Tron Wallet | Hoe je kunt beginnen met TRX wallet!

Wil jij je Tron veilig bewaren? Hiervoor maken we gebruik van cryptocurrency wallets waarin je je tokens of munten beschermd worden. Een van deze vele wallets is de Tron wallet, wij leggen in je in dit artikel alles uit over hoe je kan investeren in Tron en hoe je Tron kan opslaan!

Tron Wallet gebruiken - een stappenplan

Heb jij genoeg kennis om te beginnen met cryptocurrency? Druk dan op de groene button en start meteen!

Wat is de Tron Wallet?

Het bedrijf Tron is een gedecentraliseerd blokketen waar mensen hun media content kunnen delen en applicaties kunnen ontwikkelen. Om hiertoe toegang te krijgen, heb je een Tron token nodig (TRX-token)

Tron wallet

Omdat online media tegenwoordig een steeds grotere rol speelt, verwachten experts dat de investering in Tronix een goede keus zou kunnen zijn.

Het bedrijf Tron is opgericht door Justin Sun in 2017. Het was hierbij vooral de bedoeling dat content creators en entertainers in een netwerk samen kunnen komen zonder tussenpersoon. 

Via deze Tron blockchain kunnen gebruikers rechtstreeks de auteur uitbetalen voor zijn werk. Dit kun je doen via de currency van Tron, genaamd ‘Tronix’.

Alle tronix die je ontvangt of uitbetaald, worden opgeslagen in de Tron wallet. Het is ook mogelijk om andere cryptocurrency in de Tron wallet te plaatsen, zolang ze maar ondersteund worden op het netwerk van Tron.

De Tron wallet is dus een crypto wallet. Er zijn verschillende soorten wallets die door Tron gebruikers ontwikkeld zijn, hier komen wij later in dit artikel op terug. 

Hoe gebruik ik een Tron wallet?

Als je interesse hebt in een van de Tron wallets, moeten deze natuurlijk wel gevuld worden. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je op verschillende manieren kunt investeren in cryptocurrency.

Ook leggen wij jou uit hoe je jouw gekochte cryptocurrency over kunt zetten naar de Tron wallet. Let wel op dat deze altijd ondersteund wordt door het Tron netwerk, anders accepteert de wallet de crypto niet.

Stap 1: Kies een online broker

Voor het kopen van cryptocurrency heb je een online broker nodig. De markt biedt gelukkig verschillende soorten crypto brokers en exchanges aan waar jij uit zou kunnen kiezen.

Elke broker verschilt namelijk in verschillende aspecten zoals de crypto die ze aanbieden, wat voor tools ze aanbieden en de kosten die ze berekenen per transactie.

Kies ook meteen de juiste broker zodat je later niet van broker hoeft te wisselen. Dit kost namelijk best veel tijd en moeite, en dat kun je natuurlijk beter besteden aan het onderzoeken van je eigen of zelfs een nieuwe interessante coin. 

eToro

etoro logo

Eén van de populairste brokers in de wereld is eToro. Bij deze broker kun je beleggen in allerlei verschillende handelsproducten waaronder cryptocurrency. 

Bij eToro kun je kiezen uit bijna 30 verschillende cryptocurrencies, en er komen regelmatig nieuwe munten bij!

Ook handel je er in aandelen, indices, valuta, ETF’s en CFD’s! Het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s is bovendien tegen 0% commissiekosten

Beleggen kan al vanaf het lage minimale startbedrag van $50 (€42). Eerst oefenen? Dan heeft eToro een gratis demoaccount met 50.000 aan virtueel geld voor je om trading te leren.

tron wallet etoro overzicht
De TRON markt op eToro

Je kunt als beginner ook goed terecht bij eToro, ook als je ngo weinig kennis hebt over cryptocurrency. Er zijn namelijk handige guides, het demoaccount en ook kun je gebruik maken van copytrading. Hierbij kun je de beleggingen van de ervaren gebruikers van eToro die goed presteren selecteren en nadoen. 

