rekent vervolgens zelf alle euro’s om naar dollarprijzen en vice versa.

myetherwallet geld storten
Je saldo aanvullen kan op eToro met iDeal
logo-simple88d6befc

Stap 4: Zoek en koop Ethereum

Nu het geld op je account staat is het tijd om Ethereum op te zoeken via het platform van eToro. 

etoro ethereum prijs myetherwallet
De prijs van Ethereum (ETH) op eToro via de zoekfunctie

Je doet dit eenvoudig met de zoekfunctie bovenin de pagina. Zoek op de stock code ETH, Ether of Ethereum om de cryptomunt te vinden. Je kan de prijs per ETH afzetten tegen andere crypto als BTC maar ook tegen USD Dollars. eToro rekent dit automatisch om naar euro’s. 

Je kan er op de website van eToro ook voor kiezen om via de knop ‘trading’ te filteren op ‘cryptocurrencies’ en vervolgens Ethereum te selecteren.

Nadat je de koers van Ethereum (ETH) hebt geselecteerd kies je er vervolgens voor om een positie te openen.

logo-simple88d6befc

Stap 5: Bewaren in de wallet Ethereum

Bij de aankoop van CFD’s in Ethereum over andere cryptomunten hoef je niets te bewaren, omdat je een contract hebt afgesloten over de toekomstige prijs van de munt in plaats van de cryptocurrency te kopen. 

Heb je de cryptocurrency zelf gekocht en bezit je nu een aantal ETH? Dan biedt de MEW / My Ether Wallet uitkomst. In je eigen wallet zijn de munten veilig te bewaren. Ook kun je ze niet kwijtraken mocht de gebruikte exchange ooit gehackt worden.

Bij het aanmaken van de Ether wallet krijg je een eigen unieke code. Bij het verzenden van de gekochte ETH naar de wallet Ethereum voer je dit adres in bij de exchange. Let goed op dat je het adres (de code) zorgvuldig invoert, en dat de munten naar het juiste adres worden verzonden.

logo-simple88d6befc

Hoe gebruik ik MyEtherWallet?

Voor de MyEtherWallet review is het gebruiksgemak van de Ether wallet uiteraard van groot belang.

My Ether Wallet heeft een aantal verschillende methodes om een MEW wallet te genereren. De aangeraden manier om een My Ether Wallet te creëren is met de mobiele MEW wallet app. 

Na het downloaden van de MEW wallet app voer je een veilig wachtwoord in en scan je de QR-code die verschijnt op de webpagina van My Ether Wallet wanneer je klikt op ‘access wallet’.

Je kan de MEW wallet ook bereiken via verschillende extensies voor je webbrowser, MEW connect en de private key of Mnemonic phrase (niet aangeraden). 

De MyEtherWallet review is niet compleet zonder te bevestigen dat de Ether wallet ook toegankelijk is voor offline hardware wallets als Ledger, Trezor, FINNEY, BitBox, Secalot, Keepkey en XWallet.

myetherwallet review mobiel aangeraden
MyEtherWallet review app android ios

Liever direct investeren in cryptocurrencies? Je kunt je met de groene knop binnen enkele minuten registreren en aan de slag!

logo-simple88d6befc

Waarom MyEtherWallet gebruiken?

De MyEtherWallet review heeft als doel je te informeren over My Ether Wallet en of je deze zou moeten gebruiken als opslag voor je Ethereum. 

Nu is op het moment van schrijven van de MyEtherWallet review deze wallet al in gebruik door tal van gebruikers. Waarom zijn deze gebruikers enthousiast? 

myetherreview interface spaceman

Gebruiksvriendelijke interface

My Ether Wallet staat bekend om hun intuïtieve en op gebruikers gerichte interface die het extra prettig maakt om je Ethereum munten te bewaren en managen. 

MEW is gratis en volledig gericht op het makkelijker maken van interacten met de Ethereum blockchain. Zo kun je er ook andere ERC20 tokens mee managen, dit zijn andere tokens die draaien op het netwerk van Ethereum.  

Gratis en open source

My Ether Wallet is niet alleen easy-to-use maar als platform ook volledig open-source. Daarmee onderscheiden ze zich van veel andere Ether wallets en concurrenten. Als gebruiker kun je gratis een wallet Ethereum genereren, interacten met smart contracts en nog veel meer.  

Ingebouwde exchange

Een extra – en wellicht onverwacht – pluspunt in onze MyEtherWallet review is dat je niet alleen Ethereum kunt opslaan in de wallet maar dat je ook kunt raden vanuit dezelfde app. Je kunt er je Ethereum swappen voor verschillende andere cryptocurrency en/of zelfs fiat. 

logo-simple88d6befc

Ondersteunde cryptomunten

My Ether Wallet ondersteunt dus niet alleen Ethereum, ook andere munten die gebouwd zijn op de Ethereum blockchain worden ondersteunt. Deze tokens heten ERC20 munten. 

