Neo Wallet | De beste Neo wallet

Neo groeide afgelopen jaar flink en de cryptomunt werd een stuk meer, maar als je investeert in deze munt moet je hem natuurlijk wel veilig opslaan! Hoe je dat het best doet lees je in dit artikel over de Neo Wallet. 

Neo Wallet vullen met cryptocurrency - stappenplan

Wil jij jouw Neo Wallet vullen? Maak snel een account aan bij eToro en doe vandaag nog je eerste investering! 

Wat is een Neo Wallet?

In principe is een Neo Wallet niets anders dan een digitale portemonnee waarin je jouw gekochte Neo op kan slaan. Er zijn erg veel verschillende Neo Wallets met vaak hun eigen functies. 

Zo kun je een Neo wallet installeren op je computer of telefoon terwijl je ook een hardware wallet kunt gebruiken. Deze keuzes leggen we verder in dit artikel beter uit. 

Neo is een cryptocurrency die sinds eind 2016 op de markt is en inmiddels een marktwaarde van meer dan drie miljard euro kent. De afgelopen tijd heeft het Neo netwerk zich verder ontwikkeld en zijn ze volgens Neo zelf bezig met de grootste evolutie ooit in de munt.

Het nieuwe Neo netwerk moet zorgen voor nog meer mogelijkheden met de munt. Zo worden er nu al veel applicaties gebouwd op het netwerk en dat zal nog beter mogelijk zijn met dit nieuwe netwerk. 

Neo werkt met een dual-token systeem, daarbij kun je de munt onderverdelen in Neo tokens en Gas tokens. De gas tokens worden verdeeld onder mensen die zich actief inzetten voor het netwerk en kun je gebruiken om transacties mee te betalen.

Meer weten over crypto wallets? Je vindt alles in ons artikel over de beste crypto wallets. 

Hoe koop ik Neo en sla ik het op in een Neo Wallet?

Heb je nog geen Neo coin om in een Neo wallet op te slaan? Dan is het tijd om te gaan investeren, in dit stappenplan helpen we je zo snel mogelijk met alle noodzakelijke stappen voordat je echt kunt beginnen met investeren. 

Stap 1: Kies een online broker met Neo

Om te kunnen gaan investeren moet je een keuze maken voor een platform waar je de eerste Neo gaat kopen. De verschillen tussen deze platforms zijn groot, zeker omdat je bij Neo een aantal extra opties hebt die je met de munt kunt doen. 

Zo kun je geld verdienen aan de munt door deze op een goede plek te bewaren, je krijgt als het ware dividend uitbetaalt op elke Neo coin die je in bezit hebt. Je krijgt dit dividend uitbetaald in Gas tokens. 

Daarnaast zitten er verschillen in de manier waarop de broker of exchange de Neo coin aanbiedt. Bij sommige brokers kun je alleen een CFD afsluiten waarmee je kunt speculeren op de Neo koers zonder de munt zelf in bezit te krijgen. 

Het is ook handig om goed te kijken naar de rest van het aanbod van een broker of exchange als je van plan bent om in nog meer munten te gaan investeren. Als je aan de slag gaat bij een platform met een groot aanbod weet je zeker dat je hier veel investeringen kunt doen. 

eToro

De online broker eToro bestaat inmiddels bijna 15 jaar en biedt sinds een aantal jaren ook cryptocurrency aan. Bij eToro koop je alle munten echt voor je eigen bezit.

Naast cryptocurrency kun je bij eToro ook investeren in aandelen, opties, indexen, ETF’s, grondstoffen en valuta’s. 

Aandelen en ETF’s zijn bovendien te verhandelen tegen 0% commissiekosten, en je kunt al beginnen vanaf een lage minimale inleg van slechts $50 (€42).

Eerst proberen? Gebruik dan de gratis demo-account. Je kunt hier traden met €50.000 virtueel geld en zo oefenen.

De Neo markt op eToro

Een unieke tool van eToro is copytrading: op deze manier leer je van ervaren beleggers door hun trades te kopiëren. Zo profiteer je dus direct mee van hun kennis en ervaring.  

Het kantoor van eToro bevindt zich op Cyprus en ze voldoen aan de Europese wet- en regelgeving voor brokers door hun licentie bij de Cypriotische toezichthouder CySEC. 

Wacht niet langer en maak vandaag nog een account aan bij eToro, dé broker voor al jouw cryptoinvesteringen!

Libertex

Een partij die al langer meedoet op het gebied van CFD’s is Libertex.

Deze broker is al sinds 1997 actief en bezit over een Cypriotische licentie, waardoor ze door heel Europe hun diensten kunnen aanbieden. Libertex heeft bijna 3 miljoen gebruikers. 