Maak vandaag nog een account aan bij de broker eToro en start binnen no-time met investeren in verschillende cryptocurrency!

Libertex

Je kunt ook beleggen in crypto in de vorm van CFD’s. Dit kan bij Libertex.

CFD’s zijn populair omdat je niet de cryptomunt zelf koopt, maar enkel een contract aangaat over de prijsontwikkeling. Het voordeel hiervan is dat je eenvoudiger kunt inzetten op een daling van de koers en daaraan verdienen, en je ook geen munten hoeft op te slaan in een wallet. 

Het nadeel is dat je dus de munten niet zelf bezit en ook niet kunt verplaatsen. CFD’s zijn dan ook geschikter voor prijsontwikkelingen op de korte termijn. 

Libertex heeft ook CFD’s op diverse andere activa zoals aandelen, grondstoffen en valuta. Beleggen is veilig, eenvoudig en kan al vanaf €100! De regulatie loopt via CySEC, een bekende financiële autoriteit.

Maak direct een account aan bij Libertex en start binnen no-time met investeren in cryptocurrency!

Bitvavo

bitvavo altcoin

Een andere plek waar je terecht kan om Tron te kopen is Bitvavo. Bij deze Nederlandse crypto exchange kun je daarnaast ook nog tientallen andere cryptocurrency kopen en verkopen. 

Bitvavo wordt geroemd vanwege het eenvoudige en daarmee gebruiksvriendelijke platform en de lage kosten die het rekent aan haar klanten. Ook voldoet het aan de strenge Nederlandse wetgeving voor bedrijven die actief zijn met cryptocurrency. 

Zo heeft Bitvavo het als één van de eerste bedrijven voor elkaar gekregen om goedgekeurd te worden door de Nederlandse toezichthouders Autoriteit Financiële Markt (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Is Bitvaro interessant voor jou? Maak gemakkelijk en gratis een nieuw account aan op deze Nederlandse broker en start met crypto munten kopen.

Binance

Een andere crypto exchange waar je kan beginnen is Binance. Deze exchange is inmiddels gegroeid tot de allergrootste crypto exchange ter wereld. 

Die populariteit kwam niet zomaar voor Binance, het was al één van de eerste exchanges die actief was in de markt maar heeft ook al jaren het grootste aanbod cryptocurrency. Zo kun je voor veel kleinere munten alleen terecht bij Binance. 

Daarnaast heeft Binance veel extra functies, zo kun je gekochte munten gewoon opslaan in een wallet. Je kunt dus ook de Tron die je bij Binance of ergens anders koopt in de Tron wallet opslaan op Binance zelf. 

Is Binance iets voor jou? Neem een kijkje op het platform, maak een nieuw account aan en start via de demo functie of stort meteen geld om te handelen in crypto.

Stap 2: Maak een account aan

Tijd om een account aan te maken bij de broker of crypto exchange die je zojuist gekozen heb. Bij de meeste brokers en exhanges moet je hiervoor dezelfde acties ondernemen dus kijken we in dit voorbeeld naar de broker eToro. 

Je maakt eenvoudig een account aan met je E-mail adres en wachtwoord. Je kunt dan meteen gebruik maken van het gratis demo account dat je bij eToro krijgt. 

Om met het echte account te beginnen moet je eerst bewijzen aan eToro dat jij achter het account zit. Dit doe je door een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen en een vragenlijst in te vullen. 

Stap 3: Geld op je account storten

Zodra eToro akkoord is met je identiteitsbewijs en de vragenlijst krijg je via E-mail bericht van de broker. Je kunt dan beginnen met je echt geld account. 

Die moet natuurlijk wel eerst gevuld worden voordat je ook echt investeringen kan doen. Geld storten bij eToro kan eenvoudig via een digitale betaalmethode als iDeal of PayPal of door gebruik te maken van bankoverschrijving of creditcard. 

etoro geld storten tron wallet
Stort eenvoudig geld op je eToro account

Stap 4: Kies en koop Tron

Als je geld stort via iDeal of PayPal staat het meteen op je account en kun je beginnen met je eerste cryptocurrency aankoop. In dit geval gaan we op zoek naar de munt TRON.