Daarnaast ondersteunt My Ether Wallet Bitcoin in de zin dat partner Bity het mogelijk maakt om ETH voor BTC te swappen, maar je hebt een eigen Bitcoin wallet nodig om deze vervolgens op te slaan.

etoro logo
Bij eToro beleg je eenvoudig in verschillende cryptocurrencies

Onderstaande zijn een aantal van de Ethereum assets en ERC20 munten die je op kunt slaan met de MEW wallet. Bitcoin valt hier dus niet onder, terwijl Tether (USDT) en USD Coin (USDC) wel worden ondersteund. 

logo-simple88d6befc

Voor- en nadelen van MyEtherWallet

Voordelen

Nadelen

logo-simple88d6befc

MyEtherWallet review: Tips en tricks

Onze eerste tip is een hele belangrijke: Let altijd goed op bij het zenden van cryptomunten van en naar wallets. De MyEtherWallet review gaat over MEW, en deze wallet ondersteunt alleen Ethereum en aanverwante tokens. 

Wanneer je probeert om een andere cryptocurrency (bijvoorbeeld Bitcoin, Litecoin of Ripple) naar je MEW wallet over te maken ben je deze kwijt. Hiervoor heb je een wallet nodig die de cryptocurrency in kwestie ondersteunt. 

Om het verzenden van transacties ETH onder de knie te krijgen raden we aan om de eerste keer altijd een kleine transactie te doen om te kijken of dit goed gaat.

Let ook altijd op het walletadres goed in te voeren, dit adres moet namelijk precies gekopieerd worden voor een succesvolle transactie. MyEtherWallet biedt op hun website tutorials en how-to video’s hoe je dit doet. 

Op deze manier kom je er vanzelf snel genoeg achter of je MyEtherWallet een fijne optie vindt om Ethereum te bewaren. 

Enthousiast geworden over MyEtherWallet? Wacht niet langer met beginnen met handelen in cryptomunten. Maak vandaag nog een account aan bij een broker om direct te beginnen met het investeren in cryptomunten!

logo-simple88d6befc

MyEtherWallet review: Veelgestelde vragen

MyEtherWallet ontwikkelt als bedrijf een platform voor het ontvangen, verzenden en bewaren van Ethereum en cryptomunten op de Ethereum blockchain.

De naam hiervan is de MEW wallet. Dit is een soort portemonnee waarin jij Ethereum kunt managen. Bij MyEtherWallet wordt deze portemonnee volledig gratis aangeboden en betreft het open-source software die je kunt gebruiken vanaf je smartphone met een app of desktop met extensies.

MyEtherWallet is bovendien te koppelen aan diverse extra veilige hardware wallets zoals Ledger en Trezor.

Ja, de My Ether Wallet is door de jaren heen bewezen een veilige wallet. Het is wel belangrijk dat je een veilige inlogcode gebruikt en deze met niemand deelt. Ook de private key – waarmee je de wallet terug kunt krijgen mocht je de inlogcode kwijtraken – dien je goed te bewaren en niet te delen met anderen.

My Ether Wallet – de naam zegt het al – richt zich op het opslaan van Ethereum. Ook op Ethereum gebaseerde tokens (de ERC20 crypto’s) worden ondersteunt door de MEW wallet. Bitcoin wordt dat niet.

De ondersteunde munten zijn:

Ethereum (ETH)
Ethereum classic (ETC)
Tether (USDT)
USD Coin (USDC)
Basic Attention Token (BAT)
+ alle andere ERC20 tokens

Via een extensie in je webbrowser (Google Chrome) en/of de mobiele app van My Ether Wallet voor Android en iOS krijg je toegang tot de wallet. Je kunt inloggen door het scannen van een QR code, de inlogcode in te voeren en/of de private key te gebruiken mocht één van bovenstaande methodes niet mogelijk zijn.

Middels je mobiele telefoon heb je dus altijd toegang tot de My Ether Wallet en je Ethereum adres. Ook met hardware wallets valt er een koppeling te maken van waaruit je de wallet kunt managen.

Binnen de My Ether Wallet kun je munten ruilen voor fiat of Bitcoin (deze moet je dan wel verzenden naar een Bitcoin wallet) of kun je de Ether versturen naar een ander adres vanwaar je ze op kun nemen of omwisselen voor een andere currency. Let goed op dat je het adres goed invoert, om niet per ongeluk je crypto naar het adres van iemand anders te sturen!

logo-simple88d6befc

MyEtherWallet Review: Conclusie

My Ether Wallet is als wallet Ethereum / Ether een uitstekende optie. Dit komt door de ervaring die zij hebben opgedaan door de jaren heen en de open-source software en het platform die zich hebben ontwikkeld tot een prettig en toegankelijk product. 

Daarnaast is My Ether Wallet een betrouwbare wallet voor je Ethereum. Je kunt er tegen laag risico eenvoudig Ethereum en ERC20 tokens versturen en ontvangen.

Voor een extra beveiligingslaag valt de MEW wallet zelfs nog te koppelen aan een hardware wallet van bijvoorbeeld Ledger of Trezor. In dat geval komen je ETH op de hardware wallet te staan maar kun deze nog wel beheren met My Ether Wallet.

We hopen dat de MyEtherWallet review je op weg heeft geholpen met het kiezen van een geschikte wallet voor je Ethereum. Mocht je naast de MyEtherWallet review nog meer willen lezen over de mogelijkheden om je cryptocurrencies op te slaan kun je ook één van onze andere artikelen lezen. 

Zelf beleggen in cryptocurrency?
Bij eToro beleg je in cryptocurrencies als Ethereum, Bitcoin en nog veel meer.
TIP
logo-simple88d6befc
Scroll naar boven