Handelen in CFD’s kan voor crypto’s als NEO, maar ook diverse grondstoffen of bijvoorbeeld aandelen-CFD’s zijn mogelijk. Zo hou je eenvoudig een divers portfolio aan! Bovendien hoef je NEO dus niet in een NEO wallet op te slaan als je een CFD koopt. 

Registreren bij Libertex is snel, eenvoudig en regel je binnen enkele uren. Om te starten met traden vragen ze om €100 te storten, waarvan je CFD’s kunt kopen. Hierna krijg je ook toegang tot een gratis oefen-tool.

Maak vandaag nog een account aan bij Libertex, dé broker voor al jouw cryptoinvesteringen!

Bitvavo

Ook bij de Nederlandse exchange Bitvavo kun je allerlei cryptomunten kopen.

Bitvavo werd in 2018 opgericht in Amsterdam maar in de paar jaar dat het bedrijf nu bestaat is het erg populair geworden. Ze waren dan ook één van de eerste bedrijven die een licentie kregen bij De Nederlandsche Bank (DNB) om in Nederland cryptocurrency te mogen verhandelen op hun platform. 

Je kunt bij Bitvavo eenvoudig euro’s storten via betaalmethodes als iDEAL of creditcard en deze euro’s verhandelen voor zo’n 50 verschillende cryptocurrencies. De transactiekosten bij Bitvavo zijn niet hoger dan 0,25%. 

Zodra je Neo gekocht hebt bij Bitvavo kun je er voor kiezen om deze te laten staan bij Bitvavo of te verplaatsen naar een Neo wallet. Je krijgt als je de munt op Bitvavo laat staan ook de beloning in Gas tokens zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. 

Geïnteresseerd in Bitvavo? Maak nu een account!

Binance

De grootste crypto exchange ter wereld is Binance. Die titel hebben ze te danken aan het enorme aantal klanten dat de exchange gebruikt en het feit dat dit platform veruit het grootste aanbod van bekende en onbekende cryptocurrencies heeft. 

Binance is in de afgelopen jaren alleen maar verder gegroeid, en de duidelijkste indicator dat het goed gaat met Binance is toch wel de eigen munten die de exchange inmiddels op de markt heeft gebracht. Zo is er de Binance Coin (BNB) om transactiekosten mee te betalen op het netwerk. 

Ook heeft Binance de stablecoin Binance USD uitgebracht die altijd precies $1 waard is. Beide munten worden erg veel gebruikt, zo staat de Binance Coin in de top 5 munten met de hoogste marktwaarde en de Binance USD in de top 20. 

Bij Binance kun je ook de Neo opslaan nadat je deze hier hebt gekocht. Net als bij Bitvavo krijg je de beloning in Gas tokens ook bij Binance. 

Investeren op Binance? Maak nu een account aan en start vandaag nog!

Capital.com

Capital.com is een jonge CFD-broker die ook flinke groei heeft weten te noteren de afgelopen jaren. Capital.com heeft in Europa kantoren in Engeland, Belarus en op Cyprus. 

Zo heeft het net als eToro een licentie bij de Cyprus Security and Exchange Commission (CySEC) maar voldoet het ook aan de eisen van de Britse toezichthouder FCA. Je weet zeker dat je veilig kunt handelen bij Capital.com door deze licenties. 

Je kunt bij Capital.com handelen in enkele tientallen verschillende cryptocurrencies maar hebt daarnaast ook toegang tot aandelen, ETF’s, grondstoffen en valuta’s. Al deze producten verhandel je als CFD’s, je komt dus niet in bezit van Neo en kunt deze ook niet naar een Neo wallet toesturen. 

Handelen bij Capital.com? Klik op de knop hieronder en start vandaag nog!

Stap 2: Maak een account aan met Neo Wallet

Keuze zat dus in brokers en exchanges, zodra je de keuze gemaakt hebt kun je beginnen met het aanmaken van een account bij dit platform. In dit voorbeeld doorlopen we de komende stappen bij de broker eToro. 

Je hebt in eerste instantie alleen maar een e-mailadres en wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot het eToro platform. 

De toegang die je krijgt is dan nog wel alleen via het gratis demo account waar je virtueel geld in terug vindt om het platform alvast uit te proberen. Om toegang te krijgen tot het echt geld account moet je nog een verificatie voltooien. 

Bij deze verificatie stuur je een kopie van je identiteitsbewijs op naar eToro en vul je een vragenlijst in. In deze vragenlijst controleert de broker of je genoeg kennis en ervaring hebt om aan de slag te mogen op het platform. 

