Geld nodig? Bankr helpt!


Snel geld lenen doe je tegenwoordig online. Maar hoe snel is snel? Vergelijk hieronder hoe snel je lening wordt overgemaakt door 4 populaire aanbieders, tellend in dagen nadat jouw aanvraag is goedgekeurd:


Waarom snel lenen? Er zijn talloze mensen die (net als jij) wegens een bepaalde situatie denken aan snel lenen. Het kan zijn dat je openstaande rekeningen hebt die direct binnen 24 uur betaald moeten worden.

Om te voorkomen dat je binnenkort bezoek krijgt van een deurwaarder kun je denken aan een lening die je direct op je rekening gestort krijgt. Maar ook voor een investering of de aanschaf van een auto kan een snel lenen een uitkomst bieden.

Het is logisch dat je in dergelijke situaties denkt ‘ik heb geld nodig’. In principe is het mogelijk om bij vele banken tijdelijk een lening aan te vragen. Ook een bank niet aangesloten bij BKR kijkt naar je financiële verleden en eventuele negatieve registraties.

Hoe zit het met het registraties?

Als je een lening aanvraagt, krijg je automatisch een registratiecodering bij het BKR. Dat is geen probleem mits je niet al maximaal leent en er vertrouwen is dat je het geld terug kunt betalen.

Pas wanneer je gedurende 5 jaar een betalingsachterstand hebt opgebouwd, krijg je een negatieve codering bij het BKR. In dat geval wordt het ook moeilijker om in het vervolg nog een snelle lening, lease of hypotheek rond te krijgen.

De overheid en banken stimuleren het dan ook niet om een snelle lening te verstrekken aan mensen met een negatieve registratie. Per direct geld lenen is daarom moeilijker, maar niet geheel onmogelijk.

Heb je geen betalingsachterstanden (positieve registratie), dan kun je bijvoorbeeld zonder gedoe geld lenen bij de ING. Ze kunnen dan direct geld op je rekening zetten. Heb je je rekeningen twee keer of vaker niet betaald, dan krijg je een negatieve BKR codering.

Je moet dan 5 jaar wachten en kunt ondertussen nergens meer geld lenen, ook niet bij de ING. Zodra je je leningen inclusief rente hebt afgelost, kun je pas na die 5 jaar opnieuw aanspraak maken op een nieuwe lening of hypotheek.

Wat zijn snelle alternatieven?

Zit je tijdelijk met een saldodipje en wil je toch direct geld op je rekening, bijvoorbeeld 2000 of 3000 euro, dan kun je als alternatief je auto verpanden of verkopen. Dit kan bij een moderne garage binnen 24 uur geregeld zijn.

Wil je liever een reguliere lening van 3000 euro, dan doe je er goed aan om op internet te zoeken naar banken of kredietverstrekkers bij wie je terecht kunt. Ook met negatieve registratie kun je afhankelijk van een aantal factoren in aanmerking komen.

Vraag jezelf wel af of het verstandig is om dit te doen. Je kunt jezelf er namelijk extra in de financiële problemen brengen. Alle banken die aangesloten zijn bij De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) houden zich daarom aan de Gedragscode Consumptief Krediet.

Binnen 10 minuten geld ontvangen

Snel geld lenen klokLukt het niet om bij jouw eigen bank direct geld te lenen; zelfs niet een klein bedrag? Dan is snel geld lenen binnen 10 minuten online mogelijk; vaak zelfs in het weekend op een zaterdag of zondag.

Je geeft dan akkoord via mail, SMS of WhatsApp met je GSM of smartphone. Je kunt snel weer op pad om spullen te kopen of rekeningen te betalen. Je mobiel wordt ook gebruikt als extra laag beveiliging.

Aanbieders die het BKR niet checken, bieden alléén een klein geldbedrag aan van tussen de 100 en 800 euro. Er zijn ook banken of kredietverleners die je bijvoorbeeld 1000 euro lenen en dit bedrag soms wel binnen 24 uur op je bankrekening storten. Zij doen wel altijd een kredietcheck bij het BKR en willen bewijs van inkomsten zien. Ook moet je meestal minimaal 18 jaar oud zijn. Ben je thuiswonend en onder 18 dan kom je ook niet in aanmerking.