Je vindt die munt door de zoekbalk bovenin te gebruiken of te filteren op alle cryptocurrency. Vervolgens kun je op TRON klikken om naar de markt toe te gaan. 

tron wallet tron kiezen
Tron (TRX) cryptomunt bij eToro

Als je bij die markt bent zie je de laatste Tron koers en de mogelijkheid om de munt meteen te kopen. Zodra je kopen drukt krijg je een volgende scherm met een aantal mogelijkheden en kun je ook de transactie bevestigen.

Stap 5: Bewaar je net gekochte Tron in je Tron Wallet

Nu is het tijd om de gekochte Tron goed te bewaren. Als je het voorbeeld hebt gevolgd en ook bij eToro begonnen bent moet je wel op zoek naar een goede Tron coin wallet om de munten veilig in op te slaan.

Als je een Tron wallet hebt kun je de munten naar het adres van deze wallet toesturen, let altijd goed op dat je het goede adres gebruikt. Je kunt ook de Tron wallet van eToro zelf gebruiken door de munten op de exchange te laten staan, maar dit is minder veilig.

Hoe kan ik een Tron Wallet aanmaken?

Tron biedt een brede selectie van wallets aan  die via verschillende apparaten ondersteund kunnen worden. Zo is het mogelijk om de wallet te gebruiken via de desktop, een mobiel of zelfs met een fysiek apparaatje.

De keuze die je hierin maakt hangt af van jouw voorkeuren en gebruik. Elk kent zijn voor en nadelen, en sommige zijn net iets meer veilig dan de andere.

Wij nemen samen met jou een kijkje in de verschillende Tron wallets. Maar eerst even twee belangrijke begrippen.

Tron wallet

Crypto wallets worden vaak onderverdeeld over een aantal categorieën. Dit doen ze om het voor jou gemakkelijker te maken om een keuze te maken, een soort filter eigenlijk. 

De twee belangrijkste die hieronder vallen zijn hot – en cold wallets. Waar je een hot wallet kunt zien als een wallet met gemak, zie je een cold wallet als een wallet met een betere beveiliging.

Hot Tron Wallet aanmaken

Een hot wallet verwijst eigenlijk naar een opslag dat in een constante verbinding is met het internet. Hierbij kun je denken aan de desktop of webbrowser versie.

De meest voorkomende wallets zijn ook hot wallets. Hiermee heb je namelijk snel toegang tot je cryptocurrencies wat het erg toegankelijk maakt. 

Ook de mobiele app kan gezien worden als een hot wallet. De app wordt vaak gebruikt om dagelijks tokens en coins te verhandelen, en zijn daarom erg in trek. 

Daarnaast kun je ze ook gratis gebruiken en zijn ze voor beginners erg gebruiksvriendelijk. Dit in combinatie met de toegankelijkheid van de hot wallet, maakt het erg interessant.

Hier hangt ook een nadeel aan. Omdat je verbonden bent met het internet, is het voor hackers heel gemakkelijk om hiertoe binnen te treden. Een crypto wallet is voor een hacker een jackpot, dus een hot wallet is zeker interessant voor hen.

Cold Tron Wallet aanmaken

Aan de andere kant hebben we dus de cold wallets, welke meer staan voor veiligheid en privacy. Bij de hot wallet zagen we namelijk dat het nogal kwetsbaar is voor hackers, daarom is de cold wallet daar de oplossing voor.

De cold wallet kun je ook wel zien als de hardware wallet of een papieren portemonnee. Al is een papieren portemonnee niet heel veilig omdat je deze gemakkelijk kunt verbranden of iets dergelijks.

Het is dus echt een fysiek iets wat los staat van de computer of laptop. Het is niet aangesloten op het internet waardoor het dus veel veiliger is.

Maar voor wat hoort wat, de cold wallet kent namelijk ook zijn nadelen. Een cold wallet accepteert niet alle cryptocurrencies waardoor je waarschijnlijk meerdere fysieke apparaatjes bij de hand moet hebben, en dat is niet heel praktisch.