Nadat je je geregistreerd hebt bieden de online brokers je doorgaans een gratis account aan waar de gekochte cryptomunten automatisch worden opgeslagen. Je hebt dan eigenlijk direct een gratis Neo wallet, maar dit is niet de veiligste manier van bewaren. Daarom bespreken we zo nog enkele andere opties voor een Neo wallet.

Stap 3: Geld op je account storten

Vervolgens krijg je bericht van de broker waar je een account hebt als je verificatie goedgekeurd is. Vanaf dat moment kun je echt geld gebruiken om te investeren. 

Geld storten gaat erg eenvoudig bij eToro. Tegenwoordig kun je bij bijna elke broker of exchange geld storten via iDEAL. Daarnaast heb je ook betaalmethodes als PayPal, creditcard en bankoverschrijving. 

Stort eenvoudig geld op je eToro account

Stap 4: Kies en Koop Neo voor de Neo Wallet

Tijd om op zoek te gaan naar de Neo coin en deze aan te schaffen. Je kunt bij eToro eenvoudig naar munten zoeken via de zoekbalk bovenin of je filtert alle producten op cryptovaluta om zo het hele aanbod cryptocurrencies bij eToro door te bladeren. 

Een deel van de lijst cryptocurrencies bij eToro

Hiernaast zie je een deel van de lijst cryptovaluta die beschikbaar zijn bij eToro. Als je verder scrolt zul je ook Neo tegenkomen. 

Je koopt de munt vervolgens door naar de productpagina van Neo te gaan. Hier kun je via de groene knop ‘kopen’ eenvoudig beginnen met je eerste investering. 

Stap 5: Sla de munt op in je Neo Coin Wallet

Als je wel Neo hebt gekocht bij een crypto exchange als Bitvavo of Binance is het wel van belang dat je bedenkt hoe je de munt op gaat slaan. Zowel Bitvavo als Binance beschikken over een eigen wallet waar je de Neo kan laten staan. 

Je krijgt bij Neo een beloningen in de vorm van Gas tokens als je (veel) Neo bezit. Deze krijg je ook als je de munt op Binance of Bitvavo laat staan.

Maak je wel de keuze om de Neo in een andere Neo wallet op te slaan dan op de exchange zelf? Dan moet je eerst voor een geschikte Neo wallet kiezen. 

Vervolgens krijg je bij deze wallet altijd een adres, je verstuurd eenvoudig genoeg je Neo vanaf de exchange naar dit adres. Let altijd goed op dat je het adres juist overneemt, als dit niet goed is heb je grote kans dat je de Neo kwijtraakt.

Hoe gebruik ik een Neo Wallet?

Er zijn veel verschillende wallets die je kunt gebruiken om je Neo in op te slaan.

Zo zijn er wallets die bedoeld zijn voor allerlei verschillende crpytocurrency, maar ook speciale Neo coin wallets waar je alleen deze munt in op kan slaan; zoals de Neon wallet. 

Je zult dus eerst een goede keuze moeten maken welke wallet de opties biedt die jij wenst te gebruiken. 

Desktop Neo Coin Wallet

De eerste optie de we bespreken is een desktop Neo coin wallet, desktop zegt het al een beetje; het is een wallet voor op je computer. Een voorbeeld van een goede desktop neo wallet is de Neon wallet. 

De Neon wallet is gemaakt door een onafhankelijke partij, maar de Neo-ontwikkelaars hebben de Neon wallet bekeken, getest en aangegeven 100% tevreden te zijn met veiligheid van de Neon wallet. 

Je kunt de Neo wallet downloaden vanaf de website van Neon Wallet. Nadat je de wallet download binnen hebt kun je deze in enkele seconden installeren en gebruiken. De Neon wallet is zowel te gebruiken op Windows-computers als op een Mac. 

Een andere desktop wallet is de Neo GUI, deze neo wallet download je alleen voor Windows-computers. Het is een vergelijkbare wallet als de Neon wallet.

Web Neo Wallet

Er zijn ook nog andere wallets die je kunt gebruiken zonder hiervoor een Neo wallet download voor nodig te hebben. Zo kun je ook een wallet aanmaken in je browser. 

Een voorbeeld van een web-based Neo wallet is de Neo tracker. Neo tracker is een wallet die je niet combinatie met internet hoeft te gebruiken, je munten worden namelijk offline opgeslagen zodat het een veilige optie blijft. 

Mobiele Neo Wallet

Je kunt ook een smartphoneapplicatie gebruiken om daar je Neo coin in op te slaan. Het voordeel hiervan is dat je overal en altijd je Neo wallet bij de hand hebt en je Neo coins kan beheren of munten kan versturen en ontvangen. 

Er zijn meerdere mobiele versies van deze wallet gemaakt die voor zowel iPhones als Android telefoons beschikbaar zijn. Zo heb je de Android O3, je kunt deze Neo wallet downloaden in de Google play store, de app is ook geschikt voor iPhones. 

