Zakelijke Lening

Laatste update:

Ben je als starter of ervaren ondernemer op zoek naar een zakelijke lening? Vergelijk dan de 5 beste zakelijke leningen die je zelf online kunt aanvragen.

 • Stap 1: vraag 5 gratis offertes aan
 • Stap 2: vergelijk en kies de beste uit
 • Stap 3: ontvang binnen 24 uur geld

ℹ️ Hoe meer offertes je aanvraagt, hoe beter je kunt vergelijken én hoe minder je aan (rente)kosten betaalt. Ook zonder jaarcijfers en/of met negatieve BKR.

⭐⭐⭐⭐⭐
 • Vanaf €1.000,-
 • Hoge acceptatie
TIP

Vergelijken en aanvragen

4 ondernemers vergelijken nu met je mee…

 B2 Business LeningNew10
Aanbieder     
Sinds20152017201620182017
KantoorAmsterdamEngelandAmsterdamAmsterdamAmsterdam
OorsprongZwedenFinlandNederlandNederlandNederland
MoederbedrijfQredFerratumSwishfundBridgefundABN AMRO
Google Reviews⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
      
Lening     
Looptijd6, 9, 12 mnd6 – 18 mnd3, 6, 12 mnd3 – 18 mnd3 – 60 mnd
Min. lening€ 1k€ 2k€ 3k€ 5k€ 5k
Max. lening€ 50k€ 100k€ 250k€ 250k€ 1m
Rente vanafGeen*2,90%1,50%1,50%2,80%
BKR registratieNeeNeeNeeNeeNee
Eerder aflossenJa, gratisJa, gratisJa, gratisJa, gratisJa, gratis
      
Aanvraag     
BKR toetsingNeeNeeNeeJaJa
Duur aanvraag1 min5 min10 min5 min15 min
Offerte lening1 uur24 uur24 uur24 uur24 uur
Jaarcijfers nodigNeeNeeNeeNee3 mnd
Onderpand nodigNeeNeeNeeNeeNee
Minimale omzet€ 0,00 p/j€ 50k p/j€ 50k p/j€ 75k p/j€ 100k p/j
KvK minimaalN.v.t.1 jaar1 jaar1 jaar2 jaar
Type klantenzzp/vof/bvzzp/vof/bvzzp/vof/bvzzp/vof/bvzzp/vof/bv
 
AanbiederLening% vanaf 
1 – 50kPrijs*
B2 Business Lening2 – 100k2,90%
3 – 250k1,50%
5 – 250k1,50%
New105k – 1m2,80%

* Qeld hanteert een vast maandelijks bedrag dat je betaalt voor de lening

Details aanbieders

Qeld verstrekt een zakelijk lening vanaf €1000 met een looptijd van 6, 12 of 18 maanden. Ze hanteren geen rente maar een vast maandelijks bedrag dat wordt berekent aan de hand van jouw zogenaamde Qeld-score. Qeld’s aanvraagproces maakt snel zakelijk geld lenen mogelijk. Je kunt namelijk alles op dezelfde dag regelen. Qeld is onderdeel van het moederbedrijf Qred Företagslån AB en komt oorspronkelijk uit Zweden. In Zweden is Qeld geregistreerd bij de Zweedse kamer van koophandel en autoriteit financiële markten. Sinds 2018 zijn ze actief in Nederland en populair bij het MKB.

 • Vanaf €1.000
 • Vaste prijs p/mnd
 • Omzet min. €30k p/j

B2 Business LeningB2 Business Lening biedt zakelijk krediet aan vanaf €2000 zónder jaarcijfers of BKR toetsing. Er wordt gevraagd om bankafschriften van de laatste 3 maanden. De looptijd ligt tussen de 6-18 maanden. De rente is 2,9% per maand en er wordt éénmalig 2.95% aan afsluitkosten berekend over de gehele ondernemerslening. Na goedkeuring ontvang je het bedrag binnen 24 uur op je rekening. Je onderneming moet min. 1 jaar bestaan, met een jaaromzet van min. €50.000. Je mag boetevrij aflossen en een onderpand is niet nodig.

 • Vanaf €2.000
 • Rente: 2,9%
 • Omzet min. €50k p/j

Swishfund biedt een bedrijfslening aan vanaf €3000 en profileert zich als snelle lening-verstrekker. Met een relatief lage rente van 1,5% is Swishfund aantrekkelijk, maar hierbij komt nog een afsluitprovisie van 1 tot 6% van de totale leensom. Aflossen geschied volledig automatisch zodat je er zeker bent dan de je de lening ook afbetaalt. Swishfund is populair geworden door o.a. hun ludieke TV reclame waarin ze de gevestigde (trage) banken belachelijk maken. Ze zijn onderdeel van Swishfund Nederland B.V. en gevestigd in Bussum. 