Snel lenen kost extra geld

Ondanks dat geld lenen zonder ook BKR toetsing binnen 10 minuten mogelijk is, kost geld lenen eenmalig geld als je dit op korte termijn wilt ontvangen. Je lost je problemen met deze korte lening dus niet zo 1, 2, 3 op. Sterker nog, je kunt jezelf alleen maar dieper in de schulden werken. Heb je een rekening courant krediet, oftewel, sta je rood? Dan wordt deze wederom belast en hier heft jouw bank wederom een flinke rente op.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je in een noodsituatie zit en je in het verleden een negatieve registratie hebt opgelopen, maar hier inmiddels ook weer bovenop bent gekomen. Weet je zeker dat het je dit keer wederom gaat lukken?

In dat geval kan met spoed lening een oplossing voor je zijn waarmee je binnen 24 uur geld op je rekening ontvangt. Vergeet niet altijd even naar de voorwaarden te kijken die kleven aan het snel geld lenen binnen 10 minuten zonder bkr en sms & telefoon contact. Zonder garantstelling is nagenoeg niet mogelijk.

Wil je weinig rente, dan is het de vraag of het percentage voldoet aan jouw definitie van ‘weinig’. Hoe snel moet je het bedrag afbetalen? En ben je uiteindelijk niet duurder uit door servicekosten omdat je gelijk geld op je rekening gestort wilden hebben? Feit is wel dat anno 2017 de rente zeer laag staat.

Waarschijnlijk kom je veel verborgen kosten tegen waardoor je echt heel erg goed na moet denken of het allemaal de moeite waard is. Ook moet je ervoor waken dat het geen lening zonder onderpand betreft. Een renteloze lening komt nagenoeg niet voor.

Bij iedere lening een BKR melding

Iedere in Nederland gevestigde bank moet bij het BKR altijd melding doen van de nieuwe persoonlijk lening die je bent aangegaan. Ook zullen ze een navraag doen of je al geregistreerd bent of op een andere zwarte lijst staat. Zoals je weet behoedt het BKR jou ervoor dat je niet meer geld leent dan je kunt terugbetalen.

Het bestaan van deze ‘financiële waakhond’ is in zekere zin een heel prettige gedachte. Betrouwbaar en direct geld lenen met een negatieve BKR registratie is daarom niet mogelijk bij de onder toezicht staande banken. Toch kun je alsnog ver in het rood komen te staan.

Bezit je hierdoor een A-codering (achterstand) bij het BKR, dan is het denkbaar dat je financiële middelen nodig hebt om een advocaat te betalen t.b.v. rechtsbijstand. Met geen eigen vermogen en (hoge) schulden is dit nagenoeg onmogelijk. Zelfs na schuldsanering kan het lastig zijn. In dat geval kun eventueel je een advocaat van onvermogen aanvragen die door de overheid gesubsidieerd wordt.

Iets heel anders: we willen er eigenlijk niet over nadenken, maar mocht je komen te overlijden tijdens de korte looptijd van deze lening, dan wordt de restschuld kwijtgescholden. Jouw nabestaanden worden in dit onverhoopte geval dus niet opgezadeld met jouw persoonlijke schulden.

Ik heb geld nodig, zonder papierwerk

Ook voor snel kort geld lenen zonder papierwerk geldt dat er in principe opties zijn. Je wilt dit namelijk het liefst zonder gedoe of poespas voor elkaar krijgen. Bijvoorbeeld omdat het net weekend is en je in dat specifieke weekend nog geld nodig hebt.

De meeste Nederlandse banken zoals de ING, Rabobank en ABN AMRO willen papierwerk kunnen inzien en hebben meer dan 24 uur nodig.

Zij willen in ieder geval weten wat je maandelijkse inkomsten zijn zodat ze kunnen inschatten of en op welke termijn je het bedrag terug kunt betalen. Ze weten dat je direct geld nodig hebt, maar dit zijn de procedures waar ze zich aan moeten houden.

Let op vergunningen, kosten en risico’s

De financieringsmaatschappijen die je toch snel cash geld lenen zonder papierwerk zijn meestal degene die géén officiële vergunning hebben van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland.

Omdat de kredietverstrekkers die zonder papieren je toch per direct geld lenen een hoger risico lopen op een situatie waarin jij het geleende bedrag niet terug kunt betalen, rekenen zij ook extra hoge kosten voor een lening. Zulk soort leningen kosten daarom ook veel geld.