Een mooi voordeel van deze Neo wallet android is dat je de Neo kan onderverdelen in twee categorieën. Een deel dat je snel kunt gebruiken voor betalingen of andere zaken en een deel dat je voor langere tijd vast laat staan. 

Hardware Neo Wallet

De hardware versie, zoals de Neo wallet ledger, is een apparaatje ter grote van een USB-stick waar je vaak veel verschillende munten op kunt slaan. De bekendste merken van hardware wallets zijn de Trezor wallet en de Nano Ledger. 

De wallets werken op een vergelijkbare manier, bij de Trezor wallet en Neo wallet ledger moet je het apparaat eerst verbinden met een computer om vervolgens op je computer de wallet te beheren. 

Het voordeel van een hardware wallet is dat je munten zo weinig mogelijk in contact staan met het internet en dus veilig op je apparaatje staan zolang je deze, maar niet kwijt raakt. 

Wil jij ook investeren in verschillende cryptomunten, zoals Neo coin? Start vandaag met crypto investeringen!

Waarom kiezen voor een Neo Wallet?

Het voordeel van een aparte plek voor je coin boven het laten staan van de munt bij een exchange is dat de munt veiliger opgeslagen staat. Bij een exchange kan altijd van alles gebeuren, hoewel de laatste tijd de exchanges erg stabiel zijn kan een platform altijd verbindingsproblemen of andere problemen hebben.

Door je munten dan in een wallet als de Neon wallet of de neo wallet ledger op te slaan weet je zeker dat je altijd toegang hebt tot je munt.

Als de koers dan opeens flink gestegen is kun je de munt ook op dat moment verkopen.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat je meerdere cryptocurrency hebt en deze op dezelfde plek op wilt slaan.

Gebruik de Neon Wallet op elk apparaat

Door dan gebruik te maken van een hardware wallet als de Neo wallet ledger kun je alle verschillende munten op één plek opslaan. 

Veelgestelde vragen

Een Neo wallet is een digitale portemonnee waar je (onder andere) Neo in op kan slaan. Een Neo wallet moet ten eerste helemaal veilig zijn, niemand anders moet bij jouw voorraad Neo kunnen komen, daarnaast is het handig om te kiezen voor één die als gebruiksvriendelijk wordt ervaren. 

Er bestaan meerdere wallets die je kunt gebruiken als Neo wallet Android. Zo kun je de O3 Neo wallet downloaden en gebruiken op android-telefoons, er zijn nog veel meer applicaties die zich voordoen als Neo wallet Android, kijk eerst goed naar de reviews of dit een betrouwbare is. 

Er bestaan in principe twee bekende hardware wallets voor cryptocurrency; de Trezor wallet en de Nano Ledger. Beide zijn geschikt om Neo in op te slaan, om de Neo wallet ledger te gebruiken schaf je een Nano Ledger aan, hier zet je vervolgens een Neo applicatie op en vanaf dan kun je de Neo wallet ledger gebruiken. 

Dit hangt af van welke Neo wallet je uiteindelijk gaat gebruiken. In principe gebruik je altijd een adres waarmee je munten verstuurd en kunt ontvangen. Jij bent de enige die toegang heeft tot de munten op dit adres via een key of code.

De meeste Neo wallets zijn gebouwd als veilige plek om jouw Neo in op te slaan en hebben daardoor niet per se extra opties. Wel staat Neo bekend om het feit dat je bij deze munt beloningen krijgt in de vorm van Gas tokens als je de munt behoudt, let goed op of je bij jouw Neo wallet ook deze beloning kunt ontvangen. 

Neo Wallet: Conclusie

Er zijn allerlei verschillende Neo wallets en het is afhankelijk van wat je met je Neo wilt gaan doen en welke apparaten je zelf het vaakst gebruikt welke het meest geschikt is voor je. Een handige manier is om een Neo Wallet Android te gebruiken, zo heb je altijd je Neo coins bij de hand. 

Andere bekende wallets om Neo in op te slaan is de Neon Wallet, deze wallet download je eenvoudig van de website en gebruik je binnen enkele minuten. Ook kun je kiezen voor nog meer veiligheid door te gaan voor een hardware wallet zoals de Neo wallet ledger. 

Wil je eerst maar eens beginnen met investeren in de Neo Coin voordat je een wallet download of aanschaft? Maak dan een account aan bij de online broker eToro en begin vandaag nog met investeren! 

Wil jij ook je Neo Wallet zo snel mogelijk vullen?
Maak dan snel een account aan bij eToro en begin met investeren in cryptocurrency!
TIP
Scroll naar boven