 • Min. €3.000
 • Rente v.a. 1,5%
 • Omzet min. €50k p/j

BridgeFundBridge Fund verstrekt zakelijke leningen vanaf €5.000 zónder jaarcijfers of businessplan. Je moet een minimale jaarlijkse omzet hebben van €75.0000 en minstens 12 maanden ingeschreven staan bij de KvK. Er is geen onderpand nodig en aflossen is kosteloos. Na online aanvragen weet je binnen enkele minuten of je geaccepteerd wordt, en na 24 uur weet je hoeveel je kunt lenen. Iedere werkdag los je een deel automatisch af. BridgeFund is met name geschikt voor bedrijven in de horeca, detailhandel en e-commerce.

 • Vanaf €5.000
 • Rente v.a. 1,5%
 • Omzet min. €75k p/j

New10New10 is een initiatief van ABN AMRO gericht op de moderne ondernemer. Je kunt een zakelijke lening aanvragen tussen de €5.000 en €1.000.000. Je kunt ook een bestaande lening laten herfinancieren tegen een lagere rente. New10 onderscheidt zich door simpel en binnen 15 min. duidelijk te maken of je in aanmerking komt. Dit doen ze door processen te automatiseren. Je onderneming moet min. 2 jaar bij de KvK ingeschreven staan, min. €50.000 omzet maken en het afgelopen jaar winst behaald hebben. Lees hier ons uitgebreide review over New10.

 • Vanaf €5.000
 • Rente v.a. 2,8%
 • Omzet min. €100k p/j

Zakelijke lening aangevraagd, en dan?

Na je aanvraag is het eerst een kwestie van afwachten of jouw aanvraag wordt geaccepteerd. Is jouw aanvraag geaccepteerd, dan ontvang je een voorstel. Dit voorstel kan afwijken van jouw initiële vraag en leensom. Ga je akkoord, dan dien je het leencontract te ondertekenen en jezelf te identificeren. Identificatie vindt plaats middels een selfie of iDIN verificatie, afhankelijk van de aanbieder. Hierna kun je het geld binnen 24 tot maximaal 48 uur op je rekening verwachten.

Wat is een zakelijke leningEen zakelijke lening is een geldbedrag dat door een zakelijk kredietvertrekker wordt uitgeleend aan een eenmanszaak, maatschap, VOF, commanditaire vennootschap of BV. De lening wordt meestal als bedrijfskrediet gestort op een zakelijke rekening.

Deze bedrijfslening, ook wel MKB-krediet genoemd, wordt gebruikt als investering in roerende of niet roerende goederen die nodig zijn om de onderneming naar een hoger plan te brengen. Denk aan de huur van een bedrijfspand, zakelijke inboedel, materialen en/of personeel.

De lening wordt berekend aan de hand van de kenmerken van jouw onderneming. Na goedkeuring wordt deze verzilverd met een contract.

Zakelijke lening voor wieEen ZZP-er, maatschap, VOF, commanditaire vennootschap of BV kan aanspraak maken op een grote of kleine zakelijke lening.

Is jouw onderneming al enkele jaren oud en wil je deze zakelijk financieren? Dan worden jaarcijfers gevraagd van recent afgesloten boekjaren. Jaarrekeningen kun je ook opvragen bij de KvK.

Betreft het een nieuwe onderneming, dan is een ondernemingsplan vereist. Hierin moeten prognose-cijfers worden opgenomen die getoetst zijn door een financieel adviseur.

Bestaat jouw onderneming korter dan één jaar dan kom je meestal nog niet in aanmerking. Je kunt dan wachten of overwegen een persoonlijke lening of krediet aan te vragen.

Na je aanvraag wordt een financiële toetsing gedaan. Hierin staat hoe ‘financieel gezond’ jouw ondermening is en hoe dit naar verloop van tijd zich zal ontwikkelen.

Na goedkeuring kunnen er tussentijds contactmomenten worden ingepland om de actuele situatie te toetsen. Indien nodig kunnen er nieuwe afspraken gemaakt worden om zaken ten gunste van beide partijen bij te stellen.

Met name snel zakelijk geld lenen zonder bkr of jaarcijfers behoeft een tussentijdse toetsing om risico’s zo goed mogelijk in te perken. Hier zijn extra kosten mee gemoeid.

Een vaste rente is gebruikelijk, maar er zijn ook kredietverstrekkers die een variabele rente hanteren. De rente is fiscaal aftrekbaar.

Wil je een bedrijfskrediet zonder jaarcijfers aanvragen? Het is dan van belang dat je een doordacht ondernemingsplan kunt overleggen. Deze geeft de kredietverstrekker zekerheid om met jou in zee te gaan.

Jouw aflossingscapaciteit, vermogenspositie en vooruitzichten in de branche waarin je werkzaam bent, zullen doorgenomen worden. De balans tussen het netto resultaat uit jouw onderneming en het eigen vermogen wordt o.a. bepaald.

Indien je in het bezit bent van persoonlijke schulden, kan het moeizaam zijn om zakelijk krediet aan te vragen. Transparantie staat voorop; met name bij het uitlenen van hoge bedragen.