Denk daarom erg goed na voordat je hieraan begint, het is vaak niet de ideale oplossing. Daarnaast zit er ook een maximum aan het bedrag wat je bij dit soort kredietverleners kunt lenen.

Bankr geld lenen1500 euro lenen mogelijk onder voorwaarden

1500 euro lenen is bijvoorbeeld vaak pas mogelijk als je voor een tweede keer leent. 500, 600 of 700 euro lenen kan meestal zonder gedoe en behoort wel tot de opties.

Als je voor de eerste keer een dergelijke lening wilt afsluiten zit je toch al snel aan een maximum van 800 euro. En over dit bedrag betaal je veelal het maximale toegestane rentepercentage van 15%.

Je kunt je voorstellen dat 1500 euro lenen zonder BKR controle en zonder papierwerk zo goed als onmogelijk is. Documenten met jouw gegevens moet je altijd (digitaal) kunnen overhandigen. Hoeveel geld je ook nodig hebt.

Is geld lenen met een uitkering verstandig?

Het kan zijn dat je geen baan hebt met bijbehorend inkomen maar leeft van een uitkering. Dit kunnen allerlei verschillende soorten uitkeringen zijn, maar een ding hebben uitkeringen gemeen: het is over het algemeen geen vetpot.

Het is dan ook logisch dat je soms extra geld nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je wasmachine stuk is gegaan, omdat je auto gerepareerd moet worden of omdat je tegen andere onvoorziene kosten aanloopt. Denk o.a. aan het kopen van een computer of meubels op afbetaling.

Zit je zonder werk, dan is het verstandig om eerst naar andere oplossingen te kijken. Pas als die er niet zijn en je zeker weet dat je met een maximale lening niet in de problemen komt, kun je gaan denken aan een lening bij een kredietverstrekker of bank. Lees hier op de site van de Rijksoverheid hoe je verantwoord geld kunt lenen.

Geld lenen met uitkering is dus in principe mogelijk. Vergelijk de verschillende lening providers goed met elkaar, dat kan je namelijk ook weer schelen in de kosten. En het maximum bedrag dat je aan geld lenen zonder inkomen kunt, kan ook per onderneming verschillen. Bij de ene kun je misschien wel en bij de ander misschien niet 5000 euro lenen.

Geld lenen met uitkering en makkelijk geld lenen zonder BKR toetsing binnen 10 minuten, zijn andere gevallen dan geld lenen met budget uit een vast laag inkomen en/of een positieve registratie. Er zullen dus ook andere regels en tarieven gelden.

Kortom, zelfs contant geld lenen zonder inkomen maar mét een uitkering is mogelijk. Vraag jezelf af of het verstandig is. Informeer jezelf goed als je zonder werk zit, door diverse partijen met elkaar te vergelijken.


Een minilening online aanvragen

Een minilening (of flitslening) is een lening van korte duur en dus snel terugbetaald moet worden, meestal binnen maximaal 45 dagen. Je kunt in dit geval alleen een klein bedrag lenen. Stel je wilt snel 100 euro of 200 euro lenen en dit ook weer op tijd aflossen, dan kan dit handig zijn als voorschotje op je maandsalaris.

berekening zonder bkr toetsingEen minikrediet mét BKR check vraag je net zo makkelijker aan bij dezelfde aanbieders als een minilening zonder BKR keuring. Een minikrediet zonder toetsing ga je waarschijnlijk alleen aan als je een negatieve registratie hebt bij het BKR. Let hier op de risico’s.

300 euro of 400 euro lenen via een minilening zonder loonstrook gaat weer een stapje verder. Dit is net zoals minilening zonder papierwerk mogelijk, maar hier betaal je wel extra veel voor en geldschieters voldoen meestal niet aan de voorwaarden van de AFM. Lees de kleine lettertjes daarom nauwkeurig.

De AFM heeft begin 2011 vele minilening aanbieders beboet omdat ze de wet Financiële Markten overtraden. Sinds dien zijn er een handjevol aanbieders overgebleven. De rente op minileningen wordt meestal op het wettelijke maximum gehouden van 15%. Dit lijkt veel, maar door de relatief lage bedragen is de ‘schade’ voor je portemonnee minimaal.

Minilening zonder garantsteller

Wil je een minilening aanvragen zonder garantsteller? Dat is helaas niet mogelijk, zelfs niet als deze 200 of 300 euro is. Als je de garantsteller van de minilening aanbieder wilt omzeilen, dan kun je overwegen om een een vriend of familielid als garantsteller te vragen.