Daarnaast ligt de gemiddelde prijs van een cold wallet op 100 euro en kost het nog wel eens tijd om alles over te zetten naar je portemonnee. Het wisselen van verschillende cryptocurrencies gaat hier een stuk langzamer.

Enthousiast geworden over handelen in Tron? Maak een account aan bij eToro om te beginnen met traden!

Verschillende Tron TRX Wallet

De hot – en cold wallets zijn echter twee overkoepelende termen binnen de verschillende Tron trx wallets. Nu je weet wat deze twee begrippen betekenen kunnen wij iets dieper op de uitleg ingaan van de best tron wallets.

Voor dat we verder gaan, geven wij nog een korte toelichting op de betekenis van de desktop wallet, mobiele wallet en hardware wallet. Weet jij al wat deze begrippen inhouden? Kijk dan meteen verder naar de best tron wallet.

Desktop wallet

De desktop wallet kun je gebruiken via je laptop of computer. Deze zijn gemakkelijk de downloaden en installeren via de TronLink website, in de software kun je vervolgens je Tron wallet aanmaken.

Op deze gedecentraliseerde tron trx wallet kun je je privé sleutel en TRX en TRC-10 en TRC-20 tokens in kwijt. Dit zijn de tokens die aanwezig zijn op de tron blockchain.

Omdat deze wallet verbonden is met het internet, kun je deze dus zien als een hot wallet. 

Mobiele wallet

De mobiele crypto wallet van Tron kun je gemakkelijk downloaden via de App Store, Google Play of Android. Het heet Trust Wallet voor TRON (TRX) en werkt ook met verschillende crypto-tokens. 

Omdat het een mobiele Tron TRX wallet is kun je deze ook zien als een hot wallet. Je kunt gemakkelijk, door middel van internet, crypto ontvangen, versturen, bewaren en wisselen.

Het voordeel aan een mobiele wallet is dat je deze op elk moment, waar dan ook, bij je hebt. Zo kun je je crypto portfolio altijd live in de gate houden, voor mensen die altijd hun Tron willen beheren is dit de best Tron wallet. 

Hardware wallet

Waar we het net over twee hot wallets hebben gehad, praten we nu over de cold wallet. Cold wallets zijn dus hardware wallets waarbij er sprake is van een fysiek apparaatje dat los staat van het internet. 

Op deze hardware wallet kun je je investeringen plaatsen en heb je jouw eigen inlogcodes nodig zodat niemand anders toegang heeft tot je cryptocurrency. Een bekend begrip voor de hardware wallets is de ledger, hier hoef je alleen een applicatie te downloaden om een tron wallet aanmaken mogelijk te maken. 

Met een hardware wallet is het mogelijk om verschillende cryptocurrencies veilig op te slaan, betalingen te ontvangen, verschillende cryptocurrencies te versturen, is het mogelijk om een 2-factor authenticatie in te zetten en kunnen sommige hardware wallets jouw cryptocurrency staken. 

Een 2-factor authenticatie zorgt ervoor dat je een extra verificatie kunt inzetten tijdens het inloggen zodat je gegevens nog beter beschermd kunnen worden.

Is het voor jou alleen maar belangrijk dat je tokens veilig bewaard worden, en maakt de extra tijd die daar bij komt kijken voor jou niet uit? Dan is in dat geval de hardware tron wallet meer een optie voor jou.

Best Tron Wallet

Hieronder zullen wij de vier beste Tron TRX wallets op een rijtje zetten. Om het voor iedereen toegankelijk te houden hebben wij een selectie gemaakt waarin zowel hot- als cold wallets besproken worden. 

Ledger Nano X

Nano X

Ledger Nano S

NANO S

Trust Wallet

Trust wallet

eToro

etoro logo

Waarom kiezen voor de Tron Coin Wallet?