OnderpandIedere geldverstrekker heeft zijn eigen voorwaarden. Lees deze uiteraard zorgvuldig door. Om zekerheid te krijgen is onderpand wenselijk. Zeker wanneer je nog geen jaarcijfers kunt laten zien.

Enkele voorbeelden van een onderpand:

 1. Hypotheek
 2. Effecten belening
 3. Belening levensverzekering
 4. Auto, camper, motor of boot

Een zakelijke hypothecaire lening behoort ook tot een van de mogelijkheden, maar is complexer. Neem voor meer informatie hierover contact op met jouw hypotheekverstrekker.

Veelgestelde vragen

Dit kun je achterhalen door het aanvraagproces op de websites van geldverstrekkers te doorlopen. Allereerst dien je minimaal 1 jaar ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Ten tweede dien je een minimale jaaromzet te hebben zonder grote zakelijke schulden.

Dit is variabel en afhankelijk van de geldverstrekker en de hoogte van de lenen. Doorgaans is de looptijd minimaal 3 maanden tot enkele jaren.

Ja, bij alle online aanbieders kun je tegenwoordig zonder boete vervroegd aflossen.

De kosten zijn opgebouwd uit:

 • Eventuele afsluitprovisie
 • Maandelijkse/wekelijkse rente
 • Aflossing per maand/pinbetaling

Iedere kredietverstrekker heeft zijn eigen wijze van kosten berekenen. Dit is afhankelijk van het type bedrijfslening. Betreft het een grote eenmalige som of is de lening opgedeeld in kleinere delen?

Sommige partijen brengen extra kosten in rekening voor vervroegd aflossen en/of het wijzigen van gegevens.

Als ZZP-er kun je in het begin onmogelijk het nodige papierwerk overhandigen aan de bank. Toch zijn er zaken die kredietverstrekkers zekerheid bieden om een lening te verstrekken:

 • Bezit je een woning op jouw naam, dan maak je meer kans op een lening
 • Heb je (nog) geen BKR codering, dan maak je extra kans op een lening

Werk je meer dan 2 à 3 jaar als ZZP-er, dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een lening. Veel geldverstrekkers bieden de lening dan wel privé aan. Dit houdt in dat je de lening niet voor zakelijke doeleinden mag gebruiken.

Wil je juist geld gebruiken om in je bedrijf te investeren, dan moet je een zakelijke lening afsluiten zoals hierboven besproken. Deze is speciaal ontworpen voor dit doeleind.

Goedkoop zakelijk geld lenen is mogelijk met een kleinere kortlopend krediet. Denk bijvoorbeeld aan factoring of voorschotten op pinbetalingen. Je moet kunnen laten zien dat je regelmatig facturen uitstuurt of (online) pinbetalingen ontvangt.

Als DGA (Directeur Grootaandeelhouder) in een BV kun je privé geld lenen aan de BV. Dit is een opzet waarbij je eigen vermogen ter beschikking stelt aan de BV.

Hiervoor zet je alle zakelijke richtlijnen zwart op wit in de leningovereenkomst. Iedere ander aandeelhouder moet op de hoogte worden gesteld en de overeenkomst goedkeuren voordat deze wordt ondertekend.

Deze zakelijk lening wordt wel eens toegepast bij een familielid of goede bekende. Denk aan het schenken van een bedrijfskrediet aan de BV van je kind. Zo kun je je zoon of dochter een duwtje in de rug geven met eigen geld. Als ‘schenker’ krij je belastingaftrek en kun je de rente voor je kind laag houden.

Zakelijk geld en BKR

Heb je een negatieve codering bij het BKR, dan kun je soms alsnog zakelijk geld lenen.

Ben je ZZP-er, dan zal er een bkr toetsing plaatsvinden om jouw kredietwaardigheid te checken.

Alternatieven zijn geld lenen van particulieren of investeringsmaatschappijen die heil zien in jouw ondernemingsplan.

Deze staan tegenwoordig bij het grote publiek bekend als ‘crowdlending platforms’.

Conclusie

Heb je een financiering nodig om apparatuur, inboedel en/of goederen in te kopen? Of wil je je personeelsbestand en/of kantoorruimte uitbreiden? Het afsluiten van een bedrijfslening kan uitkomst bieden.

Bezoek aanbieders waar je zakelijke krediet op maat kunt berekenen. Vergelijk vervolgens de offertes op afsluitprovisies, rentes en voorwaarden. Kies voor het bedrijfskrediet met de beste voorwaarden.

Aanbieder Lening % vanaf
1 – 50k Prijs*
B2 Business Lening 2 – 100k 2,90%
3 – 250k 1,50%
5 – 250k 1,50%
New10 5k – 1m 2,80%
Rene Wildoer

Rene Wildoer

Dit artikel is getoetst op feiten en juistheden door Rene Wildoer. Rene is een bevoegd financieel adviseur met 20+ jaar ervaring als kredietbemiddelaar. Rene bezit de nodige certificaten Wft Basis en Wft Consumptief Krediet.

Scroll naar top