Hierdoor bespaar je niet alleen heel veel kosten, je hebt ook een stok achter de deur. Spreek samen goed af wanneer je het geld teruggeeft aan jouw garantsteller.

Microlening? Hoe zit dat?

Een microlening kan twee dingen betekenen. Deze kleine lening kan refereren naar een minilening, maar wordt ook gebruikt om een kleine zakelijke lening aan te duiden.

Vooral ondernemers in het MKB (middel en kleine bedrijven) willen wel eens gebruik maken van een microlening om hun zaak van de grond te krijgen.

Alternatieven om binnen 24 uur aan geld te komen

Ben jij al met meerdere partijen in zee gegaan en raken je financiële bronnen uitgeput? Dan kun je denken ‘wie kan mij geld lenen?‘. Gelukkig zijn er alternatieven om zonder poespas binnen 24 en 48 uur aan geld te komen:

  • Lenen via open handel (Marktplaats)
  • Crowdfunding websites (peer to peer)
  • Particulier geld lenen van bekenden
  • Forum over leningen (bv. Fok)
  • Auto verpanden/verkopen
  • Lening bij de gemeente
  • Pandjeshuis

Snel online geld lenen in de open handel is een ‘tricky business’ en soms illegaal. Het is iets wat we niet als eerste zouden aanraden. De mensen waarmee je te maken krijgt, ken je meestal niet. De kans is aanwezig dat ze heel andere bedoelingen hebben met jou dan je in eerste instantie verwacht.

alternatief geld lenen zonder bkr

Het privé lenen van particulier geld of binnen je eigen vrienden- en familiekring kan een slimmer besluit zijn. Je wilt degene waarvan je houdt niet opzadelen met jouw financiële problemen, maar wanneer je duidelijke afspraken maakt, kun je best veel voor elkaar krijgen. Daarnaast zitter er voor ouders voordelen aan om geld te lenen aan hun kind.

De zogenaamde crowdfunding platforms worden ook steeds vaker opgezet voor investeringen en geldleningen. Om die rede worden ze ook wel crowdlending platforms genoemd. Op onze aanbieders-pagina vind je enkele populaire online partijen. Het leenproces is inventief en zeer lucratief als je het serieus aanpakt.

Persoonlijke lening berekenen en afsluiten

Het is inmiddels duidelijk dat er legio opties zijn die je supersnel aan geld kunnen helpen. Helaas zijn de bedragen die hierbij gemoeid zijn dermate laag dat niet iedereen aan zijn trekken komt.

Ben je namelijk op zoek naar een steviger bedrag voor een nieuwe investering of financiering? Dan is een persoonlijke lening of doorlopend krediet wellicht een gepaste optie. Dit type lening sluit je alleen niet binnen 10 minuten af.

Doe eerst wat onderzoek via De Consumentenbond en lees ervaringen van anderen, of spreek met een werknemer van jouw bank. Bijvoorbeeld van de ING, Rabobank, SNS Bank of ABN AMRO. De goedkoopste persoonlijke lening bereken je tegenwoordig snel op de sites van zowel de grotere banken als de kleinere kredietverstrekkers.

Na de berekening gedaan te hebben, is het mogelijk om het van te voren afgesproken bedrag direct op je rekening gestort te krijgen. Dit kan in sommige gevallen zelfs vandaag nog indien je in de aanvraag binnen de werkweek doet. Dit is dan de meest snelle manier die er is.

Bankr persoonlijke lening

De naam zegt het al: je bent op zoek naar de beste lening die past bij jouw persoonlijke situatie. Het is om precies die rede dat je deze lening afsluit. Meestal gaat het hier om een grote uitgave van minimaal 2000 euro, zoals een nieuwe badkamer of het plaatsen van zonnepanelen op het dak van je huis.

Vele banken geven je de optie om tot zelfs 50.000 euro te lenen. De meeste mensen willen rond de 10.000 euro lenen, want dit bedrag is makkelijker af te betalen.

Je wilt zekerheid over de terugbetaling van het totaalbedrag en spreekt daarom samen met de bank af in hoeveel maandelijkse termijnen de aflossing plaatsvindt.

2500 lenen en rentepercentage

Wil je 2500 euro lenen en dit binnen 2 jaar afbetaald hebben, dan betaal je maandelijks ruim 100 euro af (2500 euro/24 maanden) exclusief rente.

De persoonlijke rekening rente hangt af van het leenbedrag en ligt tussen de 5% en 15%. Het mooie is wel dat je de persoonlijk lening tussentijds kosteloos kunt aflossen. Op deze manier wordt je lening steeds kleiner en kom je uiteindelijk uit op lage maandlasten.

Onzekere situatie? Kies voor een doorlopend krediet

Naast de persoonlijke lening die je in 1 keer overgemaakt krijgt, kun je ook kiezen voor een doorlopend krediet. Ook deze leenvorm is voornamelijk ingericht als aanspreekbaar tegoed op een separate rekening.

Weet je van tevoren dat je een flinke uitgave gaat doen waarvan de kosten op termijn zouden kunnen oplopen? Maar is het nog onzeker wanneer deze uitgave gaat plaatsvinden? Dan is een doorlopend krediet interessant. Deze kredietvorm heeft geen vaste looptijd zoals de persoonlijke lening. De rente staat ook niet vast en is variabel.

Een doorlopend krediet kan van pas komen wanneer je bijvoorbeeld lang op vakantie gaat, en onzeker bent over de te maken kosten. Mocht je momenteel te weinig geld op je rekening hebben staan, dan kun je deze leenvorm zien als een vakantiekrediet.

Iedereen kan besluiten enkele maanden op vakantie te gaan, maar net afgestudeerde studenten staan bekend om het maken van lange reizen na hun studie. Voor hen kan een prepaid creditcard handig zijn aangezien nog met een studieschuld rondlopen

Let wel, het is voor een flexibel krediet van belang dat deze met onderpand wordt afgesloten. Dit onderpand is jouw (vaste) inkomen en is cruciaal, ook al is het een laag salaris. Indien dit niet het geval is, kom je niet zomaar in aanmerking.

De kans is groot dat je dan wordt uitgesloten aangezien dit als een lening zonder onderpand wordt gezien. Studenten lenen steeds vaker direct geld, en daarom zijn er gelukkig ook voor hen speciale leenopties in het leven geroepen. Ben je een student dan zijn er mogelijkheden genoeg.

Een doorlopend krediet kent vaak ook een minimum grens en verschilt per aanbieder. Wil je bijvoorbeeld 4000 euro lenen, dan kan dit niet bij iedere geldverstrekker. Veel aanbieders hanteren een minimum grens die rond de 5000 euro ligt. Door met sterke argumenten te onderhandelen kun je desondanks vaak prima op die 4000 euro lening uitkomen.

Een voordeel is dat je een doorlopend krediet makkelijk kunt oversluiten naar een andere geldverstrekker. Zo hou je je kosten laag en maak je voordelig gebruik van extra geld.

Is snel online geld lenen een slimme keuze?

Concluderend, of je nu in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag woont, rap geld lenen met of zonder krediet toetsing binnen 5 à 10 minuten kan eenvoudig discreet vanuit huis vanachter je computer.

Of het nu gaat om direct geld lenen zonder papierwerk, een minilening zonder papieren of loonfiche, het is allemaal in principe mogelijk. Maak een rekenvoorbeeld  en ga bij jezelf na of het verstandig is en of je jezelf hiermee niet dieper in de problemen werkt.

Ondanks dat het BKR jouw leningzaken in de gaten houdt, is het van groot belang dat jij ook zelf op een volwassen wijze omgaat met je persoonlijke budgetten. Het is aan te raden om met een bank in zee te gaan die zich houdt aan de VFN normen.

Dus let op. Het aangaan van een lening bij een minder goed gecontroleerde kredietverstrekker is duurder dan een lening waarbij je jezelf laat checken op een BKR registratie. En: geld lenen, kost geld! Houd je uitgaven daarom goed in de hand door zo min mogelijk risico te lopen.

Zo kun je er o.a. voor zorgen dat je niet meer rood kunt staan door je normale creditcard te vervangen met een pre-paid creditcard. Deze kun je alleen zelf opwaarderen met geld dat je daadwerkelijk hebt. Ideaal als je het moeilijk vindt om met geld om te gaan.

Geld nodig? Bankr helpt!
4.6 (91.01%) 69 votes
ℹ️ TIP: Nog op zoek naar een moderne online lening? Vraag een gratis offerte aan bij Santander 👇Santander consumenten krediet