De Tron coin wallet is beschikbaar via verschillende devices. Zo kun je kiezen tussen een desktop, mobiele en hardware versie om je crypto op te slaan. 

Door deze mogelijkheid is het heel interessant om de Tron wallet aan te schaffen. Zo kun je kiezen welke wallet het best bij jou past, het is immers het best om lang met dezelfde wallet door te gaan.

Alle Tron coin wallets hebben als voordeel dat ze enorm veel cryptocurrencies naast de TRX coin accepteren. Voor een handelaar die trade in meerdere crypto, is de Tron coin wallet een erg goede keus.

tron staking ledger
Een voorbeeld van een Tron coin wallet

De grootste coin op dit moment is Bitcoin. Ben jij al in het bezit van de Bitcoin? Goed nieuws, je kunt deze ook opslaan in de Tron wallet.

Ben je ook al langere tijd aan het twijfelen om te investeren in Bitcoin, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem een kijkje bij één van onze aangeraden online brokers.

Klaar om te beginnen met investeren in TRX? Begin nu bij eToro met handelen in Tron!

Tips voordat je de Tron Coin Wallet gebruikt

Voordat je cryptocurrency ontvangt of verstuurt, is het altijd belangrijk om de adressen te kopiëren zodat je voor de volle 100% weet dat het adres klopt.

De Trust wallet is een mobiele versie en is gemakkelijk te downloaden via de app store. Heb jij nog maar een kleine opslag tokens, dan zou je de hot wallet nog gemakkelijk kunnen gebruiken.

De kosten van een hardware wallet zijn namelijk erg duur. Dus probeer eerst het platform en de tokens uit voordat je meteen een dure hardware wallet koopt.

Tron Wallet aanmaken: Veelgestelde vragen

Een Tron wallet is een digitale portemonnee waarin jij de Tron munten die je in bezit hebt veilig in op kan slaan. Tron wallets zijn er in allerlei soorten, je kunt software downloaden, een smartphone app gebruiken of kiezen voor een hardware wallet. 

Bijna elke ervaren cryptocurrency belegger beschikt over een hardware wallet om de munten zo veilig mogelijk in op te slaan. Een hardware wallet staat niet in contact met het internet en zo zijn je munten veilig zolang niemand jouw codes of apparaatje in handen krijgt. 

Als je wilt speculeren op de Tron koers en hier graag op korte termijn zoveel mogelijk aan wilt verdienen is de broker eToro de plek voor jou.

Afhankelijk van de Tron wallet waar je voor gekozen hebt komen er een aantal extra functies die je kunt gebruiken. Bij de hardware wallet Ledger kun je bijvoorbeeld je munten in de Tron wallet gebruiken voor het blockchain netwerk en op die manier beloningen verdienen. 

Elke wallet heeft een eigen adres waar je de munten naartoe kunt sturen. Wees je ervan bewust dat als je een verkeerd adres invoert je hoogstwaarschijnlijk de munten kwijt bent. Daarnaast kun je niet zomaar alle munten versturen naar een wallet, kijk goed of de munt die je wilt versturen wel geaccepteerd wordt door de wallet. 

Tron Wallet: Conclusie

Als je gaat investeren in cryptocurrency komt er veel op je af en de opslag van de door jou gekochte munten is één van de belangrijke zaken die je goed moet regelen. Om je gekochte Tron goed op te slaan kun je één van de Tron wallets gebruiken die in dit artikel genoemd zijn. 

Een Tron wallet aanmaken gaat bij de verschillende diensten die wallets aanbieden op andere manieren. Zo kun je bij de hardware wallet Ledger alleen een tron wallet aanmaken als je hier de applicatie voor geïnstalleerd hebt. 

Wil je cryptocurrency zoals Tron kopen? Dan kun je het best bij eToro in cryptocurrency handelen, deze exchange is ideaal om te beginnen met de handel in crypto en om deze veilig te bewaren in een wallet. 

Wil jij je Tron wallet vullen?
Tron wallet accepteert niet allen TRX, maar ook een groot aantal andere cryptocurrencies!
TIP
Scroll